Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80451) thomeef


thomeef
őstag

Sziasztok, Philips Oled706/12 problémám van. Rákötöm a PC-t HDMI kábellel, dedikált vga-ról, és a TV-n annyit látok hogy 2 fél képernyő van, mindkét félképernyő a teljes képernyő első fele. Szóval nem látom egyáltalán a kép másik felét, az első felét viszont kétszer. Valami ötlet esetleg?

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#80452) Farkassacred


Farkassacred
őstag

Nemrég vettem egy 55 colos Sony oled tévét a médiából. Nem volt sajnos a kijelzőn fólia, csak a két ragasztott energia útmutatót tudtam leszedni róla. Amiknek a szélei(vékony csíkok) rajta maradtak a kijelzőn nedves tisztítás után is.
Lehet, hogy nem új a készülék? Nem tudom, hogy 55 colnál szoktak e fóliázni, előtte 48-asom volt és ő róla le kellett szednem.

(#80453) Lackooo84 válasza Farkassacred (#80452) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

A szoni nem fóliáz mert spúr.

The Truth is out there...

(#80454) Farkassacred válasza Lackooo84 (#80453) üzenetére


Farkassacred
őstag

A ragasztó lejön valahogy :O :F
A segítséget előre is köszönöm.

(#80455) bnorci71 válasza thomeef (#80451) üzenetére


bnorci71
addikt

én megpróbálkoznék egy Pc és tv újraindítással

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#80456) thomeef válasza bnorci71 (#80455) üzenetére


thomeef
őstag

Az alap dolgokon túl vagyok, ezeken is. Két kábellel is próbáltam. Csak a tv van rákövetve. A Windows képernyő beállításokat is át zongoráztam. Ugyh marad a tv mint ludas. Majd holnap belemaszok a témába mert ez így gáz. Az előző sima lg led tvvel nem volt soha ilyen probléma :(

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#80457) allein válasza alaves (#80450) üzenetére


allein
addikt

Visszakapcsoltam, megjavult :DDD

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#80458) alaves válasza thomeef (#80456) üzenetére


alaves
addikt

Majdnem biztos, hogy nem a TV hibás. PC - videókártya beállítási vagy kábel probléma. Az általad megadott információk elégtelenek a megoldáshoz.
Kábel típusa? VGA típusa? Beállítási adatok?

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80459) TJ2


TJ2
csendes tag

Újdonsült Samsung 65” S95B tulaj vagyok, LG 55B7 volt eddig.
A panel egyenes (szerintem eddig kb. egyvalakinél lehetett görbe, azóta terjed ez a rémhír), a kezelés LG után fura, de eddig minden megoldható volt valahogy. Dolby Vision és sima HDR közötti különbséget szerintem nincs ember, aki látná, de jó tudni, hogy a Dolby marketing részlege jól végzi a dolgát. :) Ha valami hiányzik, az a DTS, de azt az LG is dobta már rég.
Na de egy tévénél mi a legfontosabb? A kép. A B7 is szuper tv még mindig, és az újabb LG-k persze egyre jobbak lettek, de ez tényleg egy következő generáció. Ha az áruházakban láttál valaha valami Samu QLED csoda demót, ahol lerobbantak a színek a képről, na ez kb. ugyanazt a ragyogó képet hozza, ha kell, csak éppen tökéletes feketékkel.
Ezt már tényleg csak letekerni, kalibrálni kellhet, mert “túl jó”, de képességekben fölötte van, az biztos. Mindezt kb egy C2 áráért, messze a prémium kategória ára alatt.
(Nekem az is jólesett, hogy a dobozon Made in Hungary felirat van.)

(#80460) b. válasza TJ2 (#80459) üzenetére


b.
félisten

[link]Dolby Vision és statikus HDR között van különbség. Az hogy szerinted nem látni egy dolog, attól függetlenül jelen van. A HDR10 esetében a tartalom „metaadatai” statikusak, így egy értékkészlet egy teljes tartalomra vonatkozik, például egy teljes filmre. A DV és a HDR10+ dinamikus metaadatokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy minden képkocka eltérő legyen. Így minden képkockát a saját szín-, fényerő- és kontrasztparaméterei szerint kezelnek, így valósághűbb képet kapunk, persze megfelelő forrás esetén.[link]
Jelenleg a legfejlettebb HDR formátum a DV és a HDR10+.
Persze nem azt mondom hogy lemászik a különbség képernyőről,, de szerintem remek TV-d van szép képpel, önnyugtatásként feleslegek ezek a körök, ha elégedett vagy.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80461) bigdigit válasza b. (#80460) üzenetére


bigdigit
addikt

Hát kb én se látom a különbséget. Ez már számomra az a szint mikor a hifi kedvelők jobb hangot hallanak egy 400.000ft értékű hangfalkábelen szemben mondjuk egy 20000ft értékűvel.

(#80462) ribarszki válasza bigdigit (#80461) üzenetére


ribarszki
őstag

Mármint a hdr és dv között nem látod a különbséget?

(#80463) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Tegnap este beraktuk a Diotoro filmet Disneyrol, csak h nezzunk vmit: ) Huh azert odabszott a kép. Jó ez a dolby vision. Kivancsi vagyok tobb filmnél is mit dob majd.

az biztos, hogy ez a infinite contrast verhetetlen, marhajo dolog.
Ez mindenkeppen a jovo, de a fekete es a verhetetlen oled feletevel még kerdesek vannak bennem: )

Elkepeszto milyen feketéket tud… a bajom vagy amit szokni kell talan az, hogy nehol annyira fekete, hogy a eredeti tartalom se volt tuti fekete ott annyira : ) Kicsit olyan erzesunk lehet, mikor van egy foto es el van tole mindenki ajulva, pedig csak egy tulsagosan kidolgozott vacak es soha nem latod ugy a termeszetet/embert barmit is abrazoljon a kep. Tele van utomunkazva. Annak sosem lattam ertelmet.

OLEd contrastbol picit visszabb vettem. Ugy veltem hogy az okozza hogy a fehér ki van egve sokszor sok helyen.
Pl ment a Komyhafonok a tvben. A sefek feher ruhajanak bizonyos pontjain nem is a ruhat latod, hanem egy fehér ragyogast. Na ez mi? Bizonyos helyzetekben latszik a kulknbseg. Vagy a feher terito asztal is ki volt egve. Nem minden masodpercben. Inkabb csak eszrevette a szemem ezt is.
Itt visszakanyarodnek a feketehez még, a fenti film eseteben is, a felete is volt h kiégést mutatott, pl a ficko fekete öltönye/hasán. A kep minden resze jo volt korulotte. De a ruha nem olyan fekete mint ahogy a tv megjelenitette. Mintha kimosott full fekete lett volna. Feher is annyira vilagit akkor hogy a feherseg pl a ruha/textila vonalait. Texturajat teljesen elnyomta/elfedte

[ Szerkesztve ]

(#80464) ΞΔGLΞ válasza Hmmm1 (#80463) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A leírásod alapján, a tévéd valami kicseszett rosszul van beállítva.
Ha nem tudod beállítani úgy, hogy a részletek ne vesszenek el és ne égjenek ki, akkor kalibráltasd be egy hozzáértővel.

[ Szerkesztve ]

(#80465) krx21 válasza Hmmm1 (#80463) üzenetére


krx21
nagyúr

Hmmm, itt valami nem stimmel… :DDD
Milyen tv és hogy van beállítva?

(#80466) contaxg válasza Hmmm1 (#80463) üzenetére


contaxg
veterán

Véletlenül, nem shop módban van a tévéd??

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#80467) alaves válasza Hmmm1 (#80463) üzenetére


alaves
addikt

Visszamenőleg sokszor írtam erről. A Philips képfeldolgozás, elsősorban kontraszt vágás hiánya okozza a jelenséget. Optimális beállításnál viszont nem feltűnő.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80468) b. válasza bigdigit (#80461) üzenetére


b.
félisten

Ez más kategória. A hifis kábeles dologba nem hiszek én sem, sőt napi szinten olvasom a Házimozi topikot, szinte hetente megy a vita erről.
Itt meg láthatod még a saját szemeddel is ha ránézel a YT linkekre, hogy egy Film a DV (és a Samsung esetén a HDR10+ ami szintén már Dinamikus metaadatot használ) miatt pontosabban adja vissza a képmetodikát. Ezek nüansznyi különbségek, de nem 100 ezer forintos tesco Tv- k.
Alita UHD BR-t kifejezetten ajánlom ehhez tesztelni.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80469) ribarszki válasza b. (#80468) üzenetére


ribarszki
őstag

A YouTube videó pont semmit nem jelent. Kitárgyaltuk párszor. Iszonyat félrevisz. DV és sima HDR között nyilván van különbség a DV javára, ha megfelelő forrással nézed. Értem ezalatt valós, natív 4k filmeket, nem agyontömörítve. De egy ilyen film 40-70gb körül mozog. Egy normális asztali médialejátszóval, BD minőségben lejátszva biztosan van különbség. És van olyan film ami megérdemli ezt a fajta minőséget. (Vagy BR discen nézi valaki, de őszintén ilyen embert én nem ismerek..)
De ezt is nézd, hogy a felhasználók 99,9%-a bekapcsolja a Netflixet, HBO-t, Disney-t, és streameli a filmeket. Vagy a virágboltból letölti az agyontömörített 10gb-os uhd formátumot. Azt pedig saját tapasztalat alapján biztosan állítom, hogy a streamelt, (értsd ezalatt agyontömörített) DV és HDR között 99%-ban semmi különbség.

[ Szerkesztve ]

(#80470) b. válasza ribarszki (#80469) üzenetére


b.
félisten

Vincent és a másik srác leteszteli azonos Tv-n azonos anyaggal.
Látható az a különbség még egy YT videón is.
Valaminek a hiánya az nem előny felesleges lenne egy Samsung OLED tulajnak ezzel érvelnie hogy a Dolby Vison és a statikus HDR között nincs eltérés, mert van.
A HDR 10+ lesz/ van a ti Dolby Visionotok ami metadadatokra épül és ott már nem igen lehet eltérés valóban. :K
Azt mindenképpen adom és igazad van, hogy ehhez normál minőség kell és akkor sem fog lemászni a képernyőről a különbség. Lehet nélküle simán élni csak engem zavarna ha statikus HDR-t néznék mikor a lemezen rajt van a dinamikus verziója. Cserébe kárpótol titeket a fényerő és a színek fényereje ami meg valószínűleg az én TV-nél hiányos.
Azért vagyunk páran akik a számukra jó filmeket megveszik BR/ UHD BR lemezen, mint én is,de a mostani felhozatalból egy re kevesebb filmet kell rendelnem sajnos. :(
dolby vision masterelt anyagokat úgy szeretném látni ahogy megálmodták azt lemezre, ezért is kalibráltattam be a tv-t . :K

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80471) bigdigit válasza ribarszki (#80462) üzenetére


bigdigit
addikt

Pontosan minimális valami lehet csak.

(#80472) anrab válasza Hmmm1 (#80463) üzenetére


anrab
addikt

sdr: minden képi megjelenítés ahol nem írja ki a tv hogy dolby v. vagy hdr10+. Még a sima hdr is csak statikus képi megjelenítést tud ami az egész képernyőn egyforma fényerőt jelent.
Oled kontraszt 25-35 között. A fényerővel tudsz állítani a fekete részleteken de általában az 50 jó szokott lenni.
Dolby v. lehet 100 az oled kontraszt de igény szerint veheted lejjebb.

[ Szerkesztve ]

(#80473) thomeef válasza alaves (#80458) üzenetére


thomeef
őstag

Szia, a kábel: [link].A vga msi 3070 gaming x. A windowsban alapból 2 monitort használok, egy 2560as meg egy 1080as mellette. minkettő displayportal megy a vga-ba. Emellé jött ugye harmadiknak a hdmi-s 4k tv. De lehúztam a képről mindent, újraindítottam csak a tv-re kötve és így is 2 félkép maradt. Ma a következő lépés hogy az asszony gépére kötöm a tévét, azzal legalább kizrom a tv-t meg a kábelt :)

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#80474) Farkassacred válasza Farkassacred (#80454) üzenetére


Farkassacred
őstag

Kicsir túlaggódtam a dolgot, másnap már szerencsére simán lejöttek azok a fránya csíkok. :)

Minden frankó, tisztára mozis hangzást nyújt a tévé és kép is fantasztikus, röviden egyszerűen csodás a tv. A típusa egyébként Sony Xr 55a80k. A médiában ez tűnt a legjobb választásnak ebben a kategóriában.
A samsungot is megnéztem, de úgy mozog talpon az a kijelző, hogy az kész vicc. Ennyire spórolni minek.. Úgy hogy azt a tévét hamar ki is zártam a listából.
Boldog Karácsonyt mindenkinek. :) Jó tévézést az ünnepek alatt.

(#80475) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Köszi az egy két tippet. Játszok majd akkor a OLED kontraszttal. Ahogy @anrab
irta SDR-nél jóval lentebb lehet érdemes venni? Hmm

Többire: Otthoni módban van persze : d Fényérzékelő beállítás is kb minden séma alatt ki van kapcsolva. Ez ilyen örök érvényű dolog, még tv-se volt meg de belém égett hogy azt majd ki kell kapcsolni. :)

@krx21: Philips 65oled806 - (btw jó volt a poénod amúgy, hát igen hmm : D)

@Vhiktor: tegnapi hsz-edre, köszi a linket a PS5 helyes beállítása kapcsán. (Én irtam a YT kommentet amire irtál is, mi szerint szerintem zavaró, hogy a HDR alatt a egész konzol menüje sötét és fura. - Ezt egészíteném ki azzal, hogy a te videódban is ez látszik is: d szóval az szerintem nem tv beállítás kérdése, van egy sanda gyanúm, hogy a Sony cseszte el azt így és szépen a konzol kezelőfelületét is HDR-esítette, és azért sötétebb, pedig nagyon nem áll jól neki : D

A HDR klikkelgetős konzolbeállítással majd játszok, egyedül az nekem hasznos. (Btw - mikor sima 4K UHD tv-re volt kötve a konzol, akkoriban is néztem ilyen PS5 settings videókat. De szerintem kicsit ez túlhájpolt témakör: D És no offenz bárki irányába, de nagyon el se lehet rontani : D Helyes beállítás Automatikuson minden ugyebár szal nagyjabol józan paraszti ész - kevés a beállítási opció, hogy lehessen róla kellőképpen részletesen sokat beszélni. Igazából csak ennyi. HDR, DeepColor - automata, felbontás automata/vagy direkt berakom 2160p-re. RGB automatikus. VRR-t nem támogatja a tv lol (vagy valamit talán csak monitor módban asszem. Az kicsit lehet szar rossz : d HiG-se biztosan : /

Mit tud akkor? 4k 120hz - azt meg kb cseszhetem talán, mert "melyik játék megy 120fps-el?" : D 4k mellett kb egyik sem. Még a ragnarök is röcög. Szal ahhoz kevés lesz gép. (De az majd egy másik történet lesz - valamelyik nap megnézem Ragnarökkel )

[ Szerkesztve ]

(#80476) alaves válasza thomeef (#80473) üzenetére


alaves
addikt

Ezzel a kábellel 60 Hz lesz a 4k. Egyedi felbontás beállítás (PC) okozhat még problémát. Alap 4k (natív) / 60 Hz/ 10 bpc / RGB / Teljes beállítással jónak kell lenni. HDMI 2.1 kábellel lesz 120 Hz.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80477) bigdigit válasza Hmmm1 (#80475) üzenetére


bigdigit
addikt

Ez a VRR tulajdonképpen micsoda? Esetleg gyártó függő gondolok én nvidia vagy a másik oldalra? S95B game menüjében ott virít de nálam off és nem is kapcsolható. Igaz amit néztem játékot 100-120 között mozog az fps de nem röcög.Pc nvidia kártya.

(#80478) thomeef válasza alaves (#80476) üzenetére


thomeef
őstag

Értem, akkor egy olyat beszerzek majd ;) . Egyébként mára megjavult, semmit nem csináltam :DDD. Valami windows bug lehetett. Köszi a segítséget.

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#80479) Vanek25


Vanek25
tag

sziasztok,
most vettem egy lg oled C2-es tv-t, és kicsit égett por szag jön a tv hátulsó részéből. A tv nem érzek melegedést, müködik elvileg rendesen. Más is tapasztalt ilyet? Ez normális, azért mert új a tv, vagy küldjem vissza?

(#80480) bigdigit válasza bigdigit (#80477) üzenetére


bigdigit
addikt

Közben megtaláltam a Windows beállításoknál kell bekapcsolni. :U

(#80481) alaves válasza Vanek25 (#80479) üzenetére


alaves
addikt

Csak új szag (B7, C1, 754 is).

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80482) TJ2 válasza b. (#80460) üzenetére


TJ2
csendes tag

Technikailag persze, hogy van különbség DV és sima HDR között, nem mondtam hogy nincs. LG B7 tulajként próbáltam DV és HDR filmváltozatok között különbséget tenni remux (60-80 GB) méretben, de én nem láttam semmit. Kivéve mikor lila volt a DV. :) Utána már nem is fárasztottam magam, hogy DV-ket keressek. Ez természetesen más tévén, másik szemmel, lehet, hogy másképp látszik, aláírom.
Közben utánaolvastam, és a dinamikus HDR akkor fontos, ha a tv csúcsfényereje a master alatt van. Ilyenkor jelenetenként átskálázza a fényerót, hogy beleférjen a tv limitjébe. Jelenleg általában 1000 nit a masterek fényereje, ha ezt hozza a TV, akkor kvázi nincs szükség dinamikus HDR metaadatokra.
A “szemkiverős” planet earth II pl. kb 500 nit.

(#80483) FollowTheORI válasza TJ2 (#80482) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nekem is B7 van, én látom a különbséget a kettő között. :)
(Persze, ha van mód megnézni mindkét változatot.)

Amit utána írsz meg nemigaz, "semmi köze" a dinamikus HDR-nek a maximális fényerőhöz. :N

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#80484) b. válasza Hmmm1 (#80475) üzenetére


b.
félisten

Hogyne támogatná a VRR-t :) Mindent támogat a Tv-d,Philipsen nyár óta szépen megy a VRR is 120 Hz-n 4 K-n A HDMI 1 be kösd a PS-t
Így állítsd be a Tv-t .
beállítások-->általános--> HDMI Ultra HD ( Ezt mindig aktiváld mindegyik porthoz külön )-->HDMI1--> Optimális( automatikus játék)
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_kp4j2qmas79zcubo_20221224_145512.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_xxfm4e3bii0fhc96_20221224_145521.jpg)(/L)
Ps5 nél pedig így :
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_arku0bvmfparfojd_20221224_145721.jpg)(/L)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80485) Bazsi747


Bazsi747
aktív tag

Srácok van bármi hátránya ha élénk üzemmódban használom a C1-et?Animációs filmeknél nagyon sokad dob az élményet,csak akkor szoktam bekapcsolni.Mármint úgy gondolom hogy ez ügye nem ilyen “Úr isten be ne kapcsold” dolog.

(#80486) ricsip válasza Bazsi747 (#80485) üzenetére


ricsip
addikt

de, pont hogy az! Ebben a profilban fel van húzva az OLED fényerő a maximumra (==100), nem tesz jót a kijelzőnek hosszú távon. Alkalmanként pár órára persze ki fogja bírni, de 1-2 évig így járatod, biztos be fog égni minden statikus dolog a képbe.

[ Szerkesztve ]

-

(#80487) TJ2 válasza FollowTheORI (#80483) üzenetére


TJ2
csendes tag

A HDR-nek mint betűszónak kifejezetten csak a pixelek fényerejéhez (min/max) van köze. A minimum az OLEDnél meg van oldva, mert az ugye a tök fekete. Ezért leginkább a max fényerőt kell a TV-hez igazítani.
A sima HDR 10 bites felbontással 1024 fényerőszintet tud megkülönböztetni színenként. Innen a HDR10 név. Összesen 1024*1024*1024 féle kombináció van, vagyis kb egymilliárd. (A régi SDR az 8 bit ugye, az 256-ot.) A metaadat annyit mond meg a film elején, hogy a 0-hoz és az 1024-hez milyen fényerő (nit) tartozik elméletileg. A TV ez alapján próbálja a fényerőket átskálázni a lehető legjobban a saját rendszerére, figyelembe véve gammát, színtereket, a saját beállításait, meg minden egyebet persze.
A Dolby Vision ugyanezt teszi, csak jelenetenként. Tehát egy éjszakai jelenetben pl finomabb lépcsőkben tudja a sötét árnyalatokat megjeleníteni (ha nincs semmi világos a jelenetben pl. láng v szikra) mivel az 1024 lépcső az a feketétől csak a sötétig tart. Ugyanez miatt a ragyogó kék égen a fehér felhőknél is finomabb színátmeneteket tud elvileg. A TV persze 10 bites a teljes tartományán, azaz nem tud kisebb lépcsőkben kapcsolni pixeleket, de mondjuk higgyük el, hogy így egy picit precízebben lehet követni az eredeti képet.
Ráadásul a Dolby Vision ezt 12 biten csinálja, ami ugye 4096 fényerőszint/szín. De 12 bites tv meg nincs, tehát ez is leskálázódik szépen 10 bitre. Vagyis egy alpixel számolt értéke nem csak pl. 500 lehet, hanem 499.75 is. Ebből az infóból lehet mondjuk egy picit ditherelni, azaz egy nagyobb összefüggő területen (ha van ott olyan) a környező pixelek fényerejét lejjebb venni 499-re, másokét 500-ra, hogy átlagban kijöjjön a 499.75. De ez csak tipp, lehet, hogy ilyet nem csinálnak, mert minek, nehézkes, meg inhomogén lehet a felület.
HDR10+ meg ugyanaz, mint a DV, csak maradtak 10 biten.
Tehát, ha van egy 10 bites filmed, 1000 nitre masterelve és ezt megjeleníted egy 1000 nites 10 bites OLED képernyőn, akkor szerintem semmi különbséget nem fogsz látni HDR10/HDR10+ között, de még egy 12 bites DV anyag is pont ugyanúgy fog kinézni szerintem.
Mondjuk egy háttérvilágításos LCD-n már jóval hasznosabbak lehetnek a dinamikus metaadatok, mert akkor a TV precízen és pont jelenetváltáskor tudja a backlightot hozzáállítani a következő jelenethez. Elkerülve a jelenet közbeni állítgatást, villódzást, stb. Lásd dynamic contrast/brightness/backlight funkció LCD-ken, amit mindenki utálni szokott.
Jobban belegondolva, ez a metaadatos ötlet valószinűleg eredetileg kifejezetten a backlight állítgatása miatt jöhetett létre.

(#80488) fenergie84


fenergie84
addikt

Sziasztok!

A 65C2 dobozában volt valami, amiről lövésem sincs mi az.

Mi ez?

(#80489) vata666 válasza fenergie84 (#80488) üzenetére


vata666
tag

Boldog Karácsonyt! 😉

Vata666: Samsung 65S95B, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600

(#80490) Bazsi747 válasza Bazsi747 (#80485) üzenetére


Bazsi747
aktív tag

Jól van akkor hanyagolom inkább,köszönöm.

(#80491) fenergie84 válasza vata666 (#80489) üzenetére


fenergie84
addikt

Köszi, neked is! 😅

(#80492) b. válasza TJ2 (#80487) üzenetére


b.
félisten

Még az általam linkelt youtube videón is látszik a különbség, de engedjük el mára szerintem ezt .Itt [link]részletesen elírják hogy működik statikus HDR hez képest. nem csak a fényerőt szabályozza.

Az a lényeg hogy elégedettek legyetek a Tv vel. :R

Boldog karácsonyt mindenkinek. :K

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80493) anrab válasza b. (#80492) üzenetére


anrab
addikt

:D
Boldog karácsonyt! :)

(#80494) kovcsrob válasza fenergie84 (#80488) üzenetére


kovcsrob
tag

Infra adó. Lehet vele külső eszköz PL hangerejét, csatornákat stb kapcsolhatni CEC nélkül. Univerzális távirányító beállításai résznél lehet életre kelteni.

(#80495) fenergie84 válasza kovcsrob (#80494) üzenetére


fenergie84
addikt

Áhhh...értem, köszönöm :R

(#80496) Vhiktor válasza Hmmm1 (#80475) üzenetére


Vhiktor
veterán

Abban a videóban látható képanyag nem releváns, HDR esetében sem sötét a menu.

Boldog Karácsonyt mindenkinek. :D

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#80497) Lackooo84 válasza Lackooo84 (#80432) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Egyébként találtam egy módot, hogy az LG tévéken letiltsuk a frissítéseket. Először is fix IP címet kell kiosztani a tv-nek, majd a routerben tiltani kell a tv IP címére a következő oldalakat:

snu.lge.com
su.lge.com
lgtvonline.lge.com
lgad.cjpowercast.com

Nekem már nincs frissítés popup minden bekapcsolás után, és ha manuálisan keresek rá akkor sem talál frissítést jeee.

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#80498) amadeus11 válasza Lackooo84 (#80497) üzenetére


amadeus11
senior tag

Esetleg a YouTube reklámok szűrésére is tudnál megoldást? :)

There is a star

(#80499) a.sebi válasza amadeus11 (#80498) üzenetére


a.sebi
őstag

Prémium .

(#80500) anrab válasza amadeus11 (#80498) üzenetére


anrab
addikt

Smart tube. Ja most nézem LG.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.