- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
Köszi, és neked is labeda!
A Fischer tipli gondolata tetszik.Kicsit más téma, de szintén a szereléssel kapcsolatos:
Sokatoktól hallani, hogy visszaküldtétek a TV-t, mert rossz a panel (tinting, inhomogenitás…).
Ezt gyakorlatban hogy csináljátok? Felfúrjátok a falra, minden tartozék zacskóját fel nyitjátok, aztán ha baj van, akkor koszos tiplikkel, már “megnyúzott” csavarokkal, felbontott zacskókkal visszacsomagoljátok… és szó nélkül visszaadják a teljes árát?Elvben értem, hogy ki kellene próbálni még a felszerelés előtt, de ez azért nem triviális művelet egy talp nélküli 77-es TV-nél.
-
szkutyi
addikt
Érdekes.én az említett eszközökön láttam, haver is,(neki van a projektor, szintén Vhiktor álltal kalibrált.) (még csak az sincs hogy mindd lg...:/)
Vhiktor is megnézte amikor téma volt, nála is létezett a jelenség...
Én ennyit tudtam hozzá tenni a témához, a neten van még jópár fórum ahol téma ez.
UI. Csillagok közöttben érdekes de semmi villogás!
Valamelyik Batman filmre mondta meg haver hogy látta.
Ja Samsung s25 ultrán is tesztelve... -
Tyrone89
aktív tag
vélhetően a szeméttelepen..de ott is már csak a paleontológusok fognak ráakadni
Egyébként nekem az első nagy lapos, még 3D-t is tudó tv-m egy 2013-ban vásárolt és mai napig gond nélkül üzemelő LG 47LA740S modell..na a nyakam rá hogy a 2020-ban vásárolt 65C9-em nem fogja megérni azt az időintervallumot amit az LA.. de ne legyen igazam..
-
-
bdominik98
kezdő
Latszik hidegben villamoshoz sietve irtam sry
Szoval:
-uton van a a TCL 65c765 panaszkodnak sokan akadasra de le akarom tesztelni es ha nalam is szar visszakuldom
-ezutan a Philips oled 769 jon a listamon aminel a TitanOS-t szidjak, viszont arra ott van az Amazon FireStick vagy Xiaominak az okositoja (ezeknel olvastam olyat, hogy a HDR fenyereje csokken a TV-nek)
-ha minden szarul alakul eddig akkor megbaszom magam es veszek egy 65os LG B4-et
(ezzel indult volna a sor de szopatnak es csak a C4 kapta meg a hetvegi15 kupont
)
Remelem igy mar olvashatobb/ertelmezhetobb.
-
makoss
veterán
#107670 Tyrone89 Azt mond majd azoknak akiknek lenullázták a bankszámlájukat!
Nézd. 2006 óta netezek, rengeteg mindent rendeltem a netről, de vannak akik azt gondolják biztonságos venni, nagyon nem.
Nem az oldalal van a gond, hanem ami közte van! Nem tudhatod mikor nullázák le neked is a bankszámlád, Én biztosra megyek!#107672 Celtis Sokan vannak akik meg nem. Most nem akarok belemenni ebbe de vannak jópáran akik még mindig a futárnál fizetnek!
#107674 Celtis Itt a lényeg, hogy megadod a bankkártya adataid, ennyi erővel kiírhatnád apróhirdetésben is!
Nem tudhatod ki látja! Van egy PC guru ismerősöm és naplózza ki akar feszt betörni a gépére. -
Partz
senior tag
Samsung Display az oled rétegeket ugyanúgy vákuum gőzöléssel hordja fel. Ami újítás lesz jövőre a qd-színkonverter réteget közvetlen az egyes al-pixelekre viszik fel, ez lesz nyomtatásos módszerrel, ettől várnak nagyobb fényerőt.
"A Samsung új OLED tévéje fényerőben veri a Mini LED-eket is!"
Csúcsfényben esetleg 1-2%-os ablakban, teljes képen továbbra se lesz partyban a jobb mini-led tv-kel.
T.Peter
"LG is keszul. Plusz a tandem oled-et is csinaljak, de az nem tudom mikor jon tv-be."
LG Display jövőre bevezet egy extra 4. kék réteget, így érik el a nagyobb csúcsfényt. 2027-re terveznek egy nagyobb átállást rgb-tandem struktúra qd-réteg nélkül, ekkor várható tőlük egy nagy ugrás színtérfogatban.
Ekkor már náluk is szükségtelen lesz az MLA réteg, jelenleg ez eléggé drágítja a gyártást, ezért sincs a C szériában. -
viera
őstag
+1
Én még megjelenéskor vettem az A95L-t ami akkor majdnem ugyanannyi volt mint a G3. Azóta sajnos jól felment a Sony ára, ha most vennék akkor G4. De szemmel láthatóan jobb a QD-OLED panel, ez tény. Tudom mert mindegyiket kipróbáltam otthoni környezetben. De elvileg cserélek 2 év múlva, akkor is számításba fogom venni a G6-ot az biztos.
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! 🎄 -
torma1981
veterán
És mennyivel jobb?? Műszerrel látható különbség? De mindenki azt vesz amit akar, de régen nem az a név a Sony mint anno volt. Ez tény. Nem látok sehol statisztikát mennyi Sony csúcs tv-t vesznek gondolom nem merik leírni.
Külföldön sem kapkodnak utána. Anno amikor a G3-at vettem néztem ugye a S95C-t G3-at meg kíváncsiságból az A95L-t. Nagy nevek sem tudtak hogy dönteni. Szinte alig volt látható különbség a tv-k között. Normál ember észre sem veszi, akkor minek vegyen Sonyt? Hogy hencegjen a haveroknak? Abból már rég kinőt az ember. QD-OLED nem rossz, de az MLA panel sem. Ott sincs sok észrevehető különbség azért. Max, ha egymás mellet menne a kettő tv otthon, de ilyen úgy sem lesz.
-
alaves
addikt
-
Quadgame94
őstag
Én csak az árból tudnék ítélni. 77C4 most 800 alatt van. Kupont kifogva akár 700 alá is bemenne. 83S90D tényleg hatalmas... nem tudom mennyit érhet valójában. 1 milliót biztos nem. DV sincs ahogy írod és valszeg egy C4 szintjét sem éri el. Ha reálisan nézem azért egy tavalyi C3-at hozni a kéne képben. Kerestem review-t, de csak ilyen initial hands-on véleményeket találtam, ahol 800 nit fényerőről írtak.
-
dni
őstag
Köszönöm a pro kontra érveket, ha a 2024-es évjáratú Androidos 809-es (ha emlékszem a 7x9 már Titan OS-es) volna a 65" 718 jelenlegi árán a TV akkor biztosan rohannék a boltba (erre még egy évet gondolom várni kell), de így egy kicsit meginogtam, ezért is kérdeztem.
A képminőséget illetően a játékos funkciókat nem használnám ki, de azt gondolom mozgásmegjelenítés már érdekesebb. Nem tudom, hogy a mostani beállításaim nem jók, vagy ennyit tud a TV, ne mikor oldalirányban mozog a kamera a film felvételekor, akkor idegesít, hogy picit szaggat a kép. Ha ezt kiküszöbölték az új moddelen akkor már izgalmas lehet. De este átnézem a beállításokat, hátha elviselhetőbbé tudom tenni.
65"-nél nagyobb TV-t nem szeretnék egyenlőre, 2.8m távolságból jónak érzem, meg amennyit, ahogy filmezünk arra én nem locsolnék 1.5-2x ennyi lovét.
Jó opció lehetne még az aprón lévő 707-es beszerzése, de sajnos nem tudtam megoldani a logisztikázást.
Ambilightot, YT-os 3rd party klines a SmartTube-ot is kedvelem, rendben működik a lejátszás a Jellyfinből is így ezekről nem szívesen mondanék le ezért választanám LG helyett a Philips OLED-eket. -
Quadgame94
őstag
Szerintem 120-150 ezres felárat nem ér meg, amiket felsoroltál mert sok minden csak papíron néz ki jól. Mi van ha észre sem veszi a jobb mozgást? Vagy ha 120 Hz-et ki sem használná? 55B2-ről én sem véletlenül 65G3-ra váltottam. C3/C4-re felesleges lett volna. Ha már vált akkor váltson olyanra ami vagy nagyobb és/vagy sokkal látványosabb javulást ad képben. De persze ezt neki kell mérlegelnie. 65S9DAT most 560K. Ezt kéne belőnie.
-
Pro Koryak
addikt
Ha tetszik ha nem, a Romulus egy mai kornak megfelelő tinifilm. A k. nagy probléma, hogy nem ilyennek indult, csak sajnos ilyen gyenge frencsájz lett belőle.
"Én ettől a filmtől( Romulus) kizárólag szórakozást vártam és megkaptam."
Pont nektek készítik az ilyen filmeket.
Van akinek meg több kell, hogy azt mondhassa rá, jól szórakozott.
A Romulusba én sem látok többet, sőt semmit... -
hunspikey
őstag
Én ezt a bejegyzést már rég olvastam, de akkor sem értettem egyet vele.
Ugyanis az én világomban, ha van normál HDR10 tartalom, tehát egy nem dinamikus metaadatos cucc és teszem azt ez 2000 nites konténerben van, akkor a kontent készítő tudja már ezen a dinamika tartományon belül elhelyezni jelenetenként a filmet helyesen.
Teljesen fordítva ülünk a lovon szerintem!
A TV-nek kell megfelelően tone mappelnie, hogy jó legyen és ehhez kell a dinamikus frame by frame metaadat? Minek?
Miért nem a tartalom gyártó mappelte helyére az egyes frame-ek világossági adatait.
Persze azt értem és oké is teljesen, hogy majd mindenki TV-je szépen ezen belül képességeihez igazítja pl a 2000 nites skálát, magyarul követi az EOTF-et amíg tudja aztán roll off a belső firmware szerint - de ezzel szerintem nem kerülünk hátrányba egy DV anyaghoz képest.
Vagy a tartalom gyártók nem tudják hogy odakint a nagyvilágban milyen TV készülékekkel próbálkozik az átalag megtekinteni a cuccost? Ők nem gondolják, hogy pl egy 2000 nites konténerbe rakott 1400-1600-as csúcsokkal rendelkező anyag gyönyörű lesz minden háztartásban?
Pár napja Tyron kolléga kérésemnek eleget téve kisérletezési kedvvel, nagyon sok munkával, melyet utólag is nyilvánosan köszönök, készített egy HDR konverziót az Alien Romulus-ból. Ezt kb 20 nekifutással sikerült elérni, mire minden szépen e helyére került, nem mondom rettentő sokat kellett játszani a felső világossági és az árnyékábrázolási paraméterekkel, de végül azt kell mondjam, hogy született egy beszarás szép HDR anyag - messze szebb mint bármelyik gyári ócskaság.
Itt a plotja, ezt meg lehet nézni!
El sem kértem a DV fájlt ezek után. És olyan hangulata van, de olyan, hogy megnéztem egymás után háromszor - beszippant.
-
hunspikey
őstag
Na én ezt az anyagot nem találtam még meg mióta DV képes LG OLED TV-m van, márpedig B7-el kezdtem.
Teljesen komolyan ki merem jelenteni hogy csak speciális lemezről jövő anyagnál lenne talán különbség.
Streaming forrásból egyszerűen ez a különbség - tehát HDR vs DV nem értékelhető.
-
Quadgame94
őstag
Igen csak az S95D QD OLED a G4 meg MLA. Szóval hiába szebb a DV (megfelelő anyag esetén) a QD OLED miatt a HDR10 sokaknak szebb lesz. Ezt sajnos egymás mellett még nem tudtam tesztelni, de átvittem blu ray lejátszómat és pár DV Blu ray filmet sógoromhoz, akinek S90C-je van... háát rohadjak meg ha nem volt hasonlóan szép mint itthon a G3-on. Egymás mellettlenne és menne ugyan az a kontent akkor talán látnék differenciát. De ez nem életszerű.
-
Sasi001
senior tag
Nem szándékom vitázni de néztem megfelelő anyaggal és szebb a kép az s95d-n. A jóval magasabb szinfényerő miatt nagy a különbség. Felmerült bennem, hogy visszatérek az Lg vonalra és vásárlás előtt összehasonlítottuk a g4-et és az s95d-t. Hozzáteszem, hogy számomra a vita elkerülése miatt.
-
hunspikey
őstag
a philips gyári megoldásával nekem személy szerint az volt a bajom, hogy pacás a falon, mivel elég kevés ledből van. Ha mögé nézel akkor látod, hogy pár led van egymástól elég nagy távolságra. Régebben meg izzógömböket tettek a TV hátuljára.. szerintem szar. Sokkal folyamatosabb és jobb átmenetű a goveenak a többszáz ledes megoldása.
A philips egy dologban verhetetlen a hue tűpontos ezt természetesen meg kell említeni. Govee egy két színt csak közelít.
-
Csabi1984
addikt
-
Delphinus
kezdő
-
T.Peter
őstag
Nekem szemfaradtsag es helytelen testpozicio monitornal volt. Gornyedtem hogy a kisebb dolgokat is el tudjam olvasni plusz meg a szememet is eroltettem. Ez 55-nel nincs. Plusz az asztalom es a szekem is allithato/ergonomikus, szoval probalok ezekre figyelni. Szemromlast elmeletileg a fokuszvaltas hianya okoz, szoval arra meg maskepp kell ugyelni.
-
T.Peter
őstag
Ha van ezzel kapcsolatban kutatasod, erdekelne. Amig 32"-en dolgoztam ugyanilyen tavolsagbol sokkal rosszabbnak ereztem. Kevesbe faraszto minden szempontbol (nekem legalabbis) az 55".
55"-nel nem kell elorehajolnom hogy a kisebb dolgokat lassam. Nagyitani sem kell 4k mellett a meret miatt. Szoval a nyakam es a gerincem is jo pozicioban van. Plusz a periferias latast nem "hasznalom" ugy munkahoz, ha kell akkor odaforditom a fejemet.
-
ρσгτσ
addikt
-
intuicio
aktív tag
Nagyban baj az, hogy a G3 nem igazán kapható sok helyen, ezért is írtam azt, hogy nem ér meg nekem 800K-t
Az egyik jó dolog az az, ha 0% részletre lehetne elhozni. De ez sajnos nem lehetséges.
Most ezek vannak az Alzánál 0%THM-re
Itt is látható, hogy:
LG OLED65C41 - 799K
De ez a Diginél is elérhető 0%THM-el 670K-ért. Ezért gondoltam ezt bestbuy-nak, de egyből írtátok, hogy ez régi gen woled.#99900 ρσгτσ
Alzánál 2db van, viszont ezek:
712k - Felbontott raktáron
637k - Újszerű raktáron
Ennyiért nem mernék kockáztatni, egy valaki által hozzányúlt termékhez.#99902 Quadgame94
Akkor aC4--------------------
Na akkor szavazzunk! Ki mit venne helyettem -
intuicio
aktív tag
#99809 Vhiktor
Nagyon köszönöm a hasznos infót ajánlást. Megnéztem a terméket, és igen jó deal.
Aztán eszembe jutott, hogy van a diginél egy olyan lehetőség, hogy az előfizetés mellé lehet venni részletre is tv-t. Amit ajánl a kategóriában az egy 2024-es C4 :
LG OLED65C41LA OLED EVO
Sajnos pár youtubos videón kívül nem sok infó van a TV-ről. Azért nem lenne rossz, ha nem egyben kellene kifizetnem fél misit, hanem havonta. Ezt a tv-t máshol is meg lehetne venni, de a legolcsóbb helyen is 799k
diginél 21hó/32k= 672k
Azért nem kicsit megérős így árban.
Kérdésem. Ha nem egy összegben C3, hanem ez havonta 21/hó megérheti?
Tud ez annyival többet mint a C3?
Vhiktor. Esetleg lesz nálad ebből teszt? Vagy specs alapján ez majdnem ugyan az mint a C3, csak pár dologban jobb? -
Black Dragon
addikt
Ahogy az egyik kolléga írta, kb 900 környékén lenne az S95D, kuponokkal stb, illetve ahhoz adnak még egy ajándék projektort, ami szintén ér kb 200k t, ha azt még levonom, akkor 700 ért sajnos nem kapok G3-mat. Én úgy érzem, hogy ennyiért megéri ez a modell, annak ellenére, hogy a G3-ban van Dolby Vision.
-
szkutyi
addikt
Viszont pont most vagyok benne, apple tv plex app 100 fölött bitratanal már akad...(Plex topik) Viszont ugyan az az anyag infuse-nel hibátlan...
Nem tudom mi okozza, youtube teszten mutatják, aztán tegnap feldobtam a plex topikban és valós a probléma...:/
És de igen, több film van 100 fölötti bitrataval...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged