Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92701) Móncsa válasza balagedebr (#92700) üzenetére


Móncsa
aktív tag

Multiméter és mérni mérni mérni mindent sorban egyenként előbb utóbb sípolni fog :C

(#92703) iff válasza balagedebr (#92700) üzenetére


iff
senior tag

Én azért jobban megnézném azokat a kondikat. Tv-t nem javítottam, de monitort már igen. Ott egy 16V 1000uF volt a baj és 100Ft meg egy kis forrasztás után, már használható volt a monitor. Alig észrevehető volt a kondi púposodása. Első ránézésre én sem vettem észre.

..........""..........

(#92704) attiati


attiati
veterán

Magic remote kurzorja eltűnt, vagy csak valami nem ok a távirányítóval.

LG UH7707

Mi lehet a baja?

És most elkövettem egy másik hibát és a back+home gomb lenyomásával szétválasztottam a távirányítót és a tv-t. És az újrapárosításhoz ezt kéne tennem. De mi a fene az az RF dongle?:

connect the RF dongle to one of the opne usb ports on the ack of the tv. Allow approximately 20 secodnds and press the OK to register the remote.

[ Szerkesztve ]

(#92705) attiati válasza attiati (#92704) üzenetére


attiati
veterán

oké kivettem az elemet meg vissza és jó lett

(#92706) polonic


polonic
félisten

A plex-nél, ha lejátszok vmit a tv-n, akkor az a gépről fog futni? 4k HDR filmet akartam és szaggatott. A gép az tudom, hogy gyenge hozzá.
Vagy lehet a router miatt? AC-s asus rt-ac58u van. 150 mbit-et gond nélkül átvisz, ez a net sebességem.

A másik dolog, hogy a tv-re telepített plex alkalmazásban kb semmit nem látok. Viszont ha a tv saját médialejátszóját elindítom, akkor ott látszik egy plex server mappástól, fájlostól. És így innen tudom elindítani a filmek lejátszását. Nem is a plex app-ból.
Ez így működik?

(#92707) KáZéé válasza polonic (#92706) üzenetére


KáZéé
tag

Igen, a gép fog médialejátszóként funkcionálni.

Wifin nem fog menni a 4k, de nálam még a 1080p-sem megy. Ha teheted kösd össze vezetékkel a tv-t és a routert. Ha továbbra is szaggat akkor biztos hogy a gép nem bírja. Jöhet a külső vinyós megoldás.

Elvileg a tv-re telepített plex applikációból is látnod kellene a filmeket, de ha jól emlékszem párosítani kell a gépen futó plexet és a tv-n futó plexet. Egyszer próbáltam, de én serviio párti vagyok.

"Viszont ha a tv saját médialejátszóját elindítom, akkor ott látszik egy plex server mappástól, fájlostól. És így innen tudom elindítani a filmek lejátszását. Nem is a plex app-ból."

Ez így rendben van, a tv saját médialejátszója látja a gépen futó plex servert és le tudja játszani a filmeket.
Az, hogy a tvn lévő plex applikációt vagy a beépített médialejátszót használod az szerintem mind1. Azt használd amelyik működik, vagy amelyik jobban tetszik és számodra kezelhetőbb.

[ Szerkesztve ]

(#92708) polonic válasza KáZéé (#92707) üzenetére


polonic
félisten

Köszönöm a választ!

Sajna a kábel nem opció. Router a szoba egyik végében, tv másik végében.

Párosítás meg volt. Nem tudom a plex appból miért nem látszik. De ha a tv saját medialejátszóján ott van minden, az teljesen jó. Jobb is, mint egy külön app.

Egyébként hdd-t tervezek venni. Csak kipróbálom a lehetőségeket, amik adottak jelenleg.

A tv usb portja el tudja látni elég árammal a hdd-t? Vagy ebből lehet gond.
Ezt néztem ki.

(#92709) blakey válasza polonic (#92708) üzenetére


blakey
titán

A Plex DLNA része gyenge, ha app-on keresztül nem használod akkor inkább Serviio.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#92710) KáZéé válasza polonic (#92708) üzenetére


KáZéé
tag

Persze, el tudja látni. Én behúztam a falba 35 méter hálókábelt, hogy elérjen a hálózat a tv-hez :)

(#92711) polonic


polonic
félisten

Igen. Felújításkor korábban nem gondoltunk a hálókábelre. Jó lesz a wifi úgyis címszóval. Csak a koax van a falban. Aztán most nem akarok kábelcsatornát, meg falat vésni sem. :)

Serviio-t kipróbáltam. Ez elsőre is mennyivel jobb.
Plex app-ban is látszódnak már egyébként a dolgok már. Ezek szerint később frissítette be a könyvtárat. De mindegy, már le is szedtem a gépről meg a tv-ről is.

(#92712) Watt25 válasza polonic (#92711) üzenetére


Watt25
veterán

korábban nem gondoltunk a hálókábelre. Jó lesz a wifi úgyis
Ezek mindig rossz döntések...

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#92713) Donát.x


Donát.x
csendes tag

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van nekem egy LG 49UK6400PLF típusú tvm ami rá van csatlakoztatva hdmi kábellel PC-re de időközönként a tvn a hmdi port amire a pc van csatlakoztatva elszáll ha átdugom egy másikra egy pár napig oké majd megint ez történik viszont amelyikre előtte volt rácsatlakoztatva újra működik.Az LG szervizzel beszéltem ahol nem tudták megmondani mitől lehet tegyem vissza gyári beállításokra, akkor újra működik minden alkalommal az összes port, a hdmi kábelt lecseréltem 2.0-ra, a tv beállításaiból kivettem az energiatakarékos üzemmódot és már az első hdmi portra is volt csatlakoztatva akkor is ez történt. Szóval tanácstalan vagyok mivel kellene próbálkozni még. A PC videokártyája egy Nvidia Gerforce GTX 750. Ugyanez a típusú tv van egy másik szobába is otthon ugyanezt csinálta az is.
Válaszokat előre is köszönöm.

(#92714) Zoló1981


Zoló1981
tag

Annyit írtatok NASsolásról, DLNAról, szerverekről meg hálózatokról, amiknek a felét sem értem, hogy fogtam a külső HDD-met, bedugtam a flipes SagemCom router vagy útvonalválasztó vagy micsoda USB aljzatába, aztán megnéztem a TV-n, és nem találtam semmit.
Aztán megnéztem notebookon a hálózatokat, ahol megtaláltam a SagemCom routert, és rákattintva átirányított a router konfigurációs felületére. Beléptem, ott megtaláltam a csatlakoztatott HDD-t, bekapcsoltam mindenféle opciókat, mint hálózati adattároló meg Médiaszerver meg nyomtató engedélyezése, és most már a TVm LÁTJA és LE IS JÁTSZA a 3D-s filmgyűjteményemet.
Sőt még le is lehet választani a HDDt a biztonságos eltávolításhoz!
Eddig közvetlenül a TV USB portjába dugtam csak a lemezt...

Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)

(#92715) pjen válasza Donát.x (#92713) üzenetére


pjen
félisten

Én kipróbálnám egy másik videó kártyával,vagy másik Pc vel.Nem biztos,hogy a Tv a hunyó.

(#92716) polonic


polonic
félisten

Serviio-val wifin is megakad még a fullhd is. Pedig ac-s wifi van.

(#92717) jamy79


jamy79
tag

Sziasztok!

A Telekomtól online rendelt, és a futártól a mai napon átvett LG 55UK6300MLB készülék közepén sajnos egy függőleges, a képernyő tetejétől a képernyő aljáig terjedő, kb. 1 mm széles fekete csík látható. A Telekom telefonos ügyfélszolgálat elmondása szerint ebben az esetben az LG szervizzel kell felvenni a kapcsolatot. Ha jól tudom (de erősítsetek meg kérlek), akkor ilyen esetben 3 munkanapon belül ki kell cserélniük a hibás készüléket. Ennek a mi a pontos menete, hogyan tudjuk érvényesíteni a 3 napon belüli készülékcserét?

Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#92718) dzsonaj


dzsonaj
tag

Sziasztok!

Tanácsot segítséget szeretnek kérni. Van egy lg55uh6157 tipusu Smart tv WiFi problémával, amit a gyártó a szolgáltatóra a szolgáltató a gyártója terel. A hibajelenség: a tv áramtalanítas után csatlakozik a WiFi hálózatra, a beallitasokban azt írja, hogy van net, de miután elindítom az Lg store-t, kis gondolkodás után hibára fut (105) miszerint ellenőrizzük a hálózati beállításokat. Aztán onnantól már a beállításoknal is azt írja, hogy nincs net, de a WiFi hálózatra de van jelentkezve. Az Lg Tv plus app nem csatlakozik a tv-hez. Aztán egy idő után látja a WiFi-t de nem csatlakozik hozza egyáltalán. Ellenőrizze a hálózati be állításokat hiba üzenetet ír.

Az Lg ügyfélszolgálat kiküldött egy szerelőt, aki telefonban azonnal az internetszolgáltatót hibáztatja, mert a WiFi beállításokban a éri csatorna kiosztása miatt van hiba. Ki sem jött az ember, mert biztos ez a hiba. Holnap újra felhívom. A routerre minden eszköz gond nélkül csatlakozik, és működik. Próbáltam már DNS beállítás modositassal, gyorsinditas és automatikus idobeallitas kikapcsolódással, de nem jutottam előrébb. Mivel látja a WiFi hálózatot, (sőt más hálózatokat is) lehet WiFi hibája a tv-nek? A mobil netmegosztasara is csatlakozik, de nem megy ki a netre. Ha valakinek lenne ilyen tapasztalata kérem ossza meg velem.

(#92719) dzsonaj válasza dzsonaj (#92718) üzenetére


dzsonaj
tag

Ha pl a telefonom mobilnetjere csatlakozik hotspot formában sincs net ilyen képpel

(#92720) szzcsicsi


szzcsicsi
csendes tag

65SK7900 tv-m van . Butaság volt 4K lejátszót rendelnem?Felcseréltem a logikus sorrendet és először vettem és aztán (azaz épp most) próbáltam ki,hogy a saját média lejátszója viszi-e? És viszi gond nélkül.
Majd legalább kipróbálom van-e kép minőségben különbség.
Ez előtti tévékhez javasolták külső média lejátszót a jobb élmény érdekében és a gondtalan lejátszás miatt.Ezért vettem még anank idején MEDE8ER 3D-t és az sajnos nem játszotta le a 4K-t.
Lehet ezért gondoltam hogy a sajátja nem fogja.

(#92721) blakey válasza dzsonaj (#92719) üzenetére


blakey
titán

Ki a szolgáltató? 2,4 vagy 5GHz-en csatlakozik-e illetve hányas csatornán?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#92722) dzsonaj válasza dzsonaj (#92719) üzenetére


dzsonaj
tag

Miután levalasztom a hotspotrol, nem hajlandó más hálózathoz csatlakozni. Ilyenkor áramtalanítas után lehet kezdeni elölről, és a wifire csatlakozik, netre nem megy ki.

(#92723) polonic válasza polonic (#92716) üzenetére


polonic
félisten

Sőt. A 4k hdr-t is lejátsza kábelen keresztül. Lehet így a hdd felesleges. Bár a kábelezést sem tudom normálisan megoldani.

(#92724) dzsonaj válasza blakey (#92721) üzenetére


dzsonaj
tag

Telekom, automatikusra van állítva és a routerben nincs állításai lehetőség. 1-és csatorna volt egyébként.

(#92725) dzsonaj válasza blakey (#92721) üzenetére


dzsonaj
tag

2,4-én csatlakozik, nincs más lehetoseg

(#92726) iff válasza jamy79 (#92717) üzenetére


iff
senior tag

Ha jól tudom internetes rendeléskor 14 napos elállási (most hirtelen csak ezt találtam) jog van. A 3 nap (munkanap) a boltban, személyesen vásárolt termékre vonatkozik. (pl. a 10000Ft alatti termék esetén, csak 6 hónap van rá, de ez most itt nem áll fent. :) vagy a bolt, gyártó adhat többet is) Valószínű, hogy neked kell, vagyis a te költségeden kell visszajuttatni a tv-t. Azt hiszem van valami súly meghatározás is amikor már pl.: javítás helyben vagy a cégnek kell intéznie.

[ Szerkesztve ]

..........""..........

(#92727) dzsonaj válasza dzsonaj (#92725) üzenetére


dzsonaj
tag

Ez a legfrissebb hiba jelenség
Tv-WiFi között zöld a jel, WiFi és DNS között már nincs kapcsolat

[ Szerkesztve ]

(#92728) szimi57 válasza dzsonaj (#92727) üzenetére


szimi57
őstag

Szerintem a router jelerőssége nem üti meg azt a szintet, amit a TV elvár. Meg kell nézni egy másik routerrel.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#92730) szimi57 válasza #99499520 (#92729) üzenetére


szimi57
őstag

Benéztem, TV-router kapcsolatra értem.

[ Szerkesztve ]

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#92731) blakey válasza dzsonaj (#92725) üzenetére


blakey
titán

A routeren lehet fix csatornára állítani illetve DNS-t is tudsz állítani? A szolgáltatói eszköz külön routerhez csatlakozik vagy sem? Mi a router IP-címe?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#92732) dzsonaj válasza blakey (#92731) üzenetére


dzsonaj
tag

Köszi a tippeket, úgy néz ki megoldódott: a Router egy Telekomos eszköz, ami olyan jelenséget produkált, hogy nem látta a csatlakoztatottnak a wifi eszközöket wifi kapcsolaton, viszont azt írta, hogy a hálózaton van x eszköz, de úgy, mintha vezetéke csatlakozott volna. Ezt jeleztem a Telekomnak, mondtam, hogy szerintem ez így nem jó. Kiadtak egy hibajegyet a szerelő reggel valamilyen finombeállításokat végzett központilag, aztán hívott, hogy indítsam újra a routert. Miután újraindítottam, a wifi eszközöket már látta, hogy wifi-n csatlakotak, és a tv is kiment a netre. Mennek az alkalmazások, stb stb, youtube, HBO go......

Már csak az a kérdés, hogy a mobil hot-spotra miért nem csatlakozott? :F :F :F :F

A lénye, hogy egyelőre megy szépen....De majd kiderül, hogy ideiglenes megoldás, vagy tatós lesz....

Köszi a javaslatokat

(#92733) gippazoid válasza iff (#92726) üzenetére


gippazoid
senior tag

A 3 munkanapon belüli meghibásodás esetén kötelező csere minden vásárlásra vonatkozik, nem csak a boltban személyesen vett dolgokra.

Lehet célszerű lenne az LG ügyfélszolgálatot felhívni, hogy ilyenkor küldenek egy szerelőt aki megállapítja a hibát vagy hogyan megy ez...

Ha az elállásr választod, a Telekomhoz vissza lehet juttatni, célszerű a legközelebbi, saját üzemeltetésű T-Pontba visszavinni személyesen. Az a leggyorsabb talán. Foglalkozniuk kell vele, bár nemszeretem kategória.

Gippazoid Novelties Inc.

(#92734) iff válasza gippazoid (#92733) üzenetére


iff
senior tag

A 3 munkanapon belüli meghibásodás csere az oké.
Nekem egyszer volt a T-vel gondom, ott egy LG tv (személyesen lett rendelve) helyett, lett egy Samsung (telefonon kértük, hogy inkább a samu legyen, mert az jobb volt és 10000Ft al volt olcsóbb). Csak az ár különbözetett meg le akarták nyúlni. Végül már a fogyasztóvédelemhez fordultam, telefonon kértem segítséget. Mondta, hogy még egyszer próbáljak velük beszélni és ha nem, akkor intézkedni fog. Végül az előfizetésből vonták le, de amennyiszer felhívtam őket, meg ugye mindég mással beszéltem. Végül sikerült.

(#92717) jamy79

[telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/problemam-van/garancialis-feltetelek]

..........""..........

(#92735) jamy79


jamy79
tag

Köszönöm mindenkinek az infót! Egyelőre úgy fest, hogy kicserélik a gyári hibás tv-t, küldenek egy másikat.

[ Szerkesztve ]

(#92736) Gaaabeeesz


Gaaabeeesz
aktív tag

Sziasztok!
Egyik ismerős szeretné eladni a 49UF680V típusú TV-jét.
En nagyon nem vagyok egy tv b*zi, igy kérdezném tőletek, hogy erdemes lehet ilyet hasznaltan megvenni?
Foleg, mikor az 55-65” tv-k is elerheto aron vannak mar.
En jelenleg egy 32-es FHD-t nezek (nem nevet :)) ), mar amikor nezek :D

Tehat tenyleg nem vagyok egy nagy TV/film nezo.

Ez a 49-es 4k nagyon pici, vagy vallalhato? Ha nagyon nem, akkor lemondok rola :)
Tovabba lattam itt, hogy voltak bevilagitasi gondok, ezt ha esetleg megvenném, nyilvan megnezem elotte.
Esetleg mennyit erhet egy 2eves ilyen keszulek?
Koszi

Üdv, Gabesz

(#92737) M43g


M43g
aktív tag

Sziasztok,

Talán itt személyre szabottabb válaszokat fogok kapni, mint a "sima" LCD LED TV topikban. Előrebocsátom, első (smart) TVnk lenne, eddig laptopon néztem mindent. Ott nem zavart a 100Hz hiánya, de nem tudom, mi másra kéne odafigyelni. Általános TVzős mókára lenne, főleg streamelt és letöltött tartalomra.

Erre a kettőre szűkítettem le a keresésemet nagyjából, a méret és az ár nagyjából mérvadó:
Sony KD65XF7096BAEP és LG 65UK6470PLC, utóbbival kapcsolatban érdeklődnék inkább. A 3.5-ös webOSről láttam PH-n egy bemutatót, az tetszett, gondolom a 4.0 is egész jó. Ámde pár aggályom van:

- nem tudom, hogy pl. Samba share-t (NAS) milyen nehéz/könnyű beállítani?
- a webOS frissül a TVvel, vagy csak, ha újat veszek?
- nem igazán találok tesztet, nem tudom, ezen a TVn mennyire szapora vagy akadozó a rendszer, az SoC-ról sehol nem találtam adatot. Plusz 1,5 giga RAM van rajta, Androidra pl. nem igazán elég.
- nem igazán látom, hogy miért kerül ennyivel kevesebbe a Sony-nál, igazából a méretéhez képest nem drága; nem akarok olcsó hús - híg lé szituba kerülni, és nem tudom, valami lespórolása miatt-e, vagy a Sony márkanév felár miatt olcsóbb.

Ti ajánlanátok az LG TV-t, vagy inkább nézzek körül máshol (más márka táján, magasabb árkategóriában)?

Köszönöm a válaszokat :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#92738) baandii


baandii
senior tag

sziasztok,

az előbb néztem egy filmet (Venom.2018.2160p.UHD.Blu-Ray.Remux.HEVC.HDR10.DolbyVision.DD+.7.1.HUN-HDPRE
)
usb-ről a tv-n (55UH8507) és a film alatt kétszer is kiírt a tv vmi olyasmit hogy megtelt a memória erre megállt a film.
más is találkozott már ilyennel? mi a megoldás erre?

(#92739) Halo


Halo
senior tag

Sk8500 vs 9500
40k a difi közöttük.
Emberi nyelven meg tudjátok magyarázni mivel több a 9500-as?
Az ártol eltekintve ;)

Normál felhasználás, netről leszedett filmekkel wifin, vagy vezetéken atjatszva. Erre használnánk.

Köszönöm :)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#92740) asprey válasza Halo (#92739) üzenetére


asprey
tag

Sk8500 local dimming 48 zona
Sk9500 local dimming 96 zona

(#92741) #92540160 válasza Zoló1981 (#92714) üzenetére


#92540160
törölt tag

Ez így érdekel engem is. Szeretném, ha a tv is és a laptop is látná a külső vinyó tatralmát, sőt, még egy PC is, és nem lenne rossz, ha a tablet is látná (ez természetesen wifin keresztül).

Ha nincs használatban a HDD, bizonyos idő után nem tud lekapcsolni?

[ Szerkesztve ]

(#92743) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Tévére csatlakoztatott merevlemezrol lejátszott néhány filmnél indításkor kiírja a tv, hogy ez a videó nem támogatja a hangot,vagy valami ilyesmit. Hang persze van. Miért írja ezt?

(#92744) #92540160 válasza #99499520 (#92742) üzenetére


#92540160
törölt tag

Samsung M3 portable 2TB, tán vannak valami beállítások, rémlik. Kösz. Éljenek a Külső hdd-s routerosok!

(#92745) polonic válasza Grande Ale (#92743) üzenetére


polonic
félisten

Én is találkoztam ezzel. Azt vettem észre, hogy ilyenkor hangsávot nem lehet váltani.

(#92747) Grande Ale válasza polonic (#92745) üzenetére


Grande Ale
őstag

Azt nem is próbáltam. Érdekes amugy, mert teljesen rendben van a hang...

(#92748) #92540160 válasza #99499520 (#92746) üzenetére


#92540160
törölt tag

Nem akar működni a dolog. Bedugtam a ruterbe a hdd-t, bekapcsoltam az usb és a media server funkciókat, a windowsban is találtam valami fájlmegosztás bekapcsolást, és a router (Lan, PC) látja ia a mappákat, viszont a gép, amin keresztül állítgatom, nem. Sem fájlkezelőn, sem Total Commanderen. A TV-től már előre félek. Mit nem csinálok jól?

(#92749) Gaaabeeesz válasza Gaaabeeesz (#92736) üzenetére


Gaaabeeesz
aktív tag

Valaki esetleg? :U

Üdv, Gabesz

(#92750) kakuk.tamas válasza Gaaabeeesz (#92749) üzenetére


kakuk.tamas
addikt

Mivel 2 éves, nincs rá gari, ezért 55-60at adnék érte...
A mérete teljesen vállalható. Én egyel kisebb LG-t használok (110centi),és ez is még jó.

[ Szerkesztve ]

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~  Apple iPhone 14 Pro  ~  Apple Watch 8 Cellular 45mm  ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.