- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
patrikcoc
senior tag
válasz
krx21 #109891 üzenetére
Nem tudom, nekem a B7 cserepanel hibája ugyanígy kezdődött pár hónap után, csak felül. Hullámokban elkezdett elszíneződni a felső pár sor először csak a jobb oldalt, majd kifehéredett és elhalt, szépen lassan terjedt lefele. Az elszíneződött rész koromfeketénél is látszott, csak kikapcsoláskor tűnt el. Pont ugyanígy.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
krx21 #109722 üzenetére
Pont azért írtam, hogy volt gond PC-vel is, de nem tudom hol van az eredeti poszt. Nekem 2 barátomnak is kuka Xbox-al, Ps-el, pc-vel a g3-a és a g2. Nem csak Sony eszközökön gond. Mivel modern módon senki sem kommunikál vagy ismeri a hibát maradnak ezek a túlgondolt találgatások.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
krx21 #109720 üzenetére
Ps5-el van valami baja, de minden esetben illetve sokan jelentették PC-n is, hogy nem működik nekik vagy rosszul.
https://www.reddit.com/r/LGOLED/comments/1isgthw/important_update_ongoing_vrr_issues_on_ps5_ps5/
-
dropi
senior tag
válasz
krx21 #109227 üzenetére
És teljes joggal. Én interpoláció függő vagyok, nálam minden tévé maxra van állítva, és volt, mikor egyszerre volt nálam egy C2 egy S90C és egy Philips 718. A Philips messze köröket vert az LG-re, ami meg a Samsungnál volt jobb. Igaz, a 2. és 3. között nem volt akkora különbség, de számomra észrevehető volt. Ezért is tartottam meg a Philipst. Felskálázásban is jobb volt a másik kettőnél.
-
janos666
nagyúr
válasz
krx21 #109173 üzenetére
Persze majd töröm még ezen a fejem, míg odakerülök. De ezt 420k-ért vettem, az LG 55 G4 pedig még mindig 560k (+állvány, mert nem fúrható falon lenne), a Samsung pedig csak 360k, és megszabadulok a WRGB-től. Az 55 C4 pedig 430k, szóval igazából az lenne a legokosabb levásárlás, hisz csak aprót kell mellédobni, nem megvenni valami más kacatot is a boltból és eladni valakinek apróhirdetésben. De őszintén szólva láttam már pár QD-OLED-et, és sima SDR módban is valamiért kellemesebb a szememnek nézni, mint a WOLED-eket (annyira nem, hogy emiatt eladtam volna az LG-t és vettem volna Samut, de ha már így alakul...).
-
warren29
aktív tag
válasz
krx21 #109089 üzenetére
Természetesen.
Ezek csupán az optimális fizikai paraméterek az emberi szem felbontóképessége alapján ha valaki ténylegesen látni szeretné azt a felbontást amit pld. letöltött.
Semmi köze ahhoz, hogy ki milyen kényelmesen nézi teljesen máshonnan.A szomorú ebben amúgy az, hogy sokan megvesznek pld. egy 77-es tv-t és 6 méterről nézik a 100nm-es nappaliban abban a hitben, hogy 4-8K-t látnak holott jó lesz az 1920x1080-nak is hiába a nagyfelbontású tartalom.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
krx21 #109073 üzenetére
Nincs mit elvenni, mert a hdr es dv szabvany mindegyike korom sötét szobához készült. Szóval ezt így is kellene nézni. Vannak tvk amik gyarilag tultoljak az eotf görbet, de az LG filmmaler kepmodbam nem csinál ilyet.
A hdr dv tartalmaknal a jelenetek nagy része 200 nit alatt van, csak a robbanás, csillanás, világítás, tűz stb több, szóval egy sima beszélgetős snitt siman sdr dinamika.
-
powerup2
addikt
válasz
krx21 #108446 üzenetére
Szerintem nem mert amikor ugyan azok a hibák jönnek elő generáció váltások után nem okés.... lehet mondani bármit azért az lg nem a minőség a szerviz viszont szuper meg a hozzáállás. De csak ez a pozitívuma. A műanyag minősége is átlagos. De ha megnézzük a tv-k generáció váltásait is azt látjuk minimális változások vannak és olyan számokat közölnek ami köszönőviszonyba sincs a valósággal. Majd most februárba meglátom ise-n mi lesz a felhozatal.
-
-
mimic1979
aktív tag
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #107954 üzenetére
Nekem ez csak onnan jött hogy a Sony egyértelműen ezt állította és kérte a tulajokat hogy ne futtassák gyakran.
Mivel nem vagyok panel fejlesztő mérnök igazából fingom sincs személyesen.
Én azt hittem ezidáig hogy a kis és a nagy kompenzáció között az a különbség hogy a nagy visszavesz a fényesebb jobban reagáló pixelek fényerejéből, ezzel a sötétebb pixelek fényerejére hozza az egész képet ami így homogén lesz de fényerő vesztés lép fel mivel a legjobban elöregedett legsötétebb pixelek fogják meghatározni a tv új fényerejét.
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #107910 üzenetére
Az NEM AZ! Az amit maunálisan indítaszt, azt úgy nevezik, hogy "nagy" kompenzációs ciklus és igen is a panel élettartamából el vesz. Max félévente illik futtatni, ha nagyon gányó a helyzet.
Tapasztalatom szerint (B7 óta vagyok OLED-es) nem kell a nagy ciklust futtatni, a precíz 4 óránkénti kis ciklus lefutás sokkal többet ér!
-
mimic1979
aktív tag
-
KTTech
veterán
válasz
krx21 #104259 üzenetére
Pl. a plazma, sőt még egyes LCD-k is, amelyikbe beleépítették a Lightboost technológiát (TV-kbe soha nem került a fényerőfétis miatt).
Egyébként hiába a sok képkocka, nem segít a mozgásfelbontáson. A reakcióidőn igen, de a szem attól még elmosódva látja - hacsak nincs markáns fényerőbeli különbség az egymást követő képkockákon.
Ezt tökéletesen lehet szemléltetni a hagyományos 35mm-es filmen is - az is egyfajta analóg sample-and-hold megoldás volt, és teljesen mindegy volt milyen sebességgel ment, ha állandó fényforrás volt mögötte, és nem volt megszaggatva (nem csak a továbbítás ideje alatt, mert ha ott nem volt, akkor egy felismerhetetlen massza volt amit láttál). -
KTTech
veterán
válasz
krx21 #104230 üzenetére
A gyors válaszidő nem azonos a jó mozgásmegjelenítéssel... az erre szolgáló teszt sem 24p-n méri.
Ezen kívül, az OLED-ek jelenlegi formájukban mindenképp mossák a képet, akár tetszik akár nem (nem érdekes, hogy 120Hz a forrás vagy sem, a 24p-t is 120Hz-en jeleníti meg 5:5 pulldown-al - de a képváltás azonnali, és nincs közte fekete rész). Ahhoz hogy jó legyen a mozgásmegjelenítés - az emberi szem működéséből adódóan - impulzusüzemű megjelenítés kell, ezt pedig OLED-nél vagy BFI-vel, vagy pedig rolling picture-el lehet megoldani. Mindkettő jelentősen csökkenti a fényerőt, és mivel "impulzusüzem", így vibrálni is fog (elsősorban a perifériás látásnál). -
Peace
nagyúr
válasz
krx21 #104195 üzenetére
Pontosan.
Én is tökéletesen látom ilyen távolságból a 65-ösön, hogy 4K-t nézek vagy 1080p-t, de kb. pár képkockán át érdekes, hogy wow de részletes, mert utána úgyis elveszek a filmben vagy sorozatban. Az igazi lényeg mindig is inkább a HDR volt nekem, nem is a felbontás. De nyilván főleg 4K-s HDR tartalmakat néz az ember.
Nagyon izgatott vagyok, elvileg csütörtökön érkezik a 65G4!!!Az már más kérdés, hogy el is jönnek-e aznap megvenni a mostanit és segítenek felpattintani a falra az újat. De remélhetőleg mihamarabb be lesz üzemelve, aztán jövök majd kérdezni sokat. A beállítás és finomhangolás mindig kényes téma.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
krx21 #103954 üzenetére
Azt tudom, de az egy full hibás profil.
Pl : Netflix, Kaos, 5. Epizód 34:35, közvetlen a csaj válasza előtti másodperc : srác ugye kezdeti, "most meg hová tűnt?" amikorra a csaj válaszol látni a fekete színt villogást, vrr Black flicker hiba, anélkül hölgy vrr lenne. De full szar.
A jelenet előtt van fekete vágókép, egész pontosan : 33:58
Ezzel a profillal továbbra is megy a csíkos átlós zebrázás.
-
belan
addikt
válasz
krx21 #103927 üzenetére
De találtam lehet egy pixel hibát halványan feketén világít de lehet ez is el tűnik lehet nem az de nem baj garancia van akkor majd 1 év múlva csetltetem azt újra indul garancia . De azért meg vizsgálom jobban . Szkutyi köszi biztatást , neked is krx21 amikor meg láttam panelt elsőre be fordultam csecsemő pózba 😂. Úgy nézek ki a panel mintha rá fost@k volna . 🤣 foltokra lg Szervizes se tudott mit mondani mert 2 Szervizes ismerősöm persze ő jött volna hozam ha be jelentem lg nel , de a több csíkra azt mondta jelentsem be . Szóval szervizesek se tudnak mindent !
-
alaves
addikt
válasz
krx21 #103554 üzenetére
"Akkor azt is tudod, hogy pár sor programkód, képes arra, hogy a régebbi paneleket alacsonyabb fényerőn tartsa, ha éppen úgy szeretnék."
Lehet félreérthetően fogalmaztam. Egyértelműbben: én úgy ismerem őket, hogy még ennyit sem fognak átírni, ha nem muszáj. Max. az azonosítót, hogy a 2023-as készülékekre felmenjen az új OS. De hogy majd a csúcsfény értékeket meg a többit átírogassák, hát nem (csak külön utasításra). Egyébként pedig tisztelem és nagyra becsülöm az informatikai szakembereket is, mint bármilyen más munkát is, minden munka nehéz. -
blakey
titán
válasz
krx21 #103364 üzenetére
Amikor tudjátok, hogy valamilyen szerelés, szállítás, bármilyen munka folyik az adott helyiségben, akkor miért nem "biztosítjátok" a terepet? Nálam, ha TV közelében történik valamilyen szerelés, akkor elviszem onnan, vagy jól becsomagolom, hangfalakat szintén. Egyrészt nekem se okozzon kárt és jó, ha a szerelőnek teret adok, mert a munka ilyen, egy apró figyelmetlenség, "lazább" mozdulat és azonnal megvan a baj. Lehetőleg mindig kerülöm az ilyen helyzeteteket, persze vannak kivédhetetlenek is.
#103362Swami
Ez nagyon sajnálatos dolog, és a lehető legbosszantóbb, hogy ez elkerülhető lett volna. Nálam a vízszerelő parkolt neki az autómnak, én "legomboltam" róla a javítási költséget. Én valamilyen módon cseréltetném a kijelzőt, vagy ha van biztosítás, akkor annak terhére tenném. a szerelőt meg rád bízom. -
szkutyi
addikt
válasz
krx21 #103303 üzenetére
Semennyire viszont nekem kalibralt...lux méterrel rá nézek a 822nit hány lux-nak felel meg a telefonomon...így kapok egy arányszámot...egyébként s23 ultra
UI. Mikor megkaptam az arany számot és különböző nagyságú nit-eket ellenőriztem, az igazolta a pontosságot ..szóval így nálam nagyságrendileg pontos. -
szkutyi
addikt
válasz
krx21 #103270 üzenetére
Ne magadból indulj ki! Sokan nem csak filmre veszik a tv-t...
Nálunk többet megy streaming, youtube, tv adás, mint egy egy film.
Két kisgyermek itthony és a feleségem...de elárulom lehet még nálam is előfordul hogy ott hagyom le pausezva egy filmet...hisz bármi közbe jöhet... -
Csandi
őstag
válasz
krx21 #103270 üzenetére
Nekem számtalanszor előjött a képernyővédő, akár mert lepauseolok egy youtube videót amit elmegyek fürdeni/wc re stb., akár mert lepauseolunk egy filmet/sorit mert főzünk, vagy mert jön egy telefonhívás, vagy átülök a géphez valamit elintézni de addig nem akarom mindig ki be kapcsolgatnj, de most mégis muszáj mert nem jön elő a képernyővédő.
-
makoss
veterán
válasz
krx21 #103084 üzenetére
Oké, de még ott van a szeme az embernek, én például melóhelyen is sokat regisztrálok, export import rajtam keresztül megy, ha hazamentem megint gép elé ülök, nem mindegy, hogy milyen, mekkora a fényerő
Most szakértő, nem szakértő, akkor ennyi erővel ne nézzünk youtubeot, hanem a deltát vasárnaponként Kudlik Júliával (hasonló korúak mint én tudják mi az) -
makoss
veterán
válasz
krx21 #102995 üzenetére
A C4 mint második altarnatívára gondoltam, abban az esetben ha nem lenne javulás árban a G4-nél, viszont most egy 2017-es 55"-os LG LED tévém van, jobban hajlok a 65"-osra
#103001 Pro Koryak De az akkor jobb ha Telekomos valaki nem? Úgy értve valamilyen szolgáltatásnak lenni kell, hogy kedvezménnyel vegyen valaki ott tévét, vagy tévedek?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
krx21 #102583 üzenetére
De akkor írja oda, rendesen is. Mert így lebutította egyből a tvt.
Egyébként az on off kontraszt arány kb semmitmondó adat, ezért kell különböző ADL szintek mellett mérni, sokkal átfogóbb képet ad és úgy kiderül, hogy local dimming mellett mennyi a valódi natív kontraszt arány
Ez kóklerkedés így.
Sajnos amilyen jó volt régen a flatpanels annyira rossz lett, SDR időszakban tuti volt, hdr és dv korszakkal nehezen vették fel a versenyt, ha jól emlékszem úgy "teszteltek" HDR képes tv-ket, hogy hdr-t nem is mértek éveken keresztül...
Egyébként meg egy jó miniledes tv-n, valós tatalom mellett kb soha nem látsz bloomingot vagy csak extrém ritkán, hacsak nem nagyítóval keresed.
A régi FALD-os tvken volt katasztrófa, ott volt blooming rendesen.
-
Celtis
veterán
válasz
krx21 #102297 üzenetére
Az eredmény ugyanaz lesz.
Tisztázzuk. Squirrel baja, hogy az erősítője lépten nyomon bekapcsol, hiába tiltja a CEC power-on-t az erősítő beállításaiban. Erre javasolta valaki neki a CEC-LESS adaptert, hogy akkor működni fog az ARC meg minden, csak nem fog bekapcsolgatni az erősítő.Nos nem. CEC-LESS adapterrel vagy a CEC tiltásával nem fog működni az ARC.
-
-
belan
addikt
válasz
krx21 #101743 üzenetére
Elméletileg c szériánál cserélik de amit boltból veszel tv abba jobb panel én ezt tapasztaltam már volt 3 panel cserém és azt kell mondjam nem tudom de volt olyan panel amiről a festék volt le kopva mikor ki lett véve a dobozból lg Szervizes hozta 1 évre rá hibás is lett , amit boltból hoztam ki soha nem volt vele probléma csak beégetem 😄.
-
szkutyi
addikt
válasz
krx21 #101654 üzenetére
Nincs semmi baj a telefonnal készített fotókkal sem ha az a helyén van...
Forumtars is telefonnal kiszetette szerintem.
Itt inkább az a baj hogy amit mutat, az semmiben sem fedi a valóságot...
Ez is telefonnal készült, mégis a helyén van majdnem minden és azt látod amit szabad szemmel a helyszínen.: [kép] [kép] -
Quadgame94
őstag
válasz
krx21 #101471 üzenetére
Ez rohadt felháborító! Egyébként biztosan lehetett volna jogászkdással találni valamit, de kajak egy tévé miatt fogadj ügyvédet mert csesznek rád és mert inkompetens idióták a szervizesek. A másik, ha már ennyire hülyék, akkor legalább lennének felhasználóbarátak és nesze itt van egy csereutalvány vagy akármi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged