Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kollégámék keresnek autót, öten vannak a családban, a három gyerek 5, 8 és 12 évesek.
Évi 5-10 családi kirándulás (ilyenkor autópálya), valamint Debrecen melletti településen történő helyi közlekedés és Debrecenbe bejárás (40km oda-vissza országúton). Évente 20 ezer km futásteljesítmény.10 millió ft amit csak az autóra terveznek költeni, ha nagy a szerelem akkor 11, ha nagyon nagy akkor 12. És még így is marad 'tarcsi'.
Superb-eket néztek. Sosem volt hibrid autóm, nem értek hozzájuk. Így hozzátok fordulok.
Linkelek 3 autót amit néztek.Superb L&K
Superb Sportline kombi
Superb L&K kombiHa van más ötlet, szívesen fogadom. Elég sok cuccal szoktak elindulni, így fontos lenne a tágas autó. Illetve a megbízhatóság.
Feltételezem, ha nem töltik a kocsit, akkor 'normál' benzinesként funkcionál. Társasházban laknak, nem tudnak otthon tölteni. DC töltés jöhet szóba néha.Köszönettel,
Dani -
hdanesz
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Közel van, megnézem.
Köszi.
Akkor nem bug.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2025/7. havi T-Roc az alany. 1.5 TSI és DSG ha ez számít. Tolatàsnàl a tükör nem lefelé billen hanem felfelé. Találkozott valaki hasonlóval? Céges autó, szólok majd a lízingcégnek, csak érdekelne mennyire tipikus gond ez?
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Aha. Az a baj hogy nem volt festékvastagsàg mérés.
A küszöb a másik oldalon is hasonló de talán nem ennyire.
Viszont a jobb első sárvédő már javított és két helyen is megfolyt a festék. -
hdanesz
őstag
Üdv mindenkinek,
A képeken egy 2021-es Octavia kombi alját láthatjátok. Jól sejtem, hogy ez így nem gyári?

-
hdanesz
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
Értem, köszi. Kollégámék néztek egy 202 ezer km-t futott, 2017-es Superb-et. 1.4 TSI.
Azért jutott eszembe megkérdezni a taxist, ő mit tapasztalt. Igaz, ez Octavia volt...de a motor és váltó ugyanaz.Műszeresen meg lehet tudni valamit a váltó állapotáról? Vagy mit kell nézni laikusként? Ne csússzon gondolom, ne rántson, fura hangok...ilyesmik?
-
hdanesz
őstag
Ma egy 1.4 TSI Octavia taxiban utaztam, bőven 300 ezer km felett jár taxis üzemben. És gyári volt a DQ200 benne....semmi gond nem volt eddig vele.
2018-as autó volt. Lehet addigra reszeltek rajta valamit. Vagy egyik ilyen, hogy elmegy 300.000-t is hiba nélkül valakinek meg elköszön 30-40 ezernél?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2020-as, 1.5 TSI
MK4 Octavia kombi alja látható a képeken. Az egyik az első része, a másik a hátsó. Eső utáni felvétel.
Ez lehet olaj? Vagy ott az valami vízelvezető kivezetése?Motorolajhoz kissé hátul van még az első résznél is, az első kerék mögött, nem?
Első része.

Hátsó résznél meg egyenesen fura lenne olaj...
-
hdanesz
őstag
válasz
daniel2121
üzenetére
Elvileg lehet. Láttam több opciót is. Valaki azt írta, hogy márkaszerviz csinálta garanciában. Valaki rugóval helyettesítette a rudat. És van hozzá valami repair kit is.
De pontosabban én sem tudom.
@Reggie0: Itt nem is a mély hangokkal van gond. Én csörömpölő, fémes hangra vadásztam.
-
hdanesz
őstag
-
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek. Kérnek árajánlatot a vezérlésre. A többit meglàtjàk. A wastegate rúd gázos dolog? Hozzászólàsok alapján nem annyira
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az lesz. Nem volt vezérlés csere még. Ezeket összeszàmolva ez van 300-400 ezer Ft?
-
-
hdanesz
őstag
Sziasztok
1.5 Tsi Octavia, 2020-as évjárat. Már az újabb verzió. 192 ezret futott autó, jól látom hogy az ott a képen elég vastag olajlerakódàs? Vezérlés oldalon. DPC Motorkód.

-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2020-as Octavia, már MK4 verzió.
Milyen hangszóró lehet ez? Nem Canton gondolom, mert fent nincs a csipogónál felirat.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok
1.4 tsi superb, 2017-es évjárat. Száraz vagy olajos DSG? -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Még mindig Superb a téma.
1.4 TSI, 150lóerő....2016-ból. Manuális váltóval, 200 ezer alatti km állás kicsivel.
Sem kinyomott, sem felengedett kuplungnál nincs semmi rendellenes, sem hang sem egyéb formában. Viszont egyesbe téve, a kuplung felengedése közben kelepelő hangot ad valami. A fogáspontja elvileg jó, nem túl lent és nem is túl fent.Kettőstömegű lehet? Vagy a kuplungtárcsa kopott? Vagy...egyéb?
Más esetben nem hallani. Csak ekkor ahogy fent leírtam.Köszi,
Dani -
hdanesz
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Elvileg háziorvos volt a tulaj.
Elvileg....
Ettől még hordozhatott sok cuccot vele. 2019.12. havi autó...durva lenne valami törés. -
hdanesz
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszi és a többieknek is. Az autó végül amúgy is szanálásra kerül, mert a kettőstömegű rosszalkodik benne. Azt meg nem vállalnák be a kollégáék.
Sikerült képet szereznem tőlük a korábban említett nagyon 'guggoló' Octavia-ról. Íme.
Kicsit világosítottam rajta, hogy látszódjon a gumi helyzete is a karosszériához képest.Mit gondoltok? Ez normális magasság? 4 lemezfelni gumival a csomagtartóban van, mégis nekem soknak tűnik. Ilyesmi autókat nyaranta látni Horvátországban, amikor a 4fős család szügyig rakja a kocsit egy hétre.
-
hdanesz
őstag
Üdv mindenkinek,
Skoda Superb, hátsó fék. Jól sejtem, hogy itt már nem elég a fékbetét csere? Érdemes tárcsát is. Eléggé gatyának tűnik.

Hogy működik ez? 2 szett hátsó betét kell és 2 db tárcsa, ugye?
Tehát 2 adag ezekből és 2db ezekből? Az zavar meg, hogy bizonyos betéteknél 4-ről van kép....bizonyosaknál meg 2 van.
-
hdanesz
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Nekem volt mindkét autóból korábban, pont ugyanezekkel a lámpákkal ebben a leosztásban. A Superb-el sem éreztem magam vaknak, de a LED valóban jobb volt azért. Viszont mindig csodálkoztam, hogy nem villognak le...mert nekem mocsok erősnek tűnt ha kivülről megnéztem.
Valahol azt olvastam, hogy az 1.4 TSI-ben nincs kettőstömegű...ez vajon igaz?
Köszi a többieknek is a hozzászólásokat.
Egyébként a mostani autójuk egy 2002-es 1.4-es benzines kombi Megane. Ahhoz képest rakéta lesz az 1.4 TSI is.
Ami meglepő, hogy az Octavia nehezebb mint a Superb. 1335 vs 1320 kg. -
hdanesz
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszi.
Kollégáméknak sikerült két autóra szűkíteni a kört.Az egyik - 2019-es 2.0 TSI (190lóerős) DSG-s kombi Octavia, 179 ezer km-rel, a másik pedig egy 2016-os Superb 1.4 TSI (150 lóerős), hatos manuális váltóval 194 ezer km-rel.
Árban kb. ugyanott jönnek ki, mert bár a Superb kicsit olcsóbb, de arra kell 4 gumi.
A felszereltségnél a Superb annyit tud többet, hogy van holttér figyelő, ill. hátsó ülésfűtés míg az Octavia-ban LED-es a fényszóró. Amúgy kb. forma-forma a két autó.Méretben az Octavia nem sokkal marad le a Superb-től és csak egy újabb autó, valamivel kevesebb futott méterrel, plusz a motor is jobb véleményeket kap. Inkább azt ajánlanám nekik.
Megkérdeztem a milyen autót vegyek topic-ban is, de gondoltam itt is megpróbálom, hogy ti melyikre szavaznátok.
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz
üzenetére
2.0 TSI motor, 190 lóerő DKZ...motorkód. Az ha jól emlékszem, ajánlott motor...igaz?

2019-es Octavia lenne az alany, DSG váltóval. Ebben már ugye 7 sebességes van?Íme a hirdetés, a képeken is látni mennyire ül a hátulja. Itt egy másik, hasonló korú, motorral és váltóval szerelt másik Octavia, ennek sokkal magasabb a hátulja. (Igaz ebben nincsenek benne a felnik a gumikkal.

-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Négy téli gumi felnivel a csomagtartóban. Ennyitől leülhet egy 2019-es Octavia hátulja? Vagy ott más bubu van? Láthatóan alacsony. A tulaj nem volt ott Így nem tudtuk kiszedni a kerekeket.
-
hdanesz
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Igen, főleg hogy a többi hirdetésüknél van mindkét oldali kép.
Voltam már náluk évekkel ezelőtt autókat nézni és volt pár ahol rezgett a léc. Ugyanígy hiányzó díszbetétek vagy apróbb karosszériaelemek.Kollégámék keresnek autót, nincs messze annyira egy pillantást megérhet.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Jól sejtem, hogy a 2016-os 1.4 TSI motor már bátrabban vehető mint a korábbiak? 150 lóerős CZE motorkód.
Erről az autóról lenne szó.Sejtem, hogy kevés lesz sokak szerint ez a motor a mérethez képest, bár ha belegondolok hogy a jelenleg családban szolgáló J Astra kombi 1500 kg. és 120 lóerő..
ez meg 1320 kg és 150 lóerő, akkor talán nem olyan vészes.Hirdetés alapján egyetlen dolog zavaró benne, a hiányzó króm díszléc a hátsó ablakról. Ráadásul JSZP-n a képeket nézegetve a legutóbbi műszakinál úgy tűnik mint ha a másik oldalon is hiányozna.
Ha nem okoz beázást, plusz szélzajt vagy ilyesmit akkor csak esztétika...viszont gondolom horror lehet ezt utólag beszerezni. Ablakra való full díszléc szettet találtam ITT. Vagy meg kell beszélni a kereskedővel, hogy orvosolják ők. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kollégám keres autót, ez is a kinézettek között van. (VW Golf Sportsvan) Ha jól tudom erre az évjáratra már nem annyira jellemző az 1.2 TSI nyomor. Két felnőtt két kamasz gyerek felállásban elég lehet ez a motor?
Köszönettel,
Dani -
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Sosem volt Seat-om, de VW AG-hez tartozó autóm több is. Jól sejtem, hogy a 2013 utáni 1.4 TSI motorok már nem olyan vészesek?
Konkrétan erről a példányról lenne szó. CZC motorkód.
A másik kérdés: Ez már érintőkijelzős? Illetve lehet-e benne Apple Carplay?
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egy kulcsa van például. Tudom, banális dolog lehet sokaknak...de nekem számít.
A jobb hátsó sárvédő sérülése a kerék feletti rész és az ajtó találkozásánál, a jelentésben szép horpadás látszik, valamint a festékvastagság mérés lapján is ott van, hogy azt már javították...és mégis ott a horpi. (Hozzá kell tennem: élőben ez nem látszik már, gondolom valahogy tovább javították)
Kérdés, hogy milyen minőségben. Flottás autó volt eddigi életében, egy hazai banknál. Feltételezem, hogy ha akkoriban sérült akkor azt javították volna normálisan. A szemle időpontja 2024.07.05., ekkor kerülhetett ki a flottából, mert a bank 2023-as eszközleltárában még benne van. 2023 októberében volt részese balesetnek az autó. Ebből feltételezem, hogy még flottás korában történt a bibi.
Fura, hogy éppen és csak a bal első felni van romos állapotban. Holott, jó esetben általában a jobb oldaliak vannak kitéve a padkázás veszélyének. Most vagy jobb hátsó kerékként élte az életét korábban...és kapta meg az ütést amitől a környezete is behorpadt és karcolódott vagy nem tudom. Soha nem láttam még ennyire gány állapotban lévő felnit, mármint ennyi festékhiánnyal meg ilyen mértékben. Láttam már sok padkázott, sűrűn padkázott felnit...de ilyet még nem.
A motorháztető is volt már fényezve, mégis van egy jókora festékhiány, alatta kikandikáló rozsdapöttyel.
Ha ezeket nézem és azt, hogy 266 ezer km van benne, így ebben a kombinációban már kiesik számomra. Nem is annyira a futott km - mert én is megyek 25-30 ezret évente, tehát ha nálam van új korától..még több is lenne a méter - inkább a kor és a javítások minőségének a kombinációja ijesztő. Kell rá 4 új gumi, nem probléma...az csak költség + megérkezik a gumi, felpakolja a gumis emberünk és vígan használom a kocsit. Olajcsere kellene? Esetleg vezérléscsere? No problémo...szerelő elintézi. Matt lámpa? stb., ezek könnyen orvosolhatóak. A karosszéria gondoktól viszont jobban tartok, mert sosem tudni mi lehet 'alatta'. Ez pedig ugye csak akkor derül ki, ha nekikezd a karosszériás. Ott meg bele lehet futni szép dolgokba.
-
hdanesz
őstag
válasz
bul07
üzenetére
Tudom, mert láttam élőben.
Semmi olyan nem derült ki a lekérdezésből, ami eltántorított volna. A gondok ott kezdődtek amikor élőben láttam. A hirdetésekben minden autó szupernek néz ki, mert ugye a hibákat nem fényképezik vagy épp takargatják. Ahogy a becsületesnepper mondja: 'el kell menni...meg kell nézni'
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. Elengedős lesz.
-
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2010-es, 122 lóerős 1.4 TSI Octavia autóról lenne szó. Motorkódja: CAX...és utána számok. 185 ezer km-t futott. Feltételezem a vezérléscsere megtörténtét kellene firtatni, igaz? (Vásárlásról van szó
)Amúgy egész szépen néz ki az autó első szemrevételezés alapján. Most ráadásul 'akcijjjós', 100 ezerrel olcsóbb mint a kiírt ár. Három hibát találtam, illetve plusz egy dolgot ami máris cserés:
1. Rozsda....a jobb oldalán a küszöb alján. 14 éves autónál ez 'normális'?
Amúgy a többi része odalent nem vészes, korának megfelelő ahogy mondani szokták.
2. A bal első ajtó kárpitja kicsit elengedett a könyöklő részen és felette.3. Kavicsfelverődés van a szélvédőn, épp a sofőr látóterében.
+1: A gumik repedezettek, de ez lenne a legkevesebb. Mivel gyorsan és tutira orvosolható. Viszont a képen is látni, hogy a rozsda máshol is megjelent. Ennek a takarólemeznek nem így kellene állnia, nem?!

Beindítva még nem volt. Amúgy pofás autó és jó, hogy nem a klasszik szürke, fekete, fehér...triumvirátus tagja. -
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Volt nekem G Astrám ami 4ezer felett üvöltött 130-nál.
Így az nem zavarna, feltételezem a Passat sokkal csendesebb tőle. A teljesítmény sem gond, jelenleg fater 206-osával járok, 1.4HDI. A Focus féle Ecoboost szívás után arra vágyom, hogy viszonylag üzembiztos autót vezessek. Ezért is fáj az 1.6-osról olvasott vélemény(ek).
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2013-as Passat 1.6 CR TDI motorral ( 105 LE, CAY Motorkód) 200 ezret futott, manuális hatos váltóval.
Nem száguldozni kell, csak vigyen el megbízhatóan a célhoz. Ajánlott ez a kombináció?Ebben ugye nincs kettőstömegű?
Köszönettel,
Dani -
hdanesz
őstag
válasz
vzsryl
üzenetére
Köszi! Ami fura, hogy az első műszakin (12km-es korában) készült képeken is úgy tűnik, hogy csálén állt.

Illetve alul semmi nyoma nincs ütközésnek és a csomagtér környékén sem láttam túl vészes dolgokat. Persze ettől még az ajtó kaphatott. Sajnálom, mert már a sokadik ilyen autót látom...ami amúgy jó lenne, de valami bibi mégis van vele hasonló ügyben.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A második generációs faceliftes (2013 év végi) szedán Superb trükkös, duplán nyíló csomagtérajtaja hajlamos a vetemedésre? Vagy ez más ügynökség keze munkája?
A bal oldal elég csálé, a lámpák vonalát nézve...míg jobb oldalt minden okénak tűnik. A pótkerék öblében nem látni nyomát csattanásnak. Ilyen kinyitva.
Az eleje is gyanús nekem a lámpáknál furcsák az illesztések.
Pedig motorikusan, meg úgy általánosságban marha jó volt. Szép a motor hangja, a váltó pontos, a klíma hideg...minden király. Csak ezek a 'külső' dolgok bizonytalanítottak el.
A kereskedő természetesen annyit mondott: náluk nem volt sérült/javítva a kocsi.
Körbemérni már nem volt idő mert zártak. Holnap visszamegyek azért...kíváncsi leszek mit mutat majd.
-
hdanesz
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Azt hiszem én sem forszírozom tovább. Megnéztem több ugyanilyen Superb képeit..és egyiknél sem fekete ez a rész, hanem olyan színű mint a karosszéria.
-
hdanesz
őstag
Valóban, ha tovább kattintok akkor hetest ír ITT.
Feltételezem, hogy ez a kerülendő száraz DSG...
Illetve ami még furcsa volt, hogy járó motornál nem világított a nappali menetfény. Azt hittem 2011 vagy 2010 után európai piacra gyártott autóknál kötelező... egy 2013-as szintén Németországból származó Mazda 3-nak sem világított.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Volt öt sebességes DSG is? Én eddig csak hatos vagy hetesről hallottam.
Ezt az autót nézegettem és a leírás szerint 5 fokozatú a DSG... -
hdanesz
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Mindig USB-n keresztül...és magától felismeri a carplay-t. Így nem kell választanom, alapban az APP-on kezdi.
A telefon hangerejét sem piszkálom, ezért nem értem. Mindig maxon van.Szétnézek a Spotify-on...hátha.
mod: ilyeneket találtam benne: Hangerőszint (hangos, közepes, halk) jelenleg közepesen van.
Illetve az Eszközök/Hangminőség beállításoknál - automatikus van kiválasztva.
-
hdanesz
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi! És rbalint88 neked is. Akkor ezzel kb. együtt kell élnem.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2018-as Octavia az alany. L&K felszereltség, 2.0TDI, 150ló, 7-es DSG...bár ezek most lehet nem fontosak. Amundsen a fejegység.
Apple Carplay-el kapcsolatban lenne kérdésem. Amikor csatlakozik a telefon (USB-n keresztül) néha halkabban szól...néha pedig hangosabban. A 'csúszka' szerint a hangerő ugyanoda van állítva, mégis halkabb. A menüben a hangzásnál van olyan beállítás, hogy maximális bekapcsolási hangerő vagy mi....de azt nem piszkálom.Ha olyan kedve van, akkor simán jól hallható zenét produkál a rendszer 'harmad' hangerőn.....a következő indításnál meg lehet 2/3-on is bőven túl kell tolni hogy ugyanazt a hanghatást elérjem.
Vagy a telefonban keressek valami beállítást? Annak a hangereje maximumon van.
-
hdanesz
őstag
válasz
vzsryl
üzenetére
Az egyik probléma, ami inkább aggasztó: hogy a max. jelzés felett van az olajszint. Rögtön csere után nem ellenőriztem amikor elhoztam a szerelőtől. Másnap néztem rá (DFFA motor esetén - a használati leírása alapján leállítás után pár perccel kell mérni) és akkor már ennyi volt a szint.
A szerelőt sajnos perpillanat nem tudom megkérdezni, hogy ő töltötte ennyire fullra (az eddigi autóim esetében sosem nyomta ennyire tele) mert nyaralni van. Én csak egyetlen dolgot szeretnék elkerülni, hogy az autónak baja legyen.
Illetve ahogy Qru is írja: nekem az eddigi dízel autóimban mindegyikben (Fabia 2016, Superb 2015, Citroen C5- 2009) pár száz km után már feketedett az olaj. Egy dolog jutott még eszembe - bár jobban belegondolva kizárt
- hogy az adblue miatt lenne ez.... (Eddigi dízel autók nem voltak adblue-sak) Ennek az esetében pedig 600 km után még olyan tiszta mint anno a vadiúj Hondámban vagy Kiában volt.
(Mindkettő benzines) Azt hiszem túlgondolom a dolgot. Megyek vele így ahogy van.
Köszi a válaszokat! És a többieknek is....Faby és Qru.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Hülye kérdés, de dízel autó esetén mennyi idő alatt feketedik be az olaj olajcsere után?
DFFA motorkódú, 2.0 CR TDI Octavia, 150 LE, 7 fokozatú DSG-vel, 2018-as évjárat.Bő egy hónapja vettem, akkor 8 ezer km telt el az utolsó olajcsere óta így nem rohantam vele szerelőhöz. Akkor az olajszint a min. és max. között volt kicsivel félút felett és fekete olajjal.Holnap lesz egy hete, hogy olajcserén volt az autó. A cseréig megtettem vele 2800 km-t....és icipicit fogyott az olaj mennyisége....de a színe nem változott. Az olajcsere óta mentem 400 km-t és még eléggé világos az olaj. Emlékeim szerint a korábbi dízel autóim (2016-os 1.4 TDI Fabia és 2015-ös CFF 2.0 CR TDI Superb) már festettek ilyenkorra az olajon jócskán.
Ami még érdekesebb és aggasztóbb egyben, hogy a max.-on vagy picit felette van az olajszint amennyire látom a világos olajnak hála.
Mivel eddig nem köpte bele a gázolajat....és az utazási szokásaim sem változtak.... ( országút és autópálya 80%-ban)....így talán nincs nagy gond. Legalábbis konkrétan az olajcsere óta mi romlott volna ennyire? -
hdanesz
őstag
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ma vettem észre, hogy a 2018-as (3-as) Octavia-mban az ACC használatakor 4-es Octavia-t rajzol ki a kijelzőre. (Ha autót érzékel előttem pl. ) Ez bug vagy feature?
Lehet ezt szoftverfrissítéssel buherálni? -
hdanesz
őstag
Esetleg ha valaki szeretne egy ajándék Audit magának...itt az esély.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2018-as 5 ajtós Octavia. A hátsó ablakmosó fúvóka rosszalkodott. Mivel a motort hallottam, hogy dolgozik...ezért a fúvókával próbálkoztam. Leszedtem, óvatosan megszurkáltam tűvel és voilá....jő a folyadék.
A kérdés viszont az, hogy normális dolog-e ha a képen látható helyen folyik a beavatkozás után a kulimáz? (Kb. 5-6mp-ig próbáltam....és nem a karosszériáról folyik, hanem a lökhárító mögött, alul csepegett.)
Közben a másik oldalon is kialakult egy tócsa, csak kb. fele ekkora. Remélem nem csúszott szét valahol a cső. Amikor nem köpte a vizet a hátsó szélvédőre....addig tócsák sem keletkeztek. Bent, ill. a csomagtérben sehol nincs nyoma víznek.
-
hdanesz
őstag
válasz
zsoltip
üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy épp regenerál az autó? Annak a 'tünete' ez.
Lehet eddig menet közben csinálta és azért nem vetted észre....mivel a km alapján elég sokat használod. Persze ez csak tipp. Ha nem változott a használat, ergo nem mész vele kevesebbet és rövidebb utakat akkor elképzelhető, hogy a részecskeszűrő kezd telítődni és ezért regenerál gyakrabban. Vagy más bibi van...de ahhoz bőven nem értek.Az alapjárati fordulatszám nem magasabb ilyenkor leállítás előtt?
-
hdanesz
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Ahogy a reddit-en írták....ha ez baj lenne akkor pl. San Francisco-ban eléggé ráb*sznának az autósok.
Nem vagyok szakértő, de ha az olajszint rendben van, meg az üzemanyag is...szerintem nem kell hogy gondot okozzon. 2-3 hét meg főleg nem. Max. ha nem indul...akkor le kell tolni vízszintes helyre.

Debrecenben van egy jóember aki minden nap úgy parkol a 'pinceszinten' lévő garázs előtt a lejtőn.
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Huhh, tényleg....igazad van. Tegnap tapasztaltam épp, hogy hiába húztam le a telót az USB-ről a vasúti átjárókat továbbra is énekelte a Waze.
-
hdanesz
őstag
válasz
focvis
üzenetére
Köszi! Akkor marad minden a régiben. Spotify-t bluetooth-on hallgatom...csak jól jött volna a Waze is vezetéknélküli üzemmódban. Néha jól jön ha rendőr urak strázsálnak az út mentén.
@rbalint88: neked is köszi! Carplay lenne a lényegesebb, de akkor elengedem a témát ha minden alkalommal külön csatlakozni kell.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Vezetéknélküli Smartlink-et lehet varázsolni 2018-as Octavia-ra? Márkaszervizben gondoltam, hivatalos úton. A vezetékes már aktiválva van.
A céges telóm iphone, azzal elvileg működnie kellene vezeték nélkül is....de gondolom valami extra kell hozzá. -
hdanesz
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nekem anno (igaz 2016-os Fabia-val)...akkor csinálta ezt amikor gyenge volt az akksi. (2-3 hónapot állt a kereskedőnél...sok indítás..próbálgatás) Ahogy a többiek is írták.
Elvileg ilyenkor a kényelmi berendezéseket kezdi 'letiltani'...hogy spóroljon. És szintén random volt, hogy dobta-e a hibát vagy nem. Vettem egy új akksit és voilá megoldódott a probléma. Aztán meg örültem mint majom a farkának, hogy nem x százezres hiba volt.
-
hdanesz
őstag
Üdv mindenkinek!
Bocs, hogy velem van tele a topic....most ismerkedek az autóval és találtam egy-két érdekességet. (Octavia, 2018, 2.0 CR TDI, 150 LE - DFFA - 7-es DSG...csak hogy meglegyen)
A felszereltségi listáján ilyen elemeket találtam:
1Y3 DIFFERENTIAL LOCK (XDS) DYNAMIC TRACTION CONTROL - ahogy olvasgattam ez elektromos differenciálzár lenne. De ettől még nem lesz összkerekes az autó...feltételezem. Csak adott körülmények esetén avatkozik be. Viszont van egy ilyen is....
PKX ROUGH ROAD PACKAGE FOR 4X4 - ez pedig mindenféle plusz burkolat lenne...de ugye ott a 4x4 felirat...
Az autó alá pillantva mit kellene látnom? Az XDS-nek van látható része? Gyorsan lőttem egy képet:
A következő érdekes elem:
0IJ INSTALLATION DIFFERENTIATION FOR TRANSMISSION 'DQ381' -- VEHICLE COMPONENTS -- ez a váltó típusa lenne? a DQ381-re keresve olyan találatokat kaptam amikben azt írják, hogy a DQ500-nak egy kisebb (kínai piacra gyártott) verziója.
4E2 TAILGATE/TRUNK LID RELEASE FROM INSIDE (ELECTRICALLY) - belülről elektromosan nyitható csomagtartó. Nos....nekem ilyesmi nincs benne.
Még csak sima bowdenes nyitómechanizmus sem. Előre is köszi!
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2018-as Octavia-ban keresem a színkódot tartalmazó matricát. A Superb-en a csomagtér padlója alatt volt felragasztva. Ebben viszont semmi sincs ott....átnéztem az egészet. Van más hely is ahol lehet vagy max. a digit szervizkönyvben van benne?
-
hdanesz
őstag
-
hdanesz
őstag
válasz
syIex
üzenetére
Ezt gondoltam.
Csak azt nem tudtam, hogy milyen stádiumban van vásárlás előtt....látta már élőben a kocsit? Vagy csak netes képeken...? Ilyenek miatt javasoltam. Mert nem mindenkinek egyértelmű hogy megnézze a beöntő nyílás környékét. Nem csak Adblue miatt hanem úgy általában is autó vásárlás esetén.Én pl. minden kis fos részletet megnézek a kiszemelt autón (beleérte ezt is) , de én rosszul vagyok bekötve ilyen szempontból.
-
hdanesz
őstag
válasz
Gyula84
üzenetére
Attól még nem tuti.
Nekem volt 2015.12. havi 2.0 CR TDI Superb (150LE), Euro 6 (pont CRL.. motorkóddal) és sehol semmi adblue. Most a 2018-as Octavia szintén 2.0 CR TDI (150LE) (DFF...motorkód) már adblue-s.Lehet hülyeség de az adblue betöltő nyílás az tisztázza a helyzetet, nem? Vagy lehet máshol is tölteni?

-
hdanesz
őstag
válasz
vans?
üzenetére
Köszi! Euróban számolva picit 18 ezer alatt. Azóta kapott szebb rendszámtábla tartót hátra.

A hirdetésben szereplő autó inkább Sportline-nak tűnik mint Style-nak. Fekete hűtőrács, perforált bőrös sportkormány...a díszcsík...stb.Ha valóban Sportline, akkor számolni kell kb. 1.5 centivel ültetett futóművel is.
Amúgy jól néz ki nagyon. A világos belső nálam is válóok lenne.

-
hdanesz
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
Szerencsére az akksi ami most benne van még elég bika. Múltkor megmérte a jóember...és jó értékeket tudott. Nem hiszem, hogy gyakran fogom én ezt használni....max. néha megjáratom. Gondolom olyan mint a klíma...hogy időnként meg kell hajtani még télen is hogy el ne lustuljon.

-
hdanesz
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
Hmm, érdekes. Nekem nincs ott semmi extra. Mármint ott van a Canton mélynyomó bal oldalt, a fedél alatti alsó rekeszben meg csak a kötelező tartozékok vannak.
A motortérben ott a Webasto matrica és gyári távirányító is van hozzá.Vagy a burkolat alatt kell lennie valahol?
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek! Nekem is nagyon tetszik. Magamtól tuti nem vettem volna ilyen színben..de élőben marha jól néz ki.
Még egy kérdés: az állófűtés/szellőztetés az akksit szívja?
A jelenlegi akksija pöpec állapotban van, csak nem tudom mennyire viseli meg ha esetleg néha 'szellőztetek' majd nyáron.
-
-
hdanesz
őstag
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2017-es Skoda Superb Sportline és 2018-as Skoda Octavia Laurin&Klement autók közül melyik a jobban hangszigetelt, csendesebb? Mindkettő 150 lóerős, kétezres dízel....DSG váltóval.
18-as kerék van mindkettőn. Octavia 225/40 R18-as gumival, a Superb 235/45 R18.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Robotporszívók
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- VR topik
- Konteó topic
- Motoros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue Újszerű állapot 100% akku (19 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A dízelt a regenerálás miatt nem szeretné. Mindig rosszkor kezd rá a kocsi...amikor sietnél. 

Ha nem okoz beázást, plusz szélzajt vagy ilyesmit akkor csak esztétika...viszont gondolom horror lehet ezt utólag beszerezni. Ablakra való full díszléc szettet találtam I

Amúgy a többi része odalent nem vészes, korának megfelelő ahogy mondani szokták.