Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pocok256
veterán
válasz geri43 #85804 üzenetére
Full hd mellett mindenképpen kell az erősebb GPU az a i5 egy igen erős i5.... néhány U -s i7 et lazán elpicsáz. Hangzás pedig minden laptopon ramaty sajnos ez ilyen, de ha játszani fogsz szerintem úgyis fülesben teszed ott meg már mindegy.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
icons
addikt
Én csak annyit vetettem fel, hogy lehet nem kell Quadro. Az ismerősének állítólag 710M-en elfutott teljesen jól minden (az ő gépével elvileg voltak problémák, azért nem vitte úgy a Radeon HD 7650M a dolgokat ,ahogy tervezte).
Ez alapján egy dedikált GPUs Probook, Elitebook, Thinkpad már elég jó lenne nem? Vagy azok sem majdnem mind teljesítik az értelmes minőségi követelményt?
-
Tikakukac
titán
válasz superecneB #85808 üzenetére
Pedig van arról teszt, van bizony
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom hogy 130-140K ért ArchiCAD illetve AUTOCAD -re ennél jobbat nem kapok? Fujitsu Lifebook A544
Előre is köszönöm!
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
Khelben
nagyúr
válasz FrozenThrone #85810 üzenetére
Ha úgy érted, hogy "versenyezni szeretnék, 2 millióból 1.0-ás Opel Corsát vegyek, igaz?", akkor igen. Ennyiért ez van, akár alkalmas CAD-re, akár nem.
-
aktív tag
válasz Khelben #85811 üzenetére
Egy hölgynek lesz, és ekkora keretük van erre a célra. A kérdés meg pofon egyszerű, ennyi pénzért erre a feladatra az említett típus -e a legjobb?! Ha így van akkor egy egyszerű igen is megtette volna, nem kell hülye példákkal dobálózni
-
ivana
Ármester
válasz FrozenThrone #85812 üzenetére
Ennyiért ez az egyetlen laptop ami értelmes, cadre gyakorlatilag használhatalan az intel igp és a hd kijelző miatt. Vegyél egy használt elitbookot inkább az egyesek szerint jól néz ki a szálcsiszolt alu miatt. Legjobb valami ws tp lenne de az ritka.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A kollega arra próbált célozni, hogy ha esetleg gond lenne a géppel, mert nem ilyenre gondolt, akkor ne az ő anyukája kezdjen csuklásba, hanem nézzük meg az igényeinket és a piacot, majd vetítsük egy koordináta-rendszerbe és ha nagyon nem akarnak összeérni a vonalak, akkor gond van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
aktív tag
válasz Tikakukac #85814 üzenetére
Senki nem beszélt itt ilyenről, hogy ha nem fut rajta majd vaj simán a program, akkor majd csuklani fog bárkinek is az anyukája. Tisztába vagyok azzal hogy az említett keretből nem fogunk kapni csúcs masinát. Jelenleg ebből az összegből kel gazdálkodni. Lakberendező sulit csinál az említett hölgy, oda kell neki a készülék.
ivana: Sajnos csak újak játszanak.
Khelben: Szóval akkor aki ilyen sulit végez azoknak mind van 200+ ezres gépük? Meglepődnék ha tényleg így lenne. Nem ismerem az adott programokat, de gondolom ők nem olyan mélységben fogják a tanulás során használni, hanem inkább egyszerűbb, könnyebb feladatokra.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Ja, bocs, akkor: Nem.
Az általad kinézett gép tökéletesen, minden szempontból alkalmatlan mindenféle CAD-re. De tényleg, pont annyira, mint amennyire a 40 lóerős Opel Corsa alkalmatlan mindenféle versenyre. Persze ennek ellenére vannak, akik mégis ilyennel versenyeznek. Sőt, némelyikük még arról is meg van győződve, hogy a kocsija "jól megy", bármit is jelentsen ez. Erre próbáltam utalni. 2millióból nem lehet versenyezni, 100k-ból nem lehet játszani, 130k-ból nem lehet CAD-ezni.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz FrozenThrone #85815 üzenetére
Hát azért szokott. Főleg ha valami projekt van és akad az egész mint az állat. Akkor valaki b@zdmegelni fog Én is szoktam
Ez van, ennyiből csak használt.
-
ivana
Ármester
Akkor növelni kell a keretet 500k-ra, vagy elfelejteni az újat.
-
aktív tag
Már ne haragudj, de ezt nem akarom elhinni hogy 500k -s gép kell az említett iskola elvégzéséhez. Abszolút használhatatlan a két program futtatására a gépben lévő I3 -as proci 4GB rammal, illve HD4600 -as VGA -val?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz FrozenThrone #85819 üzenetére
Ha nincs driver Intelhez és/vagy a GPU nem támogatja azokat a kulcs utasításkészleteket meg minden egyéb mágiát ami kell egy CAD-hez akkor jha, használhatatlan is lehet. Ez az FHD dekódolás szindróma. Hiába van egy szép géped régről, ha nincs meg a dekódolásra alkalmas GPU kuka.
-
Khelben
nagyúr
Nem, akik ilyen sulit végeznek és nincs 500k-juk CAD gépre, azok az iskolai gépeket használják. Amikor nekem terveznem kellett annó, akkor nem a Celeronos Thinkpadon kínlódtam, hanem beültem a Silicon Graphics terembe, mert azért csinálták nemtomhány milliárdból... Persze ez régen volt. Lehet, hogy azóta elvárás lett minden egyetemen a saját gép, nem tudom.
-
QwErTy42
addikt
Nem abszolút. Azért egy program étvágya sok mindentől függ. Nem szabad végletekben gondolkozni.
A Catia-ban szaggat egy kombájn modell, ha nincsen mögötte vas de egy alap HD 4600-on is eldöcög, ha csak egy alvázat kell megjelenítenie.
A kettő között azért van bőven átmenet.
Jó barátom egy Dell 7537-en tolja az építész programjait egy Nvidia 850M-mel és az ő szintjén (csak semmi burj khalifa...) hibátlan.Ha a HD 4600 kevés, akkor oda a 840M-et javasolnám (és kifejezetten Nvidia karit írtam, mert a szájhagyomány úgy tartja, hogy a Cuda magok miatt az ilyen jellegű szoftverek jobban szeretik). Annak a legtöbb egyetemi felhasználás mellett elégnek kell lennie.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
aktív tag
-
QwErTy42
addikt
válasz FrozenThrone #85823 üzenetére
Én azért várnék a vásárlással egy kicsit, ha nem feltétlenül sürgős vagy írnék ennek a boltnak, hátha érkezik a közeljövőben használt munkaállomás.
Vagy akár itt hardveraprón is érdemes lehet keresgélni. Dell Precision-t szoktam látni többet is. Hátha....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
ivana
Ármester
Nem kell, lehet venni valami gagyit is, teljesítményben kibírja, de szétesik. Használt WS való erre ennyiért és kész. Egy W520 például. Lehet arra izgulni, hogy valami új, de akkor se jó erre. Ami úgy jött ki a gyárból, hogy ez bizony cadra van az 500k újonnan ez van. Ami meg simán munkára van az meg 400.
7537 se 130k-s gép...
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz LaptopSystem #85829 üzenetére
Off, csak megjegyzés: a keresőn lehetne finomítani, ha rászűrök, hogy 12-14 " között keresek, feldob 6 találatot, ebből 4 nagyobb 14"-nál, sőt, az első találat egyenesen egy 15,4"-os T61..
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Dhampir
félisten
válasz LaptopSystem #85829 üzenetére
A HP ProBook 6570b-ben az Intel HD 4000 +4 GB RAM-al megtoldva, 1366x768 felbontáson még a Stalkereket is elfuttatja, mindeközben hatékony, de mégis csendes hűtéssel. Arra gondoltam, hogy diavetítés lesz, de kellemesen csalódtam eme kísérlet során. Korábban azt hittem, hogy az ilyen játékokhoz legalább dedikált GPU kell, de nagy itt a technikai fejlődés, kicsit régebbi programok esetében sok mindenre elég lehet már egy Ivy Bridge alapú gép is.
-
Dhampir
félisten
válasz QwErTy42 #85833 üzenetére
Megvettem, természetesen típusának megfelelően irodai használatra, de kíváncsi voltam az önmagában álló integrált grafika teljesítményére is, amin őszintén meglepődtem.
A HP ProBookok mindig a szívem csücskei voltak. Kisembernek "kis" gép jár, mit nékem az EliteBook
Persze rendhagyó vagyok, mert díjazom a jó alacsony kijelzőfelbontást, csak a panel színminősége és a PWM ne legyen borzalmas, de kis kalibrálással átlagfelhasználásra simán elmegy, nézhető.
[ Szerkesztve ]
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok havernak kellene gép, légyszives ajánljatok minél többet ha lehet ugyanis a gép ukben lenne vásárolva, itt meg nem kaphatoak ugyanazok mint Mo-n. Koszi
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár héten belül, nem szeretne sokat várni
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200max
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Általános felhasználás, net, film, semmi komoly
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszik
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15coll kellene, fényes nem akadály, minél jobb kijelző, de tn is jó ha a gép megbizható
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Akksiról keveset menne, nem nagyon utazik
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha van olyan tipus ami win nelkuli akkor az, amugy nem akadaly a win7 megléte
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500GB tárhely kellene
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) szeretne bele msata slotot az ssdnek, ha em megoldhato akkor valoszinü caddyvel lesz berakva egy normal ssd. Jo kulfoldi support, megbizhatosag
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)uj preferalva szamla nem kellASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
LaptopSystem
őstag
válasz szetcsuszott #85831 üzenetére
ok ma átnézem a keresőt
köszi az észrevételt
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
GeGexx
aktív tag
Egyik ismerősömnek hiába magyaráztam, hogy radium = no gari, csak onnan vette a gépét mert 30%-kal olcsóbb volt mint máshol. Azóta tönkre ment benne egy szalagkábel elvitte gariztatni, majd a gyártó szólt, hogy nem nagyon lelhető fel a gép a nyilvántartásban ezért a gyári garancia nem játszik (szürke import). Most ott tartanak, hogy a bolt megcsináltatja saját költségén de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. A lényeg, hogy a radium még mindig nem ajánlott és nem véletlen.
-
félisten
-
LaptopSystem
őstag
válasz szabonagyur #85839 üzenetére
Sok esetben drága a tanuló pénz De feltétlenül megakarjuk ezt fizetni?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
félisten
válasz LaptopSystem #85840 üzenetére
Ahogy az emberek hozzáállását látom illetve láthatod néha, hogy milyen gépeket ajánlanak egyesek, szerintem egyértelműen addig nem vesznek az emberek normálisat míg nem buknak egy hatalmasat. Egyesek lehet nem is fognak vele mert vagy akkora szerencséjük van vagy olyan gyakran váltogatnak gépet, hogy a hiba nem náluk jön elő.
Na meg hány meg hány termék van ahol az emberek nem tudják, hogy olyan dolgot vásárolnak ami amúgy nem is létezik (pl. Tscból olyan TV-t amely márka nagyon rég óta nem gyárt TV-t csak hazai piacra de itt mégis kapható valahogy....).
-
redwhite78
aktív tag
válasz szabonagyur #85841 üzenetére
Mindenkinél van egy tanulási folyamat. Egyébként a probléma valahol ott van, hogy nagyon árérzékeny a magyar, így olcsón akar vásárolni és nem túl sűrűn (legalább 4-5 évig legyen jó). Sajnos a kettő kombinációja sosem szokott jól végződni. Nyugaton állítom, hogy ezekkel a konzumer szétesős gépekkel sincs annyi negatív tapasztalat, a mert egyszerűen nem nagyon használják gari időn túl.
#85836 alfa156:
A kereső nekem is érdekesen viselkedik. Igazából pontosan nem is tudom mi a hiba, de van amikor a szűrés után kimaradnak olyanok, amiknek benne kellene lenniük, mert a feltételeknek megfelelnének. (pl. keresési feltétel: üzleti noti, 100-150k, 14-16" -> nincs találat.) Vagy a notebook és a minőségi üzleti notebook kategória nem mutat megfelelő átfedést, ezenkívül üzleti noti rész alatt inspiron és asus x is akad.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
LaptopSystem
őstag
válasz redwhite78 #85842 üzenetére
ok rajta leszek
-
félisten
válasz redwhite78 #85842 üzenetére
Lehet árérzékenynek is nevezni, de sok része inkább fukar, hogy még szépen is fejezzem ki magam illetve mindenki azt hiszi ért a számítástechnikához, mint a focihoz. Nekem az a kedvencem amikor telefonra jut mondjuk 150e Ft, de annyiért legyen ugyanúgy csúcskategóriás laptop is...
A másik dolgot amit írsz már egyszer kifejtettem én is amikor valaki kérdezte, hogy miért nem jók akár a bay trail cuccok. Jók lennének azok is de 0,5-1 évre tervezve illetve tudni ha széthullik venni másikat. Tőlünk nyugatra ez működik is, van ismerősöm (meg voltam/vagyok is kint elég sokat) akinek egy tapizós Asus ultrabook szerűsége van, azzal jár egyetemre (nem mérnök vagy ilyesmi, csak simán diák nézéséhez, jegyzeteléshez mivel kint ez megengedett, illetve jobban (kulturáltabban) működik mint itthon), de kb ~fél évente cserélgeti is mivel fél év múlva már előjönnek a hibák, de rátudja, hogy mondjuk 300 euróért ez ilyen. Cserébe van mindig jó akksi idővel megáldott gépe ami éppen akkor még elég erős is ahhoz amihez neki kell, de tény az is, hogy fél év múlva kézzel lehet formázni a gépet.
-
vatafakk
aktív tag
sziasztok,
tekintve, hogy a FUJITSU A544 nem elérhető jó áron jelenleg, egy DELL 3542 jó választás lehet helyette?
videókártyája erősebb is talán, mint egy A544-nek ~130ezres árkategóriában, kérdés a minőség inkábbDell Inspiron 3542 laptop
(Intel® Core™ i3-4005U Processzor / 4GB / 500GB / NVIDIA GeForce 820M -
félisten
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
A szamitogepszakuzlet.hu-ról mi a tapasztalat? Érdemes onnan vásárolni laptopot? Mit jelent az hogy gyári felújított a laptop?
-
MrRL19
senior tag
helló
aki tud ajánlani 50ezer körül lapost meg köszönném (amit ki néztem eddgi lenovo t500,de nem találok most fent olyat amiért el is mennék azonnal ) szóba jöhet bármi ami ilyesmi minőségű vagy jobb
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
adamsky92
csendes tag
a 820 és a 840 Geforce közt mi a különbség?
-
MacCay
tag
hello, 17"-os notebook-ot szeretnék, zömmel irodai munkára, esetleg filmnézésre, lehetőlen win. nélkül. 150 ezer HUF környékén. megbízhatót, sok garanciával.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest