Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#82901) fateless válasza Tikakukac (#82794) üzenetére


fateless
veterán

Régen sokat jártam ide olvasgatni, üzleti gépek terén tanácsot is adni, gondolom még emlékszel rám.
Aztán egyre több, általad is említett inkompetens fórumtárs jelent meg itt is, más helyeken is, és inkább csak olvastam, nagy néha megosztottam valamit, így telt az elmúlt kb egy év, mert nekem nem volt annyi türelmem, mint neked.

Ugyanakkor amikor szabonagyur kijelenti aláhúzott félkövér nagy betűkkel, hogy semmit nem szabad venni az emag-ról, mert nincs garancia, akkor leírom, hogy ez nem igaz, hiszen teljesen más a tapasztalatom. Amikor garanciális ügyem volt velük, akkor minden rendben megtörtént, de amikor gyerekjátékot vettünk, vagy épp lego-kat, akkor sem volt semmi problémánk. Nem értem, hogy milyen indokból jön az egy laptopokkal foglalkozó fórumban, hogy semmit nem szabad vásárolni ilyen helyen, különösképpen hogy pl az emag nem úgy működik, hogy mindent Romániából küldenek, hanem le vannak szerződve magyar boltokkal is, pl a 4 karácsonyi játékrendelésünk tőlük mind magyar bolttól jött, akik szerződéses partnereik.

Nem bátorítottam senkit arra, hogy az emag-tól vásároljon (magad is láthatod, hogy nem is írtam ilyet), nem igazán érdekel engem, honnan veszik meg az emberek a gépüket. Viszont egy ilyen mértékű ferdítés ellen mindenképp felszólalok, ahogy tudom, hogy te magad is tennéd.

szabonagyur

Nem igazán értelek. Volt egy rossz tapasztalatod az ügyfélszolgálatnál az emag-gal, ebből pedig levonod azt a következtetést, hogy nicns náluk garancia. Ugyanakkor ketten leírtuk a saját tapasztalatunkat, hogy nekünk nem volt ilyen problémánk, akkor meg azt mondod, hogy csak egyedi eset. Ez kettős mérce, miszerint a te tapasztalatod (ami a saját elmondásod szerint nem is a garanciáról szól, hanem a boltról) sokkal inkább megállja a helyét, mint másoké, ráadásul néhány tapasztalatból általános érvényű következtetést vonsz le minden termékkategóriára. Volt már rossz tapasztalatom az edigital-lal is, mégsem mondom azt, hogy nem szabad onnan venni semmit...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#82902) szabonagyur válasza fateless (#82901) üzenetére


szabonagyur
félisten

A lego és társai most hogy is jönnek ide? Gépekről beszélünk, az a kutyát sem érdekli, hogy mást hogyan meg éppen ki árul, ez teljesen irreleváns itt, főleg mivel egy lego vagy játék garanciával sem nagyon rendelkezik :U

Amúgy remélem te magad is olvasod az emag garanciális tájékoztatását, ők is leírják, hogy van ami gyártói garis van ami nem. Ezt hiába szépíted a gépek nagyon nagy része nem magyar billentyűzettel rendelkezik (csak szűrj rá, hogy mondjuk 200-ból ha 10 gép ami magyar és nem nemzetközi billentyűzetes), és szintén lutri milyet kapsz

És az is elég vicces, hogy az én nézetemet azért vonod kétségbe mivel Te és egy másik kollégának meg jó tapasztalata volt, ez mi ha nem általános következtetés levonása?

Ha meg majd valaki megveszi és az itthon gyártó kiröhögi a garanciával mit csinálsz?

Az meg, hogy épp magyar bolttól kaptál valamit a gépeket az emag árusítja, nézd meg az egyes tételek szűrése esetében melyiket szállítja más bolt, laptop esetében minimális.

A Te nézeted szerint ennyi erővel ajánlható bármilyen gép, én is tudok olyat akinek se az Acer, Asus vagy Lenovo gépek garanciális ügyintézésével semmi baja sem volt, innentől nem lehet általánosan kijelenteni azt sem, hogy azok rosszak.

De tudod mit nekem mindegy, ajánlja aki akarja azt, én nem fogom továbbra sem. Nem egy tapasztalat alapján van ez így, de senki sem köteles nekem hinni ahogy megtette a kolléga meg többen is. Ahogy már mondtam: kell a szervizesnek is munka ;)

ui: gondolom az is véletlen, hogy az emag fb oldala letiltotta az oldalra való hozzászólás lehetőségét és a korábbi panaszokat törölte ahol éppen a garanciát vitatták....

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82903) fateless válasza szabonagyur (#82902) üzenetére


fateless
veterán

Leírom még egyszer a számodra, hogy érthesd:

- nem ajánlottam az emag-ot

- azt írtad, hogy semmit nem szabad venni az emag-tól, mert nincs garancia - nos, saját és más tapasztalata, hogy van garancia

- leírtad, hogy nem ide illő terméket rendeltél (te hoztad fel először a notebook-on kívüli termékeket), és rossz volt a tapasztalatod az ügyfélszolgálattal, ezért írtam le, hogy én pedig különböző nem informatikai termékeket is rendeltem, azokkal sem volt problémám (így jött a lego és társai a képbe, így hoztad ide őket)

- Én nem állítottam meg általános érvénnyel, hogy az emag jó bolt, te kategorikusan kijelentetted, hogy semmit nem lehet tőlük venni.

- nem mondtam, hogy ajánlható bármilyen általad említett gép, sőt, ha ismernél (de nem ismersz, mert amikor még ajánlottam gépeket, csak tanácsot kérni jöttél ide), tudnád, hogy nem is ajánlanék ilyen consumer gépeket.

- a mostani leírásod kifacsarása az általam leírtaknak

Amit te írtál, idézem:

NEM SZABAD SEMMIT VENNI AZ EMAG-RÓL. NINCS GARANCIA HOZZÁ!!

az egy általánosítás, ami téves és félrevezető. Én ez ellen szólaltam fel.
A többi dolog, amit leírtál, már csak tőled származó csúsztatás és félreértelmezés. Ilyeneket ne írj, és ne adj a számba szavakat. Rengeteg gépet szereltem, a vállalkozásomat áprilissal szüneteltetem, mivel mást helyeztem előtérbe, de addig rengeteg gép ment át rajtam, azóta is hobbi szinten foglalkozom velük. Elég jól ismerem a gépeket kívül-belül. Nem érdekel, hogy te mit ajánlasz másoknak, az sem hat meg, hogy az elmúlt egy évben valóban hozzáértő lettél, vagy csak ismétled, amit mások leírtak (hiszen két éve még nagyon nem ismerted az üzleti gépek világát, de persze egy év alatt sokat meg lehet tanulni), de attól még egyfelől egy félrevezető kijelentést tettél, másfelől pedig általam sem nem mondott, sem nem vélelmezett dolgokat tulajdonítasz nekem. Ezt ne tedd. Ártasz vele másoknak és magadnak is.

Még egyszer leírom zárásként, hogy értsd:

Nem mondom azt, hogy az emag garanciája hibátlan és senkinek nem lesz gondja vele, hanem a te kijelentésedet cáfoltam meg másodmagammal.

A többiektől elnézést kérek, hogy ilyen OFF dologgal tarkítottam a fórumot, de remélem, a félrevezetésre való rávilágítás segítséget nyújtott. Folytatása itt nem következik részemről.

[ Szerkesztve ]

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#82904) szabonagyur válasza fateless (#82903) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hagyjuk inkább... neked is más véleményed van a boltról nekem is.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82905) speed471 válasza fateless (#82903) üzenetére


speed471
aktív tag

Ne foglalkozz vele itt egy boltot ajánlott meg 2 gépet és mostanra már több boltból több megbízható tipus közül tudok választani van 152k ba egy dell i5 gépecske + nvida 820..utóbbi gratisz a lényeg a 150k volt.

Nagy választék van nekem azt írták hogy csak 2..... Azt írták káromon tanulok mit is? Egy megbízható dell, asus esetébe? Semmit...

Mindig saját magam döntöttem el mit veszek hol és mennyiért...Mindig jól döntöttem.

Amúgy e magtól van egy s3 és hibamentes!!
A jelenlegi barátnőm gépe amit én raktam össze + a gépem alkatrészei az a pcx től és lenditől van..
itt jelenleg nem segítségnyújtás folyik.

További szép napot.

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82906) QwErTy42 válasza fateless (#82903) üzenetére


QwErTy42
addikt

Szabonagyur-ral kell hogy egyet értsek.
A saját és ismerősöd tapasztalata nem reprezentatív. Sőt! Még statisztikának is kevés az alacsony elemszámával. Így elég csúnyán bukott az érvelésed.

Az ilyen áfacsalós, külföldről behozós bandáknál mindig kérdéses a garancia mibenléte.

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#82907) szabonagyur válasza speed471 (#82905) üzenetére


szabonagyur
félisten

És elmered végre árulni, hogy melyik Dell-t vetted? Gondolom 3542-t.... Majd meglátod a hibáit magadtól is, így van saját károdon tanulsz.

Megbízható Asus? Nézd már meg az Asus téma utolsó előtti hozzászólását az X550 gépről. Gyakorlatilag vadi új, touchpad sosem volt használva és már lekopott, Asus szerint lehet nem is garis javítás. Ennyit erről.

És van Asus meg Dell is megbízható csak nem ennyiért.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82908) Polllen válasza QwErTy42 (#82906) üzenetére


Polllen
nagyúr

De nektek van más érvetek, mint "A saját és ismerősöd tapasztalata", ami "nem reprezentatív" az emag ellen?

Szerintem elég értelmesen fogalmazott, nem nehéz megérteni. Pl. a feketelista topikban az emag és laptopszalon is szerepel 1-1 issue-val. A bejegyzés alapján mindkét cég hibázott.

És tényleg nem túl bölcs dolog kategorikusan kijelenteni, hogy fúúúj emag. A környezetemben pl. csak pozitív tapasztalat van velük kapcsolatban.

Ezért is kérem, hogy konkrétiumokat a népnek, hogy legközelebb ne onnan vásároljanak az ismerőseim...

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#82909) QwErTy42 válasza speed471 (#82905) üzenetére


QwErTy42
addikt

Mindig saját magam döntöttem el mit veszek hol és mennyiért...Mindig jól döntöttem.

Akkor nem is tudom, hogy miért túráztattad a fórumot napokig... :W

(#82908) Polllen

Egyik gyártó sem forgalmaz kis hazánkban (1-2 kivételtől eltekintve) külföldi billentyűzettel gépeket.
Itt viszont a 100-150 ezres kategóriában 48-ből csupán 1 gép van magyar billentyűzettel:

[ Szerkesztve ]

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#82910) speed471 válasza szabonagyur (#82907) üzenetére


speed471
aktív tag

Még nem vettem semmit mert barátnőm szüleinek lesz nekik ennyi a keret éa otthoni használathoz pont jó.
A amd ről csak annyit hogy olvass pár forumot milyen szutykok.

Ati már már jó lenne de a driver kakukk nem úgy mint nv nél.

1 gép

2 gép

3 gép

És én elfogadom hogy valaki ati /amd-t szereti de nekünk nincs rá szükségünk.
Abban viszont soha nem fogunk eggyetérteni hogy a dell asus szar...és ez így van jól.
Felsőbb kategóríába pedig már igazán nehéz rosszat találni.
Még ahogy időm engedi szétnézek a asusok és lenovok között.

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82911) speed471 válasza QwErTy42 (#82909) üzenetére


speed471
aktív tag

Mert a win 8 fos bekavart csúnyán és igénytelen rendszer jobban teljesít kis gépeken. :(((
Arról nem is beszélve hogy ki írhatnák melyik gép milyen rendszert támogat kicsit könnyebb lenne a választás.
Vagy lenne egy win 7 kategória mert sok sok embert nem érdekel a win 8. Ez kb olyan mint a wista.
Van egy stabil win..azt kellett volna fejleszteni.

De mind1.

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82912) Khelben válasza speed471 (#82910) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ennyiért már kapnál rendes gépet is, de te tudod. Pl. a HD 4400 mellé tök felesleges a 820M, mert ugyanaz a teljesítménye a kettőnek.

(#82913) szabonagyur válasza speed471 (#82910) üzenetére


szabonagyur
félisten

Te milyen AMD hibáról beszélsz? Nagyon nem vagy képben a dolgokról látom ;)

I3 4005u-s gépet venni? Hát jó vicc, majd megtapasztalod, hogy csak a neve az i3 amúgy sehol sincs teljesítményben..

És ki írta, hogy felső kategóriában Asus vagy Dell nem jó? Szerintem soha senki.... De mondom nézd meg Asus téma bejegyzését, aztán majd rájössz mennyit is ér az olcsó Asus gép.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82914) szabonagyur válasza speed471 (#82911) üzenetére


szabonagyur
félisten

Megszólalt a nagy programozó aki tudja mit, hogy és merre kellene fejleszteni :C

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82915) speed471 válasza Khelben (#82912) üzenetére


speed471
aktív tag

Evvel eggyet értek a i5 nek látom értelmét mert programok kihasználják.

Hallgatlak! Nem amd és nem atis gép támogatott win 7 el.... :R

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82916) szabonagyur válasza Polllen (#82908) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ez tudtommal egy ajánló téma, nem a napokon keresztül, minta példával indokoljuk meg milyen gépet szabad venni milyet nem. Elvégre azért lenne, hogy tapasztalt ember adnak tanácsot olyannak aki nem tapasztalt, mindenféle eltúlzott indoklás nélkül. A gyenge minőség, gyenge gari miért nem elég?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82917) speed471 válasza szabonagyur (#82914) üzenetére


speed471
aktív tag

Látod ez az a pont ahol te már nem tudsz normálisan érvelni sem evvel kapcsolatban sem boltal...
Ha mondanám hány programot futattok nap mint nap tesztként is!! Úgy se hinnéd el hiszen hazudok de ha gondolod mondok egy címet és sörrel várlak :)
De maradjunk annyiban hogy win 8 és társai ki estek a mezőből.

Még linux jó de a win 7 a legbarátságosabb a felhasználók számára.
de ez off! Én elfogadom a döntésed mégse állítom hogy nem mondasz igazat és nem is sértegetlek.
tehetetlenség nagy úr. Te eltudod fogadni a mások döntéseit anélkűl hogy butaságot írnál?

Itt segítséget kértek sokan és megköszönték...te még is azt írod hazudok meg hülyeséget veszek hol a reális érv :U Sértegetés nélkűl???

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82918) Khelben válasza speed471 (#82917) üzenetére


Khelben
nagyúr

Megjelenése óta win8-at használok és még egyszer sem láttam a csempés felületet, minden pont úgy néz ki, mint a win7 alatt. Szóval ez a win8 utálatod a hozzá nem értésedből fakad, semmi más oka nincs.
Az ajánlott gépeket már felsoroltuk neked, vagy elfogadod, vagy nem, mást nem fogunk ajánlani. Úgyhogy azt hiszem be is fejezhetjük, kérem a következőt.

(#82919) szabonagyur válasza Khelben (#82918) üzenetére


szabonagyur
félisten

A Win8 utálatot múltkor még azzal indokolta, hogy ismerőse németben a cégnél is Win7-et használ és ha ott nem váltanak akkor annak az az oka, hogy szar. Most jött már az az indok, hogy neki a Win8 nem is megy.

Mindegy vegye amit akar, onnan ahonnan akarja. Majd várom a Dell témában amikor ez meg az nem fog menni vagy a poros kijelzőn fogja látni a billentyűzetet mivel annyira benyomódik a 3542 teteje.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82920) Khelben válasza szabonagyur (#82919) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ja, németben. Értem. Én nem is szólok, hiszen csak egy több tízezer fős cégnél dolgozom nagyvállalati környezetben, gyakorlatilag minden új technológia itt van nálunk a megjelenése után max. fél évvel, nekünk megfelel a win8. De ha németben az ismerős azt mondta, akkor természetesen nem vitatkozok :D

(#82921) speed471 válasza Khelben (#82918) üzenetére


speed471
aktív tag

Így van befejeztük. Kérdésre értelmetlen választ adtál.

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82922) speed471 válasza szabonagyur (#82919) üzenetére


speed471
aktív tag

Kevered a szezont a fazonal másold be nekem légyszíves a német ismerősös szőveget :Y

A tehetetlenség és a hozzánemértés részemről itt végleg lezártam!! ;)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82923) Kbali válasza Polllen (#82908) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nézd meg az árukereső vagy árgép oldalán az emag-gal kapcsolatos véleményeket. November eleje óta gyakorlatilag pozitív visszajelzés nincs. Be is volt linkelve, mikor elindult ez a flamevihar.

(#82924) Kercsi17


Kercsi17
tag

Sziasztok!
A napokban olvastam a fórumon, hogy az integrált kártyák támogatottságával kapcsolatban merültek fel dolgok. A kérdésem az lenne, hogy pl egy laposban, amiben HD3000 van nem tudok win8-at felrakni? Vagy milyen hátránnyal kell számolnom ilyen kártya mellett? Előre is köszönöm a segítséget.

(#82925) Vermilion69 válasza Kbali (#82923) üzenetére


Vermilion69
aktív tag

Csodás eMag
Én is lebeszéltem a kenyérsütő ismerőseimet, hogy ne innen rendeljenek dagasztógépet, mert aztán ki tudja, milyen lesz az a garancia.. :U

(#82924) Kercsi17

Nem akarok hülyeséget mondani, de ezt szerintem úgy tudod megnézni, hogy a laptop gyártójának honlapjára felmész és ott a konkrét típusnál megnézed, hogy van-e rá win8 driver, ha van, akkor fel tudod rakni minden gond nélkül, én úgy tudom, hogy nem befolyásolja, hogy milyen kártya van benne.

[ Szerkesztve ]

(#82926) fateless válasza Vermilion69 (#82925) üzenetére


fateless
veterán

“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”

mire jó a linkelgetés?

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#82927) Khelben válasza fateless (#82926) üzenetére


Khelben
nagyúr

Bele is olvastál? Azok adtak 5 pontot, akiknek semmi gondjuk nem volt a cuccal (néha azok se, mert nem azt küldték, amit rendeltek vagy nem küldték egyáltalán...). Akinek bármilyen garanciális problémája volt, az mind panaszkodik, hogy szarnak a fejére.

(#82928) QwErTy42 válasza fateless (#82926) üzenetére


QwErTy42
addikt

A linked második bejegyzése kicsit furcsa, mert erre a véleményre mégis négy csillag "született":
"Megbízhatatlan bolt, ha szervízről van szó. Egy másik termékemmel december 23-a óta semmit sem kezdtek, emailre nam válaszolnak, telefonon - ha egyáltalán el lehet érni őket - csak hitegetnek.
Figyelem! Ez egy román bolt, a pénzed Romániába megy ki. Ha valami gond van, bottal ütheti az ember a nyomát! !! ! Senkinek sem ajánlom a boltot!"

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#82929) fateless válasza QwErTy42 (#82928) üzenetére


fateless
veterán

Figyeljetek!
Nem mondom, hogy vegyetek az emag-tól dolgokat, egyszer sem állítottam.
Azt sem mondtam soha, hogy nincsenek rossz tapasztalatok velük.

Arról beszélek, hogy a rossz tapasztalatok nem egyenlőek azzal, hogy nincs garancia.

Nem kértem soha senkitől itt a fórumban, hogy ajánlja az emag-ot. Azt kértem, hogy ne állítsatok olyat, hogy semmit nem szabad onnan venni, és hogy nincs garancia a termékeikre. Ennyi. Innen indultunk. Lehet ezt fokozni, körbemagyarázni, hasonlók. Nem én vagyok az emag, nem hat meg, ha nem szeretitek, de az igenis böki a csőrömet, ha valótlanságok vannak tényként állítva.

A beszélgetés az emag-ról innen indult ki, hogy semmit nem szabad onnan venni és nincs garancia. Én ezt cáfoltam meg. Nem is értem, hogy ezt a részét miért nem sikerül elolvasni, és többnyire csak mögégondolni másokat :F

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#82930) ivana válasza Kercsi17 (#82924) üzenetére


ivana
Ármester

A HD3000 működni fog az sandy. Még T60-akra is fel lehet rakni a win8-at (GMA950), lehet, ami lehet, hogy produkál egy-két érdekes dolgot, de a HD3000-rel nem lesz probléma.

(#82931) szabonagyur válasza ivana (#82930) üzenetére


szabonagyur
félisten

A HD3000 már határ eset mivel most fut ki a támogatása sajnos.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82932) Kercsi17 válasza szabonagyur (#82931) üzenetére


Kercsi17
tag

Köszi mindkettőtöknek, akkor gondolom érdemesebb már legalább a 4000-rel szereltet venni.

(#82933) szabonagyur válasza Kercsi17 (#82932) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ha a jövőt nézed és kell a gyártói támogatás akkor igen ilyen szempontból jobb. De az is sem kizárt, hogy a régiekre is lesz új driver portolva, csak ugye a kérdés mindig a mikor.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82934) ivana válasza Kercsi17 (#82932) üzenetére


ivana
Ármester

Annyira nem régi még a HD3000 szóval szerintem még bőven menni fog rajta a win10.

(#82935) brumi1024 válasza speed471 (#82910) üzenetére


brumi1024
veterán

"Felsőbb kategóríába pedig már igazán nehéz rosszat találni."

De jó is lenne, ha ez igaz lenne. Manapság már 4-5-600k-ért is olyan szemetet tudnak eladni, hogy öröm nézni.

(#82936) speed471 válasza brumi1024 (#82935) üzenetére


speed471
aktív tag

Hajrá akkor légyszi mutasd :C

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82937) Polllen válasza szabonagyur (#82916) üzenetére


Polllen
nagyúr

Elég, nem is emiatt szólalt fel a fórumtárs, hanem azért, hogy semmit se végy ott. Bár ahogy látom már újra leírta.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#82938) speed471


speed471
aktív tag

Szóval semmi értelmes érv nincs csak innen vedd csak ezt ez a király a többi dísznek van nyilván.
szabonagyur pedig nem linkelte nekem a céges érvet amit írtam hol ott ilyen nem történt ezért megakadt.. amúgy ilyen jelegű megírást... és ilyet engedni itt a ph-n..

Öröm volt ezt végig nézni és megértettem a folyamatot.
Sértegessünk mert nincs érv.
laptopszalon a király mert másik oldalba elírás van... hány oldalba is van elírás?? :F
Csalódtam ezért az a király....
Intel szar.
Asus gari rossz.

Ezek tyű de profi és jó érvek. :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82939) brumi1024 válasza speed471 (#82936) üzenetére


brumi1024
veterán

Próbálj ki egy G751-et vagy egy GT60-at huzamosabb ideig és rájössz. Vagy üzleti vonalon a Thinkpad T540-et. Ez nem olyan dolog, amit specifikációból leolvashatsz, ez egyszerűen a spórolás megnyílvánulása.

(#82940) ivana válasza speed471 (#82938) üzenetére


ivana
Ármester

:W Ki mondta, hogy az intel szar? Ki mondta, hogy a dell, vagy az asus szar (a latitude-ok illetve az asus n széria ajánlott gépek, igen az inspiron egy foshalom, mindig is az volt)?

(#82941) fateless válasza speed471 (#82938) üzenetére


fateless
veterán

Arra azért figyelj oda, hogy melyik Asus, mert egy UX32 nagyon király tud lenni, de egy X550c ugyanolyan vacak tud lenni, mint egy HP 250...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#82942) szabonagyur válasza speed471 (#82938) üzenetére


szabonagyur
félisten

A céges indokot vissza vonom, másik helyen volt kolléga nagyon hasonló névvel, és ugyanezzel az avatarral, teljesen ugyanilyen géppel. hozzáállással, vele kevertelek köszönöm. Ezért elnézést kérek.

De soha nem írtam, hogy Intel vagy Nvidia vagy bármelyik szar lenne, de vannak igen is gyenge szériák.

Asus gari na most figyelj:forrás Remélem kolléga nem haragszik meg a linkért.

Barátnőmnek van egy x550c laposa, és a gond az vele, hogy a touchpad bal alsó sarkánál viszonylag elég hamar bebarnult, és kezd felválni rajta egy réteg, illetve a jobb alsó sarokba is gyanús a dolog, hogy az is hasonló sorsra fog jutni. Ez a touchpad az a része, ami igazából 0kmeres, elég ritkán piszkálja ott, főleg hogy 90%ban egérrel használja, így biztos, hogy nem kopásról van szó!
Extreme Digitalnal lett vásárolva, fel is kereste őket garancia ügybe, de hamar lekoccolták, mondván hogy ők nem foglalkoznak ezzel, keresse fel az ASUS-t ilyen ügybe. Így hát felkereste telefonon az ASust, illetve annak a szervizét, ahol flegmán annyit közöltek, hogy azt sem tudják, hogy garanciális e egyáltalán az ilyen hiba. (ezért külön taps jár :C )
Most ilyenkor wtf van? Azért egy ekkora hírnevű cégtől többet nézne ki az ember... Mit lehet ilyenkor tenni, volt már valakinek ilyen problémája a lapossal?

Kép az eredeti linken.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82943) Mikulásbá válasza brumi1024 (#82939) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Mi a gond a G751-el?

(#82944) bobby_30


bobby_30
tag

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most lenne lehetőségem egy Asus tx 201 la készüléket megvásárolni. A probléma az hogy mint táblagép nem üzemel, csak mint laptopot tudnám használni. Az ára 100 ezer lenne. Nekem táblagépre nincs szükségem ezért érdekelne a véleményetek hogy ezt a készüléket érdemes-e megvennem. A készülék kb. fél éves, és egyébként hibátlanul üzemel.
Egy kicsit visszaolvastam itt és rájöttem hogy igazából nekem is egy használt üzleti gépre lenne szükségem. Amit tudnia kéne a gépnek azok a következők, internetet böngészés, néha filmnézés, valamint egy 3 éves gyerek nyaggatását jól bírja. Játszani, illetve egyéb gépigényes tevékenységet nem szoktam csinálni. Ha lenne rajta operációs rendszer az jó lenne, mivel teljesen laikus vagyok.
Szóval az Asus, vagy valami használ üzleti? A keret rá max. 100 ezer, de az sem lenne baj ha olcsóbban ki lehetne hozni. Amennyiben használt üzletit ajánlotok akkor megbízható beszerzési helyet is szívesen fogadok. Előre is köszönöm a segítséget.

(#82945) umek7 válasza bobby_30 (#82944) üzenetére


umek7
őstag

Egyértelműen használt üzleti. Alfa boltja megbízható.

(#82946) notafa3


notafa3
tag

Én nem értem minek gyötritek magatokat, ha a srácnak nyilvánvalóan nem lehet segíteni. Mindenki azt vesz amit szeretne és ahol jónak látja. Senkit sem tudtok rávenni erőszakkal arra, amit nem szeretne. Hiába írjátok le neki sokadjára is ugyanazt, nem fogja elfogadni. Egyszerűen nem lehet neki segíteni. Én eddig csak olvasója voltam a topiknak, mivel laptop vásárlásban gondolkozom, de már unalmas, hogy több tucat hozzászólás arról szól, hogyan nem tudjátok megértetni vele, hogy mitől lesz ajánlott vagy nem ajánlott egy gép.

speed471 Olyan notebook-ot vásárolsz, amilyet szeretnél. Senki nem kötelez arra, hogy az ajánlott gépek egyikét vásárold meg. Ebből következik, hogy fölöslegesen vitatkozol itt az emberekkel. Senki nem mondta, hogy egy adott márka szar, csak bizonyos típusokat nem ajánlanak. Mindegyik márkának vannak rosszabbul és jobban sikerült szériái. Gondolom mobiltelefont sem kizárólag a specifikáció alapján vásárolsz, hanem a minőséget is figyelembe veszed.

[ Szerkesztve ]

(#82947) speed471 válasza szabonagyur (#82942) üzenetére


speed471
aktív tag

Nah látod ez korrekt volt tudsz te ha akarsz ;)
Asus garanciánál le kell adni a hibát és szó nélkül intézik. Álltalában a telefonos ügyfélszolgálat dísznek van majdnem mind1ik cégnél. Szerintem az se tudják mi az a zsanér.

Amiket küldtem 3db dellet azt írták kapnék jobbat...
Intelbe? Nem hiszem és a amd meg ati jóval olcsóbb kb trabant és mustang esete.
De ez egyéni vélemény!!! :U

Erről a három gépről mi a véleményed? Rendes érvel!
A enyém mint itt le is írták a 820 nv felesleges.. csak a i5 miatt lenne hisz erősebb jóval mint a i3 és ebbe a árba ez van.

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82948) speed471 válasza notafa3 (#82946) üzenetére


speed471
aktív tag

Egy kicsit olvass vissza utána írj. :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#82949) Vermilion69 válasza notafa3 (#82946) üzenetére


Vermilion69
aktív tag

Teljesen egyetértek veled, már túl régóta húzódik ez az egész :U

(#82950) szabonagyur válasza speed471 (#82947) üzenetére


szabonagyur
félisten

Leírtam mi a baj a Dell géppel, majd meglátod te is.
Kinézett Dell gépek VS az ajánlott Fujitsu VS az ajánlott HP= Trabant VS Golf VS Mustang, remélem saját példád érted.
És nem ezt nem fogják megcsinálni, ez elhasználódás hiba, ha tetszik ha nem.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.