Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80751) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Többiek: Oks, megnézem ezeket, de tenyleg mindent kiszoktam kapcsolni.

https://prohardver.hu/teszt/philips_oled_55oled806_ambilight_teszt/elozetes_es_idealis_kepbeallitasok.html

E szerint van kb beállítva az SDR, de ránézek még. Viszont itt nem tér ki minden beállításra, állíthatóra a táblázat a cikkben.

@Gicz: Az szép : ) Ennél a Philipsnél bfi-vel mi a helyzet? Sok mindent azzal kapcsoaltban nem tudok állitani gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#80752) Vhiktor válasza Hmmm1 (#80751) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ezek a beállítások csakis kizárólag pc monitorként való használathoz jók(ott is csak nagyon esetleg). Felejtsd is gyorsan el őket.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#80753) blakey válasza Hmmm1 (#80751) üzenetére


blakey
titán

Tedd alaphelyzetbe a TV-t és kérj helyszíni segítséget. Amellett, hogy szükséged van egy jól beállított TV-re, még információkra is szükséged lenne, hogy megértsd a TV-k és a velük járó képkockasebességek viselkedést.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#80754) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

@Vhiktor: Hmm. értem. Színek mondjuk egész természetsek lettek tv adás esetén. Bár nyilván nem tökéletes, a fő szempont ebben a setupban is gondolom, h minden rásegítés ki van kapcsolva. "Felejtsd is gyorsan el őket." : DDD nájsz.

@blakey: Ja, ebben is igazad lehet, köszi : ) Játéknál meg vagyok elégedve a tv-vel eléggé eddig egyebkent.

Gicz - BFI téma, :
Black Frame Insertion, or BFI for short, reduces motion blur by inserting additional black “blank frames” as intermediate images. The result: movements appear clearer and finer. Since only real, unaltered frames are displayed on the screen with this method of blur reduction, the number of frames per second is irrelevant – regardless of whether it is 60 or 24. Another advantage: The well-known soap opera effect does not occur. Disadvantage: The picture is displayed darker overall and some people may experience an undesirable flickering effect."
Ez egész jól hangzik. (Egyszer néztem talán már és ott nem számértékek vannak megadva asszem, hanem h minimum medium ilyenek - a kép valóban sötétebb lett. Lehet ezért is hagytam - vagy ha kapcsolsz ilyet, és sötétebb lesz jóval, mi az a beállítás amivel lehet kompenzálni, h ne kúrja szét ismét?: D oled kontraszt vagy fekete settings?)
Na ezek a részlet kérdések, amikről ilyen cikkek se irnak : D

https://www.tvfindr.com/philips-picture-settings/

Vicces és érdekes, hogy a BFI a Philipsnél gyakorlatilag a Fast Motion Clarity fícsör, amit a legtöbben leszavaztak, meg talán ez a oldal se kezeli prióként és hogy gyakorlatilag a másik kettővel Perfect Clear Motion, Perfect Natural Motion szarakodjunk. Nem csoda, hogy megkavarodik az ember. De-juddernek hivják valahol ugyebár. Ahány brand annyi név. Na de akkor a Fast Motion Clarityvel is érdemes lehet szórakozni, csak az a baj h túl sok a variáció már ezzel a hárommal: D - mégis megérheti.
Az előre beállított stílusok meg nem jók (nekem leglaább is szerimte), mert a Film és a Valódi mozi ha megoldotta volna a dolgot, nem problémáznék ennyit:
Movie: Gently smoothes scenes Pure cinema: Plays movies at 24 frames per second (az oldalon csak ennyi a infó - de pl BFI-t nem igen használ egyik stílus beállítás se)

[ Szerkesztve ]

(#80755) Vhiktor válasza Hmmm1 (#80754) üzenetére


Vhiktor
veterán

Egyébként szerintem is beállítási hiba lesz Nálad, ennyire nem kellene látnod az akadást, hacsak tényleg nem vagy rá extrém érzékeny.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#80756) rayoliviero


rayoliviero
veterán

Sziasztok!

50-55" körüli tv-t vennék. 400 000 Ft körül van a keret.

Ezeket néztem:

LG OLED55B23LA
LG OLED48C21LA
SAMSUNG QE55QN90BATXXH

Az utolsó nem oled. Melyik ajánlottabb? Vagy van ezektől jobb vétel ekkora összegért? A 2 LG közül melyik a jobb?

(#80757) Mathiask válasza Hmmm1 (#80754) üzenetére


Mathiask
senior tag

Sajnos az OLED, ahogy írták a rövid válaszidő miatt sajnos a 24fps-es filmeknél gondot okoz, mivel így "sokáig" van kint egy egy képkocka majd jön egy új képkocka, amin már minden máshol van, majd ez megint "sokáig" kint van az "állókép", majd megint minden máshol van a következő képkockán... Így darabos lesz a mozgás.
Én is érzékeny vagyok erre.
A mozgás szempontjából jobb, ha egy pillanatig van kint csak az állókép, majd inkább semmi, majd a következő képkocka jön. Impulzus szerűen. Persze így villogna. Ezért pl a régi filmes mozigépek is azt hiszem kétszer, vagy lehet, hogy háromszor villantanak fel 1-1 képkockát.
A plazma elvben ezt csinálta, hogy impulzus szerűen villantotta fel párszor a képkockákat. És szerintem jól is csinálta. Persze van aki villogni látta. Én mondjuk nem.
Ehhez a BFI áll közel OLED esetén, de sajnos így a fényerő nagyon csökken, így HDR esetén sajnos gyakorlatban nem nagyon lehet használni. Amúgy Philipsnél én nem jöttem rá, hogy a 3 Fast Motion Clarity setting pontosan mit csinál. És a neten is megoszlanak a vélemények melyiket kéne 24 fpshez használni. És talán olyan sokat nem is dob rajta, sajnos.
OLEDnél ha nőne a fényerő és a BFI is tudna nagyobb frekvenciát az tök jó lenne szerintem.

Ja és Pure Cinemára(valódi mozira) érdemes rakni a filmstílust, mert különben nem lesz kadenciahelyes a 24fps.

[ Szerkesztve ]

(#80758) Matt89 válasza rayoliviero (#80756) üzenetére


Matt89
junior tag

Szia,
Ha az 55C2 nem fér bele, akkor én mindenképp a B2-t venném az extra méret miatt.
A legtöbb esetben a plusz felület kárpótol a különbségért 2 "szintben egymást követő" tv-nél, ami LG-nél pl a B<C.

ps. Viszont árban pont 400k-nál ott van még a 2021-es Sony A83J is.
Most szerintem ez egy nagyon-nagyon jó deal lehet.
Mondanám a C1-et is (szintén 2021 hasonló kategória), csak azt már nem nagyon kapni.

(#80759) rayoliviero válasza Matt89 (#80758) üzenetére


rayoliviero
veterán

Szia!

Rendben. Kösz a segítséget! A Sony nem jöhet szóba, mert nem középen van sajnos a talpa.

(#80760) Hmmm1 válasza Mathiask (#80757) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

: ( Na fene, akkor cseszhetjük az OLED-et kvázi : ddd

"Fast Motion Clarity
This function reduces blurring during fast camera movements. However, it can make the TV screen noticeably darker. After all, the so-called Black Frame Insertion is hidden behind this marketing term."

A Clarity lenne a BFI ez alapján.

(#80761) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Na jó "mertem rákeresni", úgy látom nem csak engem zavart, érdekes hozzászólásokat olvasni a témában:

LG C1
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/t9dozu/24p_judder_is_unbearable/

Egy csak 48 colos Philips Oled esetében:
https://www.avforums.com/threads/philips-oled-motion-settings-details.2411224/

Érdekes, emllítenek olyat is, hogy bug is volt ezzel kapcsoaltban gyártói oldalról. Na többit majd otthonról.

(#80762) nokia123 válasza Solesz84 (#80304) üzenetére


nokia123
aktív tag

Szia! Én a micro connectet vetem és tökéletes. [link]

(#80763) Max_218


Max_218
tag

Sziasztok!

LG 55'C1-hez milyen fali tartó konzolt ajánlanátok?(fix/állítható?) Media marktba nézegettem de nemtudom melyik lenne jó.
LAssan falra kell majd szereljük a gyerek miatt ha már elkezd mászni meg kapaszkodni :D.
Marketplacen pedig volt egy 2 hetes tv töredék áron,jól bezúzott kijelzővel,kommentben kiegeszítve hogy a konzol megadta magát és leesett a falról vele együtt :D

(#80764) b. válasza Max_218 (#80763) üzenetére


b.
félisten

szia! tegnap volt róla szó.[link]
ez is egy jó , de biztos van többféle ajánlott márka/ típus.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80765) ricsik


ricsik
őstag

Ma dobta fel a YT ezt a videot.
Ezek a problémák mennyire valósak, meglévőek, mennyi problémát okoznak a való világban
?

(#80766) Hmmm1 válasza ricsik (#80765) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Na hát köszi, a csávó itt is pontosan errol a OLED stutterről (is) beszél... majd mindegyik tv márkánál bemutajta, milyen Motion cuccost kapcsolj be, elér a Philipshez, erre ott meg simán csak a Movie módot kapcsolja be : d és jó szarabb is lett.
https://youtu.be/E5qXj-vpX5Q?t=595
Lehet látni abba a két másodpercben, (lásd link) hogy a kis objektum, a űrszonda ami ott a holdon van, a jelenetben, az nem is mozog és ahogy bekapcsolja a Movie-t, elkezdett flickeringezni vibrálni/stutterolni ott a kép. Nézzétek meg jól : DD

Ráadásul A Fast Motion Clarity-t kellett volna Minimumra tennie, ahogy a többinél : D És elhangzik az is, hogy a OLED tv gyártók ezt a stutter problémát felismerték amire jött ez a Clarity-s megoldás, csak hát lehet nem akar úgy kinézni ahogy kellene.

[ Szerkesztve ]

(#80767) Gicz válasza Hmmm1 (#80766) üzenetére


Gicz
addikt

Figy, valsz 1 vagy a 100-ból akit ez ennyire zavar :) engem 100x jobban zavar ha nem fekete a fekete, vagy ha nem kalibrált a kép. Mérlegelned kell, melyik kompromisszumot kötöd meg, a nem fekete fekete, felhős panel, blooming, zavar jobban ami minden lcd-n jelen van, vagy ez a 24p stutter. Mert ezt leszámítva, az oled minden tekintetben minőségibb képet ad. Mivel engem nem zavar a 24p stutter, számomra nem is lenne kérdés.

ha 14 napon belül vagy, rendelj egy LCD-t is, hasonlítsd őket össze, majd egyik tv-t elállással küld vissza. Ezt tettem én is.

[ Szerkesztve ]

(#80768) b. válasza Gicz (#80767) üzenetére


b.
félisten

Mondjuk egy 120 Hz-s panelnél a natív 24P miért fontos? Én ezt elengedtem rég, persze tudom hogy vannak akiknek számít.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80769) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

120hz: Az is egy másik parasztvaktíás akkor úgy látszik: d (csak az a baj, még sem mondják sehol, ha nem kérdezik pláne) vagy hát OLED esetében nem ér annyit, mint x éve érhetett más panel esetében. (Emlékszem jó pár éve vadásztam egy Samu tv-re, KS7000es asszem, elég jó modell volt, sok hibás összeszereléssel és sokan fpgtak ki pixel hibát, de am elég jó tv volt - na ott lehet többet ért a 100/120hz-es panel) lehet nem stutterelt annyira, mint itt. Bele se merek gondolni, hogy natívan milyen így, már nem nézem meg : d

Most ezt a Clarity-t/ aka BFI-t kapcsoltam, minimumra, hát sajna sötétít a képen, a velejéig :d így mókoltam a oled kontraszt/feketeszinten. Utóbbi 52-n van csak, nyugi. Ha nagyon megemelem fakó igen, ha lentebb veszem elveszik a részlet a feketén belül.

Na de valamennyivel jobb lett, illetve a De-judder és a másik 2 - 2 értéken a legjobb talán. Azt is néztem, milyen, ha csak BFI van, az szintén kevés önmagában.

@Gicz: ja hát amúgy igen, zseniális a kép és ez a rengeteg különböző szín és terjedelem egyszerre a képernyőn, a végtelen kontraszt stb.

[ Szerkesztve ]

(#80770) Gicz válasza b. (#80768) üzenetére


Gicz
addikt

Én 24p ben szeretek filmet nézni, mindenféle interpoláció mentesen. Miattam aztán 24hz is lehetne a panel :K csak tudja a kadenciahelyes 24p-t. Gyűlölöm a soap opera effectet amit a truemotion es hasonlók csinálnak a képpel.

(#80771) Celtis válasza Hmmm1 (#80769) üzenetére


Celtis
veterán

Pont a KS7000 mozgásmegjelenítésben egy utolsó szutyok volt, legalábbis tv adásnál különösen. Nekem papírom is van róla.
24p-nél csak a de-judder csúszka dolgozik.

[ Szerkesztve ]

(#80772) Szinyák


Szinyák
őstag

Sziasztok.

Gondolkozom egy 2k LG 32GK850G-B-144Hz-G-Sync monitort lecserélem egy 4k tv.-re
a kiszemelt egy LG OLED C2 42" aki használ ilyet pár tapasztalat vélemény jöhet menyire jó gaming.-re és monitornak ? ! ebben elvileg minden benne van ami nekem kell 4 k felbontás /G-sync 120hz oled panel..

Köszönöm a választ .

Üdv.

Szinyák

(#80773) DrDoktor válasza Szinyák (#80772) üzenetére


DrDoktor
tag

c1 55 is tökéletes monitornak nekem.
Szóval a c2 csak jobb lehet
Játszani tökéletes választás jól támogatja az LG a gamereket.

2.1 es kártyám nincs igy HDRt-max 2K ig tudtam kipróbálni(2060rtx)

A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!

(#80774) kecsawi válasza Szinyák (#80772) üzenetére


kecsawi
senior tag

C1 48"-at használva monitorként én teljesen elégedett vagyok vele. Ettől ac2 elvileg csak jobb lehet.

(#80775) Mathiask válasza Hmmm1 (#80769) üzenetére


Mathiask
senior tag

A BFI-t próbálgathatod közepesen is, az világosabb. Mintha philipsnél fordítva működne. De nem találtam infot róla. Viszont általában a BFI-k a tévékben csak 2 állásban kadenciahelyesek, a 3-ik állásban általában 60Hz-re vált a 120Hz helyett(ami ugye a 24 egész számú többszöröse).
Ha épp nem egyéni módban vagy a 2-2-vel, vagy bármivel, akkor mindenképp "valódi mozira(pure cinema)" rakd.

(#80776) Vhiktor válasza Hmmm1 (#80766) üzenetére


Vhiktor
veterán

Akkor ennyire érzékeny vagy rá.
Állj el a vásárlástól és próbáld meg a TCL C835-t vagy 935-t.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#80777) alaves válasza kkp900 (#80695) üzenetére


alaves
addikt

A C1 és C2 is HDMI 'Nincs jel' után pontosan 15 perc elteltével kapcsol készenléti módba (a 'Nincs jel' felirat vándorol addig mintegy képernyőkímélő). Végül is használhatod ezt is, így a mac-ot ehhez mérten állíthatod 'alvás' vagy egyéb módba (az 1 perces képernyőkímélőn túlmenően). Speciális eseteken kívül az 5 GHz wifi kapcsolat is jó (le:210-250 Mbit/s, fel:60-90 Mbit/s), nem kell feltétlen USB-wifi cucc.
Nem kell regisztrálni, csak akkor ha mail-ben kívánod az esetleges hibát jelenteni. Hátoldali címke fotót, a számlát és a hibáról készült fotót (persze ha olyan jellegű) kell csatolni hibabejelentésnél.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#80778) mQWeXgsf válasza Hmmm1 (#80737) üzenetére


mQWeXgsf
aktív tag

Természetesen az 50-60 fps-es tv adásoknál nincs probléma (szerencsére többségében ez van), viszont a 23.976 fps-es filmeknél minimum 3/10 truemotion kell (LG BX), hogy ne legyen nézhetetlenül szaggatós a történet. Az azonnali válaszidõnek sajnos vannak hátrányai, nem értem miért nem tudják igény esetén szimulálni a "megszokott" LED-es lassú pixel váltásokat az OLED gyártók...

(#80779) Szinyák válasza DrDoktor (#80773) üzenetére


Szinyák
őstag

Hoppa rtx 4080 lesz hajtva. Akkor 4k mellett nem lesz hdr ?? :F

Szinyák

(#80780) b. válasza Szinyák (#80779) üzenetére


b.
félisten

A 4080 2.1 HDMI -vel van.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#80781) sityupityu válasza Matt89 (#80758) üzenetére


sityupityu
veterán

"Mondanám a C1-et is (szintén 2021 hasonló kategória), csak azt már nem nagyon kapni."

Az emag-on még van elméletileg.

Amúgy kijött egy új fw C1-re, valaki letöltötte már? Nem vagyok az a nagy frissítgetős fajta ha nem muszáj, csak már kezdem unni, hogy minden bekapcsolásnál a képembe vágja.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#80782) rayoliviero válasza Matt89 (#80758) üzenetére


rayoliviero
veterán

LG OLED55C22LB

Ezt vettem végül a Media Marktban 480 000 Ft-ért, mert egyedül ez volt dobozos, a többi kiállított darab.

Erre mondtad, hogy ez jobb?

(#80783) Citroware


Citroware
addikt

Most, hogy már egy pár éves a B9/C9 széria, kérdezném, hogy kiderült-e már, mennyire hajlamos a beégésre?

Amikor vettem, még túl új volt, nem lehetett igazán megállapítani, de állítólag ellenállóbbnak kell lennie, mint a korábbi szériáknak. Azóta valami frissebb info?

(#80784) Farkassacred válasza Citroware (#80783) üzenetére


Farkassacred
őstag

Azzal szerintem már nincs probléma, főleg ha még normálisan is használjuk a készüléket. :K Ellenben a panellottó az egy létező dolog máig. Monitornak kemény dió lehet, ha a szürkéje problémás már a dobozból kivéve..

(#80785) tutitibi válasza Hyena (#80711) üzenetére


tutitibi
senior tag

Mi fene az a QMS ??

(#80786) kriess válasza Hmmm1 (#80769) üzenetére


kriess
újonc

Ahogy a többiek is írták van aki nagyon érzékeny a modern Tv-k mozgásmegjelenítésére.
Én is ilyen vagyok.
Ugyanezt éltem át amikor megvettem az első okostévémet.
Megnyugtatlak tök mindegy milyen új Tv-t veszel vagy hogy állítgatod a Tv-t ugyanúgy látni fogod az "akadást" vagy az interpolációs technikák okozta képhibákat.
Spórolok neked időt.
Egy megoldás létezik csak nekünk akik ennyire érzékenyek rá.
Számítógépről kell videóanyagot lejátszani MadVR renderer-el bekapcsolt Smooth Motion-el.
Ezt direkt hasonló embereknek találták ki akik érzékenyek az "akadásra".
Itt nem lesz artifact meg semmi képi anomália, mint az interpolációs technikáknál. Tükörsima akadás és hibamentes képet kapsz.
Ez egy külön téma jól beállítani, tudok segíteni ha emellett döntesz.
Ez persze csak az előre letöltött videóanyagoknál lesz megoldás streamingnél nem.

(#80787) Pro Koryak válasza Citroware (#80783) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ha már pár éve van oled tévéd és nem égett be, akkor mire fel a kérdés, hogy az újak beégnek-e?

(#80788) rayoliviero válasza Pro Koryak (#80787) üzenetére


rayoliviero
veterán

Beégesre amúgy lehet érvényesíteni a garanciát? Nekem azt mondták a Mediaban, hogy persze, azt mindenre lehet.

(#80789) krx21 válasza tutitibi (#80785) üzenetére


krx21
nagyúr

A lényege, hogy videó típus váltásnál (pl: SDR 24hz-ről HDR 60hz) nem megy el a kép több másodpercre. Gyorsabban váltja a videó módokat…

(#80790) Citroware válasza Pro Koryak (#80787) üzenetére


Citroware
addikt

Nem az újakra kérdeztem, hanem arra. Azért, mert eddig jobban ügyeltem rá, hogy ne történjen meg, és lehet, hogy nem kell foglalkozni vele ennyit sem.

[ Szerkesztve ]

(#80791) Pro Koryak válasza Citroware (#80790) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nem kellett eddig sem kikapcsolva nézni. Nálam 3évig 99%-ban tévéadás ment normális képbeállításokkal és semmi probléma. Az utóbbi fél évben - amióta szétcseszte az állami 4iG a Digi korábban kiváló kábeltévé szolgáltatását - azóta megy 80-90%-ban streaming a maradékban tévéadás.
Mondjuk ez sem az igazi, mert az alsó + felső csík sokkal nagyobb területet foglal el, mint egy nyomi/átlátszó kis logó.

(#80792) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Köszi mindenkinek a hozzászólását a témában.
Ja tv adás sokkal jobb : D Vicces, hogy ha ott megy a film akkor kicsit másabb a helyzet.

@kriess: megnézem ezt, köszi - de nagyon bonyolitani se akarom: d

Ilyen tv-ről váltottam egyébként:
https://www.philips.hu/c-p/55PUS6503_12/6500-series-ultra-slim-4k-uhd-led-smart-tv/overview

Nagyon szerettem btw, nyilván a saphi os kicsit rotty , lassabb stb. A kép szerintem meglepően jó volt rajta (ezen a tv-n is) itt nem volt bajom mozgásmegjelenítéssel: ) Annyira rég volt beállítva, nem is emlékszem, hogy hogyan volt, de minden jól futott : ) Megvan még egyébként, lehet bekapcsolom és megnézem hogy van belőve poénból : )
Arra is kíváncsi lennék, hogy milyen lenne nem oled, de egy szintén 65-ös tv.

(#80793) adamssss válasza Citroware (#80783) üzenetére


adamssss
veterán

En B9-et hasznalok kb 2.5 eve. Semmi baja. Igaz nincs szethajtva. Szerintem ezek mar nem egnek be ha az ember direkt nem eroszakolja meg oket.

Mas: lehet onigazolas de szerintem a 9-es szeriaval az oled eljutott a csucsra. (Hdr, DV, hdmi2.1, 4k) Minap voltam nezegetni az ujabb modelleket es nyilvan sidebyside osszehasonlitasnal lett volna kulonbseg, de nezegetve ugyanazokat az anyagokat a sajatomon es az ujakon nem volt szignifikans. En ugy vagyok vele hogy ha a B9-et jo minosegu 4k hdr anyaggal etetem akkor a valo eletben kb nulla hatranya van az ujabb modellekhez kepest.
Sokan mondjak a fenyerot. Esti filmezesnel sokszor meg a B9-nel is hunyorgunk a parommal, mi lenne mondjuk egy evo panelnel…? Nappal max jatszom rajta, szamomra akkor is untig eleg fenyero.

Szoval marad a B9 amig ki nem rohad. :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#80794) Citroware válasza adamssss (#80793) üzenetére


Citroware
addikt

Hasonlóan vélekedek, egy dolgot kivéve: kitapasztaltam, hogy nekem a TruMotion funkcióval jobb nézni mindent, és ennél a tévénél a mozgásinterpoláció sajnos sokat hibázik. Ez a legfőbb ok, ami miatt egyszer valamikor majd lecserélem, bár fogalmam sincs, az új szériák e téren mennyivel jobbak.

(#80795) anrab válasza Hmmm1 (#80792) üzenetére


anrab
addikt

Lehet meglepődsz ha bekapcsolod a régit.
Merem állítani hogy a régi tv gyári szabványos beállításon volt.

[ Szerkesztve ]

(#80796) Fandango válasza tutitibi (#80785) üzenetére


Fandango
veterán

Tudod hogy tartja a mondás? Google a barátod, de segítek, itt nézd meg mi az.

[ Szerkesztve ]

(#80797) FollowTheORI válasza adamssss (#80793) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nálam meg a B7 fog elrohadni, semmi hátrányát nem ézem még pedig játszok rajta ezerrel. :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#80798) adamssss válasza Citroware (#80794) üzenetére


adamssss
veterán

Én nem használom bár egyébként lehet néha jobb lenne azzal és csak finomhangolni kellene. Anno amikor vacilláltam a C és a B között akkor a C-t pont emiatt ajánlották, hogy ott jobban működik. Mind1 igazából így is minden igényünket kielégíti és a HDMI 2.1 miatt abszolút jövőálló.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#80799) nokia123


nokia123
aktív tag

Sziasztok! Vetem egy lg oled48c21la és hátul is van valamilyen fólia de nem olyan mint elöl hogy az egyik sarkán meglehet fogni és lehúzni. Kérdésem hogy hátulról is le kel szedni?

(#80800) Matt89 válasza rayoliviero (#80782) üzenetére


Matt89
junior tag

Jó választás ;)
Vhiktornál van youtube-on tök jó videó a C1-hez, ami jó ide is
tokeleteskep - YouTube

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.