Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitvanyalak
senior tag
-
dzsi23
addikt
válasz hitvanyalak #273501 üzenetére
Akad rajta lume, de az indexeken nem vitték túlzásba.
Szerk.: Mondjuk '89-es vagy '99-es gyártás (utóbbira tippelek, de akkor is 25 éves már), lehet, hogy új korában még bevilágította a szobát.
Seiko 7T32-7E50
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Lev Abalkin #273503 üzenetére
Örömömre szolgált! Gratula, használd egészséggel!
-
sipi83
aktív tag
válasz sipi83 #273497 üzenetére
Akkor most írnék pár szót a friss szerzeményemről józanul ugyan, de nem minden elfogultság nélkül. Lehet kicsit hosszú lesz, bocsánat érte.
Próbáltam pár értékelhető képet is lőni, olyanok lettek amilyenek.
A neten úgyis annyi kívánatos kép van az óráról, hogy simán lehet bőven válogatni akár háttérképnek is, én is így tettem.
A konkrét modell [Tudor Pelagos FXD] M.N.23.
Harmadkézből vettem, az első tulaj az év elején vette Ausztriában, úgy került hozzám, a Chrono24 árainál egy picivel jobb ajánlattal.
Régóta nézegettem már ezt a modelt, mindig volt egy-egy másik típus ami éppen beelőzte volna, de valahogy mindig visszatértem ehhez. És most elérhető áron és közelségben volt, így egyszerűen nem tudtam otthagyni.
Olyan modelleket előzött be nálam mint a Seamaster Diver 300m, Sinn U1, Black Bay Burgundy az új 5 soros szíjjal stb. Sőt egyszer még majdnem fekete kerámia Bell&Ross lett volna. Persze az alap Pelagos is versenyben volt sokáig.
De annyira megtetszett a fix, rugósfül nélküli kialakítás, meg a “tool wach” jelleg, hogy eldőlt a kérdés.
Hordáskor kényelmes, szinte észrevehetetlen. Amit a titán tok miatti könnyű súlya és a szíj kialakítása okoz.
Már előre látom, hogy egy kisebb vagyon fog elmenni a különböző NATO, Zulu, perlon es hasonló szíjak tömegeire.
Pláne, hogy a két gyári szíj alapból rövid számomra.
A vastag, 20 cm kerületű csuklómon még jól is jön, ha NATO szíj kicsit emel az órán, és ad neki egy kis plusz “wrist presence”-t.
A lume az nagyon erős, szerintem méltó az óra jellegéhez.
Pontosságról még persze nem tudok nyilatkozni.
Eddig nagy a szerelem, a mézes hetek egy darabig el fognak tartani.
És végül pár kép:
[szabad ég alatt]
[NATO szíjon]
[Lume][ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz sipi83 #273506 üzenetére
Gratula hozzá!
Most olvasom hogy vékonyabb mint a sima pelagos. Ott a vastagság nem tetszett nekem, eddig nem tudtam hogy ez vékonyabb. Király.Tudor Pelagos FXD is thinner, with a profile of 12.75mm, or about 1.5mm less than the classic Pelagos with a manufacture movement.
-
sipi83
aktív tag
válasz bigmasterg #273507 üzenetére
Köszönöm.
Kihagyták belőle a hélium szelepet, gondolom ezért is lehet vékonyabb.
Szerk.: pl. Jól megválasztott szíjjal még ingúj alá is szépen betud majd bújni[ Szerkesztve ]
-
Szatee
kezdő
Mai szerzeményeim... Ha már az autóm hibrid, legyen az órám is az
Garmin Instinct Crossover vs Fossil Collider
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #273507 üzenetére
WDL-ben most meg tudod próbálni, elvileg van készleten ilyen is, meg sima count-up lünettás fekete is.
-
Szatee
kezdő
-
Fudybumm
újonc
Sziasztok! A minap volt a Kronometer.hu-en egy Roamer gyárlátogatós olvasnivaló és abban volt említve, hogy a cég más, nagyobb (meg nem nevezett) márkáknak is bedolgozik. Arról van az internet mélyén valami nem hivatalos info, hogy melyek lehetnek ezek a márkák?
-
Szatee
kezdő
válasz Memmaao #273514 üzenetére
Ez biztatóan hangzik
Neked a Solar verzió van vagy a sima? Sokáig hezitáltam, aztán a Standard verzió lett mégis. Fórumokon utánaolvasva nem igazán éri meg a Solar a felárat, óránként kb egy százalékot tud tölteni teljes napsütésben. Plusz amit még felróttak neki, hogy sötétebb az üveg és így picit nehezebben olvasható a kijelző, főleg gyenge fényben. A szemem már nem a régi, így maradt a világosabb Standard.
A méretet még szokni kell, a G-Shock GA-B2100 sem kicsi, de ez sokkal vastagabb, a Casio slim-nek érződik mellette.
Van a tieden üvegfólia? Láttam fólia + töltőcsatlakozó-védő kombót, gondolkodom, hogy rendeljek hozzá... -
tag
válasz sipi83 #273506 üzenetére
Gratula
Nagyon jó választás.
Anno nekem is volt alap Pelagosom, imádtam, de nagyon jó lehetőségbe lett "beolvasztva". Sokszor bántám is, mert a mindennapi toolwatch szerepét szerintem a legjobban töltötte be.De!
Múlt héten jött végre egy nagyon jó lehetőség, egy 2 éves (még 3 gari) WDL-es első tulajtól Pelagos.... és hát nem hagyhattam ki
Így (újból) én is büszke Pelagos tulaj lettem, azóta le sem veszem.
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
dzsi23
addikt
-
bigmasterg
addikt
Tudor QC?? Gondolom / remélem nem általános dolog, de ez a lume pip így nagyon nem jó. Innen a shot.
Ezt egy SanMartinnál sem tartanám elfogadhatónak, nem hogy egy 15-20x annyiba kerülő Tudornál.
-
pulutodurumo
őstag
válasz bigmasterg #273524 üzenetére
Rendelni kell Aliról lünettabetétet, és a gond letudva.
Mondjuk "kissé" bosszús lennék ha ez velem történik meg."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
dzsi23
addikt
Ezt a felragasztós megoldást elfelejthetnék már, sosem tetszett, hogy kiáll a lünetta síkjából, nem is értem, mit keres még mindig ilyen drága órákon.
Nem mondom, hogy a San Martin pontosabban ragasztaná fel, de nem is próbálkoznak vele, mert ők tudják, hogy "ami nem megy...".[ Szerkesztve ]
-
sipi83
aktív tag
Ennyire durvát ugyan nem, de én is találtam egy kis igazítási hibát az FXD-en.
A 12 órát jelző háromszög index alsó sarka nem pont az alatta lévő pajzs logó közepéhez tart.
A felrakott képemen látszik sajnos, most mobilról vagyok nem linkelgetnék.Együtt tudok vele élni, de akkor is na….
[ Szerkesztve ]
-
rozsgyi
tag
Ez szép lett, kár hogy out of budget nekem
[link]
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Ajándékba vennék egy családtagomnak egy órát, külsőre, mutatóra (ez fontos) valami ilyesmit keresek mint ezek: [link] , [link] , [link] , [link] .
Tokátmérő 39-43 (44)mm közötti legyen korona nélkül.
Automata lenne az elsődleges, de most a külső fontosabb, és mivel a rászánt ár elég alacsony, így kvarc/napelemes is lehet. Az alacsony ár ellenére az alis kínaiakat kerülném, de nem zárnám azért teljesen ki. Árban olyan 50-80e -re gondoltam. -
bigmasterg
addikt
-
baal-amiga
senior tag
válasz eldoble #273529 üzenetére
Dan Henry?
Mondjuk ez már picit hosszabb árban.[ Szerkesztve ]
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
eldoble
aktív tag
válasz bigmasterg #273530 üzenetére
Köszi, az első kettő óra is tetszik, de ott a mutatók elvékonyodnak a tengelynél, de a 3. az szép minden tekintetben.
-
eldoble
aktív tag
válasz baal-amiga #273531 üzenetére
Köszi, ezek is szépek, ilyenekre gondoltam, van válaszék színben is, csak ezek már elég drágák így ajándéknak.
-
bigmasterg
addikt
válasz eldoble #273532 üzenetére
Vannak még variációk, pl [link] , [link]
Tudom, nem kínai jobb lenne, de ilyen árban nem nagyon tudok nem kínai automatát, zafírral, ilyen kidolgozással.
szerk.: itt az elsőben YN55 szerkezet van, másodikban pedig miyota. De a legtöbben NH35 szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz bigmasterg #273534 üzenetére
Köszi, ezek jót, ilyen lenne az elképzelés, főleg az első linkem lévő (
a harmadik link a szerkezetről nekem most nem jön be, de lehet csak itt a mh. gépenbejött).[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
Sziasztok!
Belebotlottam ebbe a gyöngyszembe. Valakinek van javaslata felújítás és takarítással merre tapogatózzak aki helyre tudná tenni, mintha a sajátja lenne?
Illetve ha szeretném eladni, mit érhet?
Felhúzós zsebóra. Rendben működik. A fedele és a tartó keret lejött róla. Azt leszámítva tökéletesnek tűnik.
Remélem ide való ez a zsebóra is.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
-
SoulReaver
veterán
Szép estét kívánok.
Idén szülinapomra kaptam egy karórát tesómék -tól.
Sosem hordok semmilyen ékszert, de az órákat mindig mindenhol megnézem, viszont venni nem mertem sosem, nem tudom miért.. Gondolom emiatt is gondolták, hogy jó ajándék lehet...Szóval ezt kaptam. Nagyon tetszik, hogy nincs a külső karikán jelzés. A számlap is ilyen csíkos, szálra húzottra emlékeztet. (Nem mertek drágábbat venni, mert mi van, ha nem tetszik, nem hordom, stb...) Ezzel viszont az lett a baj, hogy jobban kezdtek érdekelni a karórák és venni szeretnék a közeljövőben.
Ki is néztem párat... Árban nem nagy szám egyik sem, valahol szabnom kellett határt, ami kb 40.000 Ft és 130.000 Ft között van.Érdekelne a véleményetek, hogy mi az ami ajánlott és nem ajánlott. Köszi előre is.
1. Ehhez vennem kellene valami mozgó tartót is, jól tudom?
2.
3.
4. -
stellaz
veterán
válasz SoulReaver #273542 üzenetére
A Casio kocka G-shock szerintem kb a világ egyik legjobb órája. Ha a keretbe belefér, akkor viszont az acél tokos verziót venném, hagyományos kijelzővel. Az inverz rosszul olvasható.
Pl eztA
-
nagyúr
A Vostok elég nagy, azt mindenképp nézd meg előtte boltban, mert meglepetés érhet. Nem feltétlen kell mozgó tartó az automata órához, sőt sokak szerint felesleges. Amikor hordos felhúzod koronáról és beállítod az időt és a dátumot.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
andrew01
tag
Üdv!
Pofás óra elsőre, jól is mutat rajtad.
Amiket kinéztél mind jónak mondható.
A 4. is automata - és hogy jól tudod-e, hogy "kell-e hozzá" óraforgató, akkor a válasz az, hogy nem kell, de opcionálisan valóban az ilyen automata órákhoz szoktak egyesek venni, ha rendkívül fontos nekik, hogy semmiképp ne álljon le 2 (mozgás nélküli) nap után és ha nagyon nem szeretik beállítani újra, és ha bevállalják azt is, hogy hosszú évek alatt a forgató akár nüansznyi, spec. kopást is okozhat a szerkezetben, ha épp nem minőségit/megfelelőt vett az illető.
Amire figyelj, hogy ez a 43mm átmérővel bíró Pulsar szvsz. pont jól áll, szóval ekörül keresgélj. Az "1." az már 45mm - elképzelhető, hogy nagy lenne a kezeden, a "4." a 39,4mm-el pedig már kicsi. Ha tudsz, igyekezz próbát abszolválni valahol, ha nem, mindig keress rá Youtube-on, hogy a tesztelő kezén hogyan áll.
A G-shock -ok viszont tuti választások. : )[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Ha már G-shock, akkor én kb. 110k-ért vennék egy gumi szíjas GST-B400-1AER-t, és hozzá később egy fém szíjat 40k környékén, és akkor lesz egy vagány, fém szíjas G-shockod: [link] [link] De gumi szíjjal is tök jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
Három éves VE Engine órámon megadta magát a korona menete, amennyire meg tudom ítélni, magán a koronán, nem a tokban. Utánanézve előfordul bármilyen óránál, viszonylag rutin javítás, mi a véleményetek? A garancia még él, erre vajon vonatkozik (nem volt komoly igénybevétel soha, pl. homok vagy tenger)?
All was naught but to serve the void...
-
Churpik
tag
Ez a narancs élőben sunburst, nem ilyen matt, mint a fotón, nagyon eltalálták a Seiko Monster árnyalatát.
-
SoulReaver
veterán
válasz stellaz #273544 üzenetére
Pont az invers kijelző miatt tetszik Egyébként a műanyag engem nem zavar, vagy nagyon gagyi hatása van? Nem feltétlen ragaszkodom a fém házhoz vagy szíjhoz. Kicsit hétköznapibb számomra ez a műanyag.
Úgy láttam az összes Vostok ilyen batár, de azt sem akarnám, hogy túl nagy legyen.
Debrecenben megnézem majd mi a kínálat, de szerintem nem sok lehetőségem van. Max a Rogers. De akkor a mozgatót elengedem. Köszi!Köszönöm!
Megpróbálom élőben megnézni majd ezeket a méreteket. A csuklóhoz képest kell főleg nézni, vagy a kézfej miatt csalhat egy kicsit?
Lehet tévesen gondoltam akkor azt, hogy az eleve batár óráknál nem kell nézni a csuklótBrutál full fémben ez az óra Ezt néztem már, eleve fémszíjas, de valahogy már túl sok rajta a szög, akkor már ez. Kicsit letisztultabb irányban gondolkodok. De lehet később meg fog tetszeni, azért elrakom a nevét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest