Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
blakey
üzenetére
Nem ismerem sem a kodit sem a plexet. Talán egyszer telepítettem a plexet de már akkor sem értettem, hogy használják streamelésre helyi fájlokhoz mert csak olyan volt számomra mint a többi nem úgy mint pl. a serviio amit most is használok.
Serviionál tök egyértelmű volt a helyi média lejátszása, könnyen beállítható és használható.
Mikben jobb a kodi? Hang, képminőség? Mert ha csak az UI kinézete a tévén meg hogy posztereket dob a filmek mappájára az annyira nem érdekelne.
-
Sasi001
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Szervizes résszel teljesen egyetértek, de csak alkot egy képet hozzávetőlegesen, hogy a Philips-nél elenyésző panel hibákról írnak. Lg-nél pedig mint gyártó és saját panel saját tévé rengeteg az ilyen jellegű találat, még akkor is ha figyelembe veszem, hogy jóval többet értékesít mint a Philips.
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Általánosítva igaz, amit írsz, azonban én régebben végigjátszottam szinte az összes beállítással a C1/Telekom routert a maximális sebességért (~200-250 mbit/s). A TV nyamvadt wifi modulja miatt az jött ki, amelyet írtam. (Samsung-nál is gyorsabb az azonos SSID-s megoldás, csak ott figyelni kell időnként, hogy ne ragadjon le 2,4 GHz-en).
-
junkpod
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Nekem Sony Android TV esetén szintén szívás volt a skyshotime örök felirat. Megoldás: ki kell kapcsolni a tv kisegítő lehetőségek felirat opciót.
Sony tv Android és Sony erősítő eARC kapcsolattal steaming esetén megy a Disney 4k, dovi, Atmos audio is. Szóval nem általános Android TV probléma amit írsz. -
válasz
blakey
üzenetére
Érthetetlen miket hordasz itt össze. Semmi gond nincs abban ha kijavítasz de nincs mit kijavítanod.
Én nem azt írtam hogy általában a Dune és általában a Zidoo, és a Socokról sem vakartam semmit... egy 66 ezres DUNE Konrét típust írt warren [link] amire írtam hogy nyugodtan vegye meg mert az utánam Sasi001 által írt [link] lejátszók jók,( Zidoo Z9X 8 K és a Dune HD Pro 8 K) de 2x annyiba kerülnek. ( attól függetlenül jók!)) Erre reagáltam. Pont. Komolyan most téged a szereplési kényszer hajt vagy nem tudom mit nem tudsz ebben értelmezni. Az általad idehozott dolgokról én semmit nem írtam,se SOC se semmi.
A meleg vagy a politika kicsinálja az embereket, nem tudom. -
warren29
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Amúgy a 2x annyiba kerülő Dune miben jobb mint az a kis olcsó amit linkeltem?
Vagy esetleg ez is olyan, hogy senki nem mondja meg a képminőségbeli különbséget ha nem tudja éppen melyiket nézi?Nem dőlt még el semmi mert könnyen elképzelhető, hogy a Wifi-m kellene csak rendberakni.
Aztán ha úgy sem megy normálisan szóba jött a Plex és csak aztán a Dune.
Tudom, hogy jó egy dedikált player de ha lehetőség van elkerülném a készülékek szaporítását a lakásban és nem a pénz miatt. -
válasz
blakey
üzenetére
Nem bakker ne pontosíts. Senki nem beszélt azonos SOC okról .Konkrét lejátszól volt szó. A kollega írta a Dune lejátszót, ezt a típust hogy tudná venni. [link] ezért írtam hogy a Zidoo Z9X 8 K és a Dune HD Pro 8 K . . persze hogy jobb hisz 2 annyiba kerül ennél. ezért írtam hogy nyugodtan vegye meg azt a DUNE -t amit írt, hisz elég és CoreELEC segítségével tudja a teljes értékű Dovi-t. Valamit nagyon félreérttettél vagy nem tudom miről van szó de nem is érdekel.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Azért szerettem a Panát mert "dobozból kivéve" nagyon jó volt
a képe és a külön Netflixes pana gyári kalibráció is perfekt volt + a mozgás kezelése sportnál ( antenna HD ) és iptv-ről is baromi jó volt , nem véletlenül dícsérte annó Vincent barátunk is agyon. A ting ting meg igazából havas téli tájakon filmes részekben volt látható . A banding nem volt vészes és még jobb lett az üzemidő gyarapodásával egyenes arányban. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Rendben, hagyjuk a tv adas szót. A felskalazasa nem volt acélos a g5nek ami nálam volt. Lehet hibás model volt, sot nyilván az volt mert el is romlott (először pixelhiba, aztan kek fuggoleges csik, majd be sem kapcsolt tehat tenyleg bedoglott) majd kiderul milyen lesz mikor visszakapom.
De azt is hozzaszteszem ismét hogy a fentebb taglalt poszterizacio, banding egyáltalán nem jelentkezett nala(az emlitett tesztelendő anyagokkal sem) szóval annyira hibás mégsem lehetett.
Szoval nem lehet azt sem kijelenteni hogy xar a g5, mert poszterozacio van. Valoszinuleg lottó mint anno a Philips oledeknel volt, volt amelyik konkrétan nezhetetlen volt mig másik darab ugyanabból a modellből sokkal jobban teljesített. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Igen, ez is igy van. De nalam itthon top, fhd blu ray minoseg siman. Na es ezen a g5 nem mutatott valami jól pedig csak 55 colos volt. Tclt es panat melle teve sajnos csúnya volt. Termeszetesen mind kalibralva van.
Az hogy milyen az LG tunere nem tudom, nincs lehetőségem kiprobalni. -
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nekem a plex-el semmi nem sikerült eddig. A 754-en próbáltam napokig, de mint később kiderült csak 720p volt a max. felbontás. Több napomba került mire kiderítettem a Philips ügyf.szolg.-on keresztül, hogy a saphiOS-on béta plex app. volt. A C1-en napokig próbáltam, de sehogy sem látta a PC-t a plex. Az S90C-n meg sem próbálom a plex-et, mert nem szeretném ismét felidegesíteni magam
A serviio atomstabil. -
TROMF2
csendes újonc
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm az infókat, ezek jól hangzanak, csak épp nincsenek nyilvánosan meghirdetve az ONE ajánlatok között.
Ezek szerint az ügyintővel kell lemeccsezni szemtől-szembe. Érdekes.
Még van két hónap hűségidő a régi DIGI-s előfizetésből.
Addig nem mocorgok, felkészülök az összecsapásra.
-
Sasi001
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Kicsit visszább https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_111592-111592.html
Az nem gond ha téged zavar, de mindenki értette, hogy miről beszélünk. -
Skylukos
tag
válasz
blakey
üzenetére
A szerződési feltételeknél neked minden el van fogadva?
Lehet az okoz gondokat az időjárás kijelzésnél hogy én nem fogadtam el mindet?
Azt jó lenne tudni azoknál a szerződési feltételeknél mivel mit vesztek ha nem fogadom el!.
Kikapcsolásnál neked bejön egy pillanatra az lg logó, nekem ezt csak a lg által kért visszaállítás óta csinálja. Ki lehet ezt kapcsolni? -
esicyhun
tag
válasz
blakey
üzenetére
A Clear Voice Pro módban nálam a hang továbbra is időszakosan (néha hosszú ideig jó) recseg, használhatatlan, bármilyen forrás esetén (külső is). Azóta AI módban használom, azzal oké, csak azt meg nem szeretem.

A legújabb frissítés az egyes képmódok alatt lassú UI-t helyretette, ennek örültem. Újra fürge a tévém.
Gyári visszaállítást nem csináltam, túl nagy macera.
A recsegős hibát be fogom jelenteni az LG-nek, csak lelkierőre van szükségem, mert egyértelműen a webOS24 óta áll fent. -
Zen_Ronin
tag
válasz
blakey
üzenetére
Nálam az előzővel volt /24-es/ .
Nem tudtam elindítani a Netflixet, /de más appot sem/nem tudtam belépni az app-ok közé, így telepíteni sem lehetett. A kép üzemmódok összekuszálódtak, így este azzal vacakoltam hogy újból beállítsam őket.
Az távirányító nem vezérelte /és nem is tudtam beállítani, mert hibát jelzett/sem a t-homos beltérit, sem az erősítőmet. Mondjuk az erősítőt azóta sem.
/nem használok earc-ot, ennek ellenére kb 2 évig működött így/Szóval ezért ódzkodok, a frissítéstől.
Egyébként hol lehet megnézni mit hoz a frissítés?
-
Gulyopapa
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Na megnéztem az enyémet. 1 db
pixel hiba van a jobb oldalon, a legszélén, ami 1 méterről már baromira nem is látszik. 1 pixelért én tuti hogy nem fogok hisztizni. A tinting-ért már igen, az tényleg látszik.
1 pixel hiba egyébként szerintem nem is garancia csere köteles 4k-s megjelenítőnél. -
janos666
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
A filmesek is dolgoznak maszkokkal is, pl. hogy egy termék márkalogójának pontosan hogy kell kinéznie matematikailag attól függetlenül, hogy a colorist mit lát.
Tehát ezt akartam mondani én is, hogy ezek megférnek egymás melett, egymást kiegészítve...De pl. otthoni hobbifotó nyomtatáshoz tök jó egy sima kalibrálás. Ha tartanék itthonfotopapírt (én sohasem nyomtatok semmit, csak monokróm doksikat), most mutatnék arról is egy demót, hogy mennyit változik a nyomat képe előtte/utána.
Szerk: Hopsz, találtam itthon egy 20-as pakkot, majd mindjárt nekiesek.
-
janos666
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
CMYK nyomtatót is lehet ugyanúgy kalibrálni, mint RGB TV-t. Kinyomtatsz egy kazalnyi teszt téglalapot (monitoron egyesével nézed ezeket, itt rápakolsz egy papírlapra amennyi csak ráfér és annyi oldalig mész el, amennyit érdemesnek gondolsz, de 1000+ pacára gondolj), végigméred spektrophotometer-el, aztán készül egy 3DLUT. Igazából nincs semmi különbség, csak a nyilvánvalóak (nem a kijelzőre nyomod a műszert, hanem a papírra). Ilyenkor egy adott papír + festék párra vonatkozik a kalibráció. Azt, hogy milyen fény alatt fogják majd nézni (nem a műszerbe épített lámpával), azt szoftveresen lehet kezelni képszerkesztéskor, illetve lehet szabad szemmel tologatni a csúcskákat egy-egy próbanyomat közt, míg megfelel a végeredmény.
Persze lehet másképp is csinálni, ahogy részben a filmeknél is. Ugye ott is azzal indulna a fényelés, hogy megmutattak a kamerának minden jelenet felvétele előtt (mikor változott bármi a világításban, vagy lencsét cseréltek a kamerán, stb) egy ColorChecker, vagy hasonló teszttáblát, amit aztán megmutatsz a fényelő szoftvernek, és akkor elvileg színhelysre húz mindent az adott kamera+világítás kombóhoz. Na most ez legtöbben kihagyják, mert úgysem színhelyes képet akarnak, hanem addig húzogatják a csúszkákat, míg úgy néz ki a végeredmény, ahogy szeretnék.
Mindkét esetben lehet értelme műszerert preferálni szem helyett, ha pl. valamit nem te kreálsz, hanem duplikálsz, pl. szeretéd lefényképézni és kinyomtatni a Mona Lisa-t. Tehát pl. egy dokumentumfilm, akár természetfilm forgatáskor én biztos azt preferálnám, hogy hagyatkozzunk a színhelyességre, ne a készítők ízlésére, mikor fényelik. Másik viszont nyilván nem tudsz színhelyes lenni egy lézershow videoklippel, vagy agyonstilizált science fiction cuccal, stb...
-> Csak itt ne feledjük, hogy mi itthon azért még azt szeretnénk látni, amit a készítők láttatni akartak, legyen az egy dokumentumfilm, vagy egy 100% CGI karakter sci-fi filmben.De ezek külön dolgok. Lehet mindkettőt, tehát lehet kalibrálni a nyomtatót, és igen, ki is lehet hagyni. A filmes master monitornál mondjuk már gáz kihagyni, mert az olyan, mint ha a proff-odra se néznél rá, csak kinyomtatod a file-t, amit kapsz alapértelmezésekkel, aztán kész vagy.
-
honlaca
csendes tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm a visszajelzést (+RockCNC és alaves)
Továbbra is LG55C4:
Olyan problémám van, hogy még régi UPC-s CI+ kártyám van, de a megtalált csatornákat lehetetlen csatornaszámozásra állította, illetve amikor csatoranváltásnál kiírja a műsor címét, akkor az ékezetes betűket nem jól jeleníti meg. A TV lokalizációja és nyelve magyar lett, a hangolásnál nem Vodafone-t (tudom, már One) állítottam be, mert egy Voda-s leírásban azt olvastam, hogy ha még UPC-s a kártya, akkor azt kell választani, de ilyen választási lehetőség nem volt, így egyéb lett, aztán megadtam a frekvenciát és a szolgáltató azonosítót, megtalált mindent, ezután tettem be a CI+ kártyát, ezáltal már a kódolt műsorok is láthatóvá váltak, de a fenti eredménnyel.
Futtassak le egy újabb hangolást, de már Vodafone-t kiválasztva? Vagy mi a megoldás? -
esicyhun
tag
válasz
blakey
üzenetére
Szia!
Megnéznéd, hogy "Tiszta Hang Pro" hangmód esetén recseg-e nálad időszakosan a hang streamingen? Itt a fórumban más is írta G2, C2-re... TV adás és külső forrás esetén semmi gond, illetve AI hangmód esetében sem, csak azt utálom... Egyértelműen az új webOS érkezése után áll fent a hiba.
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Ha csak a TV-k belső lejátszójának feliratkezelését nézzük, akkor LG-nél van szürke beállítás (tökéletes HDR esetén is). Samsungnál csak színes beáll. van, viszont sok lehetőség van (háttér, áttetszőség, betűszél, stb.), amelyekkel korrekten beállítható.
Csak {\an8} tag (felirat a kép felső részére tolva) nem tudom mikor fog bekerülni a TV-k feliratkezelőjébe
-
Hyena
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Erdekes. Ez valami vodafonos hiba lehet.
A multkor is volt egy ilyen az egyik harley altal nyujtott informatikai szolgaltatas nem ment vodafone halozaton semmilyen gepen sehol. Digivel ment.
Neked ki az internet szolgaltatod?
A te linked termeszetesen mukodik.
De mas lg-s link is mukodik csak ez nem.
Amerikai oldalrol ezt a firmwaret is le tudom tolteni , csak az nem pont ehhez a valtozatu tvhez valo. -
Hyena
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Nekem nem mukodik a link pedig nem 1 agymutet raklikkelni de minden alkalommal az alabbi hibauzenet jon.
Probaltam mar tobb szamitogepen es bongeszovel , mobil es vezetekes vodafone netrol is.
This page is unavailable.Please check URL.
Ha te le tudod tolteni megtenned , hogy letoltod es felteszed valahova?
Vagy esetleg ha van vki mas jotet lelek aki a lenti linkrol letolti az uj firmwaret es felteszi vmi publikus mukodo helyre annak is koszi
https://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=iEFpVNWFpmjA6C5tnE8xMAOtan sincs semmi amugy, magyar regioban vagyok a tvvel.
-
Hyena
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Tudsz adni egy mukodo linket ahonnan elerheto?
Csak mert a hivtalos weboldalon talalhatoLG OLED77G23LA.AEU Terméktámogatás: Használati útmutatók, jótállás és egyebek | LG HU
A kovetkezo hibat dobja mar napok ota.
This page is unavailable.Please check URL.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- Samsung QE65S90DAT 4K OLED 65"
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Panasonic 55" Z80AEZ 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(C7K-nál jobbak a csúcsfényei is).

)
/nem használok earc-ot, ennek ellenére kb 2 évig működött így/
Vhiktor