Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74201) pjen válasza tomp (#74200) üzenetére


pjen
félisten

A Wild re gondoltam,Dr Pol, nem magyar,és a Digin sem.

(#74202) LouiS22 válasza pjen (#74199) üzenetére


LouiS22
veterán

Valszeg átkapcsoltad az angol sávra, és/vagy tévéd/STB-d default hangsávja nem magyarra van állítva. (Nem írtad, hogy box vagy kártya van-e, ezért írtam mindkettőt).

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#74203) pjen válasza LouiS22 (#74202) üzenetére


pjen
félisten

Mondom a Digin se magyar.Samu UPC kártyával,DIGI BOX al.Philips Digi antennával,és Amiko boxal.csak Dr Pol és csak pár napja.

(#74204) blakey válasza LouiS22 (#74202) üzenetére


blakey
titán

Horizon GO-ban is angolul szól a magyar hangsáv, szóval hibás a lekeverés.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#74205) soundsonic


soundsonic
aktív tag

sziasztok! Másnál is előfordul, hogy a hbo hd csatornáján vagy horizon go hbo hd-n halkabb némely film?

(#74206) tomp válasza soundsonic (#74205) üzenetére


tomp
félisten

pl Űrvihar?
Az szerintem "VOL 1" szinten megy náluk. Múltkor kezdődött a film és azt hittem kikapcsolt a tv. Hangprojektoron a hangerő skála 50. Normálisan 10-es álláson megy. Filmnél a jobb hatás miatt 15-20. Na itt 30-on szólt úgy mint ha még csak 10-es álláson lett volna...

(#74207) LouiS22 válasza blakey (#74204) üzenetére


LouiS22
veterán

Akarod mondani összekeveredett a mux (hangsáv). Előfordul, ha régiós a sugárzás. Érdemes írni nekik FBon, nem is biztos, hogy tudnak a hibáról. Hirtelenjében nem is tudom, hogy a Wildot és a hangsávokat honnan lövik műholdra.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#74208) delon


delon
tag

Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy a régi típusú router kezdi megadni magát felhívtam a szolgáltatót és az ő tájékoztatása alapján a régi routerek helyett ami a meghibásodottakat Connect boxra cserélik. A kérdésem az hogy jobban járok én ezzel a cserével avagy nem mivel tud ez a Connect box többet mint a régi router
A régi router nagyon sokszor jelezte hogy van wifi de az adatforgalom nem ment és a letöltési sebességem sem volt valami jó wifin keresztül. Természetesen a vezetékesen hálózaton tudta hozni hozni a 120-as netnek a tudását.

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#74209) pjen válasza delon (#74208) üzenetére


pjen
félisten

Itt majdnem mindenki szidja a CB-t,de a WIFI je nálam sokkal jobb mint a cisco volt.

(#74210) 4Grider válasza delon (#74208) üzenetére


4Grider
nagyúr

A te igényeidnek jó lesz a gyári hibás chipsettel szerelt connect box is.

(#74211) Graphics válasza pjen (#74209) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Én kötöttem inkább utána egy Asus AC66U B1-et, azt jobban tudom paraméterezni, és estére automatikusan kikapcsolhatom pl a wifi-t.

Net is viszonylag stabil WiFi-n.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#74212) pjen válasza Graphics (#74211) üzenetére


pjen
félisten

Az mért jó,hogy estére kikapcsolod a WIFI-t?

(#74213) Graphics válasza pjen (#74212) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Eddig én se gondoltam volna, hogy befolyásol bármit is... De őszintén, jobbat alszok már napok óta.

Előtte masszív álmatlansággal küzdöttem. Lehet egyszerűbb lenne egy pálinka este ;]

Az is lehet csak placebo, vagy a távolabb helyezett router. De sok cikk született már a témában. Mobilt se nagyon kell ágy mellé tenni

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#74214) polonic


polonic
félisten

Kicseréltem a horizon boxot mediacardra.

Ez sokkal jobb, hogy a tv intéz mindent.

A másik meg, hogy a tv-n bejön az összes csatorna. Míg a horizon boxon volt vagy 10 csatorna, amire azt dobta, hogy nincs jel. Sőt, még az előző pace box is ezt dobta azokra a csatornákra.

(#74215) Graphics válasza polonic (#74214) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Én is tegnap voltam kérni, hogy mediacardot szeretnék, rühelltem ezt a két távirányítós megoldást, plusz a TV funkció is félig-meddig kiestek.

Jobb lesz nekem egy távirányítóval.

Ja nem mellesleg kevesebb kanóc.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#74216) Beniii06 válasza 4Grider (#74210) üzenetére


Beniii06
őstag

Ubee Evw3226EU -ben még a jó chip van vagy már az is puma-s? A PDF-jében nem találtam erre vonatkozó infót, csak, hogy mennyi csatornát kezel stb.

Jelenleg még nincs UPC előfizetésem(már egy ideje követem a topikot), de előre terveznék nyárra(más szolgáltató nincs, max T-s ADSL) és megérne nekem 2-3 ezer forintot "befektetni a jövőbe" (nekem mint leendő ügyfélnek és nem a szolgáltatónak, poén akart lenni) a későbbi lag mentes online munka + multi játékok miatt is. Igaz csak annyi feltétel van, hogy korábban már legalább egyszer beregisztrált modem legyen UPC hálózatba és kész?

Tápegysége 12V-os? Datasheet-ben benne van: "Kizárólag az EVW3226 Advanced Wireless Voice
Gateway termékhez mellékelt eredeti tápegységet
használja." vicces, bár aki kisebb A tápot tesz rá(kevesebbet fogyaszt címszóval, pedig a valóságban annyi áramot vesz fel, amennyire szüksége van), az meg is érdemli, hogy leégjen a táp,
+ ha elromlana a tápja vagy maga a modem és kapni lehet hozzá alkatrészt, javítani is tudnám, szóval az nem lényeg.

MÁS:

Ezt a lag spike problémát próbálta valaki VPN-el orvosolni vagy azokat a csomagokat is lassabban dolgozza fel a chip és szintén lagot okoz?

UI: Nem szeretnék lavinát elindítani a dologgal, akinek az igényeinek jó, annak jó, nem vitatom, nekem viszont fontos minden ms, MT5 és más online dolgok, játékok miatt.

"Got any other secret weapons?"

(#74217) Cifu válasza Beniii06 (#74216) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az Ubee EVW3226 belsejében nem tudjuk, milyen SoC van, de feltehetően nem Intel Puma. Ezzel együtt ez téged ne nagyon érdekeljen, mert a szolgáltató ad neked majd HGW-t (Home GateWay, routerként is működő modem), szóval ne vegyél azért a vaterán egy Ubee-t, mert azt akarod beállítani HGW-nek, ez nem így működik.

A bekötést intéző szaki ad majd HGW-t, azt fogja beállítani, és ez jelenleg esélyesen Connect Box sajnos, én tavaly tavasszal még tudtam a meghalt Cisco helyére Technicolort bugizni a szerelőknél, de már akkor is mondták, hogy ezek az utolsó darabok.

Két dolgot tehetsz:
1.: Jöjjön a CB és atkapcsolod Bridge módba, aztán mögé teszel egy rendes saját routert.
2.: Vársz és imádkozol, hogy a Vodafone felvásárlás sikeres lesz, és utána a UPC átvedlik Vodafone-á, ami Vodafone-os HGW-k megjelenését is jelenti.

A topicban vannak olyanok, akik váltig állítják, hogy nekik semmi gondjuk nincs a CB-vel (ettől függetlenül a HGW sebezhetősége minimum aggasztó), szóval az első opció sem reménytelen. A második opcióval az a probléma, hogy sok a bizonytalanság, például nem tudjuk milyen HWG-t ad majd a Voda. Németországban például az "extra" minőségű kábelmodem a FRITZ!Box 6490 - ami szintén Intel PUMA SoC-al bír, tehát cseberből vederbe lesz a kerülés, ha az jön.

A VPN-es kérdésedet nem értem, ha olvastad Watercolour írását, akkor tudod, hogy modem módban is jelentkezik a probléma, tehát hiába VPN-ezel, a VPN a Connect Box által nyújtott internetszolgáltatás felett lesz, és elszenvedi annak minden problémáját.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#74218) Beniii06 válasza Cifu (#74217) üzenetére


Beniii06
őstag

Azt tudom, hogy új bekötéshez jár HGW, mostmár csak CB formájában(mikor voltam személyesen érdeklődni még lehetett kérni cisco-t DIY csomagban, de mostmár elfogytak a készletek és mint írtam nem mostanra kellene), nekem nincs szükségem a CB semmilyen extra szolgáltatására, csak modemként kellene, miki lesz utánakötve + cap ac-val, így a biztonsági kérdés max DoS-ra korlátozódik, de lesz load balance mobilnetről, szóval pipa ez is.

A kérdésem alapból bekötés utáni CB lecserélésre vonatkozott(mivel modem módban is jelentkezhetnek tüskék), lehet ezt nem írtam le konkrétan, de erre gondoltam.

Tudtam eddig is, hogy valamikor voda átvétel lesz + a fritzboxok milyenségéről is, ezért szeretnék megbízható, lag tüske mentes modemet szerezni, amíg még van, de ha nem sikerül, akkor maradni fog a korlátlan mobilnet 50/30-as sebességgel(B3-on) valamit valamiért alapon(kisebb sebesség tüskék nélkül). Mielőtt valaki írná, hogy leölöm a cellát, havi pár száz GB szokott elmenni torrent nélkül.

Tehát akkor pontosan milyen HGW típusokban nincs puma, ami még beszerezhető?

"Got any other secret weapons?"

(#74219) Intruder2k5 válasza Beniii06 (#74218) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hogy beszerezhető-e, vagyis akár kérésre ad-e a UPC azt nem tudom, de ami jelenleg még használatban van náluk és nem Puma 6 alapú, az a Technicolor 7200 és az Ubee EVW3226, de ezek az 500-as csomagra kevesek. Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy már csak CB-t fognak adni, ha ez nem tetszik, akkor nem szerződsz velük.

[ Szerkesztve ]

(#74220) delon válasza 4Grider (#74210) üzenetére


delon
tag

Nem értem mire gondolsz az igényeim alatt, egy stabil wi-fi kellene. Ja és az hogy a 120 at valóban le is adja a mobil eszkozeimnek.
Valóban a régi modemeket a CB re cserélik előfizetés méretétől függetlenül ?

[ Szerkesztve ]

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#74221) Beniii06 válasza Intruder2k5 (#74219) üzenetére


Beniii06
őstag

Sajnos már csak CB-t ad hivatalosan a szolgáltató és korábban még volt helyi ügyfélszolgálatnál beragadt raktárkészlet és azt is csak szereld magad csomagban adták, de már az sincs errefelé.

Pont ezt az Ubee EVW3226-t kérdeztem vagy 4 hsz.-el feljebb, de ha biztosan nem pumás, akkor beszerzek egyet, mivel más vezetékes szolgáltató nem lesz, ahová költözni fogok a tervek szerint, a T-s ADSL-t nem nevezném alternatívának ma már, főleg, hogy nekem kell legalább 20Mbit/s fel irányban, le irányban ~100 Mbps- nél gyorsabb netem még nem volt, így ha az 500-ból csak ~300-400-at fog tudni a 8 csatornás HGW, nekem bőven elég, csak lag nem legyen.

Poén, hogy a jelenlegi lakhelyemen most indultak be nagy fejlesztések, csak mire készen lesznek T-s optika + helyi szolgáltató, pár hónapot fog tudni használni belőle az ember, nagyobb városban meg pont nincs fejlesztés, de ez már a kontra topik témája, ezt itt abba is hagyom.

Szerintem akkor beszerzek egy ilyen Ubee-t használtan pár ezerért, ha tényleg nem puma-s és majd ha bekötik a CB-t másik helyen lecserélem.

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#74222) Intruder2k5 válasza Beniii06 (#74221) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Anno amikor utánanéztem, ezt találtam.

(#74223) delon válasza Beniii06 (#74221) üzenetére


delon
tag

Bocs de mi az hogy pumás ??
😂😂

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#74224) Intruder2k5 válasza delon (#74223) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#74225) Beniii06 válasza delon (#74223) üzenetére


Beniii06
őstag

'Ugrik a jószág' van az oldalára nyomtatava. ;]

Köszönöm Cifu és Intruder2k5 a hasznos információkat!

"Got any other secret weapons?"

(#74226) delon válasza Intruder2k5 (#74224) üzenetére


delon
tag

Talán annyival jobb a CB az Ubee hoz képest hogy 5 GHz és 2,4 GHz én is üzemel egyidejuleg

Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.

(#74227) Cifu válasza Beniii06 (#74221) üzenetére


Cifu
nagyúr

Szigorúan saját vélemény, de én kételkedem abban, hogy egy sima készülékcsere után neked működni fog a neted. Ha jól tudom HGW cserénél regisztrálni kell az új készüléket, és ugye a te fiókodhoz van kötve is.

Vagy ennek utánanéztél?

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#74228) viktorhu válasza Beniii06 (#74216) üzenetére


viktorhu
veterán

Nekem pár hónapja ASUS szaküzletben konkrétan nem voltak hajlandók a laptopomhoz töltőt adni (mármint meg akartam venni, és töltő nélkül kellett kijönnöm), mert bár lett volna kompatibilis, több amperes volt, mint az én régi asusomé, és az eladók összhangban állították, hogy tönkre fogja tenni a gépemet :( A végén vettem egy univerzálisat máshol, ami persze még több amperes, mint amit ők nem akartak eladni nekem.

[ Szerkesztve ]

(#74229) Beniii06 válasza Cifu (#74227) üzenetére


Beniii06
őstag

Igen, majd amikor upc előfizetéssel fogok rendelkezni, upc profillal belépve http://pcreg.upc.hu oldalon kell beregelni a másik modemet és kész, direkt rákerestem topik keresővel és több tucat találatot dobott + válaszok. Az első hsz.-emben arra vonatkozott a kérdés, hogy fontos-e, hogy korábban volt-e már regelve a modem, de rákeresve csak az a modem jó, így közben arra is lett válasz, ha erre gondoltál.

"Got any other secret weapons?"

(#74230) Cifu válasza Beniii06 (#74229) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ez jó hír, mert akkor ha csak PUMA-s opció lesz, akkor vadászok én is valamilyen UPC-s opciót. Vagy marad a 240-es net és a TC7200 még egy ideig... :(

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#74231) ArthurShelby válasza Beniii06 (#74221) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Csak a CB-ben van puma6.
Szerződéskötéskor lesz egy upc-s e-mail címed/jelszavad. Ezzel tudod a modemet/hgw-t regisztrálni. Csak olyan eszközt enged regisztrálni, ami eredetileg is upc-s volt (Mac cím alapján azonosítják). Pl volt a T-nél és a upc-nél is Cisco epc3925 (más fw is van rajtuk), de csak csak a upc-s működik a upc-s hálózatban. Vehetsz használtan volt upc-s modemet/hgw-t hardveraprón/jófogáson.

Szerk:
Mivel a Cb 15, míg a többi csak 8 letöltési frekvenciát tud, így a max sebesség 300-350Mbit/s lesz (ez változik a környék leterheltségétől)

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#74232) viktorhu válasza ArthurShelby (#74231) üzenetére


viktorhu
veterán

MAC címet nem lehet átírni rajtuk? :)

(#74233) ArthurShelby válasza viktorhu (#74232) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nem, azt routeren tudod klónozni.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#74234) Watercolour válasza ArthurShelby (#74231) üzenetére


Watercolour
aktív tag

"Csak a CB-ben van puma6."

Ezt annyival kiegészíteném, hogy a UPC-nél használatban lévő modemek közül a Connect Boxban és a Hitron CGNV4-ben is Puma 6 van, természetesen ugyanezekkel a problémákkal. A Hitront üzleti előfizetőknek adják, de előfordul, hogy néha magánszemély előfizetők is megkapják, bár tapasztalatom szerint elég ritkán.

(#74235) Beniii06 válasza viktorhu (#74228) üzenetére


Beniii06
őstag

Pedig tápegységnél a Volt a lényeg, hogy az egyezzen + Ampernek legalább ugyanannyinak vagy többnek. Végső sorban, nem akartak neked rosszat, mert egy laptop értékben többszöre egy modem/router/HGW-nek és ha elromlana mutogathatnál rájuk, hogy ezért gyári/utángyártott tápot szoktak javasolni, pl egy 5+ éves laptopnál már ezeket is ritkán lehet kapni, akkor jön az univerzális táp + egyenáram és egyenáram között is van különbség minőségre(oszcilloszkóppal mérhető), ezért gyenge minőségű táp kárt tehet az érzékenyebb elektronikában pl laptopnál, ezért a gyanúsan nagyon olcsó kínai tápegységeket kerülni kell, mert többe kerül egy alaplapcsere, mintha pár ezerrel drágább tápot vettél volna.

Az törvényszerű, hogy annyi áramot vesz fel a fogyasztó, amennyire szüksége van, ezért nem szabad kisebbet venni, mert túlmelegszik és leég. Tehát ha eddig 2A tápod volt( ebből 1A-t vett fel a fogyasztó) és vettél 5A-est, abból is szintén 1A-t fog felvenni, persze ezt még kell bonyolítani veszteséggel(hő), hatásfok stb. így a 2A-es táp is csak kb. 1,5-et tud leadni tartósan. Ez csak egy példa, persze a laptop jóval több áramot vesz fel.

Laptop töltőnél a simitókondenzátor(puffer) szokott tönkremenni általában vagy egy dióda a Graetz hídban, pár ezer óra élettartama van csak. Csavart ne keress a töltőn, mert ragasztva van és páka + multiméter is kell hozzá, így ha nem ez a hobbid/szakmád, nem javaslom a barkácsolást, mert könnyen megrázhat az áram/lakástűz lehet belőle szakszerűtlen javítás esetén!

A kondenzátort akkor is megőrzi a töltöttségét, ha kihúzod a konnektorból és ha 400V van ráírva, akkor garantáltnak veheted, hogy a 240V benne van, amíg ki nem sütik, ami életveszélyes!

Jól tetted, hogy vettél egy remélhetőleg másik ugyanolyan vagy minőségibb tápot inkább, bár valószínűleg javítható lett volna a régi is, de jelen esetben inkább biztonságosabb az új. Ha nem melegszik nagyon jobban tőle a laptop, akkor minden rendben van.

Ez nagyon off itt, nézz utánna másik topikban/hobbielektronikán esetleg.

(#74231) legelek
Ha láthatólag van upc-s logo az Ubee-n és az eladó szerint volt upc előfizetése korábban, akkor valószínűleg volt már regelve upc-nél? Van rá valami mód, hogy tudom ellenőrizni mac cím alapján vagy a pcreg csak upc hálózatból érhető el?

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#74236) viktorhu válasza Beniii06 (#74235) üzenetére


viktorhu
veterán

Csak arra válaszoltam, hogy csodálkoztál a kisebb áramerősségű töltőn - sajnos elvileg szakemberek is ezt a butaságot propagálják, szóval nem nagyon értik a dolgot. De egy fejlesztőmérnök is, amikor meglátta, hogy az USB töltőm 2,4 amperes, nem merte rácsatlakoztatni a telefonját. Szóval ebben a témában elég nagy a tudatlanság, csak ezt akartam a sztorimmal szemléleteni, részemről a töltős sztori megoldódott az univerzális cuccal, még ha az eredeti asus töltőnek jobban is örültem volna :)

(#74237) fsdb válasza viktorhu (#74236) üzenetére


fsdb
aktív tag

Ha nem füstölt meg zizegett stb.. Akkor érdemes még megnézni, a csatlakozónál szokott még eltörni a vezeték, ahol a laptopba dugod.

(#74238) Beniii06 válasza fsdb (#74237) üzenetére


Beniii06
őstag

Igaz az lemaradt vagy néha a laptopon szokott a csatlakozó forrasztása elválni a PCB-től, ilyen az ólommentes ón, rázkódásra könnyen eltörik vs a már visszaszorított ólomtartalmúval szemben. Ezek mind filléres javítási kategóriák, de ennyi elég is, ne offoljunk szét a topikot, részemről ez az utolsó ebben a témakörben.

"Got any other secret weapons?"

(#74239) viktorhu válasza fsdb (#74237) üzenetére


viktorhu
veterán

Köszi, ott maradt valahol, ahol aztán nyoma veszett :)

(#74240) peppe79


peppe79
senior tag

Leesett 1 cm hó, és megint nincs TV adás. Másnál is előfordul ilyen, vagy csak én vagyok a kivételezett? Még 1 hét, és lejár az 1 éves előfizetésem. Azzal a lendülettel pedig le is mondom az egészet. Volt már Digi TV-m, Telekomos díjcsomagom, MindigTV-m, de ennyire hitvány, semmire való, mint a UPC set-top-boxos vicc szolgáltatása, eddig még soha.

[ Szerkesztve ]

(#74241) blakey válasza peppe79 (#74240) üzenetére


blakey
titán

Talán szerelőt kéne hívni, lehet, hogy valahol beázik, sérült a kábel, stb. Nem normális, - 20 fokban 20 cm hó esetén sem kéne rossznak lennie, ilyen miatt nálam meg soha nem volt gond.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#74242) peppe79 válasza blakey (#74241) üzenetére


peppe79
senior tag

A múltkor, amikor leszakadt az ég, azért nem volt vétel, másnap újra működött. Tegnap egy nagyobb szélfúvás volt a környéken, éjjel meg esett egy kis hó, most megint nincs adás. Lehet, hogy csak egy picit elmozdult a bili, és irányba kellene állítani, de az a gond, hogy ezzel a bóvli set-top-box-al nem tudok, és már nem is akarok együtt élni. Egy egyszerű csatorna beállítás is nevetséges ezen a sz@ron, a képarány problémájáról, és a csatornaváltáskor néha jelentkező "pattogó" hangról nem is beszélve. Nagyon "jót tesz" az álló hangsugárzóimnak...

[ Szerkesztve ]

(#74243) blakey válasza peppe79 (#74242) üzenetére


blakey
titán

Most lehet, hogy nem értek valamit, de ugye kábel TV-d van és nem SAT? Semmilyen időjárási körülmény nem lehet hatással a szolgáltatásra, na jó, nagyon extrém esetben igen, de egy szél vagy eső/hó nem okozhat gondot.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#74244) Livius válasza peppe79 (#74242) üzenetére


Livius
őstag

Ez akkor gondolom tányéros TV a UPC-től. Ez esetben valószínűleg nem a legjobb a parabola beállítása, sőt, lehet a mérete is lehetne nagyobb, és akkor már az ilyen eső szél dolgok nem zavarnák a jövőben. Amúgy meg ha valami leharcolt régi beltérid van, ilyen pattogó gondokra bejelented hibára, aztán valószínűleg adnának valami újat, ami akár már jobb is lehet.

Amúgy erre van külön topik, ott panaszkodj a többieknek.
UPC Direct (műholdas TV)

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#74245) peppe79 válasza Livius (#74244) üzenetére


peppe79
senior tag

Igen, tányéros. A beltérit ők adták, vadi újan. De mindegy is, nem akarok tovább panaszkodni. Szerencsére szolgáltató van bőven...

(#74246) pjen válasza peppe79 (#74245) üzenetére


pjen
félisten

Tányérosnál mindíg vannak ilyen gondok,szolgáltatótól függetlenül.Rokonnál négy betűs van,az is elég rabszódikus.

(#74247) ArthurShelby válasza Beniii06 (#74235) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ha upc-nél volt előtte használva, akkor tuti jó.
Mo-n az ubee, és a TC tudomásom szerint csak a upc-nél volt, de azokon ott a upc logo is. A cisco eszközöknél viszont nehezebb eldönteni (ott pl a sw verzióban látszik, hogy upc...bin, de ezt csak a 192.168.100.1-en látod)

Watercolour:
Természetesen puma6 nemcsak CB-ba van, lehet másban is, de Mo-n csak ebben, illetve a Hiltron modemben (ezt kifelejtettem, mivel csak üzleti előfizetőknek adják).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#74248) Beniii06 válasza ArthurShelby (#74247) üzenetére


Beniii06
őstag

Rendben, köszönöm az infót.

"Got any other secret weapons?"

(#74249) kabelmania27 válasza peppe79 (#74245) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nagyobbra kell cserélni a tányért, hogy legyen időjárási tartalék, bővebben ITT.

(#74250) kenwood


kenwood
veterán

regebben olvastam valami 300 gigas havi imitet a upcnel (talan 3 honap alatt max. 900 giga,vagy valami hasonlo)
eddig kulonosebben nem erdekelt, mert full hds tvm volt es integralt videokartyat hasznaltam,sose mentem 500 giga fole.

lett egy 4k hdr tv,es 1050ti,igy napi rendszeresseguve valtak a 100 giga koruli jatekok,sorozatok, amik neha par ora utan mennek a kukaba. szerintem a kovetkezo honapokban 2-3 tera korul lesz az atlag letoltesem.
decemberben csak 1.5 tera volt,de ho kozben jottek meg az uj cuccok,igy a januar nyilvan erosebb lesz.

gondolom,2019ben ez mar a upcnek sem problema, de ha van meg valami forgalmi limit,akkor erdekelne,hogy az hogyan mukodik,illetve mit tudok tenni (trukkok,jogi ut), ha nincs mas szolgaltato a hazunkban ?

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.