Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ma nagyot szivtam a Dune-vel: indítás után egyből frissíteni akart de állandóan leállt...mást nem lehetett kezdeni veke, mint áramtalanítani...majd ¹¹1 óra b@szakodás után mondom letöltöm a fw-t pc-n....hát, a hivatalos oldalról el se indult...se a magyar, se az orosz oldalról, aztán google talált vmi francia oldalt, ott az egyik szerverről fél pillanat alatt lent volt, majd külső ssd, telepít pikk-pakk. Namost, egy párszor már a kevés teszt alatt lefagyott a gép...
p7 simán megy, mindent DV formátumban ad ki, még a full HD-t is, tv irányítója is simán kezeli a rendszer lejátszás részét, ez jó. De! Samsung S25U nyári 4k felvételeit nem tudja beazonosítani, tahát le se játssza....na azért ez most fáj, tv simán viszi. A filmadatok letöltése nagyon klassz ( korábbapn Popcorn is tudta meg volt előtte egy még régebbi lejátszó, azoknakn is ment. ) Amiket eddig beleméztem igen jó a képük,mondjuk jo lenne egymás melett nézni a őktet a gyári t s lsjátszászt -
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Mondjuk eleve leszarhatnák a gyártók azt is, hogy milyen formátum támogatások vannak, mert túlnyomó részben illegálisan szerzett tartalmak lejátszásánál jönnek elő a problémák.
Azon sem csodálkoznék, ha egyszer csak beesne egy uniós javaslat a szoftveres korlátozásra, amit szép "csendben" el is fogadnak majd.
Szerk.:
Mondom ezt úgy, hogy stremaing előfizetések mellett letöltéseim is vannak.De ezt el kell fogadni, hogy TV -nél a jövőben már mem biztos, hogy preferencia lesz kiszolgálni az ilyen jellegű felhasználást. Dedikált eszközt kell venni.
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Azért vettem Lg Oled Tv-t s nézek 60GB Remuxokat, én nem az vagyok, aki vesz egy több 100.000-es tv-t és 720p-t meg DivX-et nézzek rajta...sajnos a legtöbb film még így se közelíti meg a tv képességeit, YouTube HDR anyagokhoz képest szinte mind fakó. Tudom, színhűség, meg természetes kép, de én élénk színeket szeretek nézni..
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Most találtam az lg.com oldalon a tv-n levő fw-nál újabbat, novemberit, csak nem tudom, rá lehet-e frissíteni a tv-re mert a tv szerint a legfrissebb van rajta...később megnézem, lejátssza-e a p7-et a mostani, csak épp egy átkódoltat nézünk a fiammal...
Egyébként külső lejátszó, ami legalább annyira gyors, mint a beépített, csak több formátumot támogat? Dűne? És melyik? -
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nem. C4 tv-m kb szeptemberi frissítés után NEM játszotta le mkv HDR alapsávot, így p7 kódolású Dolby Vision+HDR filmet ismeretlennek észlelte, azóta kódolom át p8-ra...csak elég gépidő igényes és ssd-imnek se tesz jót....a FEL is lekerül róla, de ebben nem vagyok biztos.
Szóval, a p8-ra átkódoltat viszi, a p7-et nem. És szeptember óta nekem nem jött frissítés. És a másik probléma, hogy lejátszás közben kb óránként újraindul a media lejátszó memória elfogyás hibával. Ezt jeleztem akkor LG supportnak, de kb leszarták, szerintük minden fasza csak rossz ssd-t csatlakoztatok a tv-re... -
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Szia!
Én p7 dv filmet egy script segítségével p8-ra konvertálok, ott kiír ilyen FEL dolgot ( nem igazán értek hozzá ;-) ), viszont webOS25-tel LGC4 lejátssza. Ilyenkor rosszabb lesz a képminőség, észrevehető módon?
A file méret kisebb lesz. Viszont elég sok idő egy 60-70GB-os film átkódolása... "király", hogy mkv-ből DV-t játszik, de régebbi megoldás meg sokkal jobb volt, ha nem ment a DV, ment a HDR alapsáv. Durva sok filmem van p7 kódolással...jobb lenne ha LG visszaállítaná a lehetőséget. -
eL Geri
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Köszi, nem várok sokat, de a lehetőségek közül (LG, 32-es méret) szeretném már a lehetőségek közül a jobbat. Mivel ezek eleve nem egy drága kategóriák.
Mondjuk azt se tudom, hogy pl. a két tipus közül melyik a frissebb évjárat, melyik a jobba választás?
- LG 32LR6000
- LG 32LQ6300
Nekem ránézésre a keskeny káva miatt az LR tűnik modernebbnek, de mintha az LQ lenne a frissebb? Nem tudom.
Olyan mintha nem is lenne már 2-3 éve friss verzió ebből a 32-es méretből. -
válasz
Tyrone89
üzenetére
Koszonom a valaszokat!
Meg sosem lattam egymas mellett a kettot csak interneten de ott ugye, vagyis csak nekem nem annyira tunt fel az elteres a g szeria javara.
Tehat ha pl egymas mellett van egy g5 illetve c5 keszulek akkor nagyon szemmel lathato az elteres ezek szerint? -
Ciccuka
veterán
-
Peace
nagyúr
-
KTTech
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nekem a G3-on feltűnt a plazma után - SDR-ben is, különösen az arany bizonyos árnyalatainál... de ezt elfogadtam az egyik kompromisszumként a nagyobb méret jelentette előnnyel (mivel most nincs pénzem G5-re , így maradni is fog egy ideig 😃) - a másik kompromisszum a mozgásmegjelenítés, azt nehezebb megemészteni.
-
turho
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
QLED tv-men sem vagyok képes HDR-ben játszani, annyira erős és rendben van a natív kontraszt. Eddig nem ment az élmény rovására...de megértem, aki szeret. Pl. egy COD BO6-ban is, ha game közben belenézek napba, ellenfénybe, az pont elég "hatásos" nekem 65"-on.
ez csak egy vélemény. Megértem aki szereti a HDR-t, velem eszerint baj van. Filmeket is Fhd, 4k-ban nézünk, de nagyon ritka, hogy HDR-t szedek le.... -
válasz
Tyrone89
üzenetére
Igen. En is erre gondoltam h talan nem er az a plusz kepatlo 300e pluszt...
Szinte csak hdr filmezesre lenne hasznalva a szobaban plusz neha ps5... alltalaban sotet szobaban (besotetitheto)
Igy mar "elhanyagolhato" a g szeriakban levo mla es tandem panel ilyen felhasznalasi helyen es modon vagy erdemes lenne ott is korulnezni? -
MagicT
csendes tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Én bízom a gyártókban e téren, remélem 2026 ban már jönnek ezek a készülékek és javul a 24p akadozás.
Lg C5 nél zavaró volt nagyon ( bár kezdtem hozzá szokni ) cinema motion meg már néhány jelenetnél hozta a szappanopera effektet...
Nagyon gondolkodtam egy pana z95b n.
1560000 rol volt 990000 re arazva a euronics nél. De inkább várok 1 évet ha valóban megoldjak vagy javítják..
Plazma után nagyon zavaró volt ez a jelenség oled en. -
turbobusa
senior tag
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Köszönöm, a technológiai magyaráztot, tehát nem tudta eddig se, de legalább lejátszotta HDR-ben, most meg sehogyan se. Én ezt nevezem visszafejlődésnek. Legalábbis egy csomó filmet kukázhatok ki. Szóval én úgy érzem, nem jártam jól a frissítéssel. Amúgy meg ez nem magyarázza azt, hogy amit le is játszik, annál meg random újraindul a media player memória elfogyás hibával....
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Na majd megnézem jobban, bár dolby visiont eddig is lejátszotta és legutóbbi sorozat, amit tegnap fejeztem be az is dolby vision volt, sőt a legújabb SW dolby vision verzió is ment....akkor is gáz szerintem, mert ez nem tűnik fejlesztésnek, inkább butításnak. Tényleg mindent vitt eddig, volt kiírta, a hangformátum nem támogatott, mégis volt hang...most meg a nagy semmi. Valahogyan vissza lehet varázsolni az előző fw-t?
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Sajnos a legújabb webos és igen remuxok is, van amit visz, van amire kiírja, hogy nem ismeri fel...azért előnézeti kép van, de amint rányomok, hogy indítsd, már ismeretlen fájlként mutatja és írja...rohadt bosszantó, tudom, hogy korábban ugyanaz a film gond nélkül ment...és aminél megy, ott meg időnként kilép, hogy elfogyott a memória...
-
StLui
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
teszteltem magamon a videó részleteidet, valamit egy 70GB-os (teljes film) változatot is.
Egyrészt csak egy 2018-19-es 65-ös Sony led TV-n, valami középkategória volt. Ami kiderült számomra, hogy én valóban nem vagyok túl képérzékeny, de 21 éves fiam segítségével még ezen a tévén is az jött ki, hogy tied a legjobb. Valóban ennek kellett kijönnie ezen a tévén is szerintetek? tehát a 70GB-os sem lehetett pariban vele?
Másrészt, szeretnék már 1-2 éve OLED-re váltani, nagyon kiváncsi lennék rá. Fentiek tükrében, számomra tényleg brutális ugrás lenne? Mert nagyon jónak tűnt ez filmrészlet számomra ezen a tévén is, el sem tudom képzelni a különbséget, kivéve a sötét jeleneteknél, gondolom legalábbis visszagondolva a plazmás időszakomra. (áruházban nem szeretek, és türelmem sincs nézelődni, próbálgatni
) -
Dare2Live
félisten
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nekem a téma nagyon kemény.
TV fronton az elmúlt 5+év melyik a jobb egyik hanem fő szempontja a nit/brightness volt.
És ez folyt kb mindenhonnan. Itt is. HDTV, Vincent... vonalon is. Sokszor ez volt a fő ok a cserére. Ami miatt sokan sokkal drágábban G4et vettek C4 helyett... -
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Redditen olvasgattam a témában, és volt egy ilyen hozzászólás:
"If you want to look at some bright HDR content, check out the new 4K BluRay for The Usual Suspects and watch the scene where Verbal Kint explains Keyser Soze’s backstory. That scene is intentionally overexposed and was one scene where cinematographer Tom Sigel and I decided we would really “push” the HDR."
Na úgy tűnik, ez nagyon ritka eset, tényleg SDR a legtöbb HDR. De én úgy vagyok vele, hogy a 10bites színmélység is számít (látom én azt, vagy csak azt hiszem?).
A mester nemrég tiszta vizet öntött a pohárba: HDR Paradox: dimmer movies 10 years later! What happened to HDR?
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Én is most kezdtem el nézni hdr filmeket és én is ezt vettem észre hogy fényerőbe azért nincsenek nagyon felhúzva .
És csodàlkoztam is hdr-ben azért elvàrnék kicsit több fényt főleg hogy elég sok film sötétebb árnyalattal rendelkezik alapból .
Aztàn amikor sima gépről sdr-ben küldöm a jelet megvakulok olyan fényes pedig fele annyin sincs a fényerő
Ezen lehet valahogy változtatni (hdr fényerőn )? -
Daywalker
addikt
-
-
Sasi001
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Eddig nem használtam mozgás interpolációt de pont tegnap este próbáltam ki és azt kell, hogy mondjam nem rossz. Valahogy nem olyan fárasztó így a szememnek. (77S95D). Előtte ugye 65-volt ott egyáltalán nem használtam, lehet, hogy a nagyobb képméret befolyásolja, hogy itt már inkább szükséges?
-
John D'oh
senior tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nem szeretnék sokat offolni, de ez a sorozat az első két rész alapján valami kurv@ jó lett. Mondom ezt úgy hogy A Romulus-t többszöri nekifutásra se tudtam megnézni, és a Prey féle Predatortól se ájultam el. Az Alien Earth-nek nagyon jól sikerült eltalálni az összhangot, hogy hozza az első eredeti filmek hangulatát és mégis vitt bele új érdekes dolgokat.
-
törölt tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nálam nincs tinting (cx3) és a legelső lg olednél sem volt. Szerintem ez olyan lehet mint a samsung s95D és F re panaszkodnak jópáran redditen, hogy bedöglik a különálló vezérlője.
Meg hogy a sávszél nem 45 csak 40. Nincs neki 5g-s wifije. Olvastam róla legalább annyi panaszt mint Lg ről. De ezt a tintinget meg a panelrothadást sehol nem ejtik szóba.
Lehet rossz oldalon olvasgattam utána.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soulframe
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Panasonic 55" Z80AEZ 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- Panasonic 55 HZ 980 oled tv
- Bomba ár!!Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- JBL Charge 5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- Új Lenovo 14 Yoga Slim9 WQXGA OLED 90Hz Touch i7-1280P 14mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
p7 simán megy, mindent DV formátumban ad ki, még a full HD-t is, tv irányítója is simán kezeli a rendszer lejátszás részét, ez jó. De! Samsung S25U nyári 4k felvételeit nem tudja beazonosítani, tahát le se játssza....na azért ez most fáj, tv simán viszi. A filmadatok letöltése nagyon klassz ( korábbapn Popcorn is tudta meg volt előtte egy még régebbi lejátszó, azoknakn is ment. ) Amiket eddig beleméztem igen jó a képük,mondjuk jo lenne egymás melett nézni a őktet a gyári t s lsjátszászt

De elenyésző lett volna a törlesztő különbség a C4 és a G4 között, úgyhogy inkább ez lett és nem bántam meg.
Vhiktor