Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomeh
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ma?
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Az ideológiai határ hosszas mérlegelés után 200 pisztolyorrú mátyásnál állt meg!
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Játék, CAD... lehetőség szerint.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Diablo 3, Starcraft 2, néhanapján MMO
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Arany középút!
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Idővel talán igen, bár szerintem ebbe az árba már igazán beleférhetne!
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6 lehetőleg matt, de nem ragaszkodom hozzá.
(8) Notebook tömege?
Nem szempont.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle!
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Szintén ebben az árban már elvárható szerintem a 8 giga ram, de ha kevesebb sem tragédia amennyiben idővel bővíthető, minimum 4giga, tárhely megint nem szempont, optikai meghajtó nem létkérdés!
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Intel i7-ben reménykednék, szerintem nem esélytelen, szeretném ha fizikailag négymagos lenne a gép, a videokártya dedikált, 2 gigás.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Alkalmanként igen.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Sokfelé nézegettem már, de mintha szeptembertől új akciók is lennének! Linkelek párat az edigitaltól, amik a kritériumhoz közel lennének.
[link]
[link]
[link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Alapvetően újat szeretnék, de ha használt és kihagyhatatlan, plusz nagyon megbízható, miért is ne? -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Milyen laptopot javasolnátok a következő felhasználási célra:
1) irodai alkalmazások (bírja a párhuzamosan megnyitott excel táblákat, office dokumentumokat és nagyobb pdf állományokat), netezést (de haljon bele, ha 5+ ablak van kinyitva), és ezekkel párhuzamosan futó skype-ot.
2) DVD és youtube nézés full képernyőn, illetve akár egy Dsub csatolású 1650*1080-as monitoron is, Ezeket viszont nagyon fürgén, akadás nélkül, villámgyorsan csinálja!
3) Játék nem! Valami Win Oprendszer is kellene hozzá, és kellene benne egy dvd lejátszó.
4) Nagyméretű adattár nem kell bele, sőt kifejezett igény, hogy csak SSD legyen benne a sebesség miatt (64 Gigás abból is bőven elég), ne kelljen fölöslegesen kifizetni a forgó-zörgő-melegedő hdd-t.
Usb csatlakozó kellene rajta usb-s egérnek, usb-s kishangfalnak, usb-s telefontöltőnek) + billentyűzetnek (gondolom arra is már csak usbset lehet használni), illetve a hagyományos jack audio (+mikrofon) sem hátrány, ha éppen fülessel lenne használva.Lényeges, hogy a komplett gép ne melegedjen brutálisan, és ne járjon a hűtője állandóan (ha megy is, csak halkan).
Az saját megjelenítője szempontjából preferált a matt, minél nagyobb felbontással. Lehessen lehajtott állapotban is ki/be kapcsolni, és ne kelljen mindig nyitogatni, ha a monitoros használat lesz nála az alap.Hordozva nemigen lesz, tömeg így semennyire, mérete is csak egészen picit számít). Előny, ha bírja, hogy összecsukva, valamelyik élére állítva kell működnie a monitor mögött.
Keret 150k-ig (amiben a laptop és oprendszernek kellene benne lennie egyéb kiegészítők, -pl. bill - nélkül). Nyilván ha lehet olcsóbbat is, akkor a lényeges. A következő 60 napban lenne aktuális.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
TheProb
veterán
Egy kis véleményezés azoknak akik nem netán asus-on gondolkoznak.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
brumi1024
veterán
Én a Z500-at javasolnám az általad kinézettek közül. Belépő kategóriás konzumerbe nem a legjobb választás a 4 magos i7, még akkor sem ha a 35W TDP-s kategóriáról beszélünk, ugyanis az is jobban melegszik, mint a 2 magos i5-ök, és ezeknek a gépeknek a hűtését nem pont erre a felhasználásra tervezték. A G6 pedig amúgy is egy csillivilli gép, nem túl acélos minőséggel, szóval azt mindenképp hagynám. Részemről 1 szavazat a Z500-ra, az a legjobb minőségű a 3 közül, habár nem 4 magos i7.
-
Chaser
legenda
válasz runner 125 #44502 üzenetére
Akkor abszolút konkurens lesz
szerk: vaakuum: Két olcsó alternatíva van, kompromisszumokkal. Nagyfelbontású kijelző nem ez az árkategória sajnos, 200k alatt csak HD-sat kapsz.
B590 pentium + W8 120k alatt
Fuji AH502 pentium win nélkül most megcsíphető 95k-ért. Wint meg veszel külön. W7 kb 30k bruttó.
Mindkettő matt, természetesen SSD nincs bennük, ilyen kategóriás gépbe nem raknak. De nem is baj, mert min. 2x felárat kérnek érte ha gyárilag azzal szerelt. Kényelmesen belefér a keretbe egy 120GB-os samsung 840, vagy 840 evo. 22-25k között mozognak bolttól függően. HDD-t meg berakod mobilrackbe meg optibaybe, akár szekrénybe vagy eladod.
B590 billzete valamivel jobb, két év garis. A fuji is 2 év garis, de 6-8k-ért lehet venni +1év garit.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tomeh
csendes tag
válasz brumi1024 #44505 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Valahol ez lenne a cél, amit mondassz, i7-re fájna a fogam, de fontosabb a tartósság, hogy adott esetben 3 év múlva akár el is tudjam adni még 60kért, anno vettem egy msi vx600-at és iszonyat befürödtem vele, ezért emeltem már az ideológiai határt is 200-ra, mert nem akartam újra alap belépőszintet venni. A g6-nál pedig pont ettől féltem, gyanús volt, hogy a konkurenseknél senki nem tesz még ilyen árkategóriában i7-et!
Ezek szerint a G500nál ugyanez a buktató? Mert arányaiban plusz egy 10-est megérne.
Amennyiben Z500, letehetünk az i5ről, viszont akkor olcsóbb alternatíva nincs? Ár/ érték arányban most ez lehet a király?A melegedéshez még annyit hozzátennék, hogy laptophűtőt használok.
[ Szerkesztve ]
-
dWan
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni.
17,3" lehetőleg matt kijelző
I5
8GB memória
használható videó kártya
háttértár mérete mindegyAhogy eddig olvasgattam Dell, Toshiba és Lenovo között érdemes nézelődni.
Ár: max 220ezerTudtok valamilyen bevált típust ajánlani?
-
trueblue11
csendes tag
sziasztok!
Most fogom lecserélni a laptopomat,egy jobbra,annyi lenne a lényeg,hogy a Fifa 14 menjen rajta maxon.
Max olyan 170k-180k körül és 17,3" kijelzőst szeretnék,de ha azt nem ajánljátok,akkor lehet a rendes méretű kijelző ismindkét méretűből érdekelne valami jó gép igazából,mert nem döntötttem el még melyik is lenne a jobb fifázni köszi a segítséget -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Már régóta szeretnék új lapost venni ami eddig nem jött össze de ha minden igaz akkor most össze fog jönni és szeretnék segítséget kérni a megfelelő lapos kiválasztásában.Kb. 1 hét múlva lenne esedékes a vásárlás. Max 120-130k-t tudok rászánni. Játékra is használnám és azon belül a legújabb 2013-as SimCity-re. Nem kell nekem hogy ultra grafikán menjen de azért élvezhető legyen. Más játékkal nem játszanék. A SimCity-vel sem játszok sokat de azért egy nehéz nap után, vagy hétvégén jól ki tud kapcsolni.
A teljesítmény fontosabb mint a minőség ( a márkája is mindegy ). SSD nem fontos és szerintem nem is jönne ki ennyiből. Kijelző mérete 15,6 col minimum 1366 x 768-as felbontással ( bár szerintem ez már alap ). Az mindegy hogy fényes vagy matt. Tömege is mindegy.
Nem lenne rossz ha lenne rajta op.rendszer de ha nincs az sem tragédia. Van jogtiszta Win Vista Home Premiumom ami tudom hogy nem a legjobb de én elvagyok vele. HDD 500 giga körül ( nem kell több, még a jelenlegi 250 gigás laptopomon is van 80 giga szabad hely amit még ha akarom akkor sem tudok megtölteni ).
Eddig még nem néztem ki semmilyen notebookot.
Használt gép is szóba jöhet de azért ne legyen agyonhasználva és gyári garancia legyen még rajta.Szóval mit tudtok ajánlani?
-
dWan
tag
Bővíteném az előző hozzászólásom.
"
Laptopot szeretnék venni.
17,3" lehetőleg matt kijelző
I5
8GB memória
használható videó kártya
háttértár mérete mindegyAhogy eddig olvasgattam Dell, Toshiba és Lenovo között érdemes nézelődni.
Ár: max 220ezerTudtok valamilyen bevált típust ajánlani? "
Dell 5721 és 7720-ról tudok hogy matt kijelzősek. A gondom csak az, h az utóbbi drága, előbbiről pedig nem tudom eldönteni h fényes v matt. Abban az esetben ha a kijelző mindegy lenne már találtam volna párat, de ez kikészít, hogy nem írják h milyen.
-
dWan
tag
na ezeket a típusokat néztem ki végül. A matt kijelzőről úgy látom, hogy le kell tennem.
http://www.laptop.hu/termek/dell-inspiron-3721-4-black-i5-lx
http://www.laptop.hu/termek/lenovo-ideapad-g780-brown-59-366762-i5-fd-6gb
http://www.laptop.hu/termek/lenovo-ideapad-g780-brown-59-366762-i5-fd-8gbJól gondolom, hogy a lenovo az erősebb?
Proci órajel zárójelben?
Videó kártya?A garancia viszont a dell mellett szól.
-
ako001
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Sajnos az 5 éves asus c90s-ban meghalni készül a vga,ezért kellene vennem egy új laptopot.Miután már jó ideje nem követtem ezt a piacot ezért tanácsra lenne szükségem.Játékra kellene,valami izmosabb vga val17" FHD kijelzővel,ár 1500-1800euro-ig.
A választ előre is köszönöm!"A pénz nem boldogit,de jobb egy limuzinban bőgni,mint a villamoson"
-
Chaser
legenda
válasz bopeti98 #44515 üzenetére
Újan lenovo G580 pentium+GT635 120k alatt kicsivel, i3-mal 13x k. Vagy most jött ki az utód amd trinityvel, pár hsz-szel fentebb olvashatsz róla. Valszeg az a vga is jó neked, nézz utána, nem ismerem a game gépigényét.
-
KAMELOT
titán
Hali! Egy kis segítséget kérnék az Uraktól!
Barátnőmnek kéne laptop.
Elvárások:
15,6"
Piros színe legyen
minimum 2GHz proci elég 2 magos
minimum 4GB ram
minimum 500GB HDD
Operációs rendszer nem baj ha nincs rajta.
Ár max 132 000ft
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ezt az egyet találtam jó árban csak kíváncsi lennék mennyire jó ez!
Toshiba Satellite C855-22Q 15.6" PSCBWE-08801DSK 112 000ft[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #44521 üzenetére
Ha a Jóisten is azt akarja, akkor még van 10k kedvezmény Fujira szalonban és akkor ez a legjobb vétel. Az a Toshiba hát khm, izé. Úgy nekem nem adja ki, pláne ha 5-6k a difi ehhez képest.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dunc
nagyúr
Jóreggelt!
Holnap vásárolok ezt gondoltam, de ha szeretném játékra is használható élvezhető szinten, akkor melyik típust vegyem ? (ár mehet feljebb, de azért ne legyen elszállva )
Dell.lenovo,toshiba,samsung,stb Annyi,hogy a Pécsi laptopszalonba legyen készleten ,17,3 ba milyent? -
runner 125
nagyúr
Nagyjából egy kategória a kettő.
Z500 mellett szólhat a matt kijelző, s az érezhetően vaskosabb alu borítás.
Dell-nél meg adott a 3 év gari."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Pocok256
veterán
Micsoda ajánlott masina lett az én kis z500 am
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Thomasz0
tag
Sziasztok
Az egyik haveromnak nézek laptopot, voltunk benn a laptopszalonban és ezt ajánlották: [Lenovo_IdeaPad_G500]Ami fontos lenne:
15,6-os kijelző
Dedikált videokártya mivel szeretne játszani valamennyit főleg Cod-ok meg NFS meg egy SolidEdge -nek el kéne futnia rajta.Szerintem egész korrekt gépnek tűnik.
Esetleg ha valaki tudna valamit a bővítési lehetőségekről ?
Az keret 130e lenne rá. Ez már 140e. Ha nincs jobb alternatíva akkor nehezen de beleférne. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz KAMELOT #44531 üzenetére
Senki sem érti a nőket. Az én párom is mindig ilyen szempontokhoz ragaszkodik, mindegy mellette az anyagminőség meg a hardver. MediaMarktban járva nem győzöm elrángatni a legfosabb Acer meg Packard Bell gépek mellől... Neki mondjuk a full fehér kivitel a mániája. De most sikerült meggyőznöm a szálcsiszolt alu Dell 5521-el, tetszik is neki, hardverileg is rendben van. Szerencsémre én is azt veszem, szóval két ugyan olyan lesz a háznál...
Most így futottam egy kört piros gépek után. Ha jól láttam van Lenovo S400 és Lenovo G500s is pirosban. Hogy teljesen pirosak azt nem tudom. Ami még jól néz ki az a Lenovo U410, ennek tuti, hogy ezüst a belseje.
Javaslom próbáld meggyőzni, hogy legyen kevésbé válogatós. Tudom sok gép valóban ronda, főleg női szemmel, de néha kell egy kis kompromisszum.
Én a saját páromnak is azt javaslom: Első a hardver és a minőség valamilyen szintű aránya, ha már van 3-4 versenyző, akkor azok között kell dönteni az alapján melyik a szebb.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy (leginkabb) munkavegzesre szant gepet szeretnek. Programoznek rajta eleg sokat, szoval a billentyuzet minosege eleg fontos, tovabba eleg nagy plusz lenne egy wacom digitiser-es kapacitiv erintokepernyo.
tovabbi szempontok:
jo akkuido - legalabb 5 ora
neha-neha amikor gamer modba kapcsolok, akkor tudjak vele jatszani (skyrim, tf2, talan battlefield 3). Nem kellbfullon futniuk.
hordozhatosag: a legjobb egy 13"-os gep lenne, nekem az az ideal.
ne essen szet fel ev utanTudtok valamit ajanlani 200.000 alatt?
koszi!
https://heureka-kreativ.hu
-
Chaser
legenda
válasz trisztan94 #44535 üzenetére
"wacom digitiser-es kapacitiv erintokepernyo." skyrim? BF3? 13"? Ha van is ilyen gép 4-500k körül talán
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Ezt csak egyedileg tudnád legyártatni, ilyen gép biztosan nincs.
Üdv, Dell XPS
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne notebookot venni, amellyel szeretne játszani is. A max erre szánt összegbe amiket néztem már belefér több olyan típus is,a amelyek NVIDIA Gt 740M vagy AMD 8750M VGA-val van szerelve. A két említett VGA közül melyik lenne jobb játékra? Én a 8750-et preferálom a GCN architektúra miatt (bár nemtudom, ennek notebookoknál mennyire lesz majd előnye a jövőben). Előre is köszönöm a segítséget. -
Stauffenberg
nagyúr
Ha Wacom stylust akarsz a képernyőn használni az nem lesz olcsó. Szerintem olcsóbban megúszod ha veszel egy bármilyen laptopot + Microsoft Surface ami tudja ezt, illetve ASUS és Samsung Windows 8 alapú táblagépek vannak amik ezt még talán tudják.
Nem tudom mire kell neked az ilyesmi, de ha profi szintű grafikával foglalkozol, akkor Wacom Cintiq-et nézzél. Nem nagyon van 400 kiló alatt, de ezek az érintőképernyős laptopok/táblagépek semmit sem érnek hozzá képest. Minden más esetben inkább Wacom Intuos, hiába nem a képernyőn rajzolsz.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Stauffenberg #44534 üzenetére
Ez így mind ok. Csak itt a szempont minden piros legyen kivéve a bill lehet fekete. Mondom van az a Toshiba csak attól tartok az a 1,8GHz proci kevés a dolgokhoz. Te, hogy látod ezt??? Elég az vagy kell kicsit erősebb proci.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Intel Celeron 1000M proci van benne. Megfelelő ez?
Csak azért mert ez 360euro és helyi üzletben meg tudná venni. Ja és van benne WIN 8 64bit.(#44542) Chaser: Csak fontos a pénz is.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz KAMELOT #44540 üzenetére
Én csak vásárló vagyok, majd a többiek megmondják mire elég az a proci. Én biztosan nem vállalnám be az ennyire gyenge hardvert csak azért, hogy belül is szép piros legyen a laptop. Barátnőmet is lebeszéltem az ilyenekről, pedig nem volt könnyű... nagyon akarta a full fehér laptopot.
-
trisztan94
őstag
válasz Stauffenberg #44539 üzenetére
Inkább alapszintű grafikai munkákat mondanék, néha-néha PS-ben megrajzolni valamit. Nem annyira fontos az az érintőképernyő, legrosszabb esetben veszek hozzá külön egy wacom "rajzlapot".
Esetleg az érintőképernyő nélkül, a többit figyelembe véve van valami?
https://heureka-kreativ.hu
-
Borote
addikt
válasz KAMELOT #44547 üzenetére
Nem a Toshiba szar úgy en bloc, hanem az idei, pontosabban a tavalyi modellek (2012/2013) nem sikerültek túl jól, a C széria semmiképp. Abból mondjuk az előde is elég ramaty volt.
A Fujitsu A532 már príma gép, de valószínűleg kinézetre nem fog neki tetszeni.
AH552-t ritkán szoktam ajánlani, mert a billentyűzete nekem baromira nem jött be, de most akár még opció is lehet a 10 ezer forintos akció keretében, ez ugyanis még piros is (kívül).Szóval nehéz ügy. Esetleg consumerebb fronton Lenovo G580, G500(s), az Inspiron 5521 már sajnos drága pirosban (meg nem pirosban is )
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz trisztan94 #44548 üzenetére
Úgy sincs. 13"-ban valamit érő vga alig van, ha van is nem ebben az ársávban. PS-ezni pláne nem fogsz, ennyiért max TN HD paneles gépet kapsz.
Ha rám hallgatsz nézel aprón E6320-at sok garival. Játék ott se lesz, waacom se, de legalább elég jó áron meg lehet venni és jó minőségű gép. Akár E6330 is beleférhet.
Vagy régebbről egy x200 tablet wacommal és IPS kijelzővel, persze olyat már garanciásat nem fogsz kapni. De 100k alatti kategória.szerk: Talán még a 4340s HP amd vga-val. 160-180k körül van. 13", TN olyan-amilyen, de legalább van benne egy kis vga, aztán jó lesz amire jó lesz, más nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest