Hirdetés
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok ! Tegnap elmentem tenkolni meg lemosni a robogot (malaguti phantom) es eddig elso berugasra indult a mosas ota par oraval mar el sem indul, a berugp kar is lassan jon fel vagy leragad. Mi lehet a baj? ( nem ertek a motorokhoz) koszi
-
dtsdexter
csendes tag
Szombaton álltam neki az idomok pótlásának javításának, ma meg még párnapig meló van. Sajna mire pihenőre jutok, addigra újra hulladék idő jön. (Bár nem is kapkodtam vele hétvégén, mert az Időkép még reggel is esőt/ónos esőt jósolt ... lehet igaza volt, csak országhatárokat keverték össze)
-
Nekem a nagymocim jelenleg szerviz alatt van, robogózni meg nem volt kedvem.
-
Telda
addikt
Kimerészkedett ma valaki? Sajnos nekem még szét van szedve, várok a hengerre
.
-
-
KisTé
tag
Yamaha Jog ZR Evolution Minarelli blokkos, akksi vadonat új, az előző akksit is tönkretette ugyanez volt 1hét állás után semmi erő nem volt benne csak rúgásra indult aztán tönkrement a töltő is kidobta error-ba, sajnos nem értek a villamossághoz semennyire.
-
Erre akartam kilyukadni. Az első két pont az rendben van, de szerintem egy "mezei" karburátoros robogón nincs olyan, hogy 3-ik lehetőség. Ha jó az akku és jó a gyújtáskapcsoló is akkor szerintem nem szedheti semmi le az áramot. Nincs semmi bonyolult elektronikai szerkezet benne mint egy komolyabb motornál vagy autónál. De lehet, hogy tévedek, ez csak az én véleményem.
-
gabe_
őstag
válasz
sityupityu #65739 üzenetére
Mi következik ebből?
1. akksi szar
2. ha nem, akkor a gyújtáskapcsoló szar
3. ha mind a kettő jó, akkor valami fogyasztó ami nem jól van bekötve szívja le az akksit.Ami még szóba jöhet, megnézni a kábeleket az akksitól a gyújtáskapcsolóig, hogy nincs-e valahol megsérülve, ekkor kiderülhet esetleg a 3. pont is...
-
-
KisTé
tag
Dehogy csak mivel fogalmatlan vagyok nem tudom hogyan lehet orvosolni a problémát. Az akksit nem akarom állandóan kivenni belőle, mert az nem megoldás másrész rohadt nehéz visszatenni olyan kis helye van meg hozzáférhetetlen simán 10-30percet elcseszel vele ha hiszed ha nem!
-
mumtaz
senior tag
Tegnap meglestem egy Kymco Super 9-est. Fél év állás után 5-6 rugásra szépen beindult. Jól is pörög és megy is rendesen. Kicsit sikált az oldala, de nem vészes. Km spirál kuka. Fordulatszám mérő nem megy. Ülés zárszerkezet (.em a kulcs szerkezete, hanem a mechanika) hiányzik. Minden más működik. Még minden gyári rajta.
Megér 50000-et? -
gabe_
őstag
Gondolom, a gyújtás nem volt rajta felejtve...
Más: kaptam kölcsön egy lidl-s töltőt, mondom ráakasztom a motor akksijára, hogy legyen már egyszer rendesen feltöltve. Letekertem a kupakjait, csont szárazak voltak odabent a cellák... Nem is értem, hogy működhetett eddig. Gyenge volt, de tekert mindig... Na feltöltöttem deszt vízzel a max jelzésig, és fel is dugtam a töltőre. Kíváncsi leszek hogy teker majd ezután...
-
KisTé
tag
válasz
sityupityu #65731 üzenetére
Ezt így nem értem, mikor beletettem vadonatújan kb. két hete az akksit akkor kulcsra indult tehát persze, hogy oké, csak az ezelőtti akksival is ugyanez volt tönkrement mi lehet a baj nem értem.
-
-
KisTé
tag
válasz
sityupityu #65729 üzenetére
Sajna nincs műszerem nem tudok rámérni az akksira, rúgásra beindul természetesen, de egy akksinak nem szabadna lemerülni ha csak áll magába szobahőmérsékleten pláne egy újnak, nagymotoromé is itt van a szobába egész télen tölteni se kell már vagy 5éves akku az is. Nem tudom ha be van kötve és benne van a robogóban akkor állva leszívhatja valami ?
-
-
KisTé
tag
Újabb problem, zsír új akksit kb. két hete tettem be a robeszba nem is használtam kulcsot elfordítom semmi
-
dtsdexter
csendes tag
Ez majd engem is érdekel, de nekem egyszerűbb fekete műanyag idomok vannak fent. Sajnos ezeket több helyen kell javítanom, úgyhogy a festés meg odébb. Mondjuk en néztem hozza kompresszoros fújót, (16-18ezer) plusz festékek, plusz meg sablont kell csináltatni. A bukósisak mintáját akarom felfesteni az összess idomra, lakk fekete narancssárga cseppekkel, csak nem tudom, hogy festék vágya matrica legyen es utána lakk. Na mind1 az meg odébb, előbb műanyag. Meg karvi csak idő engedje.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #65720 üzenetére
Volt tervben, de 86 a legalja, bár abban benne van, a dekni is. Bár az öntvény asszem az pont olasz de a berúgó rácsni es rugó es meg pár dolog az bár olaszból jön de lengyelben gyártják. 2-4 hét a kiszállítás. Na mind1 ez csak apró részlet.
-
siti
őstag
válasz
sityupityu #65719 üzenetére
nekem nem jött le, mert smkp-nél kb senki nem foglalkozik motor és alváz számmal, hogy volt e cserélve. max a köbcenti és teljesítmény lesz napirenden.
-
Telda
addikt
Hali!
Az anyagukban színezett szürke műanyagokra tudtok valami festéket ajánlani?
Valami rugalmasabb festékre lenne szükség, mert a sima lakk a legkisebb csavarodásra is lepereg. -
-
-
siti
őstag
válasz
dtsdexter #65716 üzenetére
ha a biztosító felé akarod legalizálni, akkor csak készítesz egy új biztosítást, a régit megszünteted. Rendőr meg azért kéri el a biztosítást, mert más kötelező doksija nincs a smkp-nak. rendszámos esetén meg motorcsere bejelentése. és hercehurcája. sok szerencsét hozzá. szükséged lesz rá.
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! Malaguti phantomhoz ert itt valaki? Tegnap eldobtam az onos esobe es letort 1 helyen a taposo resz, erdekelne egy javitasi koltseg.
-
dtsdexter
csendes tag
Egyébként az egyik face csoportban is nézelődtem, de amit onnan küldtek DHL el összesen 8000 et fizettem érte de a kutya nem hívott csak a futár hogy itt van egy ora múlva
az mondom köszi
... mind1 jelzem olyan is volt, félig törött szinten heggesztett ontvenyt küldtek. Úgyhogy az előbbi ért inkább le mentem személyesen.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #65712 üzenetére
Az mese szép
bár valahogy nem vagyok meglepve most, hogy olvasgattam lópás és hozzá hasonló cikkekket.
Az alvázszammal szerintem megvan lőve a rendőr mivel le kell bontani a közép idomot (nálam legalább is).Üllön találtam egyet nagyon jó állapotban bontva, se törés se karcolás nyom nem volt. Meg csak a kor miatti alumínium redőzöttség sem kezdődött meg. Papírjai voltak, es meg ott volt a motor is bánom hogy nem volt nálam egy 130e, egybe elhoztam volna az egészet, sehol egy törés vagy esés nyoma, az alváz is patika csavarok enyhén rózsásak voltak már de nem sérültek, gyári kipufogó, 22000 km volt az órában, egy öreg papi használta. Egyébként 17lett volna, 15 oda adta. Csak a blokköntvény meg a félblokk részt hoztam el, külön nagyon nem is szoktak keresni, ő is úgy árulta. Nem tűnt neppernek, háznál vettem át meg egy kis Suzuki alt bent mellette a garázsban.
86e helyett azért az jó ár szerintem
-
válasz
dtsdexter #65711 üzenetére
A biztosító csak az vázszámmal foglalkozik, van olyan biztosításom ahol nincs is bejegyezve a motorszám. Viccen kívül. Azt mondta a biztosítós nő, hogy segédmotornál nekik csak a vázszámmal kell foglalkozniuk. Röhej. Volt olyan, hogy amikor a gyártási évet kérdezte azt mondta, hogy valami kb évszám is elég, a motor súlyánál szintén.
Én nem foglalkoznék a motorszámmal a rendőrök miatt sem, mivel nincs forgalmi így minden jogom megvan ahhoz, hogy egy másik motort tegyek bele a vázba. Jelenleg semmi törvény nem tiltja ezt. Amúgy is ha egy rendőr már a motorszámot keresi akkor az már rég rossz. A vázszámot szokták ők is nézni, mert a biztosítós csekken is csak az van rajta.
Amúgy mennyibe került neked ez az új blokköntvény?
-
dtsdexter
csendes tag
Srácok egy kérdés, neten konkrétan ilyen témát nem találtam.
Mivel új blokköntvényt kapott szeretett motorom, új motorszám is párosult hozzá, jól látható helyen, szépen kivehető.
Az adásvételin szereplő Motorszám (a korábbi blokkon nem volt megtalálható), A motor gyártás éve hibásan van feltüntetve, '99-s ként míg ez '94 es mint az több helyen is kiolvasható a motoron.
Ebből kiindulva, hogy tudom ezt a biztosító fele legalizálni? Új gyártás évet kellene megadnom, és új motorszámot. Továbbá ha kékek elkérik az adásvételit, nagyon nem fog stimmelni a motorszám.
Erre valakinek megoldás, ötlet?
-
mumtaz
senior tag
A C-Tec töltőm leírás szerint csepptöltésen akár hónapokig maradhat az akksi. Sőt, a rendes töltés befejeztével az akksin hagyva 14 napig csak figyeli az akku önkisülésének ütemét. Ha túl gyors, akkor jelzi, hogy szar az akku. 14 nap után kezdi ténylegesen a csepptöltést.
-
Badboys
őstag
válasz
sityupityu #65705 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #65707 üzenetére
Tanuló pénz
20A-80A-ig jó .. de ha nincsen rá írva én aztán honnan tudjam, a google korában
(na jó nem pukkant ki csak kipúposodott
ettől független kuka )
-
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #65705 üzenetére
Van egy BOSCH Batmax 6-os töltőm ... állítólag nem rósz töltő ... egyetlen hibája, hogy max 24 óra után le kell venni
(elfelejtettem= kipukkadt az aksi
)
-
-
forandor
tag
-
dugynok
senior tag
válasz
sityupityu #65702 üzenetére
Jogos rosszul tudtam! Utánalvasva a manualnak úgy van
-
válasz
dugynok #65698 üzenetére
"Nálam az xs töltőnél a hópihére 6V töltést ír."
Na azt megnézném, mert az baromira nem így van. Én is kaptam leírást hozzá és semmi ilyesmiről nincs szó. De ha nem kaptam volna az sem lenne gond mert tök egyértelmű.
A hópihe jelzésnél azt csinálja amit én mondtam. Azt meg, hogy 6 voltal vagy 12 voltal tölt-e azt te nem tudod befolyásolni, mert azt a töltő automatikusan érzékeli. Egyébként egy sz@rrá merült 12 voltos akkura akár azt is hiheti, hogy 6 voltos (a leírás is írja), de egy annyira lemerült akkunál már tökmindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest