Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26281) pepe76 válasza liszi70 (#26278) üzenetére


pepe76
csendes tag

Múlt héten, még csak 1 napos használat után én is írtam olyat, hogy az ST50-esem feketéje nem olvad egybe a kávával. Akkor a Morgan Freeman féreglyukos, HD minőségű műsorára alapoztam ezt. De valószínű nem volt teljesen fekete a forrásban a világűr, mert azóta láttam pár filmet amiben tényleg nem láttam a káva és a képernyő feketéje közötti határt. Viszont ha nincs forrás egy HDMI-n, tehát teljesen fekete a képernyő, akkor simán látom a határt, mert van egy derengése a képernyőnek.

Szerintem ez inkább úgy működik, hogy ha van tartalom a TV-n, akkor a szemed eleve ahhoz a fényhez alkalmazkodik, így nem látod a különbséget a képernyő feketéje és a káva igazi feketéje között. Hasonlóan ahhoz, amikor világos szobából sötétbe lépsz, kell egy idő amíg a szemed alkalmazkodik a sötéthez.

LCD-n sokkal rosszabb volt a fekete, ott világos tartalomnál is szürkének láttam a feketét. Amúgy a plazmán megfgyeltem, hogy a fényerőt állítva 0 alatt a teljes fekete abszolút nem változik (nem sötétedik továbbb), 0 felett viszont kezdi kiszürkíteni. Tehát ha valaki 0 felett használja a fényerőt, akkor sosem lesz "igazi" feketéje.

Még mielőtt valaki beleköt, hogy az ST50-es kávája szürke, teljesen lesötétített szobáról van szó, ahol nem látom a káva és a mögötte levő fehér fal közti határt.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.