Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#178885) HuMarc


HuMarc
addikt

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
500-550 ezer Ft (£1000-1300)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, böngészés (80%), fotószerkesztés (10%), játék (10%).
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem Cyberpunkozni akarok. Factorio, HOI4, Ori and the Blind Forest jó lenne, ha elfutna. Eddig egy HP Envyt használtam i7 + Nvidia MX150-nel, és azon kijátszottam az MGS V-t, és Notebookcheck alapján az Intel Xe és az AMD APU-kban lévő grafika is veri az MX150-et.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,3" - a HP Envy vékony kávája miatt egy hagyományos 12,5"-ös gépházba belefér, ezt nem engedném el. Ha kicsit nagyobb, mint az, nem baj, de sokkal ne legyen. IPS mindenképp (egyáltalán aktuális még ez a kérdés), FHD nyilván, non-touch, matt preferált (gondolom túlélem glossy-val is).
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nagyon sokat, fontos, hogy könnyű és hordozható legyen, folyton a táskámban lesz, egyetemre napi szinten viszem. Jó lenne, ha kibírna egy napot akkuról (nem 24 órát, 8 elég :) ), az M1 most nagyon kényelmes ebből a szempontból, annyival kevesebbet cipelek.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 11 preferált. Nagyon szemezgettem a Mac-kel, és most egy M1-es Macbook van nálam kölcsönbe, de - bár nem rossz, és a full day battery elég jó! - nem annyira szoktam meg, és a gaming miatt rossz kompromisszum lenne szerintem (meg nagyon hiányzik az okos vágólap). De nézegetem az M2-es Airt is.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
16 GB RAM, nem zavar, ha csak 256-os a tárhely, nyilván 512 vagy 1TB se lenne rossz, vagy ha van benne üres M2 hely.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Semmi specifikus. A minimálisnál kicsit több I/O nem lenne rossz, legalább egy USB-A képében (tavaly vettem egy Logitech egeret, BT-set kellett volna, most már látom...), ez kicsit zavar az XPS 13-ban, amit pl. nézegettem. Már van dongle-em, mert Ethernet meg HDMI már az előző gépemen se volt, szóval jah. Ha lenne rajta egy USB-A, neadjisten HDMI, ethernet, SD (nem micro) port, az nem lenne rossz, de mivel már a mostani gépemen sincs, és vannak átalakítóim meg miegymás, nem a világ vége.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.

Amiket nézegettem: (M2 Macbook Air), HP Elitebook 835 G9 (AMD), Lenovo Thinkpad X13 Gen 4, Dell XPS 13, Thinkbook 13x (?), Framework 13 (ezzel az a baj, hogy csak preorderre van szerintem, és bár nem lett volna ennyire sürgős a laptopvásárlás, a HP Envy-men meghalt a ventillátor, úgyhogy jó lenne mégiscsak előrehozni a gépvásárlást).

Igazából azt érzem, hogy vakon nehéz megítélni, melyik gép lenne igazán jó/jobb, mint a többi, nem tudom, hogy minek milyen az akkuja, mit érdemes elkerülni etc.

Tbf most eléggé felhypeoltam magam a Framework 13-ra :( De jó lenne AMD-set venni belőle.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.