Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tankraid
aktív tag
válasz spanyoll #78544 üzenetére
Jaja symphony is ott van ez pl. ORIENT Symphony ER27001B azért az árért nagyon szép kidolgozású. Olyan kalssszikus amit te keresel, dátumablak, automata vállalható bőr szíj és szerintem a 38mm-hez a 40-41mm még annyira nem vészes. (bár formától, stîlustól os függ. Lehet azzal csalni egy kicsit.....)
Junkers-ről én lebeszéltem magam szerintem tedd te is ezt. Annyi pénzért szerintem azzal az üveggel meg kvarc szerkezettel annyira nem best buy. Ha csak nem egyértelműen szerelem.......Egy olyan cép marvin engem is érdekelne....... :p
[ Szerkesztve ]
-
tankraid
aktív tag
válasz vadászcsiga #78554 üzenetére
Aham. Köszi. Olyan nincs neki amin a számlapon arab vagy romi számos beosztás van? (nem tom veterán h lehet megnezni egy eladó össz. hirdetett termékét mint pl.. Ebayen....)
Udate: ah megtalaltam ugy látom olyan nincs.. De amit linkeltel tényleg nagyon szép!
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Bati0501 #78557 üzenetére
Igen, ez volt az első ötlet, de még alakulhat, az eredeti stílustól teljesen idegen számlappal is el bírnám képzelni. Tavaszig érlelődik a projekt, van idő bőven.
Amúgy nem értem ezen a linkelt példányon mi kerül ennyibe, semmi extrát nem tud a többi hasonlóhoz képest. Azon kívül hogy az egyik legjobb kombináció.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
5-ös kezelő
senior tag
Üdv. Jannuss : Ingyen sem kellene, de a te dolgod.
Spanyoll : Tudom, miről beszélsz. Nehéz döntés, főleg, ha te is kemény munkával keresed a pénzt, és csak EGYET engedhetsz meg magadnak. Én vennék egy ilyen Orientet Tutunál, ha csak ennyi pénzem lenne, és újat akarnék. Elegáns, nap-dátumos, strapabíró szerkezet - kezdő órának jó. Nekem például az open heart egyáltalán nem tetszik /inkább egy üveg hátlap/, de ízlések és pofonok. Bőrszíj szép, de az acél tovább tart - ha mindennapos viseletre kell. A többi gondolat is jó : Dzsana szép Marvinja, vagy vmelyik retro szovjet, ha nem ragaszkodsz az újhoz. De az is helyes út, hogy spórolsz egy zafíros, acél/titán tokos, csavaros hátlapú letisztult formavilágú darabra. Neked kell döntened, azt vedd meg, ami megdobogtatja a szívedet. Ha csak egy órámat tarthatnám meg, a Fortis Pilot Professional mellett döntenék - bár az sem lenne könnyű döntés. Remélem, segítettem valamennyit. Ha nem, tekintsd locsogásnak. Szép napot mindenkinek.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
tacto
aktív tag
válasz Szabikaa20 #78508 üzenetére
Szep munka!
-
T0rnad0
addikt
válasz vadászcsiga #78567 üzenetére
Legendás katonai órák 2. - Luftwaffe légi megfigyelő. Faliórának is használható
-
spanyoll
addikt
válasz 5-ös kezelő #78560 üzenetére
Ez az orient talán még okés is lehetne.
Az a baj, hogy az esteem megdobogtatta a szívem, de nagy.A junkersek is megdobogtatták a szívem, de quartz "rossz üveggel" drágán, ami 42mm körül van szintén .... hiába dobog az a szív, ha egyszer nevetségesen nézne ki a kezemen.
A bőrszíjhoz azért ragaszkodok mert nagyon nem szeretem a fémszíjasokat, akármilyen strapabíró is, az újsághoz pedig azért gondolnám, mert olyan órát szeretnék, amit elővehetek x év múltán is még működőképes állapotban és sztorizhatok, hogy miket megjárt már velem.
Egy használt óra más sztorijait látta és élte át, nem az enyémet. Ezért is akartam azt a slava-t erőltetni, ha még emlékeztek, mert azt még dédnagyapám hordta és kedves számomra az emléke.
Anno a pipázásra is így kaptam rá, hogy megörököltem dédapám pipáját, amit még amerikában kapott egy ezredestől a hadifogságban. Tudjátok milyen feelinges elpöfögni egy tömést belőle? Leírhatatlan.
Lehet, hogy szentimentális baromság, aláírom, de hát ilyen vagyok.
Ezért szeretnék vagy újat, vagy a családból kikerülő használtat. De amennyire tudom nagyapám nem sok számomra tetsző órával rohangál vagy tárol a szekrénybenDe a szerelemórát aláírom amúgy, hogy tényleg olyat lenne érdemes venni. Ezzel meg csak az a bajom, hogy van már nagyon nagyon kevés fogalmam óramárkákról, hogy melyiket érdemes venni, de nem mindegyikről.
Aztán ha bemegyek tutuhoz, beleszerelmesedek valamibe, hazajövök, elújságolom nektek és akkor derül ki, hogy az biza egy szerkezeti selejt, akkor már rögtön nem lenne olyan édes az a szerelem"Super perfundo on the early eve of your day."
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz spanyoll #78569 üzenetére
Seiko 5-ös órák közt nézelődtél már? A bőrszíjhoz azért ne ragaszkodj, mert tudod cserélni a fémet bőrre, szóval ne az döntsön!
Szerk.: én ekkora keretből elegánsabb vonalon biztosan ezt választanám, szerintem zseniális:
[link]Mondjuk most nézem, ez is 42 mm, de nagyon függ ám az óra jellegétől (tokforma, számlap színe-mérete), hogy mennyire hat nagynak, érdemes mindent felpróbálni, amit tudsz.
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
spanyoll
addikt
válasz KelemenUhr #78570 üzenetére
Jaja, azt vágom, hogy lehet cserélni, de az már megint plusz pénz, ezért nézem alapból inkább a bőrszíjasokat
Ez az orient szintén nem lenne rossz, de chronot nem szeretnék most
Letisztult számlap max egy dátumjelzővel és kész. Nem könnyű, ha konkrét elképzelésem van, de olyan vagy nincs vagy drágán
No mindegy, aludtam egy jót legalább a tegnapi elkeseredésem óta, aztán ma újult erővel keresek majd szépségesnél szépségesebb órákat"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
válasz tupacamaru #78573 üzenetére
Nézd el tudatlanságom, én a sok kis plusz mutatóra gondoltam, amikor chronot mondtam
@Famalac: 30 volt a kiindulás, most ki lett tolva 38-ra mint plafon, úgyhogy ha leszakad az ég a szerelemtől, annyira tetszik az óra, akkor 40.
@dantre: azt hittem drágábbak a szíjak. Jó tudni ezt is
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz vadászcsiga #78577 üzenetére
Dehogy spanol, engem rendesen idegesít. Ha az az Esteem kisebb lenne mint 40mm akkor már rég megvettem volna és eltűntem volna a topicból
nagy örömötökrea következő poljot vásárlásig
Szimplán csak nem tudom, hogy merre mozgolódhatok az eddig leírt problémák miatt (úgy látom, hogy nagyon sok irányba nem)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz vadászcsiga #78579 üzenetére
Sietni csak akkor siettem volna, ha megvettem volna az Esteemet, akkor pedig azért mert elkattant az agyam és órára van szükségem. Nem tudom miért, de hiányzik a kezemről na.
Amúgy nem sietek, szimplán csak tanácsot kérek meg érdeklődök, hogy ki mit ajánl, meg milyen márkákat nézegessek majd ha megveszem. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, én meg mint írtam pár hsz-el lejjebb hozzáértés nélkül nem akarok úgy járni, hogy felpróbálok egy órát, meghalok a gyönyörtől, megveszem, aztán a fórumon kiderül, hogy hopp, ez bizony szerkezetileg kuka, össze-vissza jár (vagy késik folyamatosan, vagy fogalmam sincs hogy nézhet ki gyakorlatban egy olcsó szerkezetű óra problématára), aztán vége is a nagy örömnek.@tankraid: Elolvastam a hszt, de valahogy átsiklottam a tartalom fölött Megnéztem most, egész szimpatikus lehet. Úgy néz ki megint megyek tényleg akkor tutuzni, aztán meglátom, hogy ez nagy-e vagy bejön élőben is.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz spanyoll #78581 üzenetére
Nagyon egyszerű a megoldás. Egyáltalán nem nagy a kinézett Orient, csak neked furcsa, a fotó pedig torzít. Kérj kölcsön egy nagyobb órát, viseld pár napig, majd vedd meg az Orientet és pont megfelelőnek fogod találni, pár nap alatt amúgy is megszokod.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
BAti77
aktív tag
válasz spanyoll #78578 üzenetére
Szerintem vegyél egy Seiko 5-öt és ne görcsölj tovább. A rengeteg modell között biztos találsz egyet ami tetszik. A 7S26-os werkek is egész jól és megbízhatóan teszik a dolgukat. Ráadásul olcsók...
Apósomnak néhány éve vettem egyet én is. Hasonló volt a problémája, mint neked, nagyon vékony a csuklómérete, szinte női... ...Addig egy régi Wostok-ot hordott, de tönkre ment, így gyorsan kellett valami. Kapott tőlem innen egy ilyet. Annyira a szívéhez nőtt, hogy le sem lehet szakítani a kezéről. Pedig azóta vett volna neki a család már komolyabb órát, de őneki nem kell másik...
Egyébként a Tutu-nál is vannak ilyenek...(#78582) fagyalllo
Az is lehet neked van igazad és nem is olyan nagy méret az a 40...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Cha-b
senior tag
válasz spanyoll #78581 üzenetére
Ha mindenképpen open heart stílusú órát szeretnél, akkor ottvan a golden eye, amit valaki linkelt is neked korábban. Sztem szebb is bár izlések és pofonok. [link]
Ez 38,5 mm átmérőjű az Esteem 41 mm-vel szemben. Ráadásul ebben zafír üveg van elvileg, az Esteemben nem.
CSAKAKISPEST!!!!
-
spanyoll
addikt
válasz fagyalllo #78582 üzenetére
Élőben tényleg nem zavaró, hanem nagyon rá voltam gyógyulva, hogy de jó lesz ez nekem.
Faszé' vagyok ilyen könnyen befolyásolható, ha nem tudom, hogy miről van szó@BAti77: Ezek a seikok sem rosszak, de nem is az igaziak valahogy
No mindegy emberek, nem hergelek tovább mindenkit a bizonytalankodásommal, köszönöm a helpet, rágom egy kicsit, aztán lesz ami lesz. Felpróbálom még egyszer az Esteemet is akár, pár másik órát, aztán úgyis lesz majd valami amitől rám jön a KELLKELLKELL, onnantól meg mindegy már
mod:@Cha-b: Lehet, hogy ezzel még rá is tudnám beszélni magam a fémszíjasra... Ezt is jól felpróbálom majd, köszi Csak nem értem, hogy minek az a kis ablak ami a koronából jön a számlapon. Vagy kihagyhatták volna azt, vagy rakhattak volna oda egy dátumjelzőt akkor már.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
-
g0n21
senior tag
válasz spanyoll #78588 üzenetére
De elsőre rávágtad a goldeneye-ra, hogy nem tetszik, mert fémszíjas... nem nézted volna meg bőrrel a világért sem
Rios-ban 3-4000 egy szíj.
Az órát pedig próbáld fel a tutuban, aztán kérdezd meg Young78-at, tud-e segíteni a beszerzésben!!!
És máris nem lesz 48-50.(#78590) Cha-b: írta, hogy ki nem állhatja.. Majd megtanulja a saját baján
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
spanyoll
addikt
Mondom, hogy könnyen befolyásolható vagyok
Az lesz amúgy ja, bemegyek, felpróbálom, aztán ha bejön akkor írok young kollegának és meglássuk, hogy mi a szitu.
Amúgy tényleg nem szimpi a fémszíj, nagyon nem, de úgyis az lesz rajta 1-2 hétig miután megvettem, ha másért nem, akkor tesztelésért. Aztán fene tudja, még a végén megszokom és megszeretem"Super perfundo on the early eve of your day."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz spanyoll #78588 üzenetére
Orienttel, Seiko-val nem igen tudsz mellényúlni. Igénytelen, megbízható szerkezetek. Az én 1997-ben vásárolt Seiko 5-ösömre azt mondta a márkaszervíz, hogy még nem kell tisztíttatni, szépen jár... Néhány ezer forint többlet ne zavarjon, egy nap alatt meg lehet keresni. A Golden Eye tényleg szép, nekem a sötét számlapos fémszíjas jönne be, de én nem veszek becsillogós /krómozott/ mutatós-indexes órát a gyengülő szemem és az éjszakai használat miatt. 40-es méretig biztosan nem nagy egy óra, ennél /nekem/ fontosabb a számlap - tok aránya és a mutatók hossza. Amúgy nekem is vékony a csuklóm, 16 cm körüli, de a 42-es tok még elmegy rajta.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
spanyoll
addikt
válasz 5-ös kezelő #78594 üzenetére
Ezért fogom felpróbálni majd, mert ez a golden eye tuti választásnak néz ki
Amúgy utánakérdeztem családnál és vannak elfekvőben régi családi órácskák, úgyhogy lehet, hogy nem is egy hanem rögtön két órám lesz
Ha találok valami szép régi darabot ami tetszik és szívesen hordanám akkor beüzemelés előtt mi az ajánlott procedúra? (gondolom ültek a polcon jó sokáig).
Egy kör dzsanázás, vagy semmi ilyesmire nincs szükség és rögtön felhúz, hord és örül a folyamat?[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz 5-ös kezelő #78594 üzenetére
"Néhány ezer forint többlet ne zavarjon, egy nap alatt meg lehet keresni."
Értem én, akár pár óra alatt is, de 3-4 éve ez nálam sem így ment, és sokaknál nem megy így még, ha szeretik az órákat, ha nemKronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
spanyoll
addikt
Pontosan. Nem az a kérdés, hogy tudnék-e rászánni többet vagy sem, mert tudnék, sőt meg tudnám keresni amikor éppen bejön egy nagyon jó meló a 8 rongyot is egy óra alatt, de ez nem jelenti azt, hogy az nem kell másra ami fontosabb, mint egy "hobbi" (mert, hogy ebből is egy új gyűjtögetős hobbi lesz nekem az biztos ).
Az meg már más kérdés, hogy tényleg megéri egy ötössel többért venni, ha annyira tetszik, főleg, hogy első óra lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest