Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
[teszt]
Régóta olvasó, először beíró.
De nem tudtam ellenállni ennek, nagyon boldog vagyok, megvettem életem első Swatch óráját. Muszáj megosztanom, körülöttem senki nem értékeli. Remélem, sikerül a képfeltöltés.Tavaly megfogadtam, idén egyet se. Aztán persze megcsúsztam, és ez már az ötödik. És ami a legfurább, ebből három kvarc lett valahogy.
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #260017 üzenetére
Én régebben mindig éreztem egy kis szégyent is egy - egy óravásárlás után - persze a nyilvánvaló öröm mellett. Plusz ugye az ember elkezdi dugdosni is a szerzeményeit otthon egy bizonyos darabszám felett… tiszta Gollam mentalitás családi béke…
Aztán tavaly elpattant valami. Itthon egy kis dobozban tartok pénzt és egyszer csak megvilágosodtam: de hiszen év végére ez már negyedével kevesebb, úgy is, hogy hozzá se nyúlok. Ugye akkor volt az infla 20-25%. És aztán átszakadhatott egy mentális blokád.
Nyilvánvalóan nem jó befektetés, de nem érdekel; az érzés nem forintosítható. Szeretem az órákat és ennyi. Ennél hülyébb hobbijaim is voltak. -
driv4r
aktív tag
válasz Polarstar #260049 üzenetére
Köszönöm! De egyszerűen csak jó időben voltam jó helyen, mindkettő impulzus vásárlás volt. Persze utólag megideologizáltam mindkettőt:
A KonTiki ugye azért kellett, mert az Eterna történetileg fontos, de nem annyira beképzelt svájci plusz az öltönyórák és sportosabbak közé kellett valami átmenet. Ilyen a 1016 Explorer vagy a 1600 Datejust, de egyrészt baromi drága, másrészt félteném napi használatra, állandóan leverném. Plusz gyerekkoromban nagyon szerettem a Heyerdahl könyveket vö. olcsó nosztalgia.
A Helm meg azért kellett, mert még soha nem volt mikróm, de ha megpróbálkoznék vele, korábban is azt gondoltam, vagy valamelyik Helm vagy az Everest (ami meg ugye a fenti 36mm GADA kategória - és mindkét brand mögött egy öntörvényű pacák áll). Nagyon masszív, nagyon funkcionális óra, kicsit német mérnökösen túlépített vö. Sinn, és ezek után nem meglepő az acél sport Rolex-hosszúságú várólista, mert nagyon sok órát kapsz, nagyon kevés pénzért. Viszont lehet, hogy mennie kell majd, visszakerült hozzám a Spork, az gyengébb, de érdekesebb, és esküszöm jövő évtől bevezetem az "egy be - egy ki" policyt... (muhaha)
Ja és most jöttem rá, hogy mindkettő Csendes-óceán tematikájú: a KonTiki nyilvánvaló, a Vanuatu leánykori nevén meg az Új-Hebridák volt. Ezt az érdekes együttállást, nahát hogy mik vannak, ez valami égi jel... (akkor maradhat mindkettő!
-
driv4r
aktív tag
válasz sipi83 #260060 üzenetére
Igen. Nem túl racionális dolog napi hordásra, ellenben állítólag jó rondán fog patinásodni. Ezt még nem tudom, de azt viszont igen, hogy elég ránézni és megkarcolódik. Első héten sikerült végighúzni murván - betonon egy ordenáré leittasodás miatt. Akkor még a bőrön volt, a bujtatót reggel nem találtam, aztán lementem a szálló parkjába, és basszus megtaláltam öt percen belül valahol a fűben, pedig elég nagy kert.
Utána próbáltam rendelni hozzá a jacquard szíjat, de az 500 euro, és ezen még a WDL is elcsodálkozott. Találtam rá egy gagyi Nato-t, néha meg fekete perlonon van, így most egy darabig elleszünk. A bőrt pihentetem, ha el kellene adni, úgy mindenképpen korrektebb, az új tulajnak is jobb lesz úgy.
Ahogy kijött tavasszal, feliratkoztam a 37 millisre is, de egyelőre se híre, se hamva.
-
driv4r
aktív tag
válasz sipi83 #260064 üzenetére
Sajnos emlékezetes volt, mert sajnos kést is gyűjtök, és sajnos az egyik előkerült hajnalban. Buta, gyerekes dolog volt, ezt nagyon korrekten meg is beszéltük a két biztonsági emberrel, akik udvariasan felkísértek.
Abszolút egyetértek, a Citizen nagyon jó lehet bulizáshoz! Tavaly a legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy lecsúsztam egy Ray Mears Citizenről. Nagyon szeretnék egyet majd. -
driv4r
aktív tag
válasz sipi83 #260064 üzenetére
Ez az összefoglaló írás, mely után kedvet kaptam hozzá.
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #260078 üzenetére
Na. Erről beszélek.
—Raklap csencselés szomszéd építkezésről: 1 üveg Mátyás keserű (jaj)
—Raklap szétütés, összeállítás, lekenés: 1/2 ember/nap
—Anyós jóindulatának meghosszabbítása paradicsom karózással: priceless
—Saját meló ismételt elsunnyogása mai kerti szüttyögéssel: priceless^n
Minden másra ott a MasterCard.Az első kép nyomokban slim teknőcöt tartalmaz; az meg nyomokban eredeti alkatrészeket.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz jackal79 #260550 üzenetére
Szia, esetleg még vintage Breil lehetne érdekes. Ma már inkább kommersz ékszerek meg divatóra, de régen néztem fórumokon, milyen klasszak / gyűjthetőek a 70-80’ Breil Manta búvárok. Volt ETA, 7750, kvarc, akár Monnin tok is, tudtak 500M és 1000M verziót is. Volt milspec Marina Militare búvárjuk, szállítottak COMSUBIN-nak, az asszem az olasz Navy Seals, tehát bírhatta a gyűrődést. Meg volt vmi Depthmeter nevű csoda is, ahol a plexibe fúrt lyukban megült egy levegőbuborék és annak a mozgása mutatta a mélységet, ha jól emlékszem. Anno a sok-sok vaterás melléfogásaim egyike volt egy midsize Manta kvarckronó, de az már biztosan 90es évek női divatóra lecsúszás volt, pl. lünetta nem forog, cserébe a tok iszonyú fényes mindenhol, kellemetlenül krómozott hatással.
Én más „megbízható olaszt” nem nagyon ismerek, de vannak még ezek a design / divatmárkák, D1 Milan meg az a Velencés is, ABTW-n pont most volt egy aventurin számlaposról cikk. -
driv4r
aktív tag
válasz jackal79 #260574 üzenetére
Szia, pedig írtam: ETA, pl. 2824; Valjoux 7750; kvarc szerkezetek. Olasz a brand, de leginkább svájci szerkezeteket tokoztattak, szerintem akkoriban ez volt általános. A divatóra időszakukban meg gondolom már japán és svájci kvarcot.
De azért dizájnra egyik vintage Breilt se mondanám olyannak, hogy “süt belőle az olaszság”, bármit is jelentsen ez.
Ugyanakkor kifejezetten stílusos is lehet egy leharcolt darab, én pl. szigorúan lötyögös cápaláncon hordanám, könyék fölé tűrt, köldökig kigombolt gézinggel, napestig Negronit vagy Bellinit szlopálva egy árnyasabb piazza teraszán:) -
driv4r
aktív tag
Köszi, most már értem, de én is csak az OP-t idéztem verbatim.
"Sziasztok! Tudnátok mondani megbízható olasz óra márkát? Köszönöm
Ez volt az eredeti kiindulópont, több hozzászóló is értetlenkedett, pontosan mit ért megbízhatón, mire ő azt mondta, pl. ne essen le a mutatója 10 év alatt, ami amúgy jogos igény, lássuk be:)
Talán lehet valami egyszerre "olasz" és "megbízható", de ez aztán végtelenül messzire vezetne.
-
driv4r
aktív tag
válasz busman #260585 üzenetére
Klasszak.
Kérlelhetetlenül indusztriális, de nem brutalista jelleggel. És ott van bennük néhol az utalás, ha órakedvelő vagy, pár ismert fazonra. Első blikkre telón (olvasószemüveg nélkül:) az egyik tisztára olyan volt, mint egy Blancpain FF, amelyről lekoptak a számok... Én a barna dial / barna velúr skin diver modellt választom; köszönöm, kérem!:)
Ha menő fotós lennék, goth ninja / Arcteryx / Acronym cuccokban, bobber motorral, tuti szereznék ilyet is.
-
driv4r
aktív tag
Jó írás egy Rolex és egy Seiko megörökléséről; valójában sokkal többről, kb. a lényegről.
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
Nem és nem.
Megy most ezerrel ez a strandóra őrület: rendes, komoly márkáknál rebbennek fel óriási junior marketinges-rajok, izgatott csiviteléssel visszatérve az ebédszünetből; ezt nézd meg főnök, beugrottunk a fagyizóba inspirációért, de ugye megehetjük majd míting után, lécci lécci, számlára vettük, szóval milyen edgy húzás is lenne a múlt heti pisztácia és hupikék törpikék limitáció után mondjuk egy spiced pumpkin latte színű számlap, már az őszi szezonra is gondolva; a PR-szövegben meg minimum négyszer szerepeljen az integrated bracelet steel sports luxury watch fordulat, a hátlapon meg el lehetne rejteni valami jópofa mikiegeres motívumot, if you know you know jelleggel.
Ostoba divathóbort, horkantottam mérgesen, én az ilyennek soha nem fogok bedőlni, aztán amikor visszáruzni kellett valami szart, nyilvánvalóan teljesen véletlenül az Arénát adtam meg Westend helyett, és valami fura módon útközben a P1 és a földszinti ruhabolt között észrevettem az első emeleten egy random óraszalont. Nahát, milyen érdekes, pont van még félóra a másik nyitásáig, biztos elállítódott a Waze, valahogy csak elütöm addig az időt, motyogtam magamban, miközben nyílegyenesen somfordáltam a hátulsó vitrin felé. Miben segíthetek, lépett hozzám a decens eladó; hát nem is tudom, én csak nézelődöm, rezzentem látványosan össze, de most hogy kérdezi, egészen véletlenül nincs itt valahol egy Maurice Lacroix Automatic 39mm Aikon Limited Summer Edition Unisex ref. AI6007.SS00F.431.C?
Volt nekik. Teljesen véletlenül.
Hát nem. (Köszi, köszike, köszcsy stb). Egymillió-nyolcvanezer forint. Az árazás minimum érdekes; az óra maximum csalódás.
Úgyhogy lett végül „vidám nyári órának” egy leharcolt full lume Promaster. Majd azt fogom hazudni róla, hogy eredetileg rikító citromsárga volt, de a sok floridai marlinozástól tropikál lett a számlapja. -
driv4r
aktív tag
válasz Empsepo #260706 üzenetére
Szia, most, hogy kiadtam a dühömet, próbálok tárgyilagosabb lenni. Kicsit igazságtalan voltam szegény órával, csak félig-meddig tehet róla, hogy egy elég kínos óraiipari trend áldozata lett, erről a végén.
Maga az óra korrekt tárgy (de nem egymillió forintnyira korrekt, szerintem ez nagyon kevés óra nagyon sok pénzért – fordítva jobb lenne, persze álmodozni lehet…). Van benne egy alap SW200 (mondjuk ez engem nem zavar, mindennapokban semmiféle különbséget nem találtam 2824-hez képest, fórumokon szeretik alázni, ilyenkor mindig a Ch Ward órása jut eszembe, aki vhol azt írta, a két werk gancegál, az első széria volt csak gáz). A tokforma adott, azzal kb. mióta kijött az Aikon, nem kezdtek semmit. Finiselés megúszós, de ez a normál, nem LE változatnál is így van. Felül szálhúzott, körben polír (chamfer zéró, de lehet, hogy én vagyok vaksi). De milyen polír! Annyira uralja az órát a bling faktor, hogy az már fáj, szúrja a szemet (bár lehet, hogy a világítás ennyire nem előnyös Babósnál). Fényes, nagyon fényes, konkrétan női ékszer jellege van, de abból is a parvenü, villantós változat (mondjuk lehet, hogy ez volt a cél). Nem vagyok az az übermacsó típus, de egyszerűen testidegen, irritálóan rossz érzés volt felvenni, ránézni, a bőrömön érezni. A számlap és a kékje… egyszerűen nem sikerült. Nincsen mélysége, hiába a mintázat (tapisserie? clous de paris? ezeket soha nem tudom), olyan, mintha printelt lenne. Flat. Üres. Jellegtelen. Gondolattalan. Tiffany-kék nem mert lenni, Seiko zöld-kék nem mert lenni, Moser-kék meg nem tudott lenni szegény. Ha lenne benne egy enyhe színátmenet, sokkal kevésbé lenne Barbie-jellege, és itt külön elnézést kérek a nem létező hölgy olvasóktól, írhattam volna Ken-t is.
Tudom, ezek végtelenül szubjektív dolgok, és ha összeadom a puszta speceket, nagy gond nincs: szabvány automata, megítélés kérdése tokban, valamilyen minőség-ellenőrzés mellett.
Na de ennyiért, ld. „mi került ezen a fotelen 7000 forintba?”
Még egyszer: 1,080,000 Ft azaz egymillió-nyolcvanezer forint. 380 helyett kicsit több (430 HUF) lett a CHF, maradhat? (2,450 a listaár, 750eft körül már láttam Chrono-n).
És akkor csak slágfortokban, mi a bajom amúgy, de ez már a trend / divat dolog, meg az én egyéni heppjeim:
--a Genta majmolás (nem jutott 5711 és APRO? nesze paraszt van másik, svájci az is)
--a strandóra trend, a kreativitás totális hiánya (figyu, mindenki színesbe’ nyomja most, mi mit tudunk kihozni gyorsan még július előtt? OK, instára jók lesznek ezek is)
--az őszinteség totális hiánya (mi indokolja az LE és a normál közötti árprémiumot? legalább kitaláltak volna vmi kamu backstory-t, most kábé annyi az üzenet, nyár van, irány a plázs)
--az integrált szíjas acél sportóra trend (ez hosszú lenne… majd töltök fel képet, milyen autentikus darabok is vannak semmi pénzekért neten)
--a Maurice Lacroix (mert hülye neve van) (plusz azt hazudták az Aikon kedvéért, hogy az a Calypso „génjein” alapul – keress rá b+, ég és föld)Na, megyek locsolni kertbe:)
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz No.01 #260712 üzenetére
Örülök, hogy talán nem bennem volt a hiba, és te is ezt tapasztaltad.
Mára talán Ward az egyik legérdekesebb indie (Bel Canto, Twelve stb). Az árpolitika alakulása lesz érdekes, nem tudom, vannak-e még azok a standard leárazások, de ha erős brandet építenek, ezeket elvileg el fogják majd egyszer hagyni vagy esetleg bevezetnek vmi Yema jellegű loyalty rendszert. Egyszer megnézném élőben az óráikat. -
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #260716 üzenetére
Óvatosan fogalmaznék, mert ez másnak biznisz: nekem nem jött be.
1000€ körül akkor már inkább Yema Urban Traveller. Nekem. Másnak meg más… -
driv4r
aktív tag
válasz Veron #260726 üzenetére
Szia Veron,
[innen most töröltem 2-3 flekket, mert félek, hogy rám szól a tömbbizalmi. Rövidebben nem megy, nem beszélek tiktokul vagy mémül. A lényeget kikopiztam belőle:]
Jogos, amit írsz, ez csak egy parodisztikus skicc volt, a műfajjal járó túlzásokkal. Nem vagyok PC, ha belelovalom magam.
Rossz érzés, saját tapasztalatból mondom, ha valaki beleszáll az óránkba, mert ez sérti a vele kialakított kapcsolatunkat, érzelmeinket. Nem akartam öncélúan bántani az Aikont, amúgy nem is tudnám, az csak egy tárgy, van és kész. Téged viszont akaratlanul is bánthattalak a vele kialakított érzéseid tekintetében, elnézést kérek ezért.
Nekem a jelenségekkel volt bajom, ennek lett járulékos áldozata az óra. (Mondjuk a tiéd pláne OK, mert az a normál kivitelű, nem a mostani limitált pink balerina, türkíz tanagra (ez vmi verébféle), narancs szóda verzió.)
A konkrét szösszenetben és az azt követő kicsit tárgyszerűbb beszámolóban a magam faragatlan módján három jelenséget kritizáltam: 1) a trendszerű „summer edition” debilitást; 2) az eszement módon félrement árazást; végül 3) a járulékos „gentaifikáció fikázása” inkább csak biztonsági játék volt, mert az vaskos közhely, de attól még tartom.
A lényeg, hogy jó óra az, mely örömet okoz, ha felveszed. Ha ezt az örömödet akaratlanul is beárnyékoltam, elnézést még egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz andrew01 #260753 üzenetére
Ezt megerősítem. Párral feljebb épp azért kérdeztem rá arra a Nato adapterre. És pont azt az emagos akciósat, a camo mintás áttetsző szíjas fém borításosat akarom kicsit komolyabbá tenni vele. Tavasszal vettem, itt láttam rá egy linket, életem első G-Shockja, de a szíj miatt azóta is dobozban. Rossz választás volt elsőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest