Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gicz

addikt

válasz Hmmm1 #80605 üzenetére

Akkor számít a kadenciahelyes 24p, ha téged zavar pl az emlegetett 3:2 pulldown. Mikor az első nem CRT tv-m lett, egy LG IPS LCD-t, már nem is tudom mikor, na akkor nézzünk filmet, akkor láttam, hogy valami nincs rendben a mozgással. Akkor kezdtem utánajárni mi a baj, kideürült, hogy a 3:2 volt a ludas, mert a tv belső lejátszója nem tudta a 24p-t rendesen, csak külső forrásból. De pl az ismerőseim 99%-a nem érti hogy mit beszélek ha meg is mutatom neki, hogy nézd így akadozik így meg nem, nem látja mit beszélek.

Szóval ha téged nem zavar, akkor semmit nem számít, de mivel a tv-d tudja, csak használd és örülj neki, hogy olyan, amilyennek lennie kell.

A nagyobb mérettel nyilván nagyobb a változazás a szemed számára. Pl a labda két kép között nem 5 centit, hanem 10 centit mozdul arrébb, mert nagyobb a TV, emiatt jobba látszik az akadozás. OLED-en meg mégjobban látszik, mert az LCD kristályok lassabb válaszideje el tudja picit fedni az akadozást, OLED-en a 0 msec miatt ezt fullon kapod. Emiatt kéne black frame instertion, azzal tökéletes lenne mint plazmán. Mert az OLED és az LCD is sample and hold tipusu kijelző, nem impulzus alaő mint a plazma volt.

Új hozzászólás Aktív témák