Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1117
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nekem 65S90F-en nincs vagy legalábbis nem veszem ezt észre, pedig PS5 CoD-ban be van kapcsolva a 120Hz, VRR, G-sync. Vagy lehet nem annyira feltűnő? Kárt tehet a tv-ben ha bekapcsolva marad?
Mi lenne az ideális beállítás egy ilyen játékban ami nem tudja konstans a 120Hz-t? -
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Nah közben a tegnapi témára visszatérve, a pixelcsík a képernyő alján és vibrálás:
120Hz-en már úgy néz ki nem csinálja a vibrálásokat, az lehetett amit gondoltam is, hogy a 165Hz 4K 10bit már túlságosan a teteje a 48GB sávszélnek amit a kábelek tudnak. Annyiból lényegtelen, hogy a 120Hz is tökéletesen elég, szóval ha ez tényleg megoldja a grafikus glitchelést/villogást, akkor nekem jó így is.
A pixelcsík tekintetében pedig már sejtem ez mi lesz: amikor ott nincs tartalom, mondjuk fekete háttér, akkor nincs ott, csak olyankor amikor van a kép alsó legszélénél megjelenített tartalom. Szóval az meg szerintem a qd oled-ből fakadó alakzat végi pixelszín-kirajzolódás lehet. Ugyebár ez köztudott qd olednél, hogy mivel más a pixel elrendezése, ezáltal bizonyos egyenes grafikai elemek mentén kialakulhatnak színkirajzolódások. Szerintem ez is ilyen színkirajzolódás végig a legalsó pixelnél, amit a felette lévő kép alsó pixelei hagynak hátra. TLDR: valszeg technológiából eredő dolog
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Nah akkor jó eséllyel lesz még pár köröm a samunál januárban. Ez az a tv amivel már vívtam velük pár hete, hogy pixelhibás, de nem fogadták el, na most ha hozzájön még a pixelcsík akkor talán csak csak....
Illetve, mint itt korábban már írtam, a nagy tévén is pixelrohadás megy, van rajta vagy 6 pixelhiba, szóval elleszünk..... Mindkét tévé most lett vásárolva 2-3 hónapja.
-
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Arra tudok gondolni, hogy mivel eleve ilyen connect boxos okosság ez az S95F ráadásul 165Hz-en megy, hogy nagyon a HDMI 2.1 sávszél csúcsán van, ezáltal könnyen eldobálja a jelet. Este levettem 120Hz-re, majd ma még azon tesztelem, hogy hátha nem annyira csúcsra járatva optimálisabb neki a jelátvitel.
-
eL Geri
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Háh, tehát a pixeleltolás funkció miatt valójában több pixelt szállítanak a TV gyártok, mint a natív 4K?
Ez érdekes, én azt hittem ilyenkor lecsíp a tartalom szélekből pár pixel sort, hol innen, hol onnan, és ergo veszítünk egy kis tartalmat. Azt nem gondoltam, hogy van buffer sáv a szélén. -
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Akkor ez szándékos, jó tudni. A villogás, hát igen gondolom játékoknál ez valami bugot okozhat, hogy ott nincs "fedve" a kép magával a szándékolt grafikával és emiatt a nyers jel "kilátszik alóla", valami ilyesmi lehet. Nem minden esetben, de főleg in-game átvezetőknél jelentkezik ez.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
alaves
addikt
-
válasz
Csandi
üzenetére
A source a házikó feletti gomb hosszan nyomásával jön elő.
( közben már válaszoltak erre)Rendkívül bóvli hatású távirányító ez, a hang és csatorna választó nekem is tetszik a billenős, de a gombokról a piktogramok olyan hamar le fognak kopni már most érezhető, mondjuk ez már C2-nél is így volt, van itthon egy régebbi magic remote, azon a gombok más anyagból vannak, fényesebb és nem ilyen tapadós mint a mostaniak, arról szinte lehetetlen volt lekoptatni a jelöléseket. A görgő körüli kör alakú "d-pad" már egy hónap használat után lötyög kissé, pedig nincs agyon gyötörve, érződik az olcsósítás itt is.
-
-
romero.
junior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Egyet kell, hogy értsek, sajnos. Nekem alapvetően nem volt gondom a hanggal, egy egyszerű itthoni Samsung soundbarhoz képest azért nyilván hatalmas előrelépés volt az ottani hangzás. Lassan jön az új Avatar, arra valószínűleg elmegyünk az asszonnyal egy 4DX/3D kombóra – utóbbit még úgysem próbáltuk –, de utána valószínűleg hanyagolni fogom, az biztos.
tibbike01:
Debrecen, itt a Cinema Cityvel kell beérni.
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Jó persze, jól kell csinálni és annyi, de az kétség kívül igaz, hogy kényesebb és kevésbé hibabiztos a mattos qd oled takarítása, mint a woledé.
lala666 Illetve ez nem vergődés, ezt a szarkasztikus dumát azoknak mondd, akik szívnak emiatt, nyugodtan irogasd meg nekik amazonon, redditen, hogy "mit vergődtök már", valszeg nagyon hálásak lesznek az empátiádért. Ez egy valós jelenség és sokaknál valós problémát okoz.
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Igen amikor így kis tálkából eszem a tökmagot (szóval még csak nem is valami atom roppanós cucc) és folyamat meg kell állnom a rágással ha beszél valaki, mert különben semmit nem értek belőle.
Borzalmas....A fejhallgató ilyen szempontból kielégítő megoldás, van egy Mackie HM-4 fejes splitterem, ahol külön-külön vezérelhető akár 4 fejhallgató is, itt én felcsavarom magamnál, asszonynál meg le és mindenki boldog.
Meg érdekes fejhallgatóban valahogy sokkal kiegyenlítettebben szólnak a hangsávok, nincs az a fajta dinamika eltérés mintha soundbarról menne, mert persze ha robban valami hangosabb, de közben a beszéd is aránylag hangos marad és nagyon jól érthető. -
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Benne van a dög az biztos.
Akkor meg beállítasz egy képernyő kikapcsolást 10 perc múlvára. Asszem a tv nálam is azért kapcsol ki, mert 5 perc tétlenség után windows kilövi a képet, a tv meg gondolom mivel nem kap kimenetet így szintén valami 5-10 perc múltán teljesen kilövi magát. Valami ilyesmi.
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Ezt a beégés mizériát nem értem, főleg nem háttérképekkel. 3 ève van meg a C2, úgy használom mint egy bármilyen monitort, semmi beégés nincs rajta. Rendesen hasznàlok háttérképeket, hovatovább ikonokat az asztalon.
Azért nem is értem ezt az asztallal való trükközést, mert amúgy is keveset látszik. Legtöbbet nálam a böngésző megy full screenben, maga a konkrét asztal és ikonok nincsenek szem előtt folyamatosan. Ne fosszátok meg magatokat a gyönyörű oled hátterektől, nem fognak beégni nyugi. Ahhoz, hogy beégjen, kèpváltozás nélkül, tehát semmit nem nyitsz meg, nem futtatsz soha, kellene szem előtt lennie napokig!
Egyébként is, ha attól félsz, hogy úgy felejted az asztalon, akkor meg a tv amúgy is kikapcsol kb 10 perc után, még akkor is ha ez a funkció ki van kapcsolva. Nálam ki van lőve az auto kikapcs, de kikapcsol a képernyő x idő tétlenség utàn, mondhatni hülyebiztos a rendszer. -
kelna91
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nagyjából egyetértek, én is így csinálom. Én is sok-sok éve nem teszek semmit az asztalra, de én azért, hogy a szép hátteret ne takarják az ikonok. 4k-n bőven minden gyakran használt program kifér a tálcára rögzítve. Ami meg nem, azt a "start" menüben pillanatok alatt megtalálom. Az elbújós tálcától kicsit féltem, hogy zavarni fog OLED-re váltás után, de szinte azonnal megszoktam, és most már jobban is tetszik, mert még nagyobb a hasznos terület. A mostani laptopom már megint nem OLED, de ott is elbújtatom a tálcát, hogy jobban férjek.
Ezt a fekete háttér dolgot viszont nem értem. Oké, hogy kevesebbet fogyaszt, de ez szempont? Mert a beégés csak akkor lenne veszélyes, ha mindig ugyanazt a hátteret használod. Nálam minden eszköz (asztali gép, laptop, telefon) be van állítva, hogy a napi Bing kép legyen a háttér. Így van egy szép folytonosság a munkamenetben, és mindig egy szép fotót látok valahol. Mivel naponta változik, nem fog beégni, és nem a feketeséget kell néznem. Na nem mintha nem szeretném azt az igazi OLED feketét!
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Nekem C2-m van jelenleg, most úgy hallom a G5 egy teljesen új, jobb technológiát használ már mint az eddigi G széria, majd arra kellene váltani jövőre, amikor kicsit lejjebb megy az ára. Szerencsére "monitornak" lesz, szóval csak 55"-ban kell, így aránylag megfizethető lesz a prémium panel ellenére is.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Most ezen nem vitázni akarok, biztos mindenkinek mások a felhasználási szokásai. De én nem voltam még olyan háztartásban se rokonnál, se ismerősnél, ahol nappal besötétített volna az, aki nézi a tévét. Ez nem attól függ, hogy "csak megy".
Én sem örülnék neki, hogy ha nálunk valaki tévét néz, akkor el legyen sötétítve a nappali, mert az a család összes többi tagjának nem jó, ha nincs fény. És a tévézés nagy része azért nem olyan, hogy leül a család mozizni. Hanem apuka meccset néz, a gyerekek egy mesét (ha nagyok, akkor mást), átjön a haverod délután PS-ezni, stb stb.#114777Sasi001: ez mondjuk szerintem is nagy baj, hogy vesz az ember 6-800 ezerért egy tévét és az "nem arra" való, hogy így vagy úgy nézd. Szerintem a felhasználók 80%-a néz tartalmat este sötétben is, amikor szeretne maximális minőséget, és néz tartalmat nappal is, de akkor se legyen már szar.
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Áh mázlista, még ő ragaszkodik hozzá, hogy a nagyobb/jobb legyen? Elképesztő!

Én meg napokig puhítom, meg tervekkel kell előállnom, hogy minél "kedvezőbben" tálaljam a dolgot, ez a vásárláson felül mindig egy ilyen külön emberi erőforrás management még mellé.
Sasi001 Hát ő sem olyan szinten, hogy nem és kész, csak mindig vannak aggályai, amiket el kell oszlatni ahhoz, hogy zöld lámpa legyen a vége. Persze mondhatnám, hogy ez lesz és kész, de nem akarom azt sem, hogy ő azt érezze nem számított a véleménye vagy semmibe volt véve.
-
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Amúgy van ugyebár ez a sztereotípia, hogy a nagyobb tv útjában mindig egy dolog áll: az asszony!
És ez hihetetlen, de úgy látom mindenkinél így van, persze nálunk is, mindig vele kell küzdenem, mert ha rajta múlna még mindig a 32"-os Toshiba tévénket használnánk.
Vannak a világon a kiválasztottak, akiket ez nem érint mert asszony is tech guru és még ő szorgalmazza, hogy mikor lesz nagyobb tv, nagyobb hangfal stb. de ez szerintem ilyen homokszem a sivatagban. Nem tudom nőknél ez miért ennyire periféria, mármint minden ami ilyen technikai jellegű upgrade, jobb hang, jobb kép, erre nincs igényük? Erről szívesen néznék valami kutatóanyagot, hogy ez mitől van, mi ennek a társadalmi/biológiai háttere. -
Yodamest
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Nekünk is először annyira volt a 65"-os, pontosan 3,5m-re (ágyból néztük), aztán megterveztem, hogy a szoba közepén legyen egy kanapé a tv előtt és ezzel lecsökkent a távolság kb 1,8m-re. Viszont még így is úgy érzem, hogy egy 77-est is el tudnék viselni, csak mondom felmérem már, hogy mennyire túlzók a vágyaim.
-
John D'oh
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
20 éve nem nézek tv műsort és nincs is semmilyen tv adás előfizetésem. 2005-ben vettem egy használt Xboxot, felraktam rá az Xbox Media Centert (Kodi) és azóta csak azt nézem amit és amikor akarom a létező legjobb minőségben. Már jóval az első full hd TV-m (nem hogy az OLED) előtt egy Sony CRT-m volt és még azon is egyértelműen szebb képet kaptam így az akkori kábellel szemben.
-
eL Geri
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csandi
üzenetére
Nem tudom megválaszolni. A muazeres problémát kizártnak tartom, ez direkt ilyen. Egy időben tok jok voltak gyarilag.
Valószínűleg lehet az van, hogy ez tetszik az embereknek egy felmérés alapjan, fogalmam nincs. Illetve sony erőlteti az idióta custom white pointjat, de az nem jo vizuálisan sem, kivéve dolby vision sötét kepmodban mert ott visszamerve pont d65 (0.31272 0.32903) lesz. -
Sinesol
veterán
-
warren29
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
A tv saját médialejátszója a DD és a DTS hangformátumokat tudja kiküldeni a TRUE HD és a DTS HD MASTER AUDIO-t nem.
Utóbbi kettő bitrátája, dinamikája, lényegesen nagyobb mint az előbbieké ami átlag fül számára is azonnal hallható. ( nemcsak mintha valamit hallanál...)
Sokkal komolyabban szólnak.
Szóval ha ezeket is szeretnéd élvezni akkor mindenképpen kell egy külső mediaplayer. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1 hónapja emagnál.

Vhiktor