Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64401) norbert1998 válasza sityupityu (#64400) üzenetére


norbert1998
veterán

Mert valaki azt mondta, a szíjak nem szakadnak.

(#64402) sityupityu válasza norbert1998 (#64401) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Pedig tudnak. Én láttam már olyat is, hogy az elszakadt felgyűrődött szíj szétverte a deklit.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#64403) dugynok válasza norbert1998 (#64401) üzenetére


dugynok
senior tag

Örülj, ha a főtengelyt nem rángatta meg... Nagyrobis topicba husti is így járt, neki bántotta a főtengőt asszem.

[ Szerkesztve ]

(#64404) norbert1998 válasza dugynok (#64403) üzenetére


norbert1998
veterán

Nekem talán nem. Dekni nékül beindítva nem láttam nyolcast a főtengelyben. Bár tény, hogy nem adtam nagy gázt neki, mert azért mégsincs rajta burkolat.

Hát mindegy, most legalább tényleg patent lesz, főleg, ha a szivattyút is megnézzük.

Apropó szivattyú:
Ez ilyen vákumos. Ha visszaengedi a benzint (gondolom az engedi vissza és nem más) az mennyire javítható egy jól felszerelt műhelyben?

(#64405) larpi válasza sityupityu (#64400) üzenetére


larpi
tag

Köszönöm az infókat.
Akkor a hétvégén megnézem pontosan a fent lévő szij méretét és a szerint vásárolom az ujjat.

(#64406) gabe_ válasza norbert1998 (#64404) üzenetére


gabe_
őstag

Ha vissza engedi a benzint, akkor először érdemes átnézni a csöveket, hogy nincs-e tömítetlenség. Ha nincs, akkor nagy eséllyel a szakadt membrán lesz a gond, amit simán lehet cserélni, ha lehetne kapni.
Nekem szerencsém volt, mert találtam majdnem ugyanolyan anyagú, és vastagságú műanyag lapot amiből a membrán készült, így kis kézügyességgel tudtam gyártani hozzá újat. Jól felszerelt műhely sem kellett hozzá, csak egy csavarhúzó, szike még olló.
Összeraktam, azóta is vígan muzsikál, nem ejti vissza a benzint, a motor pöccre indul azóta.
(Ha nem mobilnetről lennék, még fényképem is van a műveletről)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#64407) mumtaz


mumtaz
senior tag

Csak nem tudok nyugodni. Vettem egy olcsó kínai 70-es hengerszettet próbának, hogy sikerül-e az üzemanyag szabályzás megváltoztatása. Ha nem, akkor vettem egy levélnehezéket. Ha igen, akkor megyek vele, amíg bírja, aztán kap valami jobbat.

Mondjuk öröm nincs sok, mert leállt az AC-m valami miatt. Mintha érintkezési hiba lenne. Lehet, hogy ma megnézem.

Vettem új szíjat is, mert már érett a csere.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#64408) norbert1998 válasza gabe_ (#64406) üzenetére


norbert1998
veterán

Ami érdekes volt, a csoveket leszedtem, sűrített levegővel kifujattam, meg félig szetszedtem a pumpát, aztán a tonkremeno csavarok miatt inkább összeraktam. Most majd ki kell fúrni belőle őket és atmenovel összerakni.
Szóval, amit ezzel akarok mondani, azután működött, hogy ezt megcsináltam kb 2 hétig, és egyre rosszabb lesz. Ha az első roffenesnel nagy gázt adok, akkor elég könnyen beindul, csak 20 mp önindító kell neki.
Majd ha megjön a szíj, nekiesek. Meg lefujom a festék hiányos muanyagokat is, és akkor az oldalán lévő horzsolast leszámítva hibátlan gép lesz.

(#64409) bajaki


bajaki
őstag

Sziasztok!

Robogó vásárlására adtam a fejem. :) Kb. 150k-t szánnék rá + bukósisak.
Amiket eddig nézegettem: Aprilia SR 50, Piaggio NRG 50, Malaguti F12, Gilera Stalker (esetleg), Gilera Runner.

Nem túl nagy a választék sajnos. Tuningmentesben gondolkozom, szigorúan 50 ccm-ig. Igaz, elkezdtem nemrégiben az A2-es jogosítványt, mégis segédmotort vennék, mert jelen helyzetben napi max. 10-15 kilométernél többet nem lenne használva, az is városon belül. Nézegettem a rendszámos Runnereket, de alig találni, amik meg vannak azok elég leharcoltnak tűnnek. Akkor nem beszéltünk az átírásról sem még... annyit most nem szánnék motorra/robogóra.

Nem vagyok éppen kis termetű és súlyú, szóval ezt is figyelembe kell venni. :D A napokban mentem az ismerősöm Piaggio NRG 50-esével, meglepően jól ment alattam is. :)

Helyben találtam a napokban egy Aprilia SR 50-et. Róla lenne szó. Mentem is vele, laikusként, amennyit én értek a motorokhoz, jónak tűnt, fékek jók, jól gyorsul. Az eladó szerint 75 km/h óra körül van a vége. 140-ért adná oda, olcsóbban nem akarja. Azonban annyi bibi van a motorral, hogy a vizhőfokjelző és az indexvisszajelző a műszerfalon nem működik (maga az index megy).
Nyilván még visszamegyek "szakértőbb" személlyel ha a megvételnél döntök. Ebben az állapotában megérheti a 140-et? Rosszabb esetben mennyibe kerülhet az említett hibák javítása? Baromi zavaró volt a próbakör alatt, hogy nem láttam, hogy megy-e az index...

Ugyanennél az eladónál van egy Gilera Stalker is. Őt még nem sikerült megnéznem, de ha minden igaz költségmentes állapotban van. 110-ért adná. Viszont az eleje nem igazán jön be a Stalkereknek, elég csúnyácska. Nem lehet első sárvédőt bütykölni ezekre? Úgy egy fokkal tűrhetőbb lenne.

Illetve a holnapi nap folyamán lesz elvileg egy Malgauti F12 is, viszont az léghűtéses, 2000 körüli évjárat. Ez is 110.

Mind a három említett motorban új akksi van, az Aprilia-n új gumik is. Nyilván látatlanban nem tudok még sok mindent az utóbbi kettőről, mindenképpen megnézem őket, de eléggé a Malaguti felé húz a szívem.

Mit ajánlotok?

:R

[ Szerkesztve ]

(#64410) Rico45 válasza sityupityu (#64388) üzenetére


Rico45
őstag

Szia!Minden másnap indul.De akkor első rugásra :-)
Ha sok anyagot kap akkor sem szeret indulni?

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#64411) mumtaz válasza bajaki (#64409) üzenetére


mumtaz
senior tag

Magamból kiindulva én az SR-t venném meg, bár az F12 sem rossz. Hogy az index visszajelzője nem jó (izzó), vagy a hőfok, az engem nem tántorítana el, mert ezek eléggé filléres dolgok a motor reputációjához képest, hogy milyen jó. F12-t is sokan szeretik ês mindkettőhöz van alkatrész (bontott vagy új) szarásig. Bár én meghibásodásról inkább az F12-ről hallottam többször. De persze nyilván minden elromlik egyszer.
Az sokat számít, melyik tetszik jobban és melyik nyergében érzed jól magad.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#64412) sityupityu válasza Rico45 (#64410) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Lehet, hogy az automata szívatóval van valami...így látatlanban nem tudom megmondani.
De nekem már az nagyon fura amit elmondtál, hogy tiszta benya a gyertya és mégis úgy indul, hogy ha benzint fecskendezel be. :F

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#64413) csaby69


csaby69
csendes tag

Sziasztok!1 hónapja vettem egy ötvenes runnert,nem is volt gond vele mentem 300 kilómétert.Ma viszont egy kattogás ropogás és nem ment tovább ,leállitottam sem öninditóval sem rugásra nem tudom elinditani.A variátor szij felől lebontottam a fedelet,De a görgőkhöz hogyan férek hozzá mit kell még levenni?
A főtengelyt hogyan tudom átforgatni hogy kiderüljön nem szorult -e meg?Ehhez a vizhűtéseshez is lehetne kapni 70-es blokkot?

[ Szerkesztve ]

(#64414) sityupityu válasza csaby69 (#64413) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Huh, nem megbántásból mondom, de inkább vidd oda ahol értenek is hozzá. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#64415) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok!

Kymco People S125, és S200-ról szeretnék véleményeket kérni. :) Egyik barátom évek óta egy 150 ccm-es Kymco People-el furikázik, nagyon megbízható motornak tartja. :) Mire érdemes figyelni ezeknél a nem annyira kis motorú léghűtéses, 4 ütemű motoroknál? Érdemes ilyet használtan venni? Nagyjából mindben 20-30 ezer km van, gondolom ennyi idő alatt nem használódhatnak annyira el.

Arról már volt itt szó, hogy 150-est van aki használ kismotorként, van aki nagyon ellene van, én azt hiszem, hogy amíg nem kell minden kismotorra műszaki, itt vidéken biztonságban vagyok a rendőröket tekintve. Egyszer igazoltattak az F12-vel, de a motorra rá sem néztek. Nyilván 100-al nem fogok előzgetni vele. :P

Köszönöm a segítségeteket előre is! :R

(#64416) Micsurin válasza csabi94 (#64415) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Peoplet nem ismerem, de maga a Kymco megbízható, még decemberben vettem egy Quannont 18.000 kilométerrel, lassan meg van a 30.000, és eddig csak a kopó dolgokat kellet cserélni. (olaj, betétek stb, lánc szett, meg akkut) ha nem valami olaszból jött futár vackot veszel kimennek a világból! :)

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#64417) siti válasza csabi94 (#64415) üzenetére


siti
senior tag

"Mire érdemes figyelni ezeknél a nem annyira kis motorú léghűtéses, 4 ütemű motoroknál? Érdemes ilyet használtan venni?"
lutri :) majd használat közben derül ki, hogy megérte, vagy nem. alapvető gond, hogy nem kell bele sok olaj, ami kopás esetén le tud fogyni két olajcsere között és rossz esetben úgy járnak vele, hogy nem is tudnak az alacsony olajszintről. Illetve a kétüteműn és autón szocializálódott felhasználók is csak lesnek azon, hogy 2-3e km-ként kell olajcsere. Ha nem csörög a motor az jó jel, de hogy 200km múlva adja meg magát vagy 20-30e, azt nem lehet előre megmondani. De a télen szétfagyott hűtővíz miatt nem kell aggódnod :)

(amikor 4 üteműt vettem, akkor számoltam azzal, hogy esetleg gyűrűzni kell, vagy akár új henger meg minden. most még megy, de 1-200km-enként utána kell tölteni kb egy deci olajat. tehát hetente kétszer. + mindig van nálam egy flakon olaj. szóval az enyém nem érte meg, pedig az első 500km-en nem volt látványos olajfogyás csak éppen volt közte egy olajcsere, így nem tűnt fel.... Van rajta kis olajablak, így csak napi rutin ránézni, hogy mennyi van benne. Ha a nívópálcás kupakra hagyatkoznék, akkor szerintem már besült volna. Olajszint visszajelző lámpa meg nincs az enyémen, vagy csak még nem jutott el odáig, hogy világítson, vagy kiégett mert annyit ment olaj nélkül.)

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#64418) bajaki válasza mumtaz (#64411) üzenetére


bajaki
őstag

Most nézem csak, az az SR Morini blokkos. :(

(#64419) csabi94 válasza siti (#64417) üzenetére


csabi94
őstag

Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Tegnap eljöttem a motorral lábon, ami kb. 100 km, nem volt semmi gond vele. A tapasztalatokat majd írom. :))

(#64420) Casoli válasza csabi94 (#64419) üzenetére


Casoli
őstag

Majd ha baleseted lesz, csúnyán megbánod azt is, hogy megszülettél.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#64421) Rico45 válasza sityupityu (#64412) üzenetére


Rico45
őstag

Szia!

Tegnap megint meglestem a mocit,de semmi!

Szívatót aksira kötve szépen kitolta a végét. Akkor jó a szívató is?
Megint átpucoltam a karbit meg minden,de sajnos ugyan az a baj!
Rugdoshatom fél órán át akkor sem hajlandó beindulni :-( Viszont ha kap egy szurit a gyertya helyére akkor pöcc-röf. Járattam kicsit,utána hagytam állni,és fél óra elteltével is indult rúgásra.
Reggel viszont megint nem akart indulni :(

Kontár ,lehúzós szerelőhöz nem akarom vinni az tuti.

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#64422) Rellind válasza Rico45 (#64421) üzenetére


Rellind
senior tag

Hol laksz?

(#64423) Pete55555 válasza Casoli (#64420) üzenetére


Pete55555
addikt

Ezt akartam írni én is...

(#64415) csabi94

"én azt hiszem, hogy amíg nem kell minden kismotorra műszaki, itt vidéken biztonságban vagyok a rendőröket tekintve. Egyszer igazoltattak az F12-vel, de a motorra rá sem néztek. Nyilván 100-al nem fogok előzgetni vele. :P
Köszönöm a segítségeteket előre is! :R"

Ja, csak ha véletlen lekoccolsz valakit akkor mi van?
Vagy elhúzol ha tudsz, ami egy utolsó rohadék dolog (de hát mit csináljon az ember, ha nincs a robogón biztosítás ugye?...) ha nem tudsz akkor meg jöhet minden bünti, plusz az okozott kárt fizesd zsebből.

...Szeretem leracsniztatni...

(#64424) Rivaul


Rivaul
addikt

Sziasztok. Van valami jó kis használt robogós oldal ahol olcsóbb gépek is vannak? Nincsenek nagy elvárásaim csak nem akarom mindig az autót beindítani amikor boltba megyek. Valami 30e körüli zötykölődőt keresek. Jófogáson max lom van...

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#64425) Redneck válasza Casoli (#64420) üzenetére


Redneck
veterán

Legyen ez az ő gondja. Én inkább széles utat és balesetmentes közlekedést kívánok!

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#64426) Rico45 válasza Rellind (#64422) üzenetére


Rico45
őstag

Fejér-megye Lepsény /Polgárdi (munkahelyem)

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#64427) siti válasza Rivaul (#64424) üzenetére


siti
senior tag

konténeres robogót kapsz ömlesztve ilyen áron, amire jó esetben rá kell költeni egy kisebb vagyont, hogy utána menjen is. csodák vannak meg persze babetta is.
hasznaltauto.hu
www.sokmotor.hu
talán a redbaronnál is volt több raklap robogó régen, lehet már nem foglalkoznak vele.

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#64428) Rivaul válasza siti (#64427) üzenetére


Rivaul
addikt

Köszi szépen. Átnézem őket. Nekem tényleg valami ketyegő kis vacak kell. 99% autót használok de most pl kölcsön van adva apósnak mert belehajtottak és tk-ra törték szerencsétlent. Ilyenkor, meg ha olyanom van akkor 2km a tecsó stb és kizötykölődnék vele. Szóval nem napi használatra kell, csak alkalmanként egy kicsit :) (biciklizni nem fogok :D )

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#64429) Rellind válasza Rico45 (#64426) üzenetére


Rellind
senior tag

Hozd be Székesfehérvárra, akihez én is szoktam vinni. Ha kell kontakt írj privátot. :U

(#64430) Poonkie válasza Rivaul (#64428) üzenetére


Poonkie
tag

Értem a célt, de sajnos a 30k-s keret szerintem ehhez kevés sajnos. (Vagy ha találsz valamit, akkor ahogy már említették, arra sokat kellhet költeni.) Ha a testalkatodnak megfelel, érdemes Honda Dio/Yamaha Jog között szétnézni, szerencsével ki lehet fogni korrekt példányt jó áron. :)

[ Szerkesztve ]

(#64431) tween


tween
őstag

Vagy ki kell fogni egy pénzes srácot, akinek már nem kell a gép, széthajtotta a hengert, ott rohadt a garázsban és 30-ért odaadta... :DDD egy hengerszett és máris pöcc röff :DDD

[ Szerkesztve ]

(#64432) gabe_


gabe_
őstag

Egy pár hónapja volt szó itt egy, direkt robogóhoz való riasztóról, hogy valaki rendelt, és majd beszámol, hogy milyen.
Van valami fejlemény esetleg?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#64433) Rico45


Rico45
őstag

Sziasztok!

Autó akksijára is rá tudom tenni az automata szivatót tesztelni hogy jó-e?
Nem lesz baja?

[ Szerkesztve ]

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#64434) dugynok válasza Rico45 (#64433) üzenetére


dugynok
senior tag

Simán, 12V-os rendszer.

(#64435) Poonkie válasza gabe_ (#64432) üzenetére


Poonkie
tag

Nekem van egy régi modellem, kb 7 éve megy probléma nélkül. :)

(#64436) Rico45 válasza dugynok (#64434) üzenetére


Rico45
őstag

Köszi!

Na megnéztem működik rendesen. De a moci miért nem indul reggelente ááá :-)

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#64437) body007 válasza Rivaul (#64428) üzenetére


body007
addikt

Használt honda dio / yamaha jog a gugliba. Itt egy találat.

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#64438) gabe_ válasza Poonkie (#64435) üzenetére


gabe_
őstag

Egy kínából, nem is sok pénzért rendelt riasztó volt...
Persze, ha van bevált típus, az is érdekelhet. :)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#64439) Wuti91


Wuti91
csendes tag

Üdv Mindenkinek!
Egy Piaggio Typhoon 50 2t 2007-es robogóm van és a következő a problémám vele: először vagy majd 2 éve eldugult a fúvóka és nem ment csak fullad le. Most megint előjött, szétszedtem kipucoltam összeraktam ment vagy 3 km-t és megint fullad, nem ment. Hazatoltam szétszedtem megint elvolt dugulva. Akkor a tankot is kimostam de gondoltam én, hogy szűrő van benne aminek szűrni kéne. Volt is csak a vákuum csőben. A kérdésem miért a vákuum csőbe?? Újonnan került a moci hozzám (mert nyertük eddig semmi baja nem volt azt leszámítva hogy korábban eldugult mert ugye nem szűrt a szűrő) tehát még azt sem lehet mondani hogy valaki véletlenül a vákuum csőbe rakta a szűrőt vagyis gyárilag rakták abba a csőbe, de direkt vagy véletlenül???
Akkor vettem bele egy benzinszűrőt beleraktam (a benzincsőbe) de megint eldugult. Hozzáteszem hogy minden egyes dugulásnál a karbi minden egyes részét, furatát kimostam féktisztítóval. Akkor kiderült a szivató elromlott, vettem bele egy újat de megint fulladt, nem ment. Szétszedtem és megint el volt dugulva. Megint kitisztítottam mentem vele vagy 10 km-t és megint nem megy fullad le (és ez egy hét leforgása alatt, szinte minden nap szét kell szedni mert eldugul vagy nem megy). Olyan is volt hogy szétszedtem de nem volt eldugulva azért kimostam összeraktam mentem vele vagy 10 percet és megint fullad le. Meg most mikor beindítom az alapjárat egyszer 4000 egyszer 2000 ha húzok neki egy kis gázt felmegy 6000-re de marad is annyin egy pillanatra pedig a gázt már elengedtem, utána húzok neki megint egy kis gázt akkor meg fullad le. Mi lehet a probléma????

(#64440) Poonkie válasza gabe_ (#64438) üzenetére


Poonkie
tag

Ez is kínai riasztó, itthon vettem kb 7000Ft-ért (akkor még nem rendeltem külföldről) Ilyesmi, csak az enyben nincs "kereső" funkció. :)

http://s.aliexpress.com/7r6vyQnU

Illetve van egy pageres riasztóm is, de az már egy másik kategória.

Poonkie

(#64441) body007 válasza Wuti91 (#64439) üzenetére


body007
addikt

Hát ha eldugul mindig tegyél bele még egy szűrőt. :)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#64442) siti válasza Wuti91 (#64439) üzenetére


siti
senior tag

Ha a vákumcsőben van a benzinszűrő, akkor az simán rossz helyen van. Luigginak rossz napja volt a gyárban és.ennyi. Amúgy itt nincs a vákuumos benzincsapon szűrő?
Amúgy ha mindig eltömődik, akkor mindig kap valahonnan koszt és annyi. Lehet a benzincső oldódik szépen, karbiban a tömítés, vagy a benzin trutymós. Levegő is kell, szóval légszűrő, szűrőház, csöveket is érdemes kimosni. Esetleg valahol nem jó a tömítés és finom poros levegőt szív.

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#64443) F1r3b1rd


F1r3b1rd
tag

Sziasztok !

Van egy Kymco Agilty 50 RS 2T Naked tipusú léghűtéses robogóm.
Beadtam nem rég szervízbe pár kopó alkatrész cserére(hátsó kerék hajtáscsapágyai, görgő, szíj, szűrők, fékpofák) de legfőképpen azért mert menet közben rántott egyet és onnantól fogva olyan hangot adott ki, mintha fém súrolna fémet a kuplung környékén.

Tegnap hoztam el, a hiba még mindíg fennáll, nem jöttek rá h mi okozhatja. Teszt erejéig kompletten kicserélték a kuplungot, de nem javult meg.
Annyit mondtak h járassam és majd kiderül.

Ötleteket várnék tőletek h mi okozhatja.
Előre is köszönöm !

(#64444) sityupityu válasza F1r3b1rd (#64443) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Ehhez sajnos ott kéne állni a motor mellett, hogy valami értelmeset is tudjon mondani az ember.
Mindenesetre nagy szerelők lehetnek. :N

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#64445) kokov


kokov
tag

Japán alkatrész forrást ismer valaki?

Belpiacos Yamahához nem találok automata szivatót. Ritka formája van (SA16J) és ez sajna ragasztott szivató, nem lehet kitekerni, hogy csak a belét cseréljem. A többi Jog szivatója meg másképpen kapaszkodik a karbira. A fűtése oké a szivatónak, de miután kinyomta a tüskét fent szorul. Beletoltam fél flakon karbitisztítót, fújtam rá WD40-et, lószart kentem rá az se használt. Kinyomja, aztán nem megy magától vissza. Kézzel is erőset rá kell nyomni, hogy visszapattanjon a helyére.
Cserés, de mivel nem találok kérdezem, hogy esetleg valami filléres kínai karbi szivatóstúl kompletten szóval ilyen 5k-s ebay-es vacak menniyre használható? Meg szabad azokat venni? Próbált valaki ilyet? Vagy valami japcsi forrás, ahol lehet paypal-lal fizetni? Vagy inkább bontott karbit keressek itthon? Bontva attól tartok mind szar és karbival nem jó szívni. Nem akarom, hogy valahol otthagyjon és tologatni kelljen. Így most csak első induláskor van gond, melegen legalább ott nem hagy sehol.
Szerintem ott Dunát lehet rekeszteni amúgy ilyen szivatóval, csak mivel nem pálcika hóember karakterekre keresek a Google nem dob találatot az ottani aprókból.
Gutaütés, amikor egy filléres vacak nincs, de marad a komplett karbi csere ha nincs, más ötletem nem nagyon van, mert megy szét a műanyag, kenődik a fogó alatt. Képtelenség a ragasztót eltörni és a gyári szivatóház belét cserélni.

(#64446) csaby69


csaby69
csendes tag

Sziasztok!Girela runnerben dugattyú csapszeg tűgörgők gyűrő meg csapszeg lett cserélve ,összerakás után nehezen indult miután beindult nagyon felpörög ,fals levegőt szivhat? Előtte ilyen gondja nem volt,Valami rémlik hogy féktisztitó spével valahogy kimutatható ez de már nem tudom hogy hogy is van ez a módszer!

(#64447) F1r3b1rd válasza sityupityu (#64444) üzenetére


F1r3b1rd
tag

Csináltam egy gyors videót telóval a jelenségről.
Képminőség direkt van rontva. Kicsit érzékeny a teló mikrofonja, ezért hallani annyira élesen és hangosan ezt a csikorgást, élőben nem ennyire durva.

Ha kevés, akkor csinálok majd egy hosszabb videót is, csak tele van a kártya.

A hangerőt lejátszáskor fel kell tekerni egy kicsit

[ Szerkesztve ]

(#64448) Rivaul


Rivaul
addikt

Hali.
Egy minarelli blokkos kis (50cc) robi mennyi km-et fut el átlag gondoskodással? Lehet vennék egyet de 20ekm van benne és nem tudom mennyit bírhat egy ilyen kis jószág. Írtam korábban hogy havi max 50-100km menne bele nálam és akkor már sokat mondok.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#64449) Redneck válasza Rivaul (#64448) üzenetére


Redneck
veterán

Állapotot kell venni, a pontos kilométert úgysem tudhatod. 50-100 km nem sok, arra lehet egészségesebb egy bicikli.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#64450) dugynok válasza Rivaul (#64448) üzenetére


dugynok
senior tag

Az órát ne nézd, lehet cseréltek már hengert is. Ki tudja mennyire gyilkolták, ezek zsákbamacskák. Ha a henger még jó egy idei, lehet más copat be. Csodát ne várj...

Kutyusod?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.