Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Octavia mk1, 1.8T, AUM, hatchback, alvázszám: TMBBL21U922600827
Szekunder levegő szivattyút szeretnék cserélni, OE száma: 06A959253
Találtam használtat Passat 1.8T-ről de ennek az OE száma: 06A959253B
Szerintetek kicserélhetem vele? Külsőleg hasonlóan néznek ki, csatlakozó, csövek találnak...Köszi!
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Winne
nagyúr
válasz Lacess #198285 üzenetére
Ez történt. Még nincs kész ugyan, de az első hengernél az injektortól nyomta ki a benzint, ahol is a hidat tartó két csavarnak eltűnt a feje, mellette meg fröcsögött a benzin. Macerás volt szétszedni, sokat csuklottam.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
kungzi
veterán
Üdv
Nincs itt valaki, aki ismer Debrecenben vagy környékén olyan szakit, aki profin ért a VCDS kódoláshoz? Köszönöm szépen
-
hdanesz
őstag
Üdv mindenkinek!
Bocs, hogy velem van tele a topic....most ismerkedek az autóval és találtam egy-két érdekességet. (Octavia, 2018, 2.0 CR TDI, 150 LE - DFFA - 7-es DSG...csak hogy meglegyen)
A felszereltségi listáján ilyen elemeket találtam:
1Y3 DIFFERENTIAL LOCK (XDS) DYNAMIC TRACTION CONTROL - ahogy olvasgattam ez elektromos differenciálzár lenne. De ettől még nem lesz összkerekes az autó...feltételezem. Csak adott körülmények esetén avatkozik be. Viszont van egy ilyen is....
PKX ROUGH ROAD PACKAGE FOR 4X4 - ez pedig mindenféle plusz burkolat lenne...de ugye ott a 4x4 felirat...
Az autó alá pillantva mit kellene látnom? Az XDS-nek van látható része? Gyorsan lőttem egy képet:
A következő érdekes elem:
0IJ INSTALLATION DIFFERENTIATION FOR TRANSMISSION 'DQ381' -- VEHICLE COMPONENTS -- ez a váltó típusa lenne? a DQ381-re keresve olyan találatokat kaptam amikben azt írják, hogy a DQ500-nak egy kisebb (kínai piacra gyártott) verziója.
4E2 TAILGATE/TRUNK LID RELEASE FROM INSIDE (ELECTRICALLY) - belülről elektromosan nyitható csomagtartó. Nos....nekem ilyesmi nincs benne. Még csak sima bowdenes nyitómechanizmus sem.
Előre is köszi!
-
veterán
válasz grizlisandor #198389 üzenetére
Vagy háromszor elolvastam mert nem értettem, mire rájöttem, hogy az utolsó szó nem "változzon" hanem "vállalkozzon"
https://tinyurl.com/rasoapro
-
grizlisandor
veterán
válasz 6030D #198385 üzenetére
Nyilván azért ennyi, mert így éri meg neki.
Valahogy most nem tudom sajnálni a vállalkozókat, mert a héten az ismerősöktól azt hallgattam, hogy milyen jó nekem beosztottként évi szabadság, táppénz és képzeljem el, hogy ők örülnek, ha annyi pénz kijön a rezsi és adózás után, mint nekem a fizetésem. Békesség kedvéért közöltem a véleményem, hogy az inkább ne vállalkozzon.
-
6030D
őstag
válasz grizlisandor #198382 üzenetére
De a 6-8000-ben benne van kb 40 km fogyasztás, meg rezsiköltség is, nem? Úgy marad neki mondjuk a fele, amiből valamennyit adózik, meg ezeket a körbetöréseket is meg kell csinálgatni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
veterán
válasz hdanesz #198380 üzenetére
Volt egy Golfom (7-es, 2016. tavaszi) amiben nem volt PR-kód matrica se a csomagtérben, se a fizikai szervizkönyvben. Valami
orosz vagyukrán nyelvű adatbázisban találtam meg hozzá mindent alvázszám alapján. B opció; felhívod a márkakereskedést akinek a neve a rendszámkereten figyelt.Szerk: itt próbáld: [https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/skoda], ez volt az. Ne rontsd el, a napi limit 3 alvázszám.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz bul07 #198375 üzenetére
Remélem, hogy elkértél érte 50k magyar birodalmi márkát.
Amennyi pénzt elkérnek egy óráért a tanulóvezetőktől, múlt héten mesélte kolléganő, hogy a gyereknek körbeérdeklődtek, 6 - 8 ezer forint / óra oktatófüggően.(#198376) rasotamas:
Igen, azért annak van egy stílusa, de mikor már a tucatnepper felrakja a saját reklámját.
Jövőhéten megy a szerelőhöz Piros, felrakatom én is a keret nélküli rendszemtáblatartót, legyen már szép műszakira. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2018-as Octavia-ban keresem a színkódot tartalmazó matricát. A Superb-en a csomagtér padlója alatt volt felragasztva. Ebben viszont semmi sincs ott....átnéztem az egészet. Van más hely is ahol lehet vagy max. a digit szervizkönyvben van benne?
-
bul07
nagyúr
Rendszám tartó téma
Töröltem amit írtam, mert pont azt írtam le ami volt írva
Ezek nem az én napjaim
Elnézést[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz focvis #198371 üzenetére
Pénzmagba megegyeztünk, bár lehet lehettem volna keményebb
(#198373) Winne
Megvártak de nehéz eldönteni mi volt a szándék
Mentem oda a kocsihoz másik oldalról ép akkor ált ki a tanuló kocsi majd elment másik sorra
Ekkor látom hogy valami fehér van a lökhárítón odanyúlok és mintha kréta por lett volna, ekkor jött egy zokni árus, vegyek zoknik, gyorsba elküldtem hogy most hagyjon mert ép nekitolattak a kocsinak
Ekkor nézegettem tovább és ekkor jött hangosan mondva hogy nem mentünk el itt vagyunkÍgy utólag még olyan is megfordult a fejembe hogyha nem jön oda hozzám a zokni árus akkor nem jön oda az oktató, mert azt hihette hogy a zokni árus tanúnak jelentkezik hogy látta hogy a tanuló kocsi volt, és ez egy kis város egy két autós iskolával így simán beazonosítható
Utólag tesco parkoló kamerák, az lehet látszott volna hogy mellé kezd el tolatni de az hogy össze is értek már kérdésesAmúgy képen sokkal rosszabbnak látszik szerintem polírozással kijön a nagyja egy két mélyebb karc az nem fog
Viszont festetni nem akarom több okból se
Ugye ez egy 17éves kocsi
Okok
-Szerintem eladásnál sokkal többet vesztene az értékéből ha meglátszik hogy festve volt, minthogy van rajta pár karc, őszintébb (bár ez is olyan dolog mert nem tervezem eladni)
-Másik a kora miatt, ugye az egész kocsi 17éves, na már most ha lefestik a elég nagy hátsó lökhárítót szinte biztos hogy nem fogják eltalálni a színét, környezeti hatások, fakulás (képek itt hogy milyen a színe), akkor meg az egész kocsival kezdeni kell valamitAmúgy szegény tanuló kislány hatalmas könnycseppekkel sírt a sofőr ülésben, nem jött oda amúgy, de jöhetett volna mert rá nem is haragudtam
De a nyomorult oktató, minek ül a kocsiban ha nem akadályozza meg hogy másnak nekitolasson a tanuló, de tényleg egy gyök kettős tolatásnál ne lenne ideje fékre lépni
És látszott a tanuló kocsin hogy nem ez volt az első, össze vissza volt nyomorgatva, az ilyen nem való oktatónak
Most gondolkozok hogy Google értékelésében leírjam, hogy milyen oktatóAmúgy kezdek belenyugodni hogy megesett, főleg hogy bármikkor elüthetek egy vadat és az meg sokkal nagyobb kárt okozna amit senki nem térít meg semennyire, rengeteg nyúl fácán, sőt őzt is látni az utak mentán és elütve is
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
troll81
addikt
Sziasztok meg skoda octavia 1u5 lemez felni csavar lehúzási a nyomatéka mennyi?
-
bul07
nagyúr
Hát nem jó nap ez Tescoba nekitolattak a kicsikémnek, lökhárító lett karcos
És a dühítő az egészben hogy tanuló kocsi volt, mi a jó @nyjának üll az oktató bent ha nem figyel( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Golf 8 specifikus fórumról, FB csoportról tudtok?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
hdanesz
őstag
válasz 6030D #198358 üzenetére
Ahogy MunezXBK írja...kb. fél centi max. 1cm. Szerintem nem vészes és tényleg sokkal letisztultabb lesz az összkép.
Kapott már mosást mióta fent van...próbáltam lecibálni, de semmi. Azt tudni kell, hogy a tartón van két öntapadós felület is és az bitang módon megfogja.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz IntelKiller7 #198356 üzenetére
66 liter.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MunezXBK
nagyúr
válasz IntelKiller7 #198356 üzenetére
70 liter környéke.
-
IntelKiller7
veterán
2015, 2.TDI, DSG passatja van valakinek?
mekkora tankja van ennek? Mindenhol mast olvasok.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
hdanesz
őstag
válasz syIex #198354 üzenetére
Ezt gondoltam. Csak azt nem tudtam, hogy milyen stádiumban van vásárlás előtt....látta már élőben a kocsit? Vagy csak netes képeken...? Ilyenek miatt javasoltam. Mert nem mindenkinek egyértelmű hogy megnézze a beöntő nyílás környékét. Nem csak Adblue miatt hanem úgy általában is autó vásárlás esetén.
Én pl. minden kis fos részletet megnézek a kiszemelt autón (beleérte ezt is) , de én rosszul vagyok bekötve ilyen szempontból.
-
veterán
válasz Gyula84 #198352 üzenetére
Nekem 2017/7-es volt az RS Octavia és az sem volt Ad Blu-s.
150 lóerőig elvileg megoldották a CRL(B) motorokkal szerelt Gold, Passat esetén, hogy nem kell és mégis Euro 6.
#198353 Nyilván egyből kiderül, de gondolom vásárlás előtt van és azt nem nézte meg.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
hdanesz
őstag
válasz Gyula84 #198352 üzenetére
Attól még nem tuti. Nekem volt 2015.12. havi 2.0 CR TDI Superb (150LE), Euro 6 (pont CRL.. motorkóddal) és sehol semmi adblue. Most a 2018-as Octavia szintén 2.0 CR TDI (150LE) (DFF...motorkód) már adblue-s.
Lehet hülyeség de az adblue betöltő nyílás az tisztázza a helyzetet, nem? Vagy lehet máshol is tölteni?
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
válasz vans? #198348 üzenetére
Köszi! Euróban számolva picit 18 ezer alatt. Azóta kapott szebb rendszámtábla tartót hátra.
A hirdetésben szereplő autó inkább Sportline-nak tűnik mint Style-nak. Fekete hűtőrács, perforált bőrös sportkormány...a díszcsík...stb.Ha valóban Sportline, akkor számolni kell kb. 1.5 centivel ültetett futóművel is.
Amúgy jól néz ki nagyon. A világos belső nálam is válóok lenne.
[ Szerkesztve ]
-
JSandor
tag
Sziasztok!
Adott egy 7es Golf 2016 os évjárat, euró 6 os 2.0 crtdi dsg váltós kocsi, CRL motorkóddal. Kérdés, hogy ebben van ad-blue rendszer ? -
-
Bdanyy
addikt
válasz Palesztin994 #198345 üzenetére
Az
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
diegho
nagyúr
válasz Palesztin994 #198340 üzenetére
Tiago R-line túl kicsi lenne?
-
rbalint88
addikt
válasz Palesztin994 #198340 üzenetére
Amilyen bor van az Octaviaban, de meg a VW-kben is, ha nem valami “feinnappa” vagy nagyon extra kiemelt bor, akkor azert ne keseregj, ket fillert nem ernek. Daralekbor es muvor kombo, minden, csak nem igenyes. Skodanal csak a Laurin&Klement felszereltsegbe kerul normalis bor.
Nezz szet VW-nel, Skodanal, hogy mik az azonnal elviheto autok, hatha van olyan, ami megfelel. -
Palesztin994
aktív tag
válasz yodamester10 #198327 üzenetére
Igen, ez jó kis kocsi, csak hát családi kéne. Compact SUV-ra gondoltam leginkább, elsősorban a Tucsonra, de az a T-GDI motor (akár van mellette hibrid, akár nincs) enyhén szólva sem nyűgöz le.
Amelyik benzines tetszik, azok az új TSI-k, de a VW prémiumabb kocsijaira igazából már sajnálom a pénzt (leginkább a szervíz költségeket)... Még egy Octavia is megfelelne,mert amúgy tökre tetszik, de hát nem nagyon lehet kapni, 2 év, ha rendelek... Igaz ott meg a belső bőrözést nem kapom meg (RS nem játszik, mert vicc azon az áron [Vályi István teszt] és a fogyasztása is), de lehet már az se érdekel, elnézve a helyzetet a piacon. -
Winne
nagyúr
válasz Mágus2 #198305 üzenetére
Köszi az infót. A szerelő ránézett még itt a ház előtt, nem ért rá a traileres, addig várnom kell. Megnézte a motorkód alapján, azt mondta erre nem volt visszahívás ill. azt mondta ez a railcsőről szól, nálam meg az injektornál folyik a benzin.
Megnézi majd jobban, csak a traileres vigye oda hozzá.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
veterán
Sziasztok!
Van olyan esetleg akinek MMI 3 High fejegység van az autóban?
SD kártyán szeretnék zenét lejátszani, de sem az exFat sem az NTFS nem működik. Mi a megfelelő formázási típus?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz yodamester10 #198324 üzenetére
A GTE-ben esetleg nem MIB2 van eleve?
-
félisten
1.9 pdti 5w-40 olajat keresek, eddig liqui moly volt benne, de mindjárt 10k lesz benne.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
yodamester10
őstag
válasz Palesztin994 #198325 üzenetére
Igaz kicsivel több,de ha ilyen lehetőségem lenne tuti megpróbálnám
[link] -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok! Új autót keresek, max 15m-ig, de tudnék örülni,ha megusznam mondjuk 12-13-ból. (Kínonban már mindent nézek, mert 15 misiért is vannak olyan gagyi megoldások,hogy ahhh...) Néha látok keveset futott (20-30e km) Arteonokat (1-2 évesek). Az érdekelne, hogy egy ilyennek (2.0 tsi, 190le) mennyi egy átlagos markaszervize? Mondjuk egy olaj es szurocsere, fékbetét és egyéb általános dolog. Mennyivel lehet drágább,mint mondjuk egy Octavia esetében? Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Asbee #198320 üzenetére
Igen 5 vezetékes kell bele.
Olajfogyasztas továbbra sem jelentkezik az autónál, pedig most tettünk bele pályán pluszba1000 km-ert.
Ugyanugy nívó középen áll, mint korábban." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz macilaci78 #198315 üzenetére
Érdemes utángyártottat venni?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Asbee
veterán
válasz macilaci78 #198315 üzenetére
A vika vag group az nem gyári kínai szar. Ha meg az 5 vezetékes szabàlyzó kell neki, akkor nem feltétlen mondtak lehúzó árat.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz HUTCHDB #198314 üzenetére
Bárdinál kapható lambda szondák. Gyárit is 60k alatti áron hozza, de 25 k körül már kapni más gyártótól.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
HUTCHDB
nagyúr
Úgy néz ki, hogy a fiam VW Polojában tönkre ment a lambda szonda.
Utana kérdeztem olyan 80.000 forint körül van…
Ez valóban ennyibe kerül, vagy csak le akarnak húzni bennünket?
1.4 16 V 2004 évjárat. BBY motorkód.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
macilaci78
nagyúr
válasz kkdesign #198310 üzenetére
Ha több szerelő többszöri nekifutásra is lukra futott, akkor itt is csak ötletelni tudnak a hozzáértők is, nemhogy a magamfajta laikusok.
Élő adat volt olvasva?
A megrogy csak motorféket jelent, vagy attól erősebb a lassulás?
Ha motorfék, akkor értelemszerűen sebességben van, a fordulatszám mutató nem tud akkorát zuhanni motorféktől.
Ha menet közben nullára esik a fordulatszámmérő, lehet jeladó gond is.
Lehet, hogy az üzemanyagpumpa viccel meg néha.Egy sima négyhengeres szívóbenzin motorról van szó, nem egy ördöglakat. Lehet, ez a gond, hogy nincs tele mindenféle kütyüvel, amivel próbálkozni lehetne.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Doki16
addikt
válasz hdanesz #198307 üzenetére
Majd rákapsz télen. Én sokat használtam. Alig fogyaszt üzemanyagot, nem kellett sose jeget kaparni, meg a motornak is jót tesz ha elő tudja egy kicsit melegíteni. Az egyik olyan extra ami nagyon hiányzik. Passatban már csak a nagyfesz akkuról tudok fűteni, de az meg csak már akkor indítható ha bent ülők a kocsiba vagy előre kitalálom, hogy mikor akarok indulni és úgy programozom.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok!
A 2015 körül gyártott 1.4-es TSI (110KW) motorok (Golf Sport) 100km körül mennyire megbízhatóak? Várható ezzel a motorral valami gyakori hiba?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
hdanesz
őstag
válasz Doki16 #198306 üzenetére
Szerencsére az akksi ami most benne van még elég bika. Múltkor megmérte a jóember...és jó értékeket tudott. Nem hiszem, hogy gyakran fogom én ezt használni....max. néha megjáratom. Gondolom olyan mint a klíma...hogy időnként meg kell hajtani még télen is hogy el ne lustuljon.
-
Doki16
addikt
válasz Mágus2 #198304 üzenetére
Komolyan? Megvagyok lepve. Természetesen hiszek neked/nektek. Én egy B7 Passatot néztem még, gyári webastoval és ott volt hátul benne a külön akkumulátor. Aztán akkor lehet simán benéztem és a motortérben nem volt akku. Mert nekem a 2.0 CRTDI-nél ott volt. [kép]
Akkor sorry én tévedtem. Nekem a GTE-ben mondjuk a nagy akkumulátorról ment a benzines állófűtés is. Ha le volt merülve a nagyfesz akku akkor nem lehetett indítani a kályhát.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
hdanesz
őstag
válasz Doki16 #198302 üzenetére
Hmm, érdekes. Nekem nincs ott semmi extra. Mármint ott van a Canton mélynyomó bal oldalt, a fedél alatti alsó rekeszben meg csak a kötelező tartozékok vannak.
A motortérben ott a Webasto matrica és gyári távirányító is van hozzá.Vagy a burkolat alatt kell lennie valahol?
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek! Nekem is nagyon tetszik. Magamtól tuti nem vettem volna ilyen színben..de élőben marha jól néz ki.
Még egy kérdés: az állófűtés/szellőztetés az akksit szívja?
A jelenlegi akksija pöpec állapotban van, csak nem tudom mennyire viseli meg ha esetleg néha 'szellőztetek' majd nyáron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest