Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Van egy LG OLED monitorom is, az nem csinál ilyeneket, pedig full fényerőn használom azt is.
Nem is változott a megjelenített tartalom, szemből mutatták a pilótát a kocsiban ülve a boxban, mégis fel-le ugrált a fényerő.
Amúgy ezt HDR-ben, a csúcsfényerőt is maxra tolva miért nem csinálja? -
rekahh
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Rohadjon meg a Samsung, hogy ez sehol nincs kommunikálva.
Megvettem az 55'-ös 90F-et, ami mindenhol máshol QD-OLED, kivéve retkes európában, ahol a "gyengébb" 85-ös model a QD-OLED.
Tudtam a vásárlás előtt, hogy a 90az WOLED, de egyszerűen nem volt keret a 95-re, de a 85-re lett volna... -
M@trixfan
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Ez nem teljesen így igaz. A plazma impulzus üzeme máshogy működik mint a “Black Frame Insertion”. A BFI az egész képernyőt szó szerint villogtatja nagyon kis frekvencián, ráadásul az OLED ultra gyors válaszidejével. Úgy “megcseszi” az agyadat nagyjából. A mai frissítési frekvenciák mellett ez még borzalmas. A plazma legalább 6-800 Hertzen (ez még nagyobb freki is lehet, most nem néztem utána pontosan típus függően) “lő be” részleteket a képből, de a legnagyobb különbség az, hogy a plazmacella gázkisülése a foszfort gerjeszti és annak van egy fizikai integráló hatása. Tehát nem villogtatja az egész képet alacsony frekvencián mint egy “szilárdtest” kijelző.
Ha valaki videofil módon állít be egy referencia plazmát és van ízlése akkor nagyon selymes és nyugodt képe van egy jó plazmának. Egyedüli technológia ma a CRT monitorok es CRT vetítők mellett ahol egyáltalán lehet normális mozgásmegjelenítésről beszélni interpoláció nélkül. -
Joco_77
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm.
Samsungot elvetettem....pont elég "jót" olvastam itt a garanciális hozzáállásukról.
Ezt például most dobta elém a facebook:"Samsung 55" QD OLED...3év 3 hetesen!!! (3év garival) Se kép,se hang...Samsungnak írtunk,hogy méltányosságból nem-e lehetne, hogy megjavitják, mégis 720ezres tv volt.Egyértelmű nem volt a válasz.
Szerencsére csak tápellátás probléma volt, így a megfelelő embernél, megfelelő kezekben új életre kelt!"Szóval LG lesz és a G5 ből kéne talpas nekem("sajnos" "muszáj", hogy valamennyire jól szóljon ezért a C5 kilőve)...ez a cél. Várok valami jó dealre(meg az esetleges évvégi jutalomra).
-
BIGi75
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm a tippeket. Sajnos az 1ső 3 nem jött be, gyári visszaállítást még nem próbáltam. Annyira nem gáz, mert külső lejátszókat használok még lineáris tvhez is akár, de azért na; ménemszól? Frissítés előtt rendben volt. Érzékeli a tv, ha a procit bekapcsolom, tv hangszóról átvált hdmi kimenetre, de a processzor no signal kijelzéssel néma.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Eleve az Samsung ügyfélkezelése szerintem nem túl jó. Így ha amúgy rendben lezajlik a garanciális javítás, az is körülményesebb általában nézve, mint az LG -nél.
Meg ugye nehéz ezt különbontva kezelni is, mert sokaknak LCD -vel már eleve volt ügyintézése a Samsung -gal, és ezért nem is vesznek tőlük OLED -et.
Plusz teljes palettát nézve a Samsung jóval több készüléket ad el, mint az LG. Így azonos garanciális ügyintézésnél is jóval több panasz lenne a Samsung -ra.
Szerk.:
Ezt nem csak neked írtam, hanem úgy általában.Van aki köpköd a Samsung -ra, amúgy teljesen jogosan. Viszont a véleményét nem tudja leírni, ha csak OLED -ről szól a lista. Ha meg nem OLED -ről, akkor meg nincsenek azonos súlyban az eladások. Közel sem.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Miont végfelhasználó, engem pl abszolút nem érdekel, hogy ki a területi szervizes. Én Samsung terméket vettem, azt várom el, hogy bárhol is lakjak az országban UGYANABBAN a bánásmódban/eljárásban részesüljek. Ha ez nem teljesül akkor no comment és elmond mindent a Samsungról is.
Egyszerűen ilyet nem lehet megengedni. -
szkutyi
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Senki sem mondta hogy lehetetlen érvényesíteni es hogy nincs egy db normális szerviz partner sem...de sajnos több a visszajelzés hogy megpróbálnak letolni az emberek torkán amit csak lehet...
Fold telefonokat többet dobnak vissza mondvacsinált ürüggyel mint hogy befogadnák...ez a Samsung. -
ripo05
tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszi a válaszokat. A TV-nél a telefonom (AX-es) 900 Mbps felett mér, tehát a jelerősséggel biztos nincs gond. A router szerint a TV 650 Mpbs-es csatlakozik, úgyhogy a 250 Mbps reális. Azt vettem észre, ha 4K videót nézek 7.1-es hanggal (DTS-HD pl.), akkor írja, hogy lassú a forrás. Ha visszaváltok sim DD 5.1-re ott ilyet nem csinál. A forrás egyébként egy emby szerver. A TV és a telefon sebessége azzal volt tesztelve. (Truenas scale, van hozzá külön sebességteszt.)
Az USB-utp-t ha bedugom semmi LAN-os dolgot nem lát. Valami mégiscsak az új webossel lehet. Még tesztelem. -
STC Speed
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Értem. És még így ha már samsung téma, még két dolog feljött.
Az AI üzemmódot érdemes kikapcsolva hagyni? Nem látok vele különbséget.
Másik pedig hogy youtube menünél aktiválodik pár perc után a képernyőkímélő( tiszta windows 98 feeling
) ez kikapcsolhato valahol? De egyébként nem zavar, védje is a TV-t ha állókép van 
-
Roland861010
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Ez mind és szép és jó de sajnos a TV legalábbis az én S90D-m nem tudja megkülönböztetni, hogy például a rá kötött Box-rol kapja a TV adást (csak erre a jelre állítva) vagy a TV-n lévő netflix appot indítva ami amúgy legnagyobb csomag és a 90%-a 4k/HDR és ugyan azzal a beállítással indul el mint amit a Boxra állítottam be. Amit nem értem mert ugye van az aktuális és az összes forrás lehetőség.
Egyedül a konzolt tudta külön kezelni.
Így nálam mindig a legjobb forráshoz van beállítva.
-
pjen
félisten
válasz
alaves
üzenetére
Pont erről van szó.A kijelző samu, de ami meghajtja az sony. Erre írtam a mobilos példát: A sony kiváló kamerákat gyártot szar progival. A samu irt hozzájuk progit és a legjobb lett. A tv nél nagyrészt pont fordítva van, de nem én választottam a Tv k királyának a sonyt. Azért van ebben savanyú a szőlő efektus is. (ár érték arány)
-
alaves
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Egyébként pl. a Richer Sounds kereskedőnél van vevő elégedettségért felelős igazgató és team. Az avforums / avs forum bejegyzései alapján gyakorlatilag mindenkinek elintézik a gyártó felé a hibák javítását vagy a cserét. Egy csávó figyeli a fórumokat és ha valaki jelez hibát és odaírja hogy Richer Sounds vásárló, rögtön válaszol egy csávó, hogy megoldják.
Magyar gyártói ügyf.szolg. vagy kereskedők ... ? -
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Hát én megmondom őszintén, néha ha akarom úgy látom, hogy javítgatják, de néha csak egyszerűen azt érzem ugyan olyan szar mint mindig. Én egyszerűen sávos pofájúságnak hívom a jelenséget és sajnos a legundorítóbb képhiba az összes közül. Én C9-en és G3-on gyakorlatilag ugyan olyannak látom.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
Megnéztem élőben is, IPS létére rendkívül jó volt. Nyilván a fények miatt nehéz látni az esetleges problémákat, de engem meggyőzőtt, fényerő rendkívül sok volt, tudásban nagyon ott van, meg is rendeltem. Rendelést egy picit félrenyomtam, mert ott akartam átvenni, ahol készleten is van egy bontatlan példány, de így is jó lesz, kicsit később veszem át, cserébe a hozzám közeli boltban.
-
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
…kanadai fw-vel ~5500 nit (2%) + óriás színfényerő.
- Az 55-ös "csak" 4000.
Sony volt a fő cél, de 55"-os méretben nincs Bravia 9, így került képbe az U8Q, amit Bravia 9-cel hasonlítottak össze (65", mindkettő VA) és ott említették, hogy az ADS nem sokban marad el, ebben a méretben jelenleg ezt látom a legjobb minilednek, de majd kiderül. -
mp54
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Az ARCAM 400 frissítése megtörtént, de valami hiba miatt nem tudom a menüjét rendesen használni a táv hibájából (talán...).
Ezt félretéve, rádugtam a tvre a laptopot és vele ugyan azt csinálja a tv: letiltja a laptop hangját, a tv kikapcsolása nem elég, áramtalanítanom kell a tv-t, hogy a laptop saját hangszórója megszólaljon újra. Ezt csinálta az AWR hangjával is... -
mp54
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Az Arcam 400-on a menüben nem találok CEC és ARC utalásokat..
A tv-n a CEC-et bekapcsoltam, hatására az AVR kijelzője 3 sec után elsötétül...
Ez a tv teljesem megbolondítja az AVR-t...
Egyébként a laptopról már van kép, de élvezhetetlenül hamis színekkel..
Keressem meg a kisbaltát...?
-
mp54
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Na ez nekem magas...
Nem lehetne úgy, mint eddig volt: az AVR a laptoról HDMI-n érkező kép és hangból leveszi magának a hangot, a képet pedig HDMI-n továbbítja a tv-nek, ami megjeleníti a képet!!!
Nem várok többet a tv-től...és ne adjon semmilyen utasítást az AVR-nek!!! (ki/be kapcsolás, elnémítás,(most ez van), stb) -
törölt tag
válasz
alaves
üzenetére
Most egy darabig teszek egy próbát. Filmeket laptopról tolom serviiot hanyagolom és akkor bekapcsolva maradhat az earc.
Kikapcsolva eddig olyan problémával szembesültem, hogy gyakran nincs hangja a tvadásnak. Kikapcsolom bekapcsolom nincs. Nem tudnám megmondani mi változik mert ujraindítom a beltérit is meg már a végén mindent és egyszer csak lesz hang. Lehet hogy a bekapcsolt laptop okozhat keveredést az erősítőben. Ha lesz egy kis időm csinálok egy gyári visszaállítást az erősítőben is, ha nem javul a helyzet earc bekapcsolása mellett sem.
Ami még megoldásra várna, hogy valamiért a samu távja nem tud csatornát váltani aztán magától ismét megy neki majd megint nem. Van úgy hogy ha hosszan nyomom vált mint ha a jel lenne gyenge és idő kell neki a váltáshoz.
Telekom boxban kikapcsoltam a cec lehetőséget hogy ne kapcsolja ki a tv azt is.
Azért az Lg nél sose volt semmi hasonló gondom, de remélem idővel mindenre fényderül. -
Ciccuka
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Fényerő nekünk nem annyira mérvadó.
Samsung UE40H6400 tévé fényereje 350 cd/m²Samsung UE40H6400-as is 40%-os fényerővel használtuk
Háttérvilágítás pedig 10%.
Szinte minden sallang kikapcsolva.
Így megfelelt és a szemet is valószínűleg jobban kímélte.Így a kijelzője 7 évet bírt ki. Most megjelent rajta egy tenyérnyi lilás folt (1-2 led mehetett benne tönkre, cserével javítható egyébként).
-
tibbike01
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Na köszi! Erre magamtól tuti nem jöttem volna rá.
Most próbálom a HDR filmeket Plexen keresztül, de kicsit csalódott vagyok. Annyira sötét minden film, hogy szinte alig látszik bármi is. Fényerő, csúcsfényerő...stb minden a maxon. több filmel is próbáltam. A HDR tónuleképezés aktívra van állítva. Én vagyok láma vagy ez tényleg ennyire sötét képet ad?
A paraméterek, fényértékek tekintetében ettől többet vártam.
-
YxVs
senior tag
-
coccolino
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Ablak mellett van, közvetlen napfény nincs, de azért világos, viszont van redőny, bármikor be lehet sötétíteni, nem is zavar, plusz 1 gombnyomás
Amíg nem kérdezted, azt se tudtam mi az az OCB, így a limit se érdekelt, így utána nézve nem tudom lesz-e olyan helyzet, amiben PC-ről 4k-ban 120fps+ játszak valamit, de ha hosszú távonon nézem, akkor persze megeshet egy 2x olyan drága kártyával mint a TV, így kevésbé dealbreaker
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Nem csak az számít hogy hany sav villog, hanem az is hogy elszinezodesmentesnek kell lennie.
De mondom samsungnal a 45 altaban jo szokott lenni, nagyon ritkán kell hozzanyulni.
Elvetve en is találkoztam ilyennel, de nagyon ritkán, ezért mondom hogy lehet ilyet fogott ki.Igazából ez a teszt video amin állítja nem igazan jo, ettől vannak sokkal jobbak csak azok fizetősek. Ebben a legnagyobb hiba hogy nincs kulon rgb csatornára is minta benne, ott egyertelmu lenne az elszíneződés tenye, ha valamelyik csatorna hamarabb clippel mint a többi.
Alap beállításra viszont jo ez is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Nem tudom melyik model van a videójában, de általában nem kell visszavenni, mert nem clippel semmit es nem csak a fehéret nem clippeli hanem rgb csatornák kozul az egyiket sem, muszeresen mérve sem. F szériához meg nem volt szerencsém szóval ott nem tudom mi van. De lehet hogy ilyen panelt fogott ki. Hdr eseteben meg a contrast beallitas teljesen más célt szolgál.
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Hdmi 2.1-ről(mivel ettől a generációtól van g-sync ) volt szó viszont ahhoz elég új karit kellene vennem de a mostanit sem olyan régen vettem ès csak ezért nem frissítenék .
Valami más megoldás létezik esetleg ?
Én sem láttam egyik kábelnél sem hogy oda írják hogy g-sync vagy vrr kompatibilis-e -
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Ott egy csomó funkció le van tiltva és ilyen sárgásabb lesz a kép és nem tudom mit állítsak hozzá mert minden ugyanúgy van beállítva mint a másik módnál amit használni szoktam .
De eredeti módba is ha le kérdezem a bemenetet ki írja hogy 120hz csak nem vagyok benne biztos hogy annyin megy a tv -
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Pontosan Club3D kábelem van (annak idején ez volt a legelső "ultra speed" certified kábel, amit piacra dobtak). Holnap kipróbálok egy másikat, de szerintem nem fog változást hozni, mert:
1: Pont, hogy kisebb sávszélességnél (akár 24Hz) pislog, közel kimaxolva (144Hz) stabil.
2: Az LG C9-el 5 éven át soha nem volt gond ezzel a Club3D kábellel.
De ki tudja, lehet hogy a Samsung OCB érzékenyebb a jelminőségre, és talán még az SDR<->HDR váltáskori fagyások is amiatt vannak, hogy "neccesen bírja a kábel". -
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
A "feketébe pislog" itt azt jelenti, hogy full totál homogén fekete lesz a kijelző 1-1, vagy töredék másodpercig (de nem fagy meg semmi, a VGA driver se, a hang megy tovább és magától észhez tér a kép is gyorsan).
A belső lejátszóval (a Samsung Tizen-ével, mert semmit nem telepítettem még rá) nincs ilyen gond 4k@24Hz filmmel/sorozattal, csak abból nem tudok HD hangot kinyerni (az AVR-em nem eARC-s, a kínai eARC-extractor kütyü pedig nem ad hangot, még stereo-t se).
(Ja igen, PC-ből külön kábelen megy a hang az erősítőbe és a kép a TV-re.) -
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Szóval...
1: Beveszi a 4k@144Hz@10bitRGB képmódot SDR-ben és HDR-ben is, viszont lefagy a Windows 11, mikor váltok SDR és HDR közt (mikor magától újraidul, akkor már abban a módban fogad, amire legutóbb váltottam). 90% lefagy, de NÉHA anélkül is vált (csak rohadt lassan, mert a driver az mindig lefagy párszor az SDR és HDR váltás közben).
2: Ha lentebb váltok 144Hz-ről (akár 120-ra, akár 24-re), akkor gyakran "feketébe pislog" a kép, mikor PC+Game módban van cucc. (Ezzel együtt lehet élni, 99% 24p-t fogyasztok, ha pedig mégis valami 50 vagy 60Hz régi cuccot akarok nézni, akkor ott van a belső lejátszó. Bár az eARC extractor-om nem működik ezzel a TV-vel, de a régi TV sorozatoknak úgysincs HD hangja, a sima DD 5.1 átmegy SPDIF optikai kábelen is...) -
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
Mindegyiket használtam, Plex látja az alkönyvtárakat is, nekem is több ezer van, viszont van Plex Pass-om, DTS-t is átalakítja, ha szükséges, megfelelő eszközzel (pl. Inteles NAS) minden átalakítás hardveresen működik, és több hónapos párhuzamos használat után, a Plex stabilabb, jobb, mint az Emby, de kinek, mi felel meg. Kodit ajánlottam Plex-szel és nem Plexet önmagában, mivel Kodi topikban érdeklődtél. Azért a Kodi sokkal többet tud, mint a Plex, Emby, Serviio együttvéve, csak utána kell olvasni és türelmesen megtanulni a funkciókat, képességeket.
-
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Az nVidia driver DDU-s legyalulása és újra-telepítése megoldotta a PC fagyásokat.
Még nem jutottam el addig, hogy kell-e nekem a Game mód. Érzésre anélkül is alacsony a lag sima PC módban (Graphics képmódban) 144Hz-en.
A CEC is jól működik (ki/be kapcsolja az AVR-t), az eARC-os LPCM viszont most sem működik a kis kínai eARC-extractor kütyüvel (akkor ez nem a C9 bibije volt, hanem a kínai dobozé).
-
kingpython
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- Panasonic 55 HZ 980 oled tv
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) ez kikapcsolhato valahol? De egyébként nem zavar, védje is a TV-t ha állókép van

LG OLED Alpha v0.92 állapot, akciós.

Vhiktor