Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz vadkutya01 #86900 üzenetére
Widihez működő integrált kell HD2000 felett és Intel wifi kari. Ergo az N szabványnak ehhez semmi köze az AC-nak sem.
Az Asus oldala nem mérvadó sajnos az global.Gergosz2: Felírtam anno szerencsére én is
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bluobluo75
őstag
válasz szabonagyur #86881 üzenetére
Mondjuk meg épp ott nincs
-
félisten
válasz bluobluo75 #86903 üzenetére
Amúgy meg kb. edgtl-ban nézném meg a helyedben, meg a szokásos számító gép üzletek dcom meg ezek, de nem akarok itt reklámozni. Sajnos elég szűkös a kínálat ilyen téren MC-n.
-
Gergosz2
veterán
válasz bluobluo75 #86903 üzenetére
neten rendeld, ott még kapsz HP 455-öt, ha türelmes vagy akkor még A544 is lehet belőle.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
tibe0309
tag
válasz bluobluo75 #86906 üzenetére
Sziasztok!
Látom téma az N550 és N551, én is egy ilyesmi vételén gondolkozom, max 250-ért.
Az alábbi két laptopot néztem ki:
- N551 - iPon
- N550 - laptopszalonHa jól látom a hardver ugyanaz mindkettőben, mindenben megegyeznek. Jól sejtem, hogy a különbség kb annyi, hogy az N551 könnyebben bővíthető (normális szerelőablak) ill az N550 jobb wifi kártyával rendelkezik.
Tényleg csak ennyi a különbség, vagy valami más elkerülte a figyelmemet? Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül?Köszi, Ábel
szerk: Bocs, hogy választ nyomtam
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
üdv.
Ma már majdnem megvettem a notebook-ot amit itt ajánlottatok, de közben rábukkantam egy asus-ra. Hardweres teljesítményt nézve melyik az erősebb? HP ProBook 455 vagy ASUS X550CC-XO108D
BANZAII
-
LógaGéza
veterán
válasz Tikakukac #86866 üzenetére
Akkor az X550 is ajánlható, ha külső monitoron lesz használva?
(1) Mihamarabb
(2) Max 190ezer
(3) Egyetemi dolgok és játék
(4) BF3/4 van célozva, FullHD-n
(5) Külső monitoron lesz főleg használva érdemlegesen
(6) Haza - kollégiumba, nem tervezi utazás közben használni
(7) Nem szükséges
(8) SSD mellé HDD nem árt, akár utólag belerakható opció is szóba jöhet, RAMból 8GB-ot céloznék meg minimum, ODD nem szükséges.
(9) Nincs
(10) Csak új.Esetleg olyan opció is megoldható, hogy gyengébb proci erősebb VGA-val, bár ez ha jól tudom nem így működik
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Tikakukac
titán
Ha erő kell akkor asztalit javaslok, nekem 15 éve nem hullott szét desktopom, laptopom annál inkább.
LógaGéza: Bármi jó ilyen alapon. Mivel asztaliként használod ja. Csak akkor nem tudom minek ennyit beletolni.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Princz22
csendes tag
Segítsetek dönteni! I3-4030u és egy geforce 820m 1gb-os kártya vagy egy a8-6410 és egy r5 m230-as kártya? Előre köszi a válaszokat.
-
QwErTy42
addikt
válasz Princz22 #86914 üzenetére
Mindkét videokártya gyenge mint a lepkefing. Egy integrált intel HD 4400 teljesítményét tudják. Játékra szinte teljesen alkalmatlanok. Arra jók egyedül, hogy eggyel több legyen a hibaforrás a laptopban.
No meg egy laptop nem csak hardverből áll, hanem van még ház, felhasznált anyagok minősége, hűtés, zsanérok... szerviz és support.
Ha neked egyedül a számok játszanak, akkor tuti, hogy valami fostalicskát fogsz venni.
Inkább töltsd ki az összefoglalót!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
LógaGéza
veterán
válasz Tikakukac #86913 üzenetére
Mivel egyetemista a srác, és azért előadásokra bevinné, és ott "jegyzetelni" belefér egy TN paneles kijelző is. Kollégiumba és otthon is van külső monitora, de az otthoni gépe kuka... Ezért akar most laptopot.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Totti1990
újonc
Sziasztok!
Szerintetek hosszú távra, otthoni általános használatra melyik laptopot vegyem meg?
Fujitsu A544 -
Gergosz2
veterán
válasz Princz22 #86917 üzenetére
remélem nem BF4-et akarsz futtatni max részletességgel rajta.
Ennyi pénzért Fujitsu A544 lesz majd valamikor márciusban, de valszeg inkább már 130k körül lesz. Más értelmes új ennyiért nincs, alternatívának használt üzletik vannak.
(#86918) LógaGéza
Előadásra minek laptop? Programozás gyakon és egy két laboron kívül nincs értelme, mert tuti internetezni fog. meg megnézném azt villámkezű és megfelelő skillel rendelkező egyént aki egy matek, fizika, villamosságtan előadást képes úgy legépelni, hogy abból valami használható is legyen. Papír ceruzánál nincs még jobb ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz LógaGéza #86918 üzenetére
Legyünk őszinték, uncsi órákra kell netre. Ez a nyílt titok. Erre meg ennyit nem kell beletolni a notiba, venni kell egy T400-at és kész. Ha tényleg kell majd rendes noti akkor vesz normálisat. A fennmaradó pénzt addig forgassa meg vagy bulizza el. Sokkal jobban jár.
-
LógaGéza
veterán
válasz Gergosz2 #86920 üzenetére
Ez volt az igény. Amúgy én is ezt mondtam neki, ha már bemegy, akkor legalább hasznosan töltse el az időt, ne Facebookon lógjon, vagy tolja a Hearthstone-t, de hajthatatlan Végül én leszek a szemét, hogy nem segítek...
-
Podi87
csendes tag
Sziasztok!
Asztali PC "hívőként" új gép vásárlása előtt állok, de úgy néz ki, hogy a közeljövőben munkám miatt hosszabb-(rövidebb) ideig többször külföldön kell lennem, ezért felmerült a gondolat (vagyis igazából úgy határoztam), hogy a mobilitás végett egy laptopot vásároljak. Azonban nem szeretném feláldozni a jobb teljesítményt a hordozhatóság oltárán, így mindenképpen erősebb "gamer" típusú laptopban gondolkodom.
1. 1-2 héten belül, max. március végéig
2. Nagyon max 500.000Ft
3. kb. ebben a sorrendben... irodai munka, játék, nagy felbontású képek/videók szerkesztése, térképszerkesztő/rajzoló szoftverek..ezek a legfontosabbak
4. A mostani gépem elavultsága miatt elszoktam a komolyabb kinézetű játékoktól, de egy új gép birtokában természetesen fullHD extrém grafikán (Crysis3, Alien Isolation, Dragon Age, Evolve, Dying Light, Assassin's Creedek, Total War újabb részek, Batman, SW Battlefront majd stb...ja és persze WOT)
5. min. 15,6" jó betekintési szöggel
6. nem sokat, csak ha hosszabb időre megyek valahova mint ahogy fent említettem, és utazás közben nem használnám
7. win8-10,
8. 1 TB megfelel viszont fontos lenne a gyorsaság
9. Webcam, kártyaolvasó sok usb és monitor csatlakoztatása multimédiás célokra
10. csak új, min 2 év gari de több is jóNa valójában már kikerekedett ez a gondolat és némi tájékozódás után egy ASUS ROG G751JY masinát szemeltem ki (leginkább az új nvidia gtx 980M miatt), vagyis ennek több típusán vacilálok...van a T7012D ebben erősebb a proci ezért 30ropival drágább, így 480 és van a T7015D a "gyengébb" procival 30al olcsóbban és ehhez talán vehetnék egy ssd-t...nem tudom melyik lenne jobb megoldás, illetve van a T7012H amiben meg 16GB RAM van lassabb winyóval, ez utóbbi a legdrágább 490 körül mozog.
Összességében elmondható hogy nehezen tudok dönteni, és nem tudom vajon lehet-e jobban szeretni mint egy asztalit. Elsődleges cél hogy gyors legyen, a mindennapi szoftverekkel és képszerkesztő/rajzoló progikkal egyaránt, mert a mostani gépemtől rendesen dührohamaim vannak miközben perceket várok 1-1 böngésző és egyéb szoftver betöltésére...gusztustalan dolog, ilyet soha többet nem szeretnék tapasztalni, mert az utóbbi pár évben elfogyott a türelmem! És nem mellékes hogy nem szeretném a gari lejárta után falhoz csapkodni mérgemben, mert beszart vagy elavult stb, tehát egy jó darabig nem szeretnék új masinát venni.
Másrészt olvastam hogy márciusban jönnek az új UHD-s lenovo Y50-70-es gépek szintén nvidia 900-as szériával és nem tudom érdemes-e várni ezekre, illetve hogy jön-e ki valamikor a közeljövőben hasonló kategóriájú 900M-es szériával szerelt bármilyen más gémer masina?
Végül pedig a vásárlás helye is aggasztó, itt van pl a rádium.hu ahol a legjobb árakkal csalogatnak, de semmi jót nem mondanak róla stb..
Előre is köszi a segítséget és bocsi a sok karakterért -
félisten
-
_ak_
addikt
Sziasztok,
2 gép maradt a végére.
T400: p8600, 4gb ram, intel / ati, 2-3 óra közötti akku. 48,5k
8440p: i5 520m, 4gb ram, integrált gpu, kb 1 órás akku. 55k
Mindkettő nagy felbontású. T400 felé húzok árban is szimpatikusabb, ill. jól jöhet az erősebb akku is. Ezek ismeretében megérhet-e annyi pluszt a jobb proci vagy "felesleges"?
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
válasz Khelben #86930 üzenetére
Játszani nem játszanék, csak egy kicsit fejlettebbnek tűnt az Ati, ill. arra gondoltam, hogy driveresen talán támogatottabb. Azért az Intellel anno meggyűlt 1-2szer a bajom, ezekkel az "újabbakkal" nincs semmi tapasztalatom. Jó, végül is amire kell arra elég.
Továbbá úgy tűnik, hogy kapnék egy kis kedvezményt a HP-ra, így még kevesebb pénzbeli különbség lenne, gondolom ez esetben nincs min gondolkodni... Igaz 8440p-be akkut nem láttam 18k alatt.
Let's begin, de gozaimasu!
-
bsasa1
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy egy új HP 250 G3-as notebookot tudnék venni elég jó áron, de nem igazán tudom mire elég a benne lévő Celeron N2840-es proci. Netezésen, filmnézésen, office-on kívül nem nagyon lenne másra használva. Köszi a segítséget!
-
Khelben
nagyúr
válasz bsasa1 #86932 üzenetére
Van nálam most egy gép I3 4005U-val. Csak azért nem vágtam még falhoz, mert nem az enyém. De egyszerűen nem való az égvilágon semmire, még a legegyszerűbb netezésre sem. Namost az általad nézett Celeron pont feleekkora teljesítményű. Egy bekapcsolás alatt megfő a vasárnapi ebéd.
-
tibe0309
tag
A kérdésem még mindig él
Azaz, van-e valami számottevő érv az Asus N550 mellett, ha pont ugyanaz a hardvere, mint az N551-nek (és árba is egy kategória)? Eddig a szerelőablak vs jó wifit találtam, de tényleg csak ennyi? -
-
Gergosz2
veterán
válasz tibe0309 #86943 üzenetére
N551-nél még kicsit variáltak pl: a mélynyomó és mikrofon bemenete átkerült jobbra, a meleget is oldalt nyomja ki nem a kijelző felé(nem mintha ettől jobban hűtene ) .
Van tesz mindegyikhez de a két gép 99%-ban ugyan az. A szerelő nyílás meg oké lehet pozitívum de nem nagy kunszt lekapni a N550 alját sem, 8 csavart kell csak kihajtani.
Azt vedd meg amelyik olcsóbb.
-
törölt tag
Sziasztok,az alábbi paramétereknek megfelelő laptopot keresnék:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)max 400ezer
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)internetezés+videoszerk.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Min. high legalább full hd
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mivel kamionba lenne,szerintem inkább matt,de ez nem meghatározo
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Kamionos vagyok,ezáltal csak hordozásra szánom
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Win 7-8
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?Legalább 1TB,ssd jolenne,legalább 8 gb RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak uj -
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy egy új laptopot vegyek.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
130.000-150.000
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
programozás (Eclips, NetBeans)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem fogom használni.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
~15", min 720p, matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordoznám heti 3-4 alkalommal, de utazás elvétve használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7, Win 8.1 támogatás, de Win rakok én rá.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD szeretnék, legalább 128 GB-nyit, RAM 4 GB - 8 GB
optikai meghajtót nem kérek.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Esetleg HDMI, de nem fontos.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új és használt is szóba jöhetA gyakori hordozás miatt a topikban olvasottak alapján használt üzletit lenne a legjobb választás. Kérdés, hogy melyik?
[ Szerkesztve ]
-
Bibi67
tag
Sziasztok!
A lányom barátnője kint dolgozik Ausztriában,szeretne vásárolni magának egy notebookot csak internet,zene,film,sulis dolgokra használná,játszani nem akar rajta.A keret 500 -600 euró kb.Az ottani MédiaMark-ba akarja megvenni link tudnátok innen ajánlani neki olyat ami erre a célra megfelelne,és itthon is lehet garanciáztatni ,ha valami gond lenne vele.Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Zoli
[ Szerkesztve ]
BenQ GW2320 ips full hd monitor, Asus P8B75-M,i5-3470,2x4GB DDR3 1600Mhz,FSP 350-60hhn/85/,750GB Samsung HDD
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest