Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80601) anrab válasza Gicz (#80595) üzenetére


anrab
addikt

"tele interpolációs artifaktokkal"
Én nem látom ezeket. Elvétve nagyon ritkán.
Vagy szemészhez kell mennem. Nekem a mozgás sima szabványoson van.
Nem szeretem ha akadozik a kép.

(#80602) Hmmm1 válasza Gicz (#80595) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Hmm, köszi a választ. Huh érdekes. Ja a szappanopera effektet azt utálom.

Többieknek is:
Persze biztos nem vagyok tisztában fogalmakkal, és keverek is ezt azt - ezt már a 24p /képkocka per sebességre értem a filmek esetében.
Anno mikor nézegettem tv-ket, pl rtings-en reveiwket (ahol elég szigorúak), ott úgy rémlik viszont hogy sok tv tudta több forrásból is a 24p akadásmentes lejátszást, akkor most ez mi, vagy hogy?: D (Rásegítések nélkül - ez a lényeg ugye)

Akkor régebb olvastam olyanokat, és állították, hogy huh hát a 100/120hz-es panelű tv a menő stb. mert az pont hogy "leosztja" magának a hz-et és ki tud jönni, hogy 24hz-t jelenítsen meg - anélkül, hogy nem tudom. 120/5=24 elve. Ez hogy van akkor? Vagy mi az értelme? Tud iyet?

Vagy vegyük ide azt, hogy: 24fps-el nem lehet nagyon folyamatos szerű mozgást látni ? (nem nem a szappanopera szerü mozgásra gondolok még: d) ?

És mennyire kell hozzá venni a KIJELZŐ MÉRETÉT? - Most ezt tudom belevenni még, ha próbálok logikázni. Aztán majd kijavítotok, ha tévedek. De hogy: az nem lehet, hogy egy krva nagy méretű tv-n otthon, vagy mondhatjuk azt, hogy minél nagyobb méretű otthon a tv-d, annál inkább fog látszódni a 24fps- mellett, a kép törés/szakadás/judder vagy stutter ?: D (ezt a kettőt keverem) - merthogy ha egy kisebb képernyőn nézzük a filmeket, egy 23" monitor, ott sokkal kevésbé jön elő ez szerintem - ezért alapozom ezen állítást ilyenre. Pl sokan monitoron filmeznek kisebb méretben és nincs ez, hogy akad nem akad - 24p-ben megy a film gond nélkül monitoron.

Na már most: SDR forrásban ráküldtem Avatar-t 1080p. és szépen ki is írja a tv a adatokat amit tökre szeretek, hogy: SDR, 1980.x1080 - 23.976Hz stb - akkor jól gondolom, hogy a panel végig le váltott arra a kép frekváncia tartományra valósan?
Ha igen, ekkora méretben (65 col) SEMMIKÉPP se lenne elvárható szakadás/törés nélküli mozgás? (Rásegítések nélkül) Vagy nincs összefüggés semmi a méretben, és van olyan tv, panel típus ami simán olyan élményt ad, mintha kisebb monitoron néznéd?: D

Moziban is észre lehet venni kisebb reccenéseket, gyorsabb mozgásnál nyilván - szóval tudom van egy limitációja a 24 képkocka/másodperces sebességnek (nem erről beszélek feltétlen). Engem az érdekelne, hogy mi, mennyire, a szemünk esetében. (Mert nem szubjektív azért ez ennyire, ha odaálítok valakit és nézzük együtt a képet, hogy én látom, ő meg nem lát semmit a képszakadozásból - ha épp az van)

Köszi. - Kicsit off, elnézést.

[ Szerkesztve ]

(#80603) Gicz válasza Hmmm1 (#80602) üzenetére


Gicz
addikt

Amit rtingsen arra értenek, hogy "akadozásmentes 24p", ott arra gondolnak, hogy le tud játszani a tv kadencia helyesen 24p-t, vagy levált 24hz-re, vagy marad 120-on de 5x ismétel egy képkockát, a lényeg az, hogy minden képkocka azonos ideig kadencia helyesen van kint.

Pl egy 60hz panel ami nem tud kadenciahelyes 24p-t, és a 24 nincs meg maradék nélkül a 60-ban, úgy fogja kirakni a képkockákat, hogy: AA BBB CC DDD EE FFF. ez a 3:2 pulldown. ilyenkor látszik hogy "akadozik" a 24p, hiszen eltérő ideig van kint minden második képkocka.

De maga az, hogy 24 képkockád van másodpercenként nem fog "folyamatos" képet adni, csak kadenciahelyesen akadozót :D Ez így van rendben, hozzátartozik a mozihoz. Én pl nem tudok megnézni HFR filmet, pl a hobbit 48fps verzióját, mert egyből házivideó hatása lesz nem mozis a túl folyamatos mozgás miatt. Emiatt az új avatart is remélhetőleg sikerül majd beszerezni sima SDR 24p-ben.

[ Szerkesztve ]

(#80604) Gabor970 válasza jbnd-007 (#80598) üzenetére


Gabor970
addikt

az esetek 90 százalékában nem a TV hangján hallgatjuk. Én sztereózok, LP mániás vagyok, van egy DAC is a rendszerbe, annak az optikai bemenetén van a TV. Meg vagyok elégedve a filmek hangzásával is. Néha remeg a kanapé a seggünk alatt :)

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#80605) Hmmm1 válasza Gicz (#80603) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Értem. Köszi. Látom szakmailag válaszolsz, de egyszerübb nekem, ha belekérdezek: d :D
És akkor úgy tenném fel a kérdést, hogy mire jó nekem az, hogy kadenciahelyes lejátszás a 24p-ben, vagy h kadenciahelyesen játszik le valamit a OLED TV-m?
Nyugtass meg, hogy valamire az is jó.

Másik: Kadenciahelyes akadozás - ott ég mindig áll a kérdésem, hogy mennyire számít a méret - szerintem sajnos igen. Vagy itt a TV-k közti különbség mennyire jöhet ki? Értem ezalatt, hogy 120hz-es panel vs LED vs OLED és márkák. Ha egymás mellé tennénk néhány tv-t, amik mind 120hz-esek és mindent kikapcsolunk tenyleg mindent. Akkor lehet NAGY különbség? Mennyire lehet jó a Philips 806. Tudom Sony, Pana híres a mozgásmegjelenítésről (mit érthetünk itt ezalatt?) Ha már egy full lecsupaszitott beállítást nézünk és egy jó 24p élményt akarunk.

(#80606) Gabor970 válasza tutis (#80599) üzenetére


Gabor970
addikt

65oled806 van nekünk, nem mondom, hogy soha nem veszek ilyent észre. De nekem nem zavaró, nem gyakran van. Olyan viszont fordult elő párszor, hogy lefagyott a távirányító. Első alkalommal nem értettem, nem lehetett kapcsolni, semmire sem reagált... Azt hittem a TV nem reagál, de mivel a táv világítása bekapcsolva maradt, így jöttem rá, hogy itt a távirányító lesz a ludas. Elem ki-be, és megoldódott. Kb háromszor előfordult az elmúlt 4 hónapban.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#80607) Gicz válasza Hmmm1 (#80605) üzenetére


Gicz
addikt

Akkor számít a kadenciahelyes 24p, ha téged zavar pl az emlegetett 3:2 pulldown. Mikor az első nem CRT tv-m lett, egy LG IPS LCD-t, már nem is tudom mikor, na akkor nézzünk filmet, akkor láttam, hogy valami nincs rendben a mozgással. Akkor kezdtem utánajárni mi a baj, kideürült, hogy a 3:2 volt a ludas, mert a tv belső lejátszója nem tudta a 24p-t rendesen, csak külső forrásból. De pl az ismerőseim 99%-a nem érti hogy mit beszélek ha meg is mutatom neki, hogy nézd így akadozik így meg nem, nem látja mit beszélek.

Szóval ha téged nem zavar, akkor semmit nem számít, de mivel a tv-d tudja, csak használd és örülj neki, hogy olyan, amilyennek lennie kell.

A nagyobb mérettel nyilván nagyobb a változazás a szemed számára. Pl a labda két kép között nem 5 centit, hanem 10 centit mozdul arrébb, mert nagyobb a TV, emiatt jobba látszik az akadozás. OLED-en meg mégjobban látszik, mert az LCD kristályok lassabb válaszideje el tudja picit fedni az akadozást, OLED-en a 0 msec miatt ezt fullon kapod. Emiatt kéne black frame instertion, azzal tökéletes lenne mint plazmán. Mert az OLED és az LCD is sample and hold tipusu kijelző, nem impulzus alaő mint a plazma volt.

[ Szerkesztve ]

(#80608) bala6120 válasza Hmmm1 (#80605) üzenetére


bala6120
senior tag

Téged egyszerűen a 24p zavar. :)
Philipsnek is jó a mozgás megjelenítése. Javasolták már, hogy kapcsold be a Valódi mozit, Vincent (HDTVtest) is ezt javasolja.

(#80609) tutis válasza Gabor970 (#80606) üzenetére


tutis
őstag

Nekem is hasonló, mivel ugye a távirányítóra nem reagál, benyomom és semmi. Bár egyébként előző philips tv-nél gyorsabban kapcsolt be pl az xboxról, azaz ha elindítom a boxot, kapcsol a tv is, itt nem nagyon akar ez működni.

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#80610) daneel_hu válasza Hmmm1 (#80605) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Másik: Kadenciahelyes akadozás - ott ég mindig áll a kérdésem, hogy mennyire számít a méret - szerintem sajnos igen. Vagy itt a TV-k közti különbség mennyire jöhet ki? Értem ezalatt, hogy 120hz-es panel vs LED vs OLED és márkák. Ha egymás mellé tennénk néhány tv-t, amik mind 120hz-esek és mindent kikapcsolunk tenyleg mindent. Akkor lehet NAGY különbség? Mennyire lehet jó a Philips 806. Tudom Sony, Pana híres a mozgásmegjelenítésről (mit érthetünk itt ezalatt?) Ha már egy full lecsupaszitott beállítást nézünk és egy jó 24p élményt akarunk."

Nem lehet nagy különbség.
A méret viszont annyit számít, hogy minél nagyobb annál jobban beteríti a látótered - és ha eléri a 60-70%-ot akkor megjön a "tér (mozi)élmény)", alatta tök mindegy mit csinálsz, nem lesz jó.

A plazmatv és -vagy mozi az impulzusmegjelenítéssel is csak annyiban jobb, hogy az agyad a 24 képkockát (villogtatva) folyamatosabbnak érzékeli mint az LCD-s sample and hold-ot.
Ezzel nincs mit tenni, ha ínyenc vagy akkor kísérletezgetsz a BFI-vel. (LCD-n vagy OLED-en)

(#80611) Gicz válasza daneel_hu (#80610) üzenetére


Gicz
addikt

"A plazmatv és -vagy mozi az impulzusmegjelenítéssel is csak annyiban jobb, hogy az agyad a 24 képkockát (villogtatva) folyamatosabbnak érzékeli mint az LCD-s sample and hold-ot.
Ezzel nincs mit tenni, ha ínyenc vagy akkor kísérletezgetsz a BFI-vel. (LCD-n vagy OLED-en)"

Ez sajnos sántít, konkrétan mást látsz, mert amig a szemed követ egy mozgó tárgyat a tv-n és hold kijelzőt nézel, addig kint van az adott képkocka és a szemedet mozgatod, tehát elmosódik a kép a retinádon.
Impulzus kijelzőnél a villantás után sötét a képernyő, amaitt nem mosódik el a kép retinádon ahogy mozog a szemed. Az agyadnak ehhez nincs köze, konkrétan más a kép a retinádon a két kijelző típus között.

[ Szerkesztve ]

(#80612) daneel_hu válasza Gicz (#80611) üzenetére


daneel_hu
addikt

A képfolyam valóban más, és mást is látsz - de az agyad rakja össze.
A szem is az agy része, de ez már egy másik sztori. :)
Egyről beszélünk csak más a megfogalmazás.

A lényeg, hogy nem tudsz sample and hold technologiával ugyanolyat kihozni mint az említett impulzusossal. Soha nem lesz olyan.

[ Szerkesztve ]

(#80613) Celtis válasza Gicz (#80603) üzenetére


Celtis
veterán

Csak a tisztázás kedvéért, az rtings "judder"-nek nevezi ezt a jelenséget, ha a 3:2 pulldown miatt az egyes képkockák nem azonos ideig jelennek meg. (AA BBB CC DDD EE FFF)
Judder-free az a készülék, ahol nincs ilyen probléma, minden képkocka azonos ideig jelenik meg.

Érdemes megemlíteni, hogy számos 60Hz-es tv is képes a 24p tartalom judder mentes megjelenítésére, hiszen a 60Hz nem fix, hanem a maximális képfrissítési frekvencia. Ennek a leginkább nyilvánvaló bizonyítéka, hogy a 60Hz-es tv-k az európai 50Hz-es tv adást is kadenciahelyesen jelenítik meg, ami 60Hz-es képfrissítéssel lehetetlen lenni. Ilyenkor 50Hz-re csökken a képfrissítés. Innen már nem ördöngősség a 24p 2:2 lejátszása 48Hz frissítéssel, kadenciahelyesen.

Másfelől, az rtings a 24p mozi darabosságát "stutter"-nek nevezi. Ez egyszerűen a kevés képkocka számból és az egyes képkockák közti gyors váltásból adódik. Sajátos módon a régi, lassú paneles LCD-ken ez az érték jobb, kellemesebb a filmek megjelenése.
Ezen lehet BFI-vel vagy mozgás interpolációval javítani a sajnálatos mellékhatások elfogadásával.

Továbbá, mivel az OLED és LCD kijelzők sample and hold módom működnek, ezért édesmindegy, hogy a 24p tartalmat 5:5 (120Hz) vagy akár 1:1 (24Hz) pulldownban jelenítik meg. A 120Hz itt akkor számít, ha BFI-t vagy mozgásinterpolációt használunk.

(#80614) Vhiktor


Vhiktor
veterán

Ma volt szerencsém kalibralni egy 65 colos LG G2-t.

Kalibráltan a max fenyereje 950 nit , ami szép teljesítmény.
Image retention szempontjából is nagyon jó :)

A game mode viszont gyárilag borzalmas volt 75% felett vesztek a fehér es szín részletek.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#80615) Hmmm1 válasza Celtis (#80613) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Köszi, te kicsit érthetőbben magyarázod. Épp azt akartam írni, és köszi mindenkinek, a segítséget hogy bocsi, csak folyamatos szakszavakkal kicsit nehezebb elmagyarázni a dolgot, jó legalább is nekem, vagy aki keveésbé ért még hozzá: d, mert akkor nehezebben követhető (vagyis nem, csak magyarázzuk el egyszerübben, vagy a fogalmat kicsit nézzük át mit is tudnak: d vagy példákkal - hátha olvassa még más is.) - nyilván nem kell full lemenni, olyan szintre, h mi a felbpontás és hasonlók, pl, de azért na... : )

3:2 pulldown szerepel sokat itt, lehet kicsit Gicz kolléka említette, hogy mi az, meg a pulldown h kell elképzelni, de közbe annyira belementetek, hogy kicsit nehezebben követhető :D
(Persze tudom utána olvashatnák kicsit ennek annak, tudom ez a én saram)

"Másfelől, az rtings a 24p mozi darabosságát "stutter"-nek nevezi."
Ja akkor a stutert a juderrel kevertem. "Ezen lehet BFI-vel vagy mozgás interpolációval javítani a sajnálatos mellékhatások elfogadásával.
BFI mi is lenne?

"mivel az OLED és LCD kijelzők sample and hold módom működnek, ezért édesmindegy, hogy a 24p tartalmat 5:5 (120Hz) vagy akár 1:1 (24Hz) pulldownban jelenítik meg. A 120Hz itt akkor számít, ha BFI-t vagy mozgásinterpolációt használunk."

Hogy kell elképzelni a hold módot, vagy mi ez? És a 120hz mit számít akkor ha BFI-t használunk? Jobb lesz vagy jobb a BFInél 120, mintha kevesebb lenne? Csak hogy tudjam, hogy azért van értelme a 120hz panelnek. PS5 kb alig tud jatekokt ugyis 120fps-en futtatni és régóta vannak 120hz-es tv-k, kellett legyen értelme : D
Szal jó amit írsz, csak jobban megértem, vagy jobban tudok tanulni, ha kicsit megmagyarázod a kijelentésed, hogy "mert", "akkor" ez vagy az van : d Mert igy kapásból rá kell kérdezzek, hogy 120-nál, miért jobb ha bfi és interpolációlat használunk.

Én szeretem látni a összefüggéseket minden közt, és szerintem úgy a legérthetőbb, csak azért kérdezném, köszi :)

Ha vki ismeri Robinson Crusoe társast, ami 40 oldalas szabálykönyvvel rendelkezik, és mocsok nehéznek tartják stb, miközben egy 5-10 perc alatt szivesen elmesélem akárkinek, hogy megértse: D, csak a alapokat kell jól lefeketetni, de társast is sokan úgy magyaráznak, hogy már a csíziót taktikákat mondják, meg majd mire figyelj azt , mikor azt sem tudod, hogy miről szól a játék, met azt átugorják. :DDD "

[ Szerkesztve ]

(#80616) Gicz válasza Hmmm1 (#80615) üzenetére


Gicz
addikt

Ha nem játszol és nem használsz true motiont, akkor nincs haszna a 120hz panelnak. Viszont valamivel ugye el kell adni a tv-ket ami nagyobb szám mint a tavalyi, jelentsen is bármit, a nép arra megy hogy a több az biztos jobb.

BFI, black frame instertion.

Samle and hold: nézel egy 24 fps filmet, akkor 1/24 sec-ig van kint egy adott képkocka
Impulzus kijelző (pl plazma): nézel egy 24 fps filmet, és egy képkocka idejére, ami 1/24 sec, kint van maga a képkocka a kijelzőn kb 1/1000 secre, majd a maradék képkocka időben fekete a képernyő.

Az a lényege ennek, hogy a retinádba bevillantja a képet, mint egy vaku, és ahogy a szedmed követi a kijelzőn a mozgást, pl egy guruló labdát, nem mosódik el a retinádon a kép, hiszen nincs kint a kijelzőn, majd a következő képkockánál megint 1/1000 secre felvillan, és utána megint fekete.

Sample and hold kijelőnél folyamatosan elmosódik a kép a retinádon, hiszen mozgatod a szemed. Mint amikor bemozdul egy fotó. A BFI arra való hogy a plazmáknál alap impulzus kijelzést próbálja meg utánozni. Így pl elfedhető az LCD kristályok lassú válaszideje is. Beálltak a kristályok megfelelően a képnek, felvillan a háttérvilágítás, majd ki is kapcsol, míg sötét a kép, átállnak a kristályok a következő képkockára, és megint villan a háttérvilágítás.

Oleden pedig magukat a képpontokat villantod fel ugyanígy hiszen nincs háttérvilágítás.

[ Szerkesztve ]

(#80617) b. válasza blakey (#80597) üzenetére


b.
félisten

Én egyértelműen Philipshez ezt ajánlom [link]
az eddigi legjobb és részletes leírás/ kalibrálás. Ehhez már csak szerintem némi finomítás kell a helynek megfelelően.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80618) Farkassacred


Farkassacred
őstag

A szürke képeken nálatok is előfordult már friss új oleden világosabb folt? Már a harmadik Sony tévémet "fogyasztom" és kettőnél egyértelműen jelen volt/van ez a dolog. Én arra a pontra jutottam, hogy ezt letudom az oledek kisebb ips "backlight vérzésének".. Banding az nincs szerencsére (max extrém haloványan, nem tudtam közelről kivenni), már ha ez a folt nem annak a maradéka persze..

salapp: Köszönöm szépen a linkeket a távirányitóról, januárban beszerzek egyet szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#80619) anrab válasza Farkassacred (#80618) üzenetére


anrab
addikt

Majd ha futott egy-két száz órát és lementek rendesen a frissítések, akkor nézegesd ne a nyers panelt.

[ Szerkesztve ]

(#80620) Farkassacred válasza anrab (#80619) üzenetére


Farkassacred
őstag

Ezen agyaltam én is, hogy jó pár óra kell még ebbe az újoncba. :K Meglássuk, de ha mégse változik idővel, szevizes már akkor se lesz belőle. Az ips-es tragédia után ez még bőven belefér nekem, tökéletes sose lesz ezt tudom.

(#80621) ΞΔGLΞ válasza Farkassacred (#80620) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ez ebben a formában nagyon nem igaz, főleg egy Sony tévénél.
Nem lehet ott semmilyen bevilágítás, meg hasonló ips-re jellemző baromság.
Szóval, melyik típus ez?

(#80622) alaves válasza b. (#80617) üzenetére


alaves
addikt

A 'brightness: 50' elmozdítása 52-54-re csak akkor ajánlott, ha van látható 'black crush' és zavaró. A 'sharpness' helyes beállítása Philips-en is 0. A tesztábrákon hiába jó még szemre a 2, akkor is felesleges élesítést ad hozzá a képfeldolgozás és ez felerősítheti például az artifact-ot vagy a 'film grain'-t. SDR OLED kontrasztot mindenki maga választja meg a környező fénynek megfelelően, de az ajánlott inkább 30-40.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80623) Celtis válasza Hmmm1 (#80615) üzenetére


Celtis
veterán

Ugyan kaptál már választ, de cizellálnám kissé.

- 3:2 pulldown probléma egy képpel magyarázva. Láthatod, hogy a film páratlan kockái rövidebb, a párosak hosszabb ideig vannak a képernyőn. A mozgás egyenetlen lesz, mint ahogy egy hernyó araszol. Amúgy szerintem ezt nagyon kevesen veszik észre.
Sokan a stuttert nevezik juddernek. Lehet vitatkozni mi a helyes elnevezés, de a két dolgot, amit én judder és stutter néven írtam le, egyértelműen meg kell különböztetni.

- sample and hold. Minden egyes pixel folyamatosan ugyanolyan fényerővel és színben "világít" a képfrissítések között. Ha a képfrissítés után ugyanazt kell megjelenítenie, akkor semmi látható nem történik. Tehát mindegy, hogy egy film képkockáját egyszer jeleníted meg 1/24 másodperc ideig vagy 120Hz-es frissítéssel 5-ször ugyanazt.
(A plazma kijelzők több rövidebb-hosszabb felvillanásból rakják össze a képet, de nem 1/1000 másodperc alatt)

- BFI Black frame insertion. Fekete képkocka beszúrás. Rövidebb ideig látható egy képkocka. A mozi vetítők is így működnek. Hátránya a képernyő villódzása és a fényerő csökkenése.

(#80624) ΞΔGLΞ válasza Celtis (#80623) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

- BFI Black frame insertion. Fekete képkocka beszúrás. Rövidebb ideig látható egy képkocka. A mozi vetítők is így működnek. Hátránya a képernyő villódzása és a fényerő csökkenése.

Panasonic-on egyáltalán nincs villódzás, még maximon sem., Baromi jól működik a BFI. Hz és Lz 2000-en. Sony és LG Oled-en vibrált a kijelző rendesen (2éve) azóta nem tudom mennyit fejlődött a két cég BFI-ban.

(#80625) alaves válasza Farkassacred (#80620) üzenetére


alaves
addikt

Egyik tipikus OLED kijelző jelenség, bizonyos esetekben, bizonyos szürke %-nál látszik és az OLED fény, gamma és 'brightness' beállítás is befolyásolja. Esetedben azért látszik 'bevilágításnak', mert a kijelző széleitől kicsit bentebb már sötétebb a kép még pl. az 5%-os szürke tesztábrán is. Ez az inhomogenitás kisebb- nagyobb mértékben jellemző a WOLED kijelzőkre.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80626) alaves válasza ΞΔGLΞ (#80624) üzenetére


alaves
addikt

Nézz a képernyő mellé, és figyeld periférikus látással a képet, látni fogod a villogást vagy ha nem, akkor nem vagy érzékeny rá. Én még a 120Hz-es BFI beállításnál is látom.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80627) b. válasza alaves (#80622) üzenetére


b.
félisten

igen írják is. :K A cikkhez eltölthető tesztábránál is 50 -nél jó a kép nálam is.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80628) susa03


susa03
csendes tag

Sziasztok, felajánlotta az LG C2-m, hogy frissítsem le a legújabb software-re. Lehet nyugodtan frissíteni vagy inkább ne erőltessem? Mellette egy 2019-es Tizenes Samsungot használok, azt teljesen tönkre vágta a legutóbbi 2 éves! frissítés. Ha a smart connect (ha jól tudom így hívják) aktív akkor szinte használhatatlan annyira laggol a menü a samsungon.

susa03

(#80629) OPiiPO válasza tutis (#80599) üzenetére


OPiiPO
addikt

65OLED706, hardveresen nincs különbség, sem akadást, sem fagyást nem érzékeltem az elmúlt hónapokban. Gyors, teszi a dolgát.

#80609 tutis: nem gyári távval használom.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#80630) Farkassacred válasza ΞΔGLΞ (#80621) üzenetére


Farkassacred
őstag

Xr 80k, tehát semmi maximalizmus, csak egy közepes sony.

(#80631) tutitibi válasza ΞΔGLΞ (#80624) üzenetére


tutitibi
senior tag

GZ950-en látni némi villódzást azért.

(#80632) ΞΔGLΞ válasza alaves (#80626) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nézz a képernyő mellé...

Nézz meg egy Lz2000-et max BFI-ra állítva és megérted, hogy miről beszélek.
Dehogynem vagyok, én szemem minden kis szarra érzékeny, mint írtam is tudom és láttam, hogy mi a BFI villódzás, ami nagyon idegesítő, de ezt a Pana már a hz2000-nél megcsinálta frankón, az Lz2000-en meg nyilván tovább tökéletesítette.

(#80633) ΞΔGLΞ válasza tutitibi (#80631) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

LZ980-on is van, mert láttam egy ismerősnél. De a 2000-en semmi.
Az LZ2000 jentősen erős fényereje miatt, még a max-ra állított BFI is zavaró nekem, vagyis nincs az az érzés egyáltalán, hogy ez kép már túl sötét lenne.

(#80634) bigdigit


bigdigit
addikt

S95B és samsung telefon páros esetén van akinek smarthingsben mutatja a tv fogyasztási adatait? Elvileg minden beállítva de semmi adatot nem mutat. Jó lenne ha 0 lenne a fogyasztása.

(#80635) ΞΔGLΞ válasza bigdigit (#80634) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mi az, hogy 0 fogyasztású tv?

(#80636) ΞΔGLΞ válasza ΞΔGLΞ (#80632) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ezt javítom, hz2000-nél maxra állítva látható egy kis villódzás. Minimum és közép állásban semmi.

(#80637) Hungarikum87


Hungarikum87
tag

Jo napot uraim
Pici segitséget szeretnék kérni. Az lenne a kérdésem, hogy a két LG tv közt mi a különbség?
Oled 55G23LA
Oled 55G13LA
Köszönöm szépen a válaszokat :DD

Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()

(#80638) Vhiktor válasza Hungarikum87 (#80637) üzenetére


Vhiktor
veterán

G23 2022-es model.
G12 tavalyi model.

Ha nics köztük árban nagy különbség akkor G2. Kalibráltan 950 nit a fényereje, ami oled esetében nagyon jó.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#80639) nikos21 válasza Hungarikum87 (#80637) üzenetére


nikos21
aktív tag

(#80640) #72042496 válasza Hungarikum87 (#80637) üzenetére


#72042496
törölt tag

Egy év, a G2-ben újabb a panel és magasabb a csúcsfényerő. Van pár más is, pl. G2-ben elvileg 48 Gbps portok vannak (fórumon irták, citation needed), idei WOLED-ekben nincs 120 Hz BFI, hasonlók.

Nem különbség, de ha egy ilyen kérdés fölmerül, akkor inkább leírom, hogy ezekhez a tévékhez csak egy egyszerű fali konzol van a dobozban, talpat külön lehet venni hozzájuk.

[ Szerkesztve ]

(#80641) Hungarikum87


Hungarikum87
tag

Köszönöm :))

Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()

(#80642) krx21 válasza susa03 (#80628) üzenetére


krx21
nagyúr

Nyugodtan mehet a frissítés…

(#80643) koadam777


koadam777
csendes tag

Sziasztok,
Adott egy LG Oled C1. Azt szeretném kérdezni, hogy a különböző kép üzemmódok között színben van kölönbség, ha mindegyikbe belenyúlok és meleg50re állítom?
pl. Filmmaker meleg 50 és Eredeti meleg 50 között kell különbségnek lenni ha minden más beállítãs is ugyan az?

(#80644) bigdigit válasza ΞΔGLΞ (#80635) üzenetére


bigdigit
addikt

Akinek hasonló cucca van tudja. Az app azt írja nem történt energia fogyasztás.

(#80645) ΞΔGLΞ válasza bigdigit (#80644) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem ez volt a kérdés. Mit jelent az, hogy 0 fogyasztású tv az applikáció szerint?
A tv akkor nem fogyaszt, ha kihúzod a konnektorból.

(#80646) Lujo123


Lujo123
junior tag

Sziasztok! LG OLED-nél szervizmenü nélkül meg lehet tudni, hogy EX panel van-e benne? Azt olvastam, ha a pixel frissítésnél 10 percet ír az EX, ha 1 óra akkor a régebbi. Ez igaz? Nekem 10 perc, de nem tudom ez jelent-e valamit.
Illetve a szervizmenübe belépés járhat garancia vesztéssel? Gondolom a tv logol minden ilyen eseményt. Köszi!

(#80647) Malfroy válasza koadam777 (#80643) üzenetére


Malfroy
aktív tag

elvileg nem

(#80648) pkornel


pkornel
aktív tag

Sziasztok most tervezek venni egy c21 és olyan kérdésem lenne hogy egy nanocell tv után jelentős a különbség játékra?Színeken kívül jobb a képrészletesség? (Van nem tudom hogy írjam :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#80649) Malfroy válasza pkornel (#80648) üzenetére


Malfroy
aktív tag

igen

(#80650) lala666 válasza bigdigit (#80644) üzenetére


lala666
senior tag

Rakj már egy képet, hogy ezt hol írja. Én nem is látok olyat.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.