Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbnd-007
tag
Kisütött a nap ma, meg tudtam nézni, hogyan teljesít a tévé világos szobában SDR módban (Standard beállítással). Sokkal jobban, mint a régi LCD-m. Hasonló fényerő, lényegesen kevesebb tükröződés => sokkal jobb láthatóság.
Öt darab 90x210-es ablak egy 40 m2-es szobában. Akinek ennél több van, az akváriumban lakik. Szóval nem kell aggódni a nappali láthatóságon.
Lefuttattam ma Darko videóját is, döglött pixelt nem volt kedvem keresgélni, túl nagy a tévé. A tintinget megnéztem, jobb szélen van egy 15 centi széles rózsaszínes árnyalatú sáv, de nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
G_Karesz
újonc
Sziasztok
Szerintetek LG G2 vagy Samsung s95b? 55-ös méretben venném.
Ez lesz az első oled tv-m, meg próbálok hosszútávra tervezni, min 4 év.
Leginkább Streaming, és ps5, de minimális tv is menne rajta.Nagyon köszi ha segítetek benne.
-
Zolom89
senior tag
Megjött a 55" C2 -öm.
Igy elsőre a b7-hez képest képminőségben nem nagyon látok javulást, nyilván ha egymás mellé tenném lenne, de amúgy semmi még.
Ami előrelépés egyből az a webOS egyértelműen jobb lett... sebesség, dizájn, minden nagyon szépen gyorsan történik. Bár B7 sem lassú még, de ez jobb. Medialejátszó végre ki irja feliratnál vagy hangnál hogy pontosan milyen nyelvet tartogat, nem csak egy sorszámot kap a lehetőség“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz G_Karesz #79103 üzenetére
Ha nagy arányban van PS5, akkor a game mód miatt a C2-t mondanám.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #79106 üzenetére
Game módben a legalacsonyabb az input lag. Ennek elérése érdekében egy csomó képfeldolgozó algoritmus ki van kapcsolva ami ugye beleszól a színhelyességbe. De az LG OLED-ek game módban is nagyon színhelyesek a megfelelő beállításokkal.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Pro Koryak
addikt
Annyira mégsem kell örülni az EX panelnek, nem kapott heatsink-et, kb. LG C2 szint, szóval akkora fényerőt tud, mint a 4 évvel ezelőtti oled tévék.
Azt hiszem nem cserélem le az FZ800-at egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz Pro Koryak #79109 üzenetére
bőven elég
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
leslien
nagyúr
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
alaves
addikt
válasz Pro Koryak #79112 üzenetére
A 2017-2018 modelleket értelmetlen lecserélni, hacsak nem méretváltás, HDMI 2.1 vagy egyéb tudás miatt.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
jbnd-007
tag
Egy kérdés Philips tulajokhoz: ha a Kodi közben akarok beállításokat változtatni, akkor a Kodit leteszi a sarokba és ott megy tovább a film piciben, afféle PIP módban. Tévével is meg lehet ezt csinálni?
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
Két tévé között nem tudok dönteni:
LG OLED65C21LA
LG OLED65G23LA
A kettő között kb. 170 0000 forint az árkülönbség.Azt szeretném kérdezni miben jobb a G sorozat mint a C?
Számomra nagyon fontos a mozgásmegjelenítés, színhűség.
Hozzászoktam a plazma képi világához, és a mozgás nagyon jó megjelenítéséhez.A dizájn nem igazán lényeges.
A G-t nem tudom tökéletesen a falra igazítani, mert kőburkolatra menne rá.A belső lejátszó nem számít mert külső forrásról táplálom.
Hangminőség nem számít, mert erősítőn keresztül hallgatom,
WiFi sem számít, mert LAN-kábelt húztam el mindenhová.Filmnézés minél jobb minőségben, na ez az ami fontos!
Örök a segítségért! -
Zsömica
aktív tag
válasz Zen_Ronin #79116 üzenetére
G2 panelja jobb fényerőben mint a C2, én is kőburkolatra akasztottam fel, gyári tiplik/csavarok kuka - kicsit levéstem a konzol felfekvése alatt a kiálló köveket, hosszabb tipli hosszabb csavar, pici alátétekkel finomhangolva felcsavarozva a konzol - úgy áll/lóg mint katiba a gyerek..!
-
Zen_Ronin
tag
válasz Zsömica #79117 üzenetére
Fel lehet szerelni "hagyományos" konzolra is /pl. amin most a plazmám van/ vagy csak a hozzá adott gyárira?
Később /talán/ átteszem a nem kőburkolatos falra, akkor a sajátjára tenném.
Ehhez viszont át kell rendeznem, kábeleznem a szobát, ami egy későbbi projekt lenne![ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz Pro Koryak #79112 üzenetére
Hát igen, elég mindenre szerintem.
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
ribarszki
őstag
Kedves Tagok! Egy kérdés:
Eladtam 4 hónapja a 65" B8 oledet egy kedves ismerősömnek, amin gyári garancia már nem, biztosítói garancia még van 2.5évig.
A tévé azt produkálja, hogy BEkapcsolás után 30-35 percig kattog. Nem ütemes intervallumban, hanem változó időben, és a hátuljából jön. Akkor tűnt fel neki, amikor (a gyerekek miatt) este halkan nézett filmet. Zavarónak tartja, hogy kattog a tévé.
Találkoztatok a fórumon már ilyen problémával? Képpel minden rendben van, csak zavaró a hang. Nálam nem csinálta, így nem hiszem, hogy hőtágulás lenne.. Esetleg tápegység?Köszönöm ha valakinek van ötlete
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok.
Tv vásárlás elött állok, és 2 tv-n gondolkodom. Az eggyik az LG OLED55C21LA a másik meg a Philips 55OLED707 .
Na most a Philips-nek nagyon tetszik az Ambilight funkciója, ezért egy kicsit afelé hajlok.
Amit nemtudok, hogy a képminősége milyen lehet. Az Lg sokkal jobb, vagy elenyésző. A Philips Android tv, az Lg meg ugye a Web Os....
Szóval kérlek írnátok pár sort pro, és kontra...
Köszönöm... -
alaves
addikt
-
Malfroy
aktív tag
válasz Pro Koryak #79126 üzenetére
Én értem azért írtam hogy felesleges lecserélni
-
Land
veterán
Üdv! A kedden beüzemelt LG B2 tévénknek fura, égett szaga van működés közben ha elsétálok mellette. Normális ez egy új oled tévénél vagy kezd benne valami megmurdelni?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Másfél hónapja vásároltam egy Philips 55OLED806 típusú tv-t, tegnapi nap észrevettem hogy több pixelhiba is van a kijelzőn. Normál használat mellett észre se lehet venni őket, a bal felső sarokba és a keret közepénél vannak.
A tv telekomos vásárlás, a legmagasabb kiterjesztett garanciát fizetem elő rá.
Érdemes ezzel garanciában foglalkozni vagy amíg nem zavar addig engedjem el?
Terjedhet át a pixelhiba másik pixelre? Ha igen mennyire és milyen gyorsan?Amúgy a TV önmagába nagyon-nagyon jó, imádjuk és nem szeretnénk leváltani.
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
krx21
nagyúr
válasz bendikeee11 #79132 üzenetére
Ha nem zavar hagyd a francba. Ha igen, akkor lehet próbálkozni a Philips szervizzel. Ilyenkor jól jönne ha LG lenne…
Ha bejelented kíváncsian várjuk a Phillips hozzáállását…
Mindenesetre futtass egy kompenzáló ciklust, hátha…[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
Szia! Az lenne a kérdésem,hogy hol lehet a kiterjesztett garanciát beállítani a Telekomnál? Én nem találtam ilyet eddig amikor a tv-ket néztem.
-
bendikeee11
tag
válasz kkp900 #79134 üzenetére
Vásárláskor mondtam nekik hogy olyan garanciát szeretnék, ami mindenféle meghibásodásra érvényesülhet, még ha én töröm össze akkor is. Ezt fizetem havonta aminek a díja 1.700.- Ft körül van.
@krx21
Egyenlőre nem zavaró. Maradékkép törlést lefuttattam már rajta, de megmaradt mindegyik.
Garanciában gondolom csak panelt cserélnek, a tv-t nem viszik el, mivel már kifutott széria csere nincs, emiatt se szeretném egyelőre gariztatni csak ha nagyon muszáj.[ Szerkesztve ]
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem most emagon egy 55C21LA készüléket 429990 Ft-ért. Tudtok ennél jobb ár-érték arányút?
Van ilyen pl. Sony XR55A80KAEP 419990-ért, illetve Samsung QE55S95BATXXH 519990 ért.Hasonló áron mint az Lg van jobb választás?
CSAKAKISPEST!!!!
-
Gabor970
addikt
attól is függ, milyen plazma. Én is féltem, igaz csak ps50c430-at néztem 12 évig, de philips 65oled806 kellemes meglepetés, ez sokkal jobb, mint a samu alap plazma volt. (pedig azt is szerettem kimondottan)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
salapp
addikt
GT60 plazma képét egy percig sem sírjuk vissza a fent említett Sony A80J készülékek (55 és 65") több hónapos birtoklása után sem. (Volt G30-unk is, ahhoz képest meg fényévekkel jobb a Sony OLED - fényerő, kontraszt, fekete szint, felbontás, saját hangszórók, szóval minden tekintetben)
Én nem hagynám ki 360-ért most (ismerve az árakat és tendenciákat) az emagos ajánlatot rá.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
alaves
addikt
-
Gabor970
addikt
ha ez a kérdés, akkor eladod. Hónapról hónapra nagyobb a sansz az elromlásra (bármi fura, egyik nap még jó, másnap meg már nem ) jobban jársz, ha még valami pénzt kiveszel belőle. Ha 50"-es vagy nagyobb, még egész jó áron elkelnek a panasonic plazmák.
a jó árat visszavonom
pl.: https://hardverapro.hu/apro/panasonic_tx-p42g20e_42_107_cm_plazma_tv_nagyon_jo/friss.html
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Disque
aktív tag
Én azért megkérdezném a philips szervizt, hogy mit mondanak, legfeljebb nem kéred a javítást.
-
Cha-b
senior tag
Köszi mindenkinek a választ!
Már megrendeltem az LG 55c21la-t.
De mondjátok, ha van jobb tv más márkából ebben az árkategóriában , és akkor visszamondom.
Márka számomra nem lényeges, adott pénzből a "legjobb" tv-t szeretném.CSAKAKISPEST!!!!
-
Zsömica
aktív tag
Ha pixelhibás akkor az hibás.., nem is értelek miért hezitálsz; azonnal gariztatnám - ha kell hetente..!
-
salapp
addikt
Az az LG nagyon jó.
A Sony-kat tapasztalatból mondom, hogy nagyon jók.
A 360ezres BF ár mellé még 36.900,- ért rendelhetsz az 5. és 6. évekre gyártói garancia kiterjesztést, és 17ezerért a 90-es szériához csomagolt prémium távot (szálcsiszolt fém előlap, giroszkóp - mozgatásra háttérvilágítás).
Nem tudom, az LG-nél továbbra is megvan-e az erősebben esélyes panellottó, vagy már javítottak ezen. A Sony-k elsőre tökéletesek voltak. Panel, összeszerelés, minden. A hangjuk száz százalék, hogy sokkal jobb, és flott az android is rajtuk.
Nekünk ezek egyértelműen befolyásolták a döntést. Philips is a gondolatunkban volt, LG mondjuk nem igazán, ez hozzátartozik a nyilatkozatomhoz.
Remélem, tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Sliderxy
senior tag
65"-os LGC2 ára mára lement 620-ra. Nagyon csábító ajánlat, de csak az emag-tól lehet ennyiért beszerezni. Én egyszer már nagyon megszívtam így nem merem újra megkockáztatni a csalódást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest