Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz amadeus11 #79795 üzenetére
A C2-ben már jó eséllyel WBE-ex kijelző van, a B2-ben WBC, esetleg talán WBE-evo.
Az interpolációs mozgásjavítás a C-szériában jelentősen jobb, ha használnád (trumotion) és hibákat (pl. artifact) nem nagyon akarsz látni, akkor C2.
Azonos fajtájú WOLED kijelző minőségi besorolását, és azt, hogy melyik típusnál, valamint gyártónál milyeneket építenek be, hat öregasszony sem tudná megmondani.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
redst4r
tag
válasz fenergie84 #79803 üzenetére
Ja, és utána az elsődleges nyelvet és feliratot ne felejtsd el magyarra állítani, különben azoknál a nemzetközi csatornáknál (AXN, gyerekcsatornák, ilyesmi) ahol van cseh nyelv is, csehül beszélnek majd.
-
Vhiktor
Topikgazda
Kis érdekesség.
Alaplap csere után LG C1 SDR Filmmaker képmód mérési eredményei:Mint látható az alaplap csere hatalmas kihatással van a gyári kalibráció minőségére, a maximális deltaE eléri a 8-at, míg az átlagos a 4,5-et. A max deltaE egyébként a gyárból kijött modellek esetében 3, nagyon maximum 4 körül szokott mozogni.
Szóval az oké, hogy cserélnek alaplapot hiba esetén, de ez a csere alapjaiban változtatja meg a színeket.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gabor970
addikt
válasz Vhiktor #79808 üzenetére
Ez teljesen természetes és logikus. A gyárban egy bizonyos szinten hozzá van kalibrálva a képernyő a vezérlőpaneljéhez. Egy másik képernyő teljesen más beállításokat kívánna, de ugye ez az összeszabályozás már nem történik meg. Pont emiatt nem lehetséges (értelmetlen) egy adott darab kalibrált beállításait egy másik azonos típusnál alkalmazni. Akár épp ellenkező is lehet az eredmény, vagyis rosszabb, mint a gyári állapot.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz Lackooo84 #79798 üzenetére
amennyiben szerinted a 10W készenléti majdnem annyi, mint a kb 100W üzemi fogyasztás, akkor tényleg majdnem ugyanannyit fogyaszt.... Egyéb esetben ha havi 80 órát bekapcsolva van a tv, és a maradék időben 10W készenléti a fogyasztása, az 6,4kWh plusz fogyasztás, ami 237Ft/hónap plusz fogyasztás. Ennyi, feleslegesen ne ijesztgessünk szerintem senkit!
Fentiek egy philips 65oled806-ra vannak számolva. Gyanítom más készülékeknél sem sokkal térnek el ezek az értékek.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Lujo123
junior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy LG C2 esetében, nagyon minimális ív normális a kijelzőnél? Bal és jobb oldali széle között, 65-ös méret. Oldalról lehet valamennyire látni. Olyan mintha direkt ilyen lenne, teljesen szabályos, de nem tudom, hogy ez szándékosan ilyen, vagy nyílegyenesnek kellene lennie. Nem olyan S95B féle cikk-cakk, amiket képeken lehet látni, hanem
tényleg mintha direkt ilyen lenne. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gabor970 #79811 üzenetére
És @Lackooo84.
Persze hogy logikus, csak érdekességként osztottam meg
Viszont akinél alaplapot cserélnek és mezei felhasználó az jól rácseszik, mert nagyságrendekkel megváltozik a TV-jének a képe és közel sem kapja ugyanazt a minőséget mint amikor megvette. Szóval ez nem teljes körű javítás (mert ha javítás után nem hozza ugyanazt a szintet mint gyárilag, akkor veszít az értékéből a tv), amivel azért nem értek egyet.
Szóval én ebben az esetben, ha mezei felhasználó lennék egy teljesen új tv-t kérnék.
És ez lett volna a posztom eredeti célja, hogy ha iylen jellegű gond van akkor inkább elállni a javítástól és teljes cserét kell kérni (amennyiben lehetséges), mert persze kalibrálással teljesen rendbe hozható, na de az plusz pénz a tulajnak.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gabor970
addikt
-
-
blakey
titán
válasz mQWeXgsf #79819 üzenetére
Az a pillanatnyi, a gyorsindítás funkció, gyakran ellenőrzi a hálózatot, a bekapcsolt funkciók megfelelő működéséhez szükséges perifériákat, stb, tehát ha mondjuk egy 24 órás intervallumot nézel, akkor az átlagfogyasztás magasabb lesz, plusz a gyorsindítás okozhat érdekes meglepetéseket, esélyesebb a fagyás, a problémás lejátszás, a rossz csatlakozás, stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sbai
tag
Üdv! LG C2-nél mi lehet az oka annak, hogy ha nVidia SHIELD TV (2017) + Kodi-val (hálózatról) lejátszok egy .mkv-t, amin DTS hang (is) van, akkor simán megy a hang? Természetesen, ha a TV beépített lejátszójával próbálom akkor nincs DTS. TV hangszóróról megy a hang, nincs külső eszköz.
-
blakey
titán
PCM-be vagy AC3-ba alakítja át (attól függ, hogy mi lett beállítva), ezért lesz hang, ha bekapcsolod a hangtovábbítást, akkor ugyanúgy néma marad, maga a TV nem tudja a DTS-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bnorci71 #79823 üzenetére
Természetesen a gyárban kapnak alapértelmezett értékeket a tv-k.
Szerintem az volt alapvateőn a baj, hogy a szerviz menuben visszaállt minden, így a fehéregyensúly beállítás is, legalábbis teljesen más volt mint a többi C1 esetében (persze szokott lenni eltérés a gyári beállított értékekben, de nem ekkora, mint amekkora itt volt. Homlokegyenest más volt minden).
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz Vhiktor #79828 üzenetére
akkor lehet én is jól jártam a 2 alaplap csere után az új készülékkel igaz ez Philips kérdés ott a szerviz foglalkozik-e az alapbeállítással
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bnorci71 #79829 üzenetére
Valószínűleg észrevennéd. De itt a tulaj egyből észrevette, hogy nézhetetlen volt a kép a csere után, míg az eredeti gyári felállással tökéletes volt számára.
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
BlackFriday alatt rendeltem MM-nél egy LG 55C21LA-t, viszont 1 hónapos kiszállítást írtak, nem tudom vajon tényleg meg fog e érkezni még azon az áron. Mennyivel rosszabb választás most az LG 55B23LA vagy érdemesebb inkább várni? 40k van közte.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz 360xbox360 #79832 üzenetére
Jobb a C2. Azt a 40 ezret megéri hidd el. Jobb processzor, jobb mozgás megjelenítés, valamivel nagyobb fényerő
-
Csandi
őstag
Na kicsit megkésve (nyáron terveztem TV-t venni), de 65"-ös C2 megrendelve Remélem szép uniform panellal kapom.
Falra szereléshez konzolt tudtok ajánlani, ami fixen elbírja és nem túl drága?[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz mQWeXgsf #79831 üzenetére
Azt mondod 0,3W a gyorsindítás engedélyezése után a TV kvázi kikapcsolt (azonban nyilvánvalóan nem áramtalanított) állapotában mért átlagos folyamatos fogyasztása? Ez elég hihetetlennek tűnik. Szerintem ennyi a sima standby állapotban lehet, amikor csak a statusz LED ég pirosan, és várja a távirányító "bekapcs" jelét. Ha még hálózat és valamilyen deepsleep állapotú oprendszer is fut ilyenkor a háttérben, akkor vagy a csúcs pillanatnyi fogyasztások magasabbak, vagy ez a 0,3W nem teljesen átlag érték, inkább csak 1 olyan pillanatnyi fogyasztás, amikor éppen teljesen aludt a TV két felébredés között. Most már megmérem én is este, mert érdekel.
-
-
félisten
válasz Csandi #79834 üzenetére
Én ezzel [link] a Stell SHO 3610 konzollal tettem fel a 65" 706-ot nagyon jó kis stabil szerkezet, szinte teljesen kifordítható ,
A másikra ,a hama-ra régi samu került az se rossz amúgy, de azért 65" hoz nem ajánlanám."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
Nekem is ilyenem van (Stell), annyi, hogy a gyárilag mellékelt dübeleket jobb lecserélni minőségire. Én elég sokat mozgattam, így elég hamar kijött a falból. Egyébként tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
Matt99
csendes tag
LG OLED A2
Sziasztok!
Pár hete vettem meg az első oled tévém, új felhasználó vagyok. Vertical banding van a tévém jobb oldalán, elég gyakori jelenség, úgy hallottam. Mivel a szoba elég sötét, így szinte mindig látszódik. Pixel refresh nem segített, kétszer is lefuttattam. Szerintetek kérjek javítást, cserét, vagy törődjek bele? Olyat is hallottam, hogy valamennyi használat után javulhat a helyzet.És mégegy kérdés: az 1 órás pixel refresh gyakori használata tényleg károsíthatja a tévét? Egyik helyről azt hallom igen máshol, hogy nem. Legszívesebben hetente lefuttatnám, hátha eltünteti a bandinget.
-
Celtis
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Matt99 #79841 üzenetére
Lehet, hogy halványabb lesz, de ha jelen van, akkor eltűnni nem fog. Én kicseréltetném, ha az sem lesz jó, újra cseréltetném. A harmadiknál kapsz egy csereutalvány és elgondolkozhatsz rajta, hogy bármilyen jó is az LG garanciaügyintézése, csak feleslegesen rabolják az idődet ezzel a csere szarsággal. Persze, ha elsőre megoldódik, akkor minden oké, de ez nem jellemző, általában a cserepanelek sem jobbak, vagy még rosszabbak.
Amíg az LG nem képes teljesen homogén panelt gyártani, nálam szóba sem jöhet a neve, felőlem cserélhetik orrba-szájba a kijelzőjüket. Samsung OLED tévét vennék, ha nem jönne be visszaküldeném, mert hallom hogy frankó homogén a paneljük, de minimum 83-as kell nekem. Az meg nem létezik.Két Panasonic tévém is van. Mind a kettő homogén és TT mentes...
Előtte 83-as sony volt, az is homogén volt, egy nagyon pici TT észrevehető volt teljesen fehér képernyőnél, de ennyi. Előtte LG, de az egy óriási szopás volt a 77-es kijelzőcsere, nekem erre nincs időm. Kellet hozzá két szerelő, a szomszédom, meg én.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Urak, LG Oled TV-n valaki jatszik PS5-on The Callisto Protocol-al esetleg? Black level-el valami nem stimmel ebben a játékban PS5-on és megőrülök tőle. Szívesen beszélnek pár szót olyannal aki Oled-en játssza a játékot PS5-on.
Köszönöm!There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Celtis
veterán
válasz ricsip #79846 üzenetére
Az érdekes, de leginkább kirívó példa. Nálam eddig 2 OLED volt, mindkettőn az első pillanattól változatlanul ott volt. Ha visszaolvasol, akkor is vásárlás után azonnal jelentkező problémákról volt szó.Nem is emlékszem, hogy bárkinek később jött volna elő.
Nem is nagyon lenne műszaki magyarázata, hiszen ezt valamiféle gyártástechnológiai jellegzetesség okozza. -
ricsip
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest