Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18453) infeeeee


infeeeee
csendes tag

Sziasztok
Nekem is megjött ez az új ubee csoda, hát ennél borzasztóbb dolgot én még életemben nem láttam...
Na amiket nem találtam meg, hátha valaki tud segíteni:

1. DHCP
Hálózaton belüli fix ip-ket hogyan lehet állítani? Nagyon fura volt, előző routerről valahogyan emlékezett, hogy az asztali gép volt a fix 192.168.0.2 a média szerver pedig a .10, (egyáltalán honnan tudhatta ezt, a router kezelte nem a gépek kérték), de ha tegyük fel én ezt meg szeretném változtatni, akkor hogyan? Ha már van benne portforward, akkor jó lenne tudni h mi megy hova...

2. DNS
Általános - helyi hálózat alatt van egy DNS beállítási lehetőség. Ezt átírnám a szokásos google-ére (8.8.8.8 stb) de ha ezt megteszem jobb esetben csak elmegy a net amíg vissza nem írom az alapra (192.168.0.1; 0.0.0.0) de volt már h az egész meghalt tőle és csak hard resettel lehetett ujra bekapcsolni. Jó helyen keresem ezt a beállítást, esetleg alatta a local-t is át kéne írni mittomén h google? vagy ez valami egész más? vagy kaptam egy hibás eszközt? vagy kedvenc szolgáltatónk úgy döntött, h mostantól csak az ő dns szervereit lehet használni?

2. DDNS, (ez már lehet h az én bénázásom....)
Azt még elfogadom hogy nincs benne DDNS, volt már ilyen routerem, de az egyik gépre felrakott noip ddns programmal se megy. sőt, 80-as port nyitva, mégse érem el a honlapot kívülről ip-t beírva, pedig lanon levő gépekről szépen betölt. tűzfalát lehet ki kéne kapcsolni?

Köszi előre is a segítséget: infeeeee

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.