Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#176651) s4hu|SyD^ válasza Dr. Akula (#176650) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Senki nem mondta, hogy kell Gamer laptop programozásra, de nem nagyon láttam mást ajánlva az utóbbi posztok között kivéve a Lenovo-t, az általad írt Fujitsu-t meg ASUS-okat. A Fujistsu-val konkrétan az a problémám, hogy kicsi. Őszintén nekem a 15,6" is az, de a 17"-re már rámegy a pénztárca, súly és minden egyéb amiről le kéne mondani csak a nagyobb kijelző végett.

Én nem szeretek laptopozni, ezért is van egy 10 éves Acer még mindig. Nem nagyon használom mostanában viszont mikor igen akkor arra jó, hogy sok fejfájást okozzon, hiába tetettem bele extra RAM-ot meg SSD-t. Aksija már halott ergo nem mobilis. BT nincs, wifi is haldoklik benne.

Mivel nem vagyok szaki ezért 1000 euró a határ nálam kb, ha nagyon jó és időtálló akkor max az a 200 még rámenne, de attól függetlenül sem tudnám melyiket érdemes venni, ami bőven elég nekem.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176652) cs.zs. válasza s4hu|SyD^ (#176651) üzenetére


cs.zs.
addikt

"...Aksija már halott ergo nem mobilis. BT nincs, wifi is haldoklik benne..."

Ez 10-20.000 Ft-ból orvosolható, nem értem a problémát !

???

...

(#176653) s4hu|SyD^ válasza cs.zs. (#176652) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

BT, wifi egyelőre megvan oldva egy külső USB dokkal és abba megy bele az USB wifi, szóval ezt a részét megoldottam úgy ahogy, nem kifejezetten kényelmes még 2-3 extra dolgot cipelni mellé még akkor sem ha olyan kicsik. Aksit meg nem tudom. Nem néztem még utána lehet-e vagy érdemes-e beszerezni hozzá. Attól függetlenül nem biztos, hogy megbánnám ha újítanék.

Acer Aspire E1-571, ami van most.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176654) cs.zs. válasza s4hu|SyD^ (#176653) üzenetére


cs.zs.
addikt

Ezeknek olyan akkujuk van, amikben 18650 Litium cellák vannak, öreg gépek, felesleges a gyárit hajszolni.
4400-as a gyári méretű, a 6600-8800-as meg azt hiszem vastagabb (megemeli a laptop seggét az asztalon, nagyobb nehezebb).
Tele van velük az internet. 11-12.000 Ft.

[ Szerkesztve ]

...

(#176655) s4hu|SyD^ válasza cs.zs. (#176654) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Német ebay-en találtam kb 20 euró, lehet bepróbálom aztán kiderül. Annyiért nem sok még ha nem is tart sokáig.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176656) cs.zs. válasza s4hu|SyD^ (#176655) üzenetére


cs.zs.
addikt

Oké, de 4400 alattit ne vegyél

...

(#176657) memorix válasza s4hu|SyD^ (#176653) üzenetére


memorix
aktív tag

Ha meg cserélni akarod a laptopot és nem akarsz játszani akkor ilyen is lehet alternativa:

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16 120Hz, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics

ASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 512 GB, 16GB, Iris Xe Graphics

(#176658) formula01 válasza Dr. Akula (#176650) üzenetére


formula01
aktív tag

Gyakorlatilag akármelyik gyártó nevét beírod + hinge, az első helyen a problemmel fogja kiegészíteni a kereső, nem véletlenül. Átlag felhasználót mégis mi más érdekelhetné egy zsanérral kapcsolatban? Ez marhára nem azt jelenti, hogy pl a Legion gépeknek bármivel több gond lenne a zsanérjával, mint bármelyik másik gyártónak hasonló szegmensben, sőt.

Viszont abban teljesen igazad van, ha a programozás alatt nem olyan feladatot értünk, ahol szükség van a videokártyára, akkor teljesen felesleges ezért fizetni, és vannak sokkal jobb minőségű gépek hasonló áron.

A "programozás" viszont nagyon sok mindent takarhat. Lehet, hogy overkill a gép, de az is lehet, hogy lepkefing az adott feladatra.

(#176659) s4hu|SyD^ válasza formula01 (#176658) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Esetemben valószínűleg overkill, mert csak webprogramozás és azt el kell bírnia még régi gépnek is. Főleg, hogy tanulás szintjén kell, szóval csak kis projektek.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176660) Dr. Akula válasza formula01 (#176658) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Igen, csak azok a konzumer sorozatok, nem az üzletiek. Nyilván ott is akadnak hibák, csak közel sem ennyi, és nem lehet azt, mint jelen videó esetében, hogy egy adott zsanér már 23 szériával ezelőtt is ugyanolyan vacak volt, és még jóideig az is marad. Mert amíg konzumer cuccnál belefér hogy majd sorban állsz vele a szervízben hogy kicseréljék egy másik ugyanolyan vacakra, üzleti modellnél ezt nem díjazzák, a következő beszerzés már nem tőle lesz, így a hibás alkatrész nem marad gyártásban.

(#176661) Dr. Akula válasza s4hu|SyD^ (#176659) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ha nem ragaszkodsz mindenképp az újhoz (szerintem jobb egy használt minőségi, mint egy új, de vacak), akkor tessék egy Új állapotú Dell Latitude 7430, ez már 14", viszont már 12. gen Intel procis, az IGP-je is egész korrekt (Xe), és ugyan nem szempont nálad, de nem árt tudni, hogy ezzel már akár játszani is tudsz, igaz eléggé minimál grafikán. Előbb vennék ilyet, mint Legiont és társait. Drágább kicsit a keretednél, de azt mondtad tudsz még rádobni ha van értelme. (15"-ben vagy régebbi, gyengébb, vagy drágább volt csak a listán.)

[ Szerkesztve ]

(#176662) cs.zs. válasza Dr. Akula (#176661) üzenetére


cs.zs.
addikt

Szia,
a 175186 hozzászólásban én leírtam a saját tapasztalatainkat a Dell Latitude 14" laptopunkról.
Meg kell hogy mondjam, üzleti, vagy consumer, édesmindegy, az a minőség fényévekkel van lemaradva egy Asus Zenbook, vagy egy Asus Rog Flow minőségétől. Anyaghasználat, illesztések, gépelési élmény, kijelző minősége, minden.
Mindenben szarabb volt az, mint a család egyéb, "konzumer" laptopjai.

...

(#176664) Dr. Akula válasza cs.zs. (#176662) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Tele vagyunk Dell notival, egy olyat nem láttam még amit te írtál. Ott valakinek nagyon kellett igyekeznie hogy a burkolat törjön, valószínűleg a csavart húzta túl, feszült valami, ki tudja, de én ilyet még nem láttam. Nyilván valaki megcsinálta a bajt, aztán lapított a fűben, majd előadta hogy á, ő nem csinált semmit, az magától lett olyan, az ufók voltak meg a gyíkemberek... Nekem is volt Latitude-om (5491), semmi ilyen problémája nem volt, pedig volt szétszedve párszor. Az meg hogy egy konzumer minőségibb lenne... Hát persze... :D De akkor hol vannak a céges beszerzők tömegei, kukába hajítva az üzleti notikat, és olcsó teszkós konzumerrel megtöltve a céges furgonjaikat? Nem attól lesz minőségi, hogy vékony alumíniumlap borítást kap, hanem hogy sokmindent kibír. Persze ha nagyon akarja az ember, mindent el lehet törni, nálad a noti sarkát sikerült, nekem "törhetetlen" Gorilla Glass tört pókhálósra bumper + tokon keresztül. A Latitude nem egy liga a Zenbookkal (se). Értem én hogy konzumerből a jobb fajta, na de azért ne túlozzunk már!

(#176665) cs.zs. válasza Dr. Akula (#176664) üzenetére


cs.zs.
addikt

Nálunk mindkettő megfordul. A konzumer is, meg az üzleti is. Épp a tapasztalataink miatt mondom, hogy ezek mára már csak üres közhelyek.
Használj te is fémházas gépeket, esetleg magnézium-ötvözetes RogFlow X13-at, vagy egy sima Zenbookot, ezek legkevésbé sem olcsó tömegcikkek, gyökeresen meg fog változni a véleményed a műanyag "üzleti" csodákról!

A kis Dell Latitude-öt visszaadtuk, nem kellett kummantani, hogy mi történt, vagy mi nem, ez nem az a műfaj. Kaptunk helyette Precision 3561-et, mert ez a csúcsok csúcsa, i7 H-s procival, 32GB rammal, ...
...és csak pislogunk, hogy mi lehet az, ami indokolná ennek a 2000 dolláros árát.
(semmi) [kép] [kép] [kép]
(de ez is csak egy magánvélemény)

Te másképp éled meg, másképp látod,
én is másképp élem meg, másképp látom.
Nincs ebben semmi rendkívüli.
:R

[ Szerkesztve ]

...

(#176666) Kbali válasza Dr. Akula (#176664) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem ne küzdj, már nincs értelme. Olvasom már csak a topikot, felesleges bármi normális gépet ajánlani, munkára mennek a lenovo ajánlatok tmx szervizzel :W
Jött két új megmondóember, akik nem kicsit asus felé terelnek látványosan mindenkit, mert nekik az van 1 db.

(#176667) Dr. Akula válasza cs.zs. (#176665) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Hát ez az, hogy nem műanyag, hanem műanyagÖTVÖZET. Méghozzá magnéziummal. Ez nem olyan mint az Asus (Acer? már nem is emlékszem melyik, valaki gémer notit vett melóra, ki tudja milyen megfontolásból), amit szétszedsz, összeraksz (mert ugye "logikus", hogy az SSD-t legbelülre rakjuk, hogy mindent le kelljen bontani róla a cseréhez, igen, még az alaplapot is), és már le is tört a zsanér (megtörtént). És még el se kezdte használni a gazdája. Fém fedlapom van a Lifebook E736-omon, az a része az, ami hullámos maradt verés után, a "műanyag"(ötvözet)nek semmi baja. Nem véletlen hogy a toughbookok se alumíniumból vannak.

Szóval jó az az ajánlott Latitude, s4hu|SyD^ nyugodtan megveheti, nem lesz ilyen baja vele. Feltéve hogy nem láncfűrésszel esik neki, de nem hinném. :)

#176666Kbali: Nem ismerem a TMX-et, az valami olyasmi, mint a Rikvest az Asus+Acernek? A Thinkpadet is ők szervizelik?

[ Szerkesztve ]

(#176668) cs.zs. válasza Kbali (#176666) üzenetére


cs.zs.
addikt

Ez nem küzdelem. Pont ez lenne a fórum lényege, hogy mindenki tapasztalata itt legyen, és elökerüljenek a különböző gépek előnyei, amik a boltban sétálva, vagy a webshopban kattintgatva nem derülnek ki.
Most épp egy Asust használok, de közben várom, hogy megjelenjen egy kiszemelt Lenovo példány - de még nem elérhető. Itt nincs fix márka, hogy "csak ezt!".
Sőt!

...

(#176669) Pyttawrx válasza cs.zs. (#176668) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem egészen ez a fórum lényege, (erre vannak más fórumok)hisz ahogy Kbali is írja 1-1db az nem tapasztalat. Mostanában nem igazán szóltam bele, és el is ment a topik. Átláthatatlan, és tényleg olyanok írnak, akiknek alig van tapasztalat. Ugye vannak itt olyanok, akiknek sok gép megy át a keze között, és nem csak leírásból írnak. Sajnos ez mostanra az ilyen hsz-ek miatt eltünt.
Nem így kell gépet ajánlani, ahogy most ez itt megy. Kbalinak igaza va. Sok összetevője van. Nem elég “csak” jól használni az ÁK-t vagy a Google-t.
Igen sok esetben a kérdező is “hibás” mert lusta kitölteni amit kellene, utána jön a nyafi, hogy nem írunk rá semmit, vagy hogy amire akarja, az messze áll attól a pénztől amit rászán.
És igen a szakik is tévedhetnek ettől még.

[ Szerkesztve ]

(#176670) s4hu|SyD^ válasza Pyttawrx (#176669) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Hát ez az, hogy most itt vannak a vélemények mindkét oldalról és akkor most hogy döntsön egy laikus. Nyilván mindenki a legtöbbet szeretné a pénzéért és ha csak a tiszta adatokat nézzük akkor a rosszabbul összerakottak lényegében jobb paraméterekkel bírnak, mint a Dell pl. És itt fel villan az ember fejében, hogy mi van ha kell majd az erő később, ha szeretnék játszani is vagy kicsi a 14" meg hasonlók.

Ha a cég fizetné akkor persze mindegy, de senki nem szeret "kidobni" 1000 eurót(360 ezret olyanra, ami nem fog tetszeni).

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176671) Pyttawrx válasza s4hu|SyD^ (#176670) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

November óta vettél valamit?

(#176672) memorix válasza s4hu|SyD^ (#176670) üzenetére


memorix
aktív tag

Neked kell eldönteni melyiket vedd. Pro és kontra lesznek érvek.

CS.ZS és nekem is azonos Zenbook modellünk van. Az árgépen is áradoznak a mostani Zenbook modelekről és a külföldi szakportálokon, review-kon, egyéb fórumokon is csak jókat irnak róla.

Nem csak 1 Asus gépem van és több különböző márkájú gép van a családban. Ebből van üzleti és középkategoriás is (ASUS, HP üzleti, DELL üzleti ,Acer, Lenovo Legion, Lenovo üzleti stb). Kb 3-5 évente a garancia után cserélem a laptopokat (van kiterjesztett garanciás is). A cégnél ahol dogozom 5 évente cseréik az üzleti DELL laptopokat. A baráti körömbe van olyan aki meg laptop szervizben dolgozik és van olyan is aki kis cégként árúl laptopokat is.

Az ajánlott Zenbook 14" 512GB SDD, 5600H, 5825U figyelemre méltó laptop. Most akciósak. Ez a legjobb az összes laptop közül ami nagyon bevált nekem és tetszik. Inkább vennék 3 év helyszini garanciával ilyet mint a prémium használtat amire nincs garancia. Az új prémium laptop meg árban nem ebben a ligában játszik . Akinek van igénye és pénze rá vegye meg újonnan.

Ha elromlik a prémimum használt ami már nem garanciás akkor bizony az többnyire nem lehet gazdaságosan javítattni.

Az én stratégiám egyszerű. Ár érték arányba egy jobb közép kategoriás laptopot érdemes választani, jó felszereltséggel (min 16GB RAM, Min 512GB SSD , jó IPS vagy OLED képernyő aminek nem 250 nit a fényereje.) az aktuális kinálatból több év garanciával . A felárat a prémiumra meg félreteszem és garancia időn túl cserélem újra.

Lehet ettől másik stratégiát választani ezt mindenki döntse el kinek mi a fontosabb.

Én igy gondolkodom. A végső döntést neked kell meghozni.

(#176673) Dr. Akula válasza s4hu|SyD^ (#176670) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Ez így van, el kell dönteni mi is kell neked, mi az amit érdemes megfizetni, és mi az amiért feleslegesen fizetnél. A teljesítmény és a minőség is pénzbe kerül, fél millából ki lehet hozni egy játékgépet is 3050Ti-vel, meg egy integrált VGA-sat is, ahol viszont a VGA helyett azt fizeted meg, hogy nagy valószínűséggel nem fogsz úgy járni vele, mint cs.zs., és ha mégis, akkor az "á, ezek ilyenek ilyen" legyintés helyett az "ezt meg hogy sikerült összehozni?" a kérdés.

Te azt mondtad hogy programozásra kell, játékra nem. Ezért ajánlottam neked, hogy a keretedet inkább minőségre költsd el, hogy sokáig szolgáljon a notid, mindig számíthass rá, ne legyen minden kijelzőfelnyitás, leejtés egy lutri, hogy most mehetsz-e vele a szervízbe, ahelyett hogy simán csak használnád. Az általad megadott feltételeknek ez jobban megfelel.

Viszont nem te vagy az első, akinél a végén csak kibújik a szög a zsákból, és látszik hogy azért csak lenne ott játék is (vagy leginkább az, a meló csak fedősztori), és az ember a végén azt mondja, hogy csinálj amit akarsz, ezért kár volt segíteni. Kbali erről beszélt. Kevesen értékelik a minőséget elsőre, majd a 4., 5. notidnál már fogod. :)

(#176674) cs.zs.


cs.zs.
addikt

Nem azért vagyunk itt, hogy egymással hadakozzunk,
egyszerűen csak infó kell a kérdezőnek.
Kinek ilyen tapasztalata van, kinek olyan, nincs ebben semmi rendkívüli.
Nekem inkább csak az a meglepő,
amikor egy ajánló (nem én, hanem bárki) le van hurrogva,
de a lehurrogó nem is ajánlott semmit.

Srácok! Csak előre! Sosem hátra! :K

(a mi Latitude-ünk pedig egy rakat szar volt! :DDD , de ha megnézed azt a hozzászólást, abszolút távol állt tőlem, hogy általánosítsak, szigorúan csak arról az egyről beszéltem :R )

...

(#176675) SeniorTilla válasza Pyttawrx (#176669) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nagyon jól megfogalmaztad! Így van!

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#176676) s4hu|SyD^ válasza Pyttawrx (#176671) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Október elején megműtöttek a vállammal így nem igazán volt nagy utazgatás a karácsonyt kivéve, de azt kihúztam a régi monitorral, mert főleg tanulás volt és nem annyira aktív kódolás. Itthon meg itt a PC 2 monitorral, laptop be sincs kapcsolva.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176677) s4hu|SyD^ válasza Dr. Akula (#176673) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Régen voltam nagy Gamer és még biztos az van berögzülve. Valamint időlegesen volt hajtva rendesen a laptop játékkal, de az igen csak átmeneti időszak volt. A fókuszom most a programozás. Tanulom már egy ideje és most jelentkezgetek is rá. Webfejlesztéshez talán nem kifejezetten kell erős vas. Valamint ahogy írtam egyelőre a jelenlegi munkámba lenne cipelve és szünetben 45-60 percet használva illetve családi hosszabb kirándulásoknál, amik max 1-2 hetesek. Itthon nem is tudom, hogy használnám-e. Mivel nem vagyok még profi, alkalmazott programozó így nem tudom mennyire lenne használva. Ha Home Office lenne akkor meg szintén nem lenne agyonhasználva.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176679) Pyttawrx válasza s4hu|SyD^ (#176676) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Azaz nincs szükséged laptopra, ha van is nem tudod, hog ymi kellene, mi lenne neked a jó. ergo és most ne sértődj meg, hisz segítünk nyilván mindenkinek, de ez esetben csak futjuk a feles köröket, hisz, nem is igazán kell még noti, ha kell is akkor meg mindig lesz valami ?? ami miat megakad, mert még nem szátad rá magad, hogy vegyél. Nyilván ezzel nincs gond, csak annyi van, hogy kaphatsz bármennyi ajánlást (és kaptál is), csak körbe körbe fogunk menni a semmiért.
Plusz ezalatt sok ár változott, pl az én zenbookomnak is jóval fentebb ment az ára, az asus oldalán most 409k, a mysoft és a notebook.hu-n kb 380, akkor megvettem 270-ért.
Mindezt csak azért írom, le, mert el kell döntenni, hogy kell-e vas, ha kell akkor mire, majd menyit szánsz rá, és ezek után tudunk pontosabban javasolni, ajánlani bármit is. addig csak szivatjuk egymást.

(#176680) sabrinho válasza sabrinho (#176568) üzenetére


sabrinho
tag

Két törölt hsz után (elnézést kérek a félreértett szabályzat miatt) most szabályszerűen: megjött a kis gép, nagyon stabil, minőségi holmi, a próbaként megnézett CAD állományok gyorsabban futnak, mint az előzőn. Erre jön még 32 G RAM, meg egy dokkoló, két monitorral.
Kérdésem a három felhasználási helyhez fűződik: az USB C dedikált töltőt kiván, vagy bizonyos watt fölött más töltő is jó?

(#176681) Dr. Akula válasza s4hu|SyD^ (#176677) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Nálunk a fejlesztők (webesek is) valami 4 magos, 8. gen i7 előtti procin, meg (max) 16 GB RAM-on dolgoznak, asztali gépen. És nem jönnek érdeklődni hogy nincs-e valami komolyabb gépünk, tehát ez így látatlanban, anélkül hogy tudnám milyen szoftverrel dolgoznak, megfelel nekik. Amit ajánlottam, az 11-12. gen procis gépek, tehát webfejlesztésre biztos elégségesek hardveresen. Munkára viszont ennél is fontosabb a megbízhatóság, hiszen nem jó indok meló helyett, hogy bocs, de most szervízbe kell vinnem a gépet, 2-3-4 hétig akkor kiesnék a GDP termelésből... De nem kell még ennyire messzire se menni, elég ha felszállsz a metróra, hátitatyóban ott a noti, biztos lesz az út alatt 2-3 paraszt, aki belekönyököl, elsodorja, nem árt ha egészben tudod kivenni az út végén. Linkeltem videót is arról mit várhatsz játék terén tőle, ahhoz képest hogy nem játékgép, kellően igénytelenre vett grafikával arra is elég lehet. Ha ennyi elég játékra, akkor még azt az igényedet is ki tudja elégíteni.

Szóval mind az ajánlott Latitude, mind a (neked kicsi, bár hordozni jobb) Lifebook tökéletes a célra. Utóbbi vadiúj, és hasonló felszereltségű konkurrenset csak drágábbat tudok mondani, ennyi pénzért nincs jobb ötletem, azért is szoktam mindenkinek, akinek megfelel, ezt ajánlani. Előbbi elvileg használt, de újszerűnek mondott, a képek alapján nincs lelakva, és 12. gen lévén nagyon ideje se lehetett rá, így az is bátran ajánlott. 1 generációval újabb, de az IGP teljesen ugyanaz mint a 11. gen Lifebookban. A 11. gen proci 4 magos, de az mind P magnak számít (akkor még nem bontották külön, nem volt gyengébb mag, csak a 12. gentől kezdve), a 12. genben 2 mag a P (performance), a többi lightosabb E (economy?), ami nem tud HT-t, csak 1 szálat futtathat. Nagy különbség nincs a kettő között, de a 12. gen valamivel erősebb, mégiscsak 12 szál a 8 helyett, meg ugye picivel nagyobb a kijelzője, ami neked jobb.

#176680sabrinho: A több wattos töltő csak több áramot tud leadni, amennyiben igényli a cuccos. Ha nem igényli, akkor pont ugyanannyit, mint a kisebb.

[ Szerkesztve ]

(#176682) s4hu|SyD^ válasza Dr. Akula (#176681) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Köszönöm szépen neked is és a többieknek is. Lejegyzetelem őket, berendelek egy pót aksit a régihez aztán meglátjuk, hogy egyáltalán jó-e úgy a régi. Ha abszolút nem megy akkor pedig rendelek egy lapost aztán YOLO, ha megvan meg úgy sem fogok rajta agyalni, hogy mi lett volna jobb.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#176683) sabrinho válasza Dr. Akula (#176681) üzenetére


sabrinho
tag

Ez tiszta sor, nem is erre irányult a kérdés. Hanem hogy kell-e neki valami minimum, vagy dedikált saját USB C-s töltő, mert a kettő, amivel kipróbáltam, nem töltötte.

(#176684) Kbali válasza Dr. Akula (#176667) üzenetére


Kbali
nagyúr

A TMX nem igazán a next business day garanciáról szól. És akkor finoman fogalmaztam.

(#176685) #39028480 válasza cs.zs. (#176599) üzenetére


#39028480
törölt tag

Egyetlen Zephyrus G14-ben sincs üres RAM slot.
16GB-osokban biztos nincs.
8+8, 16+16 az alap konfuguráció.

[ Szerkesztve ]

(#176686) cs.zs. válasza #39028480 (#176685) üzenetére


cs.zs.
addikt

Kivétel nélkül minden G14-ben van 1db ram slot. A 8+8 az 8 alaplapi + 8 sodimm, a 16+16 pedig 16 alaplapi + 16 sodimm.
Mi pl 8GB -os alapkivitelt vettünk és én tettem az üres slotba 16-ot, így van benne 24GB.
Kapható belőle 8+üres, és 16+üres is.

...

(#176687) Pyttawrx válasza #39028480 (#176685) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Videót nem linkelek, de ezt igen:
16GB verziók
[link]
8GB verziók
[link]

[ Szerkesztve ]

(#176688) Dr. Akula válasza #39028480 (#176685) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

(#176692) villámló


villámló
csendes tag

Sziasztok! Az alábbi feltételekkel keresnék laptopot:

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A héten
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 250k, inkább 220-230k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészés, levelezés, filmnézés
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincs használva
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17"-17,3", idősebb embernek lenne ezért szeretnék nagyobb kijelzőt
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10/11
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD, lehetőleg a ram legyen bővíthető, de nem feltétel. A 8 GB nem tudom mire elég mostanában.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új

Találtam néhány típust, bár az összefoglaló elovasása után a VivoBook gondolom felejtős...
[link]
[link]
[link]
[link]

Előre is köszönöm a segítséget :R

(#176693) memorix válasza villámló (#176692) üzenetére


memorix
aktív tag

Ez jobb lenne szerintem:

Acer Aspire 3 - A315-58G-54D3 [link] 15,6" FHD 1920 x 1080 IPS matt kijelző Intel i5-1135G7 Quad Core 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD NVIDIA GeForce MX350 2GB Vékony, letisztult megjelenés Ezüst szín, 3 év garancia és 244 eFt akcióban.

Úgyan kisebb a kijelző, de szép szinek lesznek a IPS kijelző miatt és a i5, 16gb ram, 512ssd és mx350 vga miatt ez nem egy rossz vétel film nézéshez, levelezéshez és csak 1.7 kg.

Amúgy idősebbnek a magasabb fényerejű képernyővel szerelt modellek jobbak. Olyan laptopok árai nem ebbe a keretbe férnek bele.

Érdemes 16gb laptop modelt választani.

Ezen nincs windows de lehet rendelni pl emag-n, vagy más boltban

[ Szerkesztve ]

(#176694) Kbali válasza memorix (#176693) üzenetére


Kbali
nagyúr

17-est keres böngészésre, erre javasolsz egy alsópolcos (A3) tizenötöst dedikált vga-val? :W

[ Szerkesztve ]

(#176695) Pyttawrx válasza Kbali (#176694) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

számból vetted ki a szót... :) :K

(#176696) Pyttawrx válasza villámló (#176692) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Amiket találtál, azok vagy tudásba gyenge, vagy a váza.
Próbálok nézni valamit hátha lesz valami, de ebben az árban necces lesz. :)

(#176697) Pyttawrx válasza memorix (#176693) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ja és ajánlasz mellé ilyen Windows-t. Ne haragudj, de tényleg valamit benézel nagyon. Olvass ezeknek a Windowsoknak utána alaposan. Szerinted ennyiért lehet kapni??
Lehet nyilván sosem lesz gondja velük.
Viszont ahogy írod, hogy szakmában dolgozol, tudhatod, hogy ezeket bármikor tilthatják.... stb. Unió engedi igen. Meg felelel a 7 követelménynek? Ha igen, akkor jó amit ajánlasz.
De ez már régen kitárgyalt a Win10 topikban is. Meg oda is tartozik.

Szóval kérlek ne ajánlgass ilyeneket.

(#176698) Kbali válasza Pyttawrx (#176696) üzenetére


Kbali
nagyúr

(#176699) Pyttawrx válasza villámló (#176692) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nagyon a legalja, amit Kbali is ír:
ACER Aspire 3 A317-52 - i5-1035G1, 17.3FULL HD, 256 GB, 8GB, UHD Graphics
vagy amit már javasolnék is: [link]

Csak ez meg túl lóg a kereten. Nem tudnak emelni a kereten esetleg? Max később rammal bővíted

(#176700) villámló válasza Pyttawrx (#176699) üzenetére


villámló
csendes tag

Köszönöm a segítséget! Nem vagyok nagyon képben a mai választékkal és ezért is kérdeztem tőletek. Amit írtál a HP gépekre, hogy tudásban vagy vázban gyenge ezt kifejtenéd kicsit részletesebben. Az Acer amit Kbali ajánlott mennyiben lenne jobb mint a HP ( [link] )?
Árban nem tudunk már feljebb menni, valamilyen megoldást ebben a sávban kellene találnom. A lényeg a kijelző mérete lenne és tényleg alap feladatokra kell hogy megfeleljen.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.