Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
Sziasztok, egy kis segítségre volna szükségem, mert notebookban vakon vagyok
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
passz, 400.000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
CAD (nincsen 3d rajzolás, de nagy méretű rajzok lehetnek), irodai munka, pdf konvertálás
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem hinném
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
a kettő valamiféle megfelelő kombinációja
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem ártana
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6 nem kell nagyobb, de elvileg lehet 17 is akár (24-es monitort fogok használni vele) a matt jobbnak tűnik, de nincsen bajom a fényessel sem
(8) Notebook tömege?
mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
kell oprendszer is
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
kell optikai meghajtó, az SSD rendszernek fonotos, 8GB ram kell
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
külső monitor csatlakoztatására kell HDMI, illetve valami DVI, vagy analóg izé
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
az autocad és a pdf konvertálás (nagyobb méretben) a leg hardverigényesebb
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Lenovo y50 70, de a Full HD LED Touch kijelző szerintem nem jó semmire
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak új*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #79836 üzenetére
Hmm... ezek mind U-s procik, és csak 4GB RAM van bennük...
Ennyi pénzből nem lehet normális CPU-sat venni?Mi a helyzet ezzel az ASUS N551JK-val pl.?
De van még itt:
- ASUS N750JK
- Lenovo E540
- Lenovo T440Az i7-xxxxU is "gagyi"?
(#79835) premete
Munkára lesz, cégnek, ezért csak új, és csak számlával jöhet szóba...[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz redwhite78 #79839 üzenetére
Köszi, egyszer ezeket bevizsgáljuk!
Mi a baj amúgy az ASUS-sal és a Lenovo-val?
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #79846 üzenetére
No, akkor kérnék egy kis útmutatást, mert azt hiszem képzavarom van...
A munkára használt, és az un. gamer noti között a különbség a VGA, nem?
Jó, tudom, hogy a 150eFt-os "óccsó gamer noti" anyaghasználata teszkós műanyag, de ezek már nem az a kategória, vagy tévedek?
Amúgy meg a gamer noti i5-4210M, és a munkagép i5-4310M számolási kapacitása között nincs nagy különbség, vagy ezt is rosszul gondolom?...és mi a helyzet az eredeti Lenovo Y50-nel? Ugyan érintőképes, ami kell, mint mókuskának az erdőtűz, de mit lehet tenni...
-
Geresics
addikt
Nos, úgy fest eddig ez a befutó: LENOVO Y50 70
CPU: 4710HQ
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
HDD:1TB- helyett 256GB SSD
VGA: GTX860M 4GB
TFT: 15.6" matt, 1920x1080Elhiszem, hogy ez gamer-sz@r, de az AutoCAD-hez kell a CPU, a RAM, és a VGA is, ugyanis meglehetősen nagy állományok lesznek benne mozgatva, és amikor az ember egy térképet illeszt be pl. akkor oda bizony hardver kell, nem zsanér...
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #79896 üzenetére
"Fél évre biztos jó lesz."
Kérlek, ezt fejtsd ki nekem, mert nem értem, hogy mire célzol, és tényleg érdekel!"A matt kijelzőt saját szemeddel láttad?"
Nem, egyenlőre weben keresgéltünk csak. Miért?(#79899) redwhite78
Kedves Béla!
Ez úton gratulálunk építő kritikáihoz, és szakértőhöz méltó, profi, mégis szívélyes válaszadásához!
Emberi kapcsolatok osztály(#79900) Gergosz2
"ezt csak azért nem venném meg mert a szervizelést a Telemax végzi"
Köszönöm Neked, hogy Te legalább emberi módon, érthetően kommunikálsz, és ki is fejted a mondandód!
Még semmit nem hallottam a Telemax cégről. Mindenesetre a LaptopSzalon-ban 2+2 év garanciát adnának a laptopra. Náluk már több gépet is vettem, és eddig 30 nap alatt mindig mindent elintéztek, ha gond volt. Ezt felejtsem el a Lenovo esetében?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Gergosz2 #79928 üzenetére
és (#79929) ZavaBalazs
Elkeserítő, hogy egy ekkora cégnél ilyesmi előfordulhat. Viszont a sok-sok guglizás közben azt is láttam, hogy a panaszok a Lenovo év elején történt szerviz-váltása után voltak (jellemzően 1. félév).
Még mindig ilyen gáz a helyzet, vagy csak akkor annyian beszívták, hogy azóta is hangosan azt a fél évet kiabálják mindenfelé?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Nos, sok-sok TMX tapasztalatot olvasva letettünk a Lenovo-ról.
Jelenleg a kalapban maradt két gép:
- ASUS N551JK - 15.6" FullHD IPS kijelző, i7-4700HQ, GTX850M 4GB, DOS (kell venni Win8-at pluszban), 4 cellás akku - ár: 290eFt
- MSI GE70 - 17.3" FullHD nem IPS kijelző, i7-4710HQ, GTX850M 2GB, Win8.1, 6 cellás akku - ár: 340eFtMindkét gép esetén SSD lesz benne, és 24"-os monitorral lesz túlnyomó többségében használva.
Melyik volna jobb választás?Szerk.: árak
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Gyors kérdés:
Ezekről az ASUS N551JM-ekről mit lehet tudni? Milyen minőséget képviselnek?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Üdv,
egy ismerősöm kért meg, hogy nézzek a feleségének laptopot, és gondoltam itt kezdem...(1) Mikor? 1-2 hét max.
(2) Összeg? na erre nem válaszoltak, a minőségért hajlandóak többet fizetni, de nem kétszeres árat
(3) Felhasználás? irodai munka, netezés, HD videók, kis játék (ld. 4.)
(4) Játék? Hartstone - ne kérdezzétek, nem ismerem a hardverigényét
(5) Kijelző? 15.6", jó volna a HD IPS - már ha nem túl sok a felár
(6) Hordozva? legfeljebb a szobák között
(7) Operációs rendszer? van jogtiszta Win7-ük
(8) Tárhely? mindegy RAM? 4GB+ ODD? nem létszükséglet, de nem is árt
(9) Egyéb? Pécs előny, de Bp. sem gáz
(10) Új/használt? csak új, csak számlával*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz szabonagyur #91590 üzenetére
Írtam a játékot, csak rosszul!
Hearthstone System Requirements
Nem kell neki erőmű, bár a 4850 anno ritka jó kártya voltMennyire zavaró a 768p egy 15.6"-os laptopon? Gondolom az 1080p volna ideális, nem?
Szóval akkor Office, web, FHD videó + Hearthstone alá milyen vas a javasolt?
(HS-nél komolyabb játék biztos nem lesz futtatva!)*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
...és mi a vélemény a HP Pavilion 15-P151NH-ról? Privátban ajánlották, és nekem - mint laikusnak - nem tűnik rossznak, holnap rákérdezek, hogy kell-e nekik a FullHD, mert magamnak már biztos nem vennék 768p-t.
(Kerestem a hozzászólásod, de nem találtam azt, ahol a felbontásról írsz... )*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #91609 üzenetére
Közben rákerestem, és 200eFt alatt ezeket találtam FullHD-ben:
HP Pavilion 15-p052sh (Intel i5 4210U + 8GB RAM + GeForce 840M
HP Pavilion 15-p001sh (AMD A10-5745M + 8GB RAM + R7 M260)
Ezt a 3-at javasolhatom nekik, hogy válasszanak?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #91613 üzenetére
Az embernek sokkal könnyebb dolga volna, ha ebben az összefoglalóban is volnának ajánlott termékek, mint minden másik topicban, mert így folyton csak azt olvasom, hogy "az szar, ne azt vedd"
Miért nem lehet kiírni,mint az alaplapos topicban pl.?
Valami ilyesmire gondolok:
Nem ajánlott szériák:
Dell Inspiron
HP PavilonAjánlott szériák:
Dell Latitude
HP ProbookAjánlott gamer szériák:
...
Vagy akár az ajánlottak még részletesebben is (Probook 450, 455, stb.)Persze így is köszi mindenkinek a segítséget, de nem kérdezne mindenki (pl. én) feleslegesen egyfolytában...
-
Geresics
addikt
válasz Chaser #91618 üzenetére
Tudom, hogy nem olyan egyszerű, ezért sem én osztom az észt!
Viszont minden másik lényeges topicban meg tudták oldani, és ott sem volt egyszerűbb, lásd a korábban említett Milyen alaplapot vegyek? topic összefoglalóját, vagy a Milyen monitort vegyek? topicot! Ott nem csak beszúrtak pár linket, hanem emberek komoly időt és energiát fektettek az összefoglaló összeállításába!
Szerintem ha az itteni hozzáértők is egyszer megtennék ezt, akkor később fele ennyit kellene foglalkozniuk a témával, mert sokan már az összefoglaló alapján is tudnának tájékozódni, és nem csak hülyeségeket kérdeznének, mint pl. én...
[Troll ON] Persze akkor nem lehetne annyi kommentet farmolni, hogy 1 év alatt meglegyen a legnagyobb elérhető rang*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Chaser #91620 üzenetére
Ha leírom, hogy ezt vedd meg, akkor is meg fogja valaki kérdezni, hogy "mit vegyek?" - ez mindig így volt, és így is marad! Viszont ez egy szaklap fóruma, ahol ha nem is csak szakemberek, de legalább a szakma iránt érdeklődő emberek informálódnak. Hidd el, nagyon sokan vagyunk, akik elolvassuk az összefoglalókat mielőtt kérdeznénk! Nekem pl. ezért kellett 7 év az őstag ranghoz, mert olvastam összefoglalót, tudom használni a keresőt, és nem kérdezgettem feleslegesen, és tudok még ilyen emberről itt a fórumon. Nekünk nagy segítség volna, ha valaki venné a fáradtságot, és írna egy összefoglalót. Az alaplapos topicnál magam tapasztaltam, hogy amikor bluyoo megírta, onnantól fele annyi kérdésre kellett válaszolgatni! Szerintem max. 1 hónap alatt megtakarított magának annyi időt, amennyit ráfordított!
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #91622 üzenetére
Kezdem úgy érezni, hogy problémák vannak a fogalmazásaimmal - mert azt nem feltételezném rólatok, hogy szándékosan forgatjátok ki a szavaimat...
Tényleg nem akarom ismételni magam, kérlek nézd meg az alaplapos topic összefoglalóját!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #91626 üzenetére
Szerintem mindenki örülne neki.
A többi topikban sem frissítik naponta az összefoglalót (ezért írják oda az utolsó frissítés dátumát). A monitoros topik pl. lassan megér egy frissítésre, mert egy ideje már mindenki a 27"+ kategóriát keresi, és az összefoglaló igazán 24"-ig foglalkozik a témával...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #91587 üzenetére
Beszéltem a sráccal, ennek megfelelően:
(1) Mikor? 1-2 hét max.
(2) Összeg? a legolcsóbb, ami már ajánlható!
(3) Felhasználás? irodai munka, netezés, HD videók, kis játék (ld. 4.)
(4) Játék? Hearthstone (nem igényel dedikált VGA-t)
(5) Kijelző? 15.6", akár 768p is!
(6) Hordozva? legfeljebb a szobák között
(7) Operációs rendszer? nem kell, van jogtiszta Win7-ük
(8) Tárhely? mindegy RAM? 4GB+ ODD? nem létszükséglet, de nem is árt
(9) Egyéb? Pécs előny, de Bp. sem gáz
(10) Új/használt? csak új, csak számlával
(A pontosításokat külön kiemeltem.)Szerk.: nem szükséges 1 valamit ajánlani, ha van 2-3 a fentiek alapján, akkor had döntsenek ők, hogy melyiket szeretnék...
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Hali,
egy ismerős kezdő fotós csajszi kérne egy kis segítséget:(1) Mostanság (1 hónapon belül)
(2) passz. Nem fontos, hogy a legolcsóbb legyen, hanem fontos a jó minőség/ár arány (tehát ne legyen feleslegesen drága, de a minőség felé billenjen a mérleg nyelve)
(3) fotószerkesztés, photoshop műveletek amatőr munka szinten (hobbi munka meló mellett kb.)
(4) -
(5) Mivel fényképészetre kell ezért a kép minőség nagyon fontos. A kijelző mérete ha nem horror akkor lehet kicsit az alapnál nagyobb.
(6) lehessen hordozni is azért
(7) jogtiszta Windows kell rá
(8) Tárhely mérete és típusa, valamint a memória mennyisége a fentieknek megfelelően. Optikai meghajtó kell, mert a képeket azon adja át főleg!
(9) -
(10) Csak új gép jöhet szóba, számlával, Pécsett, vagy webshop.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Pár napot visszapörgettem, de csak kérdéseket látok. Tudom, hogy ez nem egy kötelező dolog, és akik válaszolgattak, azok ezt ingyen és bérmentve a szabadidejükben csinálták, de azért picit elszomorodtam most...
-
Geresics
addikt
Na, körvonalazódtak a dolgok, megpróbálom hát még egyszer!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
kb. 250-300eFt
(3) Felhasználás?
fotószerkesztés, photoshop műveletek amatőr munka szinten (hobbi munka meló mellett kb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Normál méret, FullHD, talán matt , IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lehessen hordozni, de út közben nem lesz jellemző a használat.
(7) Operációs rendszer?
jogtiszta Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 500GB HDD, min. 8GB RAM, DVD író kell!
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincsenek.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gép jöhet szóba, számlával, Pécsett, vagy webshop.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Tikakukac #135417 üzenetére
Normál méret: 15,6"
Hordozás: laptoptáskába berakja, vállára felakasztja, elsétál az autóig, abba beteszi, elmegy a fényképekkel valakihez, ott kiszáll az autóból, laptoptáskát felakasztja a vállára, bemegy a lakásba, kiveszi a laptopot, megmutatja az illetőnek amit akar. Ha mindent megbeszéltek, akkor mindez fordítva.Ja, egy fontos dolog kimaradt: lesz mellé egy 24"-os monitor otthon!
-
Geresics
addikt
válasz Tikakukac #135422 üzenetére
i5/i7 procival nem találtam 340eFt alatt 5580-as Latitude-ot, de annyiért már volt itt linkelve egy ASUS ROG G752VT GC046T G752VT-GC046T laptopot.
Erről mi a vélemény?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Dhampir #135428 üzenetére
Köszi, ez nekem is megvan eddig, hogy minőségi irodai VS. játék-erőmű!
Ami nincs meg, hogy milyen minőségű az ASUS? Latitude tapasztalatom van, és csalódást még nem okozott. Kérdés, hogy az ASUS milyen? Mert azzal (pláne ilyennel) 0 tapasztalatom van! A hordozhatóságbeli különbség tök egyértelmű, most kifejezetten minőségre, és szerviz-háttérre gondolok!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #135414 üzenetére
Hali,
mai hírlevélben érkezett egy ilyen Asus ROG Strix GL553VD-FY033. A Linujxot nyilván leváltaná egy jogtiszta Win. Ezt leszámítva alkalmas a cucc a korábban leírtakra? (Photoshop+külső monitor)*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
1. Most
2. 380eFt maximum
3. Játékra
4. Általánosan minden alap játékra
5. 15.6", FullHD, IPS
6.
7. Win10
8. 8GB vagy több
9.
10. újSziasztok,
cimborám keres a kölykének laptopot. A kötelező kérdésekre a fenti válaszokat kaptam. Kinéztek 3 gépet, de nyitottak bármi másra is:
1. ASUS ROG STRIX GL503GE (GL503GE-EN077) FEKETE SCAR EDITION
2. MSI GV62VR (GV62VR 7RF-1252HUR) FEKETE
3. LENOVO LEGION IDEAPAD Y520-15IKBN (80WK009JHV) FEKETE*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Újszerű ASUS TUF A15, Ryzen 7, RTX 2060, 1TB SSD, 32 GB RAM, 144 Hz FHD minden gyári tartozékkal
- Új 0km-es garanciás asus rog strix scar i9 13980hx rtx 4070 32gb ram
- HP 250 G6 i7-8Gen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest