- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swami
senior tag
válasz
Malfroy #100256 üzenetére
Holnapra ígérte, hogy elküldi emailben azt, amit a Samsungnak is elküld, hogy lényegében hardver problémát nem észlelt, minden érték a gyári hivatalosan beállított érték, a tv nem naplózott semmilyen hibát, death pixelek nincsenek, felhősödés nincs, ultraviolás elszíneződés nem észlelhető.
Sajnos azt kell mondjam, hogy - Murphy törvénye szerint - tényleg nem volt olyan lilás, piszkosfehéres árnyalat, amit előtte láttam. Igazából mielőtt jött, csináltam egy factory resetet, hogy lássa, hogy nincs "eltekergetve", elállitva minden érték. Pechemre mintha ez a már nem tudom hányadik visszaállítás segített volna a problémán.... 😧😀
Amúgy volt nála egy kütyü, ami hasonlított egy jól megtermett távirányítóra (nem vágom ezeket a dolgokat), amivel navigált a szervizmenüben, talán állíthatott is valamit, tény, hogy vagy egy órát itt volt.
Segítőkész idősebb szerelő volt, mellesleg övé a cég, ami tv javítással foglalkozik + szerződött partnere a Samsungnak.
Ennyi volt a történet, most árgus szemekkel nézem, hátha megint elmegy a fehér és rámegy a képre az a fátyol, amit láttam - egyébként remélem nem, mert egy kissé kezdett unalmas lenni.
Azért szerintem Vhiktorhoz el fogom vinni. -
apszi
őstag
válasz
Malfroy #99115 üzenetére
Nálunk pár éve csak "villámcsapás másodlagos hatása" érvényesült, azaz a közelben vágott be. A tévét pont 5 másodperccel előtte húztam ki, na mondom, nehogy baj legyen (még a kezemben volt a dugasza), az meg is úszta. Három másik eszközt viszont részlegesen vitt magával.
-
-
-
krepp
tag
válasz
Malfroy #98829 üzenetére
Ha nagyobb fényerelyű TV-d lenne akkor tudnád, hogy ha környezet alap fényerejéhez hozzá tudod növelni a tévé fényerelyét (jó esetben minden tartományban arányosan)
akkor a tökör efekt megszűnik. Pont mint amikor egy sötét szobából a világos utcára könyen kilátni az ablakon keresztül. Míg fordítva csak a tükrképedet nézed.
Én sem azért vágyom a sokezer nittre hogy a matt sötét szobában kiégessem a retinámat, kifejezetten érzékeny vagyok a hirtelen erős fényre... -
Lameh
csendes újonc
válasz
Malfroy #98793 üzenetére
Igen, ez világos, hogy sötét (ez még szóviccnek is jó, ha-ha) kell neki, de személy szerint nem szeretek késő du./kora este sötétben kuksolva TV-zni, erre eddig a QLED-nél egyáltalán nem vagy csak olyan mértékben volt szükség, ami a direkt betűző napot kivédte vmennyire.
Mindegy, tudom, ez teljesen szubjektív szempont, de talán másnak is fontos lehet és ebből a szempontból nem az LG a nyerő választás!
Lehet másnak az Samu OS-e zavaró (felépítése, designja vagy más miatt), az viszont elég objektív szempont, hogy az LG OS-e sokkal lassabb, mint a Samué! Ettől függetlenül (és ezzel együtt is) lehet vkinek az LG-é jön be jobban persze. -
Semin
őstag
válasz
Malfroy #98654 üzenetére
...Bármit is tesztelsz egy LAN elérési Útja mindig azonnali és gyorsabb lesz...
Ezzel tisztelettel vitatkoznék : 10/100 LAN: [kép] [kép] vs. WiFi. [kép] [kép]
10-10 mérést végeztem, és a legjobbat linkeltem. Referencia : Apple TV4k Gigabites LAN
Mindkét esetben stabil volt a kapcsolat, és marginális eltérés mutatkozott a Ping terén, ellenben sebességben a WiFi háromszor olyan gyors volt.
Ezután lejátszottam egy 68GB-os DV "tesztfájlt", és amíg nem tekergettem bele nem volt számottevő a különbség. Amint elkezdtem a scenek között ugrálni a LAN esetében hosszabb töltés idő mutatkozott, de ez várható volt a lassabb sebesség miatt.
Összességében egyik megoldás sem volt lényegesen rosszabb a másiknál, a felhasználó élmény szempontjából.az hogy mig wifinél ingadozhat a jelerősség, nagyobb a jitter,és az elérési út (ping), lanon nem,és gyorsabb. de ez szimpla számitástechnikai alap, semmi extra.
Lehet, hogy a megállapításaid számítástechnikai tények, de normál felhasználás mellett nem jön ki a 10/100 LAN előnye, sőt az átviteli sebesség sokkal lassabb.
@Dareiosss:
+1 Az Apple TV4k (Synology + Infuse kombó) nagyon jó cucc, én is csak ajánlani tudom. -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98343 üzenetére
Van egy berögzült elképzelésed, amit nem csak magadnak projektalsz előre (azonnal kikaocsoltad ezt a funkciót, így fogalmad sincs milyen hatással lehet a 2 órás filmnezesre, de állítod, hogy borzalmas. Lehet olyan is meg nem is,vde nem tudhatod ha nem próbáltad.
10+ évet használtam így egy Panasonic plazmat és 1 éve használom így a Sony oledet. Soha nem láttunk olyat, hogy filmnézés közben ugrált volna a fényerő. Ez pedig az én tapasztalatom. LG TV -m nem volt, nem tudom azon hogy működik.
Az meg egyenesen csak vélekedés, hogy ha a te LG TV -den ez a funkció rossz, akkor minden más TV -k is rossz.Szkutyi azt bizonygatta, hogy rossz a funkció mert sötétben leveszi a fényerőt, világosban meg feltekeri. Közben meg 2 fényerő beállítást használ magának, egy csökkentett fenyerejut sötét szoba hoz és egy emelt fenyerejut napsütötte szobahoz és ezek között kézzel valtogat. Én ezt nem értem.
-
eL Geri
őstag
válasz
Malfroy #98322 üzenetére
Feleségemnek egy TV árának lelki határértéke ennek a felénél van
Illetve egyébként nagyon meg vagyunk elégedve a régi Panasonic 42-es GT50 plazmánkkal is. Csak nekem az új lakásba kellene a nagy méret. Ha meg új TV, akkor plazma után csak OLED-eddel vagyok hajlandó szóba állni.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Malfroy #98310 üzenetére
Valószínű hogy inkább a webáruháznál volt a gond.
Az árukeresőt nem úgy kell elképzelni mint egy google robotot hogy feltérképezi a webáruházakat.
Az áruházak szerződést kötnek vele és egy szabványos kimeneten keresztül szolgáltatják az adatokat.
Naponta egyszer, vagy többször lekéri az adatokat a neki biztosított kimeneten keresztül.
Tehát valószínűleg adott lekéréskor hibás adatot kapott, később a webáruházban javíthatták, csak az árukeresővel nem volt még új szinkronizáció. -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98235 üzenetére
Összes OLED=LG? Miért gondolod folyamatosan azt, hogy az összes TV a világon ugy működik mint a tiéd és az összes néző szemetes agya úgy érzékeli a képet mintha tiéd?
"Ja, de maga a fényerő szónál a klasszikus fényerőt érti mindenki,nem a feketeszint fényerejét . Ezt próbáltam kifejteni."
Az a baj, hogy a klasszikus"fényerő " az pont a feketeszint. Minél magasabb annál szurkebb a fekete, minél alacsonyabb annál sötétebb a fekete. Brightness. -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98194 üzenetére
Ti mondjátok, hogy az LG autó fényerő sz@r, de más TV esetén, pl. Sony meg jó.
Most akkor miért toljatok ezt a kizárólagos hozzáállást, hogy ha neked nem jó az LG egy bizonyos beallitason akkor másnak egy Sony TV -n sem lehet az úgy jó? Azzal érveltek, hogy a saját TV keperol fotoztok egyet? Ez miota referencia bármire is? Közben meg a vitában a másik fél hiteltelenitesevel probaltok gyozedelmeskedni...Vhiktor: na akkor azt a beállítást hiba volt a user kezébe adni szerintem...
-
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98188 üzenetére
Azt kb. Ő sem gondolta komolyan. Egy napfényes nappali és egy éjszakai sötétség között azért van pár lux különbség. Ha középre állítod azzal csak azt éred el, hogy a két szélső esetben egyformán rosszabb lesz.
Nálam a fényerő sdr 32, hdr max, fogalmam sincs hány nit, autó fényerő érzékelő bekapcsolva, hozzá sem nyúlok oszt ' kiváló.
(Azt továbbra sem tudom mi az OLED fényerő és miben különbözik a fényerőtől, így nem tudom megítélni, hogy egy 60as beállítás jó-e vagy sok. De elég ha neked tetszik.) -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98179 üzenetére
Azert te se érted teljesen. Az a "normálisan beállított TV" egy adott környezeti fényviszonyhoz "normális". Ha mad körülmények között nézed akkor már nem az.
Ezt MINDENKI kompenzálja itt is: van aki csinál külön profilokat és azokat kapcsolgatja, van aki a gyári világos és sötét szoba profilokat váltogatja, van aki csak teker egyet a fényerőn és van aki ezt a tv-ben érte a célra beépített hw -sw megoldást használja.
Te is pont annyira akarod másra erőltetni a sajat szokasodat mint amit kifogásolsz. -
junkpod
veterán
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Malfroy #98157 üzenetére
Nem minden film egyforma ,mindegyik picit más ,főleg ha elővesszük a régebbi anyagokat is.
HDR tartalmakban is vannak eltérések.
Ha te manuálisan állítod be a képet ,akkor szinte minden filmnél nyomkodhatnád a távirányítót.
Én rábíztam a Sony-ra aki tökéletesen elvégzi a feladatát (fél filmipar a kezükben).Sajnálom ,hogy nem tudtok beleszólni a filmkészítésekbe se, az operatőrnek is megmondanátok hogyan fogja a kamerát.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Malfroy #98145 üzenetére
Ezt látni kell élőben és nem olvasni róla a neten mert így soha az életben nem ismersz meg egy készüléket sem.
Minden készüléknek megvannak a határai ,semmit sem jó max.-on járatni és nem is feltétlen úgy a legszebb a képe.az ipari sztenderd Sony-nal pedig az alacsony energiatakarékosság ,első bekapcsolásnál /beállításoknál ki is van emelve ,hogy az a ajánlott.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Malfroy #98023 üzenetére
Csak annyit mondok ,hogy LG C3 vagy G2 ,nem kell ide G4…
Túlságosan túl van ez az egész variálva ,pedig sokkal egyszerűbb a történet.Samsungtol pedig nem veszünk szinte semmit ,max. SSD-t a PC-be ,de legyen ez az én szerény hozzáállásom és másokhoz való jószándékú tanács.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Malfroy #97987 üzenetére
Persze, sajnos vagy nem sajnos de így van. De nem csak netflix, bármelyik másik szolgáltatónál is sok ilyen gyenge HDR hatású film van. Ugyanúgy lemezes megjelenés sem garancia semmire..lásd Avatar Way of water..200 nit körüli csúcsfényekkel. Vicc..ez inkább egy HDR jelbe csomagolt SDR anyag kb..
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Malfroy #97980 üzenetére
én nem azt írtam hogy ennek vigasztalnia kell, de emiatt ne a tv-d okold, hogy csökkent a fényerő HDR-ben, inkább a hűha érzés múlt el, és vélhetően újabban már olyan filmeket néztél rajta, amik bár HDR stb, de közel sem használja ki a szabvány nyújtotta lehetőségeket sajnos. Egyre kevesebb a normálisan utómunkázott film.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Malfroy #97975 üzenetére
filmek még ha normálisan is vannak masterelve, akkor sem lesznek olyan képernyőről lemászós élmények mint a demók. Ok egy Gemini man pl brutál jól néz ki HDR-ben, de egy Jurassic Parktól már nem dob hátast az ember, pedig az sem néz ki rosszul egyáltalán. Függ a filmek stílusától is de még inkább az utómunkáktól, mert manapság meg rengeteg filmnél rossz a masterelés..nincs normális csúcsfény stb hogy a HDR effekt elég látványos legyen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Malfroy #97863 üzenetére
Egy kicsit félre értetted.
1. Problema: kínai csoda projektorok, ez csak azoknak meglepetés akik még sohasem lattak vetített képet, illetve a reviewreknek akikre ugyanez vonatkozik. Minden ...ra racsodalkoznak a nagy kép miatt.
2. Probléma: bezsurorod fénynél nem lehet vetíteni, kinyirja a képet. Emlékezz vissza a sulira. Nézhetetlen.
3. Probléma: világos falu nappali. Hiába van besotetitve és lekapcsolva minden lámpa, a világos falakrol visszaverodo fény kinyirja a kontrasztot. Ebben az esetben kb mindegy hogy 100 ezerért vagy 5 millaert veszel projektort. Erre részben megoldás az ALR vászon, de egy rendes ALR vászon nagyon drága. Jobb megoldás a falak sotetebbre festese, meg jobb a falak elfuggonyozese, ezzel ideiglenes mozi szoba alakítható ki a vetítés idejére.
4. Probléma: a fingilingi fényerő miatt nincs hdr megjelenítés, csak gagyi sdr-re tone mappelt kép. Ha megnezed ugyanazon film sdr és hdr változatát az sdr sokkal szebb lesz. Vagy használsz madvrt htpcvel a dinamikus framenkenti tone mappingert.
Oled szintjét egyetlen projektor sem hozza, ezt kár várni.
Igen, én projektorzom, de eszembe nem jut hdrt nézni rajta. Most dedikált teljesen fekete moziszobam van. Előtte pedig panel lakás nappalijaban vetítettem elfuggyonyozve a falakat és a plafont, szóval a vetítés idejére a nappali is atvaltozott mozi szobára.
Lehet vetiteni fehér falak mellet is és élvezni is, csak a projektor tudásának 90%át el is vesztetted. Egy ideig kárpótol a nagy kép, aztán elkezded látni egyre jobban a hibákat.
Szóval a projektorozas nem annyi hogy veszek egy projektort és vásznat, hanem a szobával is foglalkozni kell.
Az alis projektorok mindennek az aljai, utána jönnek a ..sense felé lézer csodák, azokhoz is sötét kell. Ezeket egy régi 10 éves gép korberohogi.
Használtan 150-200 ezer kornyeken kapni jó gépeket, nem lézerek, de jó a képük.
Jelenleg q JVC projektorok rendelkeznek a legmélyebb feketével. Azon meg lehet lepődni.
Egy a lényeg hogy tvt nagyon nehéz kiáltani velük.
Mi sem használjuk tvkent. Viszont ha filmezunk akkor csak azon tesszük. Ha hdrt akarok nézni arra ott a tv.Én bátorítok mindenkit a projektorozasra, de azt senki ne várja hogy kivaltja a tvt, főleg nem oledet.
Hdrben egy belépő va paneles 300 nites tv oda vissza alázza őket.Én jelenleg első sorban egy jvc x550-et használok.
-
torma1981
veterán
válasz
Malfroy #97812 üzenetére
De van 40K előrendelési kupon +5%+10% kupon. Én ha valakinek pl egy gagyi 43 colos LCD-je van akkor már simán megéri a beszámítás. Főleg, hogy írják, hogy nem is kell beküldeni. Nagyon jó ár 980k-ért ha nem kéred a beszámítást. De azért a teszteken nem sokkal jobb ahogy néztem mint a tavalyi C széria. Sajnos az S90D ára nincs kint. Az még jobban megérheti.
-
-
aldebaran
addikt
válasz
Malfroy #97758 üzenetére
A 2 pontos színállításnál a BL értékeket állította el a cikk (a táblázat legalján), de ha jól emlékszem, zöldes lett a fekete, ezért visszaállítottam a csúszkákat az eredetire, 0-ra. Így már jó a fekete.
-
válasz
Malfroy #97675 üzenetére
Én értem a mondandódat, nem úgy mint te az enyémet 👍😅 Viszont nem csak nálunk, hanem világszinten, nagyon ár érzékenyek lettek az emberek, és nem utolsó sorban SOKKAL tudatosabbak lettek vásárlás és minden más területen is! Egyszóval tök mindegy, hogy USA vagy UK vagy HU, hidd el mindenhol, a pénz az csak pénz, és mint ilyen nagyon is számít bárhol élsz a világban 👍😳
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Filmvilág
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest