- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Celtis #112525 üzenetére
Persze, oké, én azért javasoltam a külön-külön HDMI-t, mert úgy valamennyire szeparált a vezérlés + a csatlakoztatott eszközök oldalán lehet próbálni ki/be a CEC-et. Pl. a box-ét, mert attól még megy az univ.táv. (a telekomos szerelő pedig azt mondta, hogy nem célszerű ki/be kapcsolgatni a boxot, ki tudja miért). Nálam is folyamatosan megy a box, univ.táv. pedig jól működik CEC nélkül. Az erősítő kikapcsolását valószínűleg a másik két eszköz akadályozza, ha az erősítőn lógnak.
-
alaves
addikt
válasz
Celtis #111985 üzenetére
- LG: 2022-től kezdődően a pixelfrissítés és kompenzáció működése megváltozott (pl. mérés helyett számítási alapú, pixelfrissítés 2000 > 500 üzemóránként és nem 1 órás). Villanás lehet, de nem biztos hogy mindig, az algoritmus dönti el, hogy milyen folyamat szükséges és indokolt.
- Samsung: korrekt adatot nem találtam. Valószínűleg a "klasszikus" módon működik (pixelfrissítés 2000 üzemóránként). A 4 üzemóránként lefutó kompenzáció ideje S90C esetében 8,5 perc. -
Sasi001
senior tag
-
enonlui
tag
válasz
Celtis #110744 üzenetére
Köszi a választ.
Igen gondolkodtam abban is, de van már hangfalaim meg erősítő csak meguntam a 2 távirányító formát. És első nekifutásnak univerzális távirányítóba gondolkodtam mivel az erősítőm régi és nem tudtam jobb ötletet. De sajna az univerzális távirányítót nem lehetett beprogramozni a tv-re. Mármint nem tudtam a menü gomb funkciót kezelni, igy tehát ez a verzió off lett. Ezután gondoltam hogy ha már van hangfalaim meg egy régi erősítő akkor megprobalkozom hogy egy erősítő csere talán megoldaná a helyzetet. Csak nem akartam nekifutni úgy hogy nem tájékozódom. Nem akarok feleslegesen pénzt kidobni.
Tehát akkor működik csak akkor olyan erősítőt kell vennem aminek van HDMI ARC funkció is. Köszi még1x. -
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Celtis #108882 üzenetére
[link] Itt kilőttem egy pár dolgot, de egyiknél se olvastam a volume-t, de valami miatt mégsem megy.
De annyi baj legyen. Erősítő távirányítóján is fel tudom hangosítani( ráadásul az világítós is, szemben az LG-jével.) csak hát, ha már a tv távirányítóját használom az Ugoos vezérlésre, kézenfekvő lett volna azzal állítani a hangerőt is.
Szerintem a gond okozója maga az Ugoos volt. Az, ha áramot kap, akkor bekapcsol. Ha bekapcsol? Bekapcsol a tv is, ha bekapcsol a tv? Bekapcsol a PS5.
Szóval egy ilyen láncban volt az egész. Most mindent kikapcsoltam, hogy ne kapcsoljon be semmi semmire és megvan oldva.
Eleve rohadt idegesítő volt, hogy ment az Ugoos, namondom jolvan kikapcsolom még kicsit menjen a Youtube a tv-n, hát persze kikapcsolta a tv-t is.Szóval nekem ez így teljes zsákutca volt az erőltetett ki-be kapcsolásokkal.
(Párom mindig azon nevet, hogy amennyi távirányító meg eszköz van, ő még a tv-t se tudná bekapcsolni, ha neki kellene elindítani valami programot)
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Celtis #108875 üzenetére
De, közben meglett.
Most mondjuk a hangerőt nem tudom állítani a tv távirányítójával, de ennyi baj legyen.
Közben kiderült, hogy a PS5 is valami HDMI linken volt, tehát minden bekapcsolt mindent meg egymást minden ki.Ezt, aki kitalálta. Nem tudom, hogy hányan látják ennek hasznosságát, hogy minden össze-vissza kapcsol már több eszköz esetén. Ez már szerintem felesleges túlkapás.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Celtis #108226 üzenetére
Hát pont erre keresek valami pontos választ. A PS5 menüjében, illetve a Denon menüjében , erre vonatkozóan nem találtam semmit, de lehet hogy nem jó helyen kerestem. Ha valakinek van érdemi tanácsa azt megköszönöm
Az Adapter-t kihagyom szerintem. Legvégső esetben külön-külön bekötöm az eszközöket, a TV-be, és a Media Player illetve a PS5 is, eARC-on keresztűl kapja majda a hangot -
TheProb
veterán
válasz
Celtis #107248 üzenetére
Ezt az alul tegyük a kamerát dolgot már többször olvastam, de nálam ezt nemtudom hogy lehetne kivitelezni. Egyfelől falon van a TV, másfelől az alján, középen van a szenzor sáv, szóval nemtom hova lehetne rakni a kamerát.
Idő közben sikerült egy nagyon egyszerű dologgal megoldani az automata kapcsolást. Google Home-ban írtam 1-1 script-et, ami a tv power state-je alapján kapcsolja a Govee-t is. By the way, az okos konnektoros dolog nem tud működni, mert a Govee csak standBy-ba megy, ha áramot kap.
#107247spleenszuru: Mivel nem bántod a tv integritását, így meglepne ha bármi kifogás lenne a garanciával. nyom nélkül el lehet távolítani a strip-eket.
-
HUNgabus
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Celtis #106776 üzenetére
Nincs a kettő közt, egy harmadik verzió van, akkor még magasabbra kerül a tartó.
De az annyira nem tetszik, mert akkor végképp nem lehet teljesen fixen egyenesbe tenni szerintem a csavarfej miatt.
Habár azt se értem, hogy ez egy 20 fokig dönthető tartó, mi fogja ezt meg, hogy ne húzza előre a tv súlya, az az ne döntse koppig? -
igorguzmov
tag
válasz
Celtis #106400 üzenetére
Sziasztok.
Valaki meg tudná mondani, hogy van-e common interface modul a samsung s90d-n? Azt hiszem ez a neve. Arra gondolok amibe a upc bocsánat vodafone mediacard megy.
Nem találtam a képeken ilyet lehetséges hogy nincs?
Illetve mekkora max kapacitású isb-t támogat a tv?
köszi -
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #106150 üzenetére
Hát igen, ott legalább van készleten. De főleg G szériánál a 3+2 gyártói garancia miatt szerintem nagyon nem mindegy. Lehet, hogy mondjuk egy Samsung 3 év helyett jobb a bolti 2 év. Nem tudom, nem ismerem a fenti céget, csak a Samsung garanciát.
De én úgy vagyok vele, hogy OLED -re minél több, minimum 3 év legyen. Plusz esetleg garancia kiterjesztés, ha az adott kereskedőnél van, normális feltételekkel.
-
rootmin
tag
válasz
Celtis #106015 üzenetére
Ma délután kizöldült. Le is csaptam egyre
Azóta ismét elfogyott.
Olvasom ezt a topicot is már 5+ éve, a plazmásat 10x éve, ha megjön a "kicsike", valószínűleg lesz pár kevésbé off HSZ-em is, végreEgy kis személyes szösszenetet engedjetek meg. Talán más is magára ismer
Jópár éve, hogy elkezdtem spórolni egy 55CX-re, aztán mikor meglett az összeg, inkább befektettem. Úgy alakult, hogy sokszorosát sikerült mellé tenni az évek alatt, és bár nagyon-nagyon sokszor elcsábultam volna, kitartottam az új cél mellett: lakáshitel-önrész lett a felhízlalt, egész jól kamatozó összegből. Aztán szállóige lett itthon, először lakás, aztán a TV. Rengeg túlórán innen, sok lemondáson túl, idén nyáron meglett a lakás. És most meglett a TV. Még nincs itt a cucc, de már most nagyon boldog vagyok. Egyetemista korom óta mindig csak "kukázott" AV cuccaim voltak, ez lesz az első újonnan vett kütyü itthon. Tudom, hogy imádni fogom, mert munkám miatt sok kiváló display megfordul a kezem alatt, pontosan tudom mire képes a régi plazmámhoz képest (amit amúgy még mindig imádok). Az élet sok küzdés, néhány boldog pillanattal. Én most megállok egy mosolyra. Aki itt van, hobbista, tudja értékelni, milyen öröm ez, jóval több mint amit az átlag személő sejt mikor megállapítja, hogy "aha jó nagy drága TV-t vettél fiam"
.
Személyes OFF.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Celtis #105815 üzenetére
Más stabilizáló folyamatok vannak bekapcsolt(terheléses) állapotban, amikor az áramkör többi része stabilizálja a kimeneti feszültségeket, meg akkor is, amikor semmi nincs bekapcsolva, csak úgymond áram alatt van készenléti módban.
Találkoztam fordított esettel is, amikor a ledszalag tápegysége bekapcsolt állapotban sípolt, lekapcsolt ledszalaggal nem.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #105272 üzenetére
Alza azért érdekes, mert általában nem magyar lokalizációból származnak a készülékek. Ez néhány gyártónál érdekes, de szerintem az LG pont nem ilyen.
Darth_Revan:
Futnék náluk ezzel egy kört, ha itt nem jön válasz. Az LG oldalán van chat (csak hétköznap) vagy lehet küldeni nekik üzenetet is, és email -ben válaszolnak. Utóbbira 24 órán belül jön válasz. Nekem még hétvégén is mindig egész gyorsan válaszoltak. Legutóbb tegnap, durván 2 és fél óra alatt. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #105083 üzenetére
Nem úgy megy ám náluk, ezt már én is tapasztaltam.
Ott van az üzletek mellett például, hogy 1-6 vagy 1-9 munkanap. Ami azt jelenti, hogy lehet van készleten, de sanszos némelyik üzlet csak lekérni tudja, mert fizikailag nincs náluk.
Egyébként szerintem mindegyik kiállított darab.
-
alaves
addikt
válasz
Celtis #105030 üzenetére
A "csak" vételár visszatérítéssel az a gond, hogy nincs retorzió, így bármikor bármelyik kereskedő megteheti ezt a fajta átverést. A szándékos megtévesztést kell kiegyenlítenie az Euronics-nak a kártalanításon túlmenően. Ezek után ha nem nyújtanak valami pluszt, a topic-ban a leendő vásárlókat mindenképpen lebeszélem az Euronics-ban való vásárlásról (és szerintem nemcsak én).
-
szkutyi
addikt
válasz
Celtis #105023 üzenetére
Simán elhoznám üzletből az s95D-t..tudom.mert kurva nagyot hibáztak és a társ jól írja, büntetőjogi kategória.
Egy két mondat után bocsánatot kernének, egyeztetnének a kozponttal, majd rendelnék üzletbe. Vagy házhoz az új tv-t...
Kérdés ki az aki ezt bevállalja, vagy pedig meghunyászkodik?!
Soha nem hagytam magam, és még ha a boltban nem is engedtek, pár óra múlva már mehettem vissza kezemben a karpotlással, mert a központ rá szólt a boltra...
Egy a sok közül: [kép] -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #105022 üzenetére
A feltöltőnek szórol szóra ugyanaz volt a problémája mint gizmoboy-nak. Elég gyakori hibának tűnik.
Sajnos lehet alaplap hiba is. -
vata666
tag
válasz
Celtis #104435 üzenetére
Az előbb atdugtam egy másik HDMI-re a tv-vel érkező csatlakozót. Folyamatosan erőlteti , hogy nem arc kompatibilis csatlakozás... A Zidooról elindítottam egy filmet. Megy vele, de már jött egy hiba... Csíkos lett a kép és lefagyott a lejátszó... Valóban nem túl jó ez így. Pedig gondoltam veszek egy q600c-t, az pont el is férne még az állványon. A tv hangja jönne azon, a Zidooról a tartalom meg az erősítőn keresztül. Ahogy mondod, már most összeakadtak a dolgok... Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged