Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74217) Cifu válasza Beniii06 (#74216) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az Ubee EVW3226 belsejében nem tudjuk, milyen SoC van, de feltehetően nem Intel Puma. Ezzel együtt ez téged ne nagyon érdekeljen, mert a szolgáltató ad neked majd HGW-t (Home GateWay, routerként is működő modem), szóval ne vegyél azért a vaterán egy Ubee-t, mert azt akarod beállítani HGW-nek, ez nem így működik.

A bekötést intéző szaki ad majd HGW-t, azt fogja beállítani, és ez jelenleg esélyesen Connect Box sajnos, én tavaly tavasszal még tudtam a meghalt Cisco helyére Technicolort bugizni a szerelőknél, de már akkor is mondták, hogy ezek az utolsó darabok.

Két dolgot tehetsz:
1.: Jöjjön a CB és atkapcsolod Bridge módba, aztán mögé teszel egy rendes saját routert.
2.: Vársz és imádkozol, hogy a Vodafone felvásárlás sikeres lesz, és utána a UPC átvedlik Vodafone-á, ami Vodafone-os HGW-k megjelenését is jelenti.

A topicban vannak olyanok, akik váltig állítják, hogy nekik semmi gondjuk nincs a CB-vel (ettől függetlenül a HGW sebezhetősége minimum aggasztó), szóval az első opció sem reménytelen. A második opcióval az a probléma, hogy sok a bizonytalanság, például nem tudjuk milyen HWG-t ad majd a Voda. Németországban például az "extra" minőségű kábelmodem a FRITZ!Box 6490 - ami szintén Intel PUMA SoC-al bír, tehát cseberből vederbe lesz a kerülés, ha az jön.

A VPN-es kérdésedet nem értem, ha olvastad Watercolour írását, akkor tudod, hogy modem módban is jelentkezik a probléma, tehát hiába VPN-ezel, a VPN a Connect Box által nyújtott internetszolgáltatás felett lesz, és elszenvedi annak minden problémáját.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.