Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65037) SLYM válasza rwin5 (#65033) üzenetére


SLYM
veterán

én már vagy 5 éve csak erre figyelek, meg szerintem mindenki, aki rutinosan vezet. Még szerencse egyébként, hogy belőlük sokkal több van a utakon.
egyébként a nőkkel jobb vigyázni, nem értik a vezetést, vagy nem látják át, vagy a fene tudja, de csak nézd meg, hogy kik azok akik nem engednek be soha sehova. néznek meredten maguk elé, stresszelnek, közben látni semmit sem látnak.
van egy érdekes sztorim nekem is, kb 2 hete történt. ugye az utóbbi kb 5-10 évben megtanulták az autósok, hogy ha zebra van és áll ott valaki, akkor megállnak előtte, gyakorlatilag tényleg most már mindenki. emiatt gyalogosként nem nagyon figyelsz már az átkelésre olyan szinten, mint régen. erre múltkor megyek a kedvenc érdi sütizőmből a lidl fele, ahol parkoltam, itt át kell menni 2 zebrán. elpillantok balra, látom jön egy suzuki SX4, de relatív lassan, simán van ideje megállni. csak valami nem stimmelt, nem lassított. ez egy pillanat tört része, de ha vezetsz, akkor tudat alatt is furcsa kezd lenni, mert te már lassítanál, ő meg ezt nem tette meg, ezért nem is léptem le végül, megálltam a rebra előtt és néztem a nőre. ő meg szintén maga elé meredve (mint a legtöbb nő) hajtott át a zebrán ahogy kijött a körforgalomból. rám se nézett, szerintem nem is vett észre, maximum csak a végén, de akkor meg már inkább rám se mert pillantani. nem az a szitu volt egyébként amit ne lehetett volna reflexből fékezéssel megoldni, hogy ha lelépek, vagy ha kicsit elkésett volna, akkor sem lett volna sok bajom, hogy ha 10 km/h-val elüt, de hát érted.
ezzel kapcsolatban szerintem jó megoldás lenne, hogy ha mindenkinek kötelező lenne a jogsiszerzést követő 3 évben használni a tanulóvezető matricát a szélvédőn elöl is meg hátul is. mindenkinek jobb lenne

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.