Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
[link]
"Mediatek spokesperson informed me (upon my repeated asking) that the new Pentonic 1000 chipset will only have two HDMI 2.1 ports with FRL (Fixed Rate Link) signalling capable of 4K 120Hz HDR VRR, not four as previously reported."Remek. Mediatek chipsetes Tv-knél marad a 2 db HDMI 2.1 port...
vicc."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
powerup2
addikt
Úgy gondolják elég annyi én pl egy darabot használok csak meg amúgy is minden az erősitőre van kötve.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
félisten
válasz powerup2 #81604 üzenetére
Nekem is elég lehetne ha az egyiket nem vinné el az eARC az AVR be. Nekem sajnos van XBox is meg Ps5 is, ha kell a VRR akkor dugdosás van.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
fulton
addikt
Nem tudom kinél hogy működik a sony oled. Nálam kezdi kiverni a biztit. Azt tudtam hogy telefont gallyra vágják a frissítésekkel De hogy az egymillió forintos tévét is tönkreteszik ez már tarthatatlan. Nekem mostanában Egyre többször fagy le a tv és semmi nem segít csak ha kihúzom a konnektorból. Például ha YouTube ot nézek rajta vagy ha plexet egyszer csak belassul és megfagy nem reagál semmire.. mikor megvettem semmi baja nem volt mióta frissítgetik azóta van elb*va.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz fulton #81606 üzenetére
A Sony brand-new qd oled tévéje, az A95K villámgyors, de vannak furcsaságai ez tény.
Pl, amit írtam a Bravia Core-ról, 10-ből 5-ször gyórsítótárat és adatot kell törölni, különben nem indul el, néha elgondolkozik, hogy a kódolt csatorna tényleg kódólt-e, vagy nem, de lehetséges, hogy ez a tévé szolgáltató hülye kártyája miatt van van, viszont a Pana ilyet nem csinál(t) soha.
De mást nem tapasztaltam. Szóval a tv rendszere nagyon gyors. Minden mást, amire nyomok azonnal az arcomba vágja, és rendkívül jól együttműködik google létére az apple ökoszisztémával is, bár erre az új Apple tv 4K-t használom, de akkor is jól megcsinálták. Viszont, szerintem is a google-nak, mint rendszernek, legyen az bármin, mindig lesz valami kicseszett nyűgje, mert pl a Shield pro-t, ha bekapcsolom, nagyon hamar ki tud hozni sodromból, főleg néhány hónapja egyre sz@rabb rajta minden
Sokszor szidtam a (számomra) Panasonic egyszerű és nem szép rendszerét, de talán az egyik legmegbízhatóbb és leggyorsabb rendszert szintén a Panasonic csinálja, talán pont az egyszerűsége miatt nincs vele probléma soha.
Talán nem ártana a tévédnek Factory reset...
[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
S95b felhasználóktól kérdezném, hogy a 4-óránkénti pixel frissítés nem úgy van mint a C1-nél? Valahányszor kikapcsolom ( 4-óra használat után ) én mindig hallok egy kattanást. Az Lg ugye nem kattant csak ha befejezte a frissítést.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Sasi001 #81610 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a QD OLED-nél nincs ilyen, a technológiából kifolyólag nem szükséges. A Sony A95K használatiját átböngészve nincs erről szó. Annyi van írva, ha tapasztalni kép visszamaradást, akkor futassuk le a Panelfrissítést, ami 1 óra, de ezt csak ebben az esetben, mert egyébként nagyon nem ajánlott használni, max évente egyszer.
Reggel szoktam hallani, hogy 6 és 7 óra között van egy kattanás, tehát kikapcsol, de hogy mi a francot csinált a háttérben, azt csak a Sony tudja.A sony-t hamarosan felhívom ez ügyben, de ajánlom, hogy olvasd át az e-manualt, vagy súgót részletesen.
Keresőbe írd be, pixel, vagy panelfrissítés. -
nagyúr
Nem ismerem az androidot. Abban nincs ilyen gyorsindítás meg hasonlók amit ki lehet kapcsolni?
LG-n és Samsungon ez szinte az összes ilyen problémámat megoldotta. Azóta úgy használom mindet.
És nincsennek app meg app indítási, stb anomáliák azóta, meg a DLNA is jól megy.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Sasi001
senior tag
Kíváncsiságból beszéltem az ügyfélszolgálattal elvileg automatikus avagy 4-óránkénti pixel frissítés nincs, de nem volt magabiztos a válasz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz FollowTheORI #81614 üzenetére
Nem láttam ilyet (eddig), a tv alszik folyamatosan, bekapcs-ra azonnal van kép.
De majd átnézem részletesebben. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Sasi001
senior tag
S95b RTINGS
The Pixel Refresh menu allows you to run a complete pixel refresh cycle, which takes about an hour. The TV automatically runs a short pixel refresh automatically after every 4 hours of cumulative usage once the TV is turned off, or run it manually if you prefer.Nem vettem még észre, hogy mikor és hogyan működik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Sasi001 #81621 üzenetére
Most beszéltem a sony-val, a nő szerint, aki szintén nem volt magabiztos, de nincs pixelfrissítés, pontosan a QD oled technológiából kifolyólag nem szükséges. De mondta, hogy feltétlen beszél egy Sony mérnökkel és hívni fog még a mai napon a technikus.
Elmondtam nekik a Bravia Core-os baromságokat is és azt is, kicseszettül zavar, hogy egy ilyen árú tv nem képes megjeleníteni olyan fontos infót, hogy az adott tartalom Dolby vision/atmos, HDR etc...Persze ezeket szemmel azonnal látni és halani is, az erősítőm is kijelzi, de akkor is. Viszont kijelzi, ha Apple tv 4k, vagy Shield Pro-ról fut a tartalom, akkor már oda bírja írni, hogy, pl dolby vision, 4k, 24hz
Szóval, megvárom, hogy mit mond a mérnök... -
Sasi001
senior tag
Akkor ha jól értem kb 60-óra után aktiválódik a 4-óránkénti ütemezett frissítés? Hmmm érdekes.
-
senior tag
LG C2 játékoptimalizált képi beállításoknál HDR-ben PS5 alatt a logo fényerejének csökkentése opciót mire érdemes tenni? Vagy itt ki is lehet kapcsolni?
-
Sasi001
senior tag
Bocs elírtam 1000-1500 óránként.
-
Hmmm1
aktív tag
Hii. Nem akarok okosnak tűnni, vagy nagyon szőrözni, de pls, Sasi001 és egy másik kolléga ne "spameljetek" annyit kérlek! : )
Én is írtam, nyomattam a dolgokat rendesen egy időben (nem is olyan régen), de ennyi egymás utáni saját hsz-em, nem volt. (Szerk.: közben mire beküldtem ezt, már jött be hozzászólás és nem illik rá az enyém, ez van, de attól még szerintem valid a szempontom)Át futottam 150-160 hozzászólást amivel el voltam maradva, de így ez már több oldallal korábban is szembe tűnt, rövid egy-két szavas szösszenetek (és onnantól kezdődött, ahogy láttam) csak azért.
Közben egy másik kolléga hsz-e meg full elsikkadt szerintem emiatt közben.
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_81488-81488.html
Bár nem tudtam érdemben válaszolni neki, de kíváncsi lettem volna: d még ha LG topikban is lehetne olyat kérdezni: d)Amúgy, hogy ontopik is legyen, nagyjából el vagyok a 806-al.: d
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Lackooo84 #81607 üzenetére
Philips nem frissít, ha kikapcsolod az automata frissítést. Nekem úgy van állítva, hogy nem is figyelmeztet. Ha én rákerestetek, akkor rákeres, amúgy hagyja azt a verziót, ami épp rajt a TV-n. (a philips 65oled806 is android TV oprendszer) Szóval nem általánosan van ez az android TV oprendszerű készülékeknél.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Tyrone89
aktív tag
Sziasztok! Most köttettem be telekom tv-t, kaptunk smart boxokat hozzá, LG C9 és LG 326300 típusú tévékkel van használva. Kérdésem hogy miért HDR képmódban vannak a tv-k az tv adások alatt?
Néztem a box beállításait de nem tudom hogy miért kap a tv vagy miért érzékel HDR jelet. Nem találok semmit.
-
bigdigit
addikt
Kicsit utána olvasgattam melóban.Úgy néz ki youtube probléma globális samsung fronton legalábbis ahol történt frissítés.
-
alaves
addikt
válasz Tyrone89 #81641 üzenetére
Azért továbbít HDR jelet, mert lefutott a 'HDMI cable calibration' és automatikusan a legjobb lehetőséget állítja be (bár én nem értem hogy lehet SDR (HD, SD) adásokat HDR-ben továbbítani a TV-nek ). Box újraindítása és/vagy 2 perces áramtalanítása visszaállítja alap helyzetbe a HDMI jelet (nekem sikerült).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
Egy 42" LG C2 Oled TV-t vettem, kifejezetten játékra (G-Sync képesség miatt) és néha filmnézésre. Jelenleg egy HDMI 1.4 kábellel használom. G-ysnc 59Hz-et ír ki játék alatt. Sajnos néha szakadozik a kép, olyan mintha szét akarna esni, de csak játék alatt. Filmnézés, online tartalom, pendrive stb szépen működik.
Ebből gondolom, hogy a TV rendben van, jól gondolom?
Esetleg van valami, amit mindenképpen be kell állítani?Most akarok HDMI 2.1 kábelt venni.
Kérdésem az, hogy milyet vegyek? Van ajánlott márka / típus, esetleg egy konkrét ajánlat?Köszönöm a segítséget!
-
fulton
addikt
Már csináltam korábban. Elég volt viaazapkolgatni amit...
Lehet a google fiók kavar be. Mert pl nekem a képernyőkimélő beallítása, vagy a google store nem is megy...el sem indul már. Korábban pont emiatt Csináltam egy hard resetet ami meg is oldotta egy darabig most megint ugyanott van -
cszn
őstag
válasz Rabbitf_24 #81648 üzenetére
Én most életemben először nem jártam utána műszaki dolognak, bementem a helyi euronicsba és megvettem az egyetlen 2.1-es HDMI kábelt. Talán HAMA. Tökéletesen teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest