Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Remek, akkor lehet visszaküldés lesz belőle.
A nanonál pont azt szeretem, hogy az első pittyenés után pont jó meleg, ha tovább hagyom a másodikig, akkor lesz olyan meleg mint a dreo.
Kár érte, mert egyébként jó tejhabot csinál, és ha átöntöm kiöntőbe, akkor sem hűl eleget... -
billyjoe
csendes tag
Dreo Air tulajokhoz lenne kérdésem. Vettem egyet múlthéten mert a nano pro-m kezdi megadni magát. Alapvetően meg lennék elégedve vele mert jobb tejhabot csinál mint a nano (konzisztensebb is), viszont számomra nagyon túl melegíti a tejet (illetve Oatly baristat). Ez normális, vagy csak az enyém ilyen?
-
billyjoe
csendes tag
Eladó Picopresso szett: Picopresso védőtokkal, a gyárin kívül IMS szűrő, Normcore puck screen, Tadamm 51.5mm tamper, állvány, nyomásmérő, plusz jár hozzá egy 1zpresso kemény tok is, amiben elfér a teljes szett.
Gondolkodom rajta, hogy a Flair 58-tól is megválok, annak mi lehet a reális használt ára szerintetek?
-
billyjoe
csendes tag
Szerintem adj neki időt, kávéja is válogatja hogy milyen kávé és milyen lefolyás áll neki jól. Nagyon jókat húztam vele fermentekből, de pl kenyai és etiópok nem ízlenek vele.
A robot kosarához meg szerintem jól passzol, nem olyan vékonyka az ital, de meg van az íz szeparáció is. De aztán lehet neked nem jön be. Én lassan két éve használom és nincs meg a bugi bennem hogy bármire is lecseréljem. -
billyjoe
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Sajnos a bazáron nem kóstoltam, csak a másikat, így nincs összehasonlítási alapom. Robot plusz ssp mp-vel inkább a guava volt hangsúlyos, flair plusz minivel meg inkább a banán, de egyben volt nagyon, mindkettőnél az utóízben jelent meg a csoki. De egy zacsi még várja a sorát, nagyjából 4. hétre fogom nyitni.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem volt olyan világos hogy ne illett volna espressonak, nem azzal volt a gond. A bazáron is azt éreztem hogy túl sok a kesere utóízben, de hátha neked ízleni fog.
Viszont a CM Los Pinost csak ajánlani tudom, ritka az a kávé amiből újra rendelek. Nem a túl tolt ferment kategória, tényleg banános tejcsoki kis trópusi gyümölccsel.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Annyira azért nem új, a bazáron is lehetett kóstolni. Én vettem ott belőle egy filter pörkölést presszónak, nem volt rossz, de ittam már finomabbat. Annyira nem volt savas, lehetett érezni a ferment alkoholos ízt, bár nem zavaróan, viszont a pörkölt mandula nagyon hangsúlyos volt, bármit is csináltam.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
pokerdani50
üzenetére
Van, mire lennél kíváncsi?
-
billyjoe
csendes tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ha meg vagy elégedve vele, akkor lehet jobban járnál azzal amit írtál, casmo előfizu plusz robot. Én nem akarlak rá beszélni. Bár nem tudom most milyen géped van.
Tavaly augusztus óta használom egyébként, egyetlen dolgot utálok benne, hogy lassú az ssp mp késsel, de az nem az örlő hibája.
A gyári késsel nincs tapasztalatom, az itt pihen a dobozában 0 km-rel. -
billyjoe
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Én nem iszom filtert, úgyhogy arra nem próbáltam. Első sorban a világosabb vonalra értettem, flair 58, pesado HE kosár alul papírral, gyors lefolyás (2-4 g/sec), 1:3 arány, itt bátran oda merem tenni egy ssp mp mellé, míg egy K6-ot biztos nem, hiába ugyanolyan kiskúpos.
C késes Majort nem próbáltam, gyanítom, hogy a klasszikusabb vonal esetén nem lenne különbség.
De mindenkinek más az igénye, én élvezem, hogy bármikor magammal tudom vinni a Minit egy kézi 1zpressohoz való tokban. -
billyjoe
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
A df64v-ben sem marad pangó, kb kétszer finoman ráütsz a tetejére és kijött minden. Én nem is használom a pumpát amit adtak hozzá. Egyébként jóval kisebb mint a sima df64 és jól is néz ki.
Lagom Mini vs df64: izgalmasabb kés profil a miniben, kisebb, gyakorlatilag egy kézi örlő nagyság, viszont nem arra van tervezve hogy 10-20 shotot darálj vele és nem túl kényelmes filter és espresso között váltani.
-
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én a világosnál sem vettem észre különbséget (robot + df64v ssp mp). Ha kedvem van, kicsit eloszlatom kocogtatással, de általában még azt sem csinálom, csak tamperolok. Nincs semmi spricc, mondjuk én is úgy csapolok mint Toobee.
-
billyjoe
csendes tag
Fejlesztettem a pico-n egy kicsit:

Tökéletesen illeszkedik eza normcore kosár, jobban mint az ims. Eddig egy shotot húztam vele, CM Super Konga filter, úgyhogy még tesztelnem kell, de az már most érződik hogy jobb mint az ims (mindkettő papírral az alján, puck screennel)
A nyomásmérő meg működik, arra jó hogy látom általában 5-6 barral nyomom.
Írok még ha lesz elég tapasztalat. -
billyjoe
csendes tag
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Azért más a kés profil mint a K6ban (van mindkettő és nem véletlenül inogtam meg hogy eladom az ssp mp késes df64v - t), a minőségről meg ne is beszéljünk. Drága, de szerintem megéri, plusz ugyanolyan könnyű hordozni mint egy kézit.
(Mostanában inkább elborult ferment cuccokat iszom és gyakrabban használom a minit mint a df64v-t)
-
-
billyjoe
csendes tag
válasz
tomiie6
üzenetére
Még az elején poénból próbáltam 700-as fordulaton, SSP MP késsel nem volt megakadás, de lehet hogy a gyárival lehetne produkálni, mert annak agresszívabb a késprofilja. (de ilyen alacsony fordulaton, mp késsel, nagyon finomra darálva 2-3 percig simán el van mire végez 18 grammal, szóval nem ajánlott)
Egyébként én sem állítgatom már, 1100-as fordulaton hagytam, de van különbség 700/1100/1400 között ízben, de abban igazad van, hogy nincs benne annyi hogy megérje vele kísérletezni.
Amikor én vettem, még nem volt v2, most lehet azt venném, bár ha számít a kinézet is, akkor a v szebb/kisebb szerintem. -
billyjoe
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Az a korai széria hibája volt, javították, azóta nincs ilyen gondja. Mondjuk én ettől függetlenül járó motornál dobom bele a kávét (a Lagom mini hozzászoktatott).
Ami egyébként egy hatalmas plusz az a mágneses "csőr", ha esetleg megtapad valamennyi kávé egy másodperc alatt kiszeded.
Én csak egy dolog miatt nem szeretem annyira mint a minit, az a lassúsága, de az nem a daráló "hibája" hanem a késé. -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na jó de a robot amúgyis lassabb műfaj. Nem azt mondom hogy az egy perces őrlés jó, de azért egy 20-30 másodpercet csak ki bír a társaság.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Én használtam ode-t másfél évig espressora, türelem kell hozzá az biztos.
Nem a sima df64-ről volt szó hanem a v verzióról, amiben brushless motor van. Ettől függetlenül én sem kínzom magam 600as fordulattal espressora, és meglepett hogy ekkora különbség van 1100 és 1400 (ode) között. -
billyjoe
csendes tag
Még nem raktam fel hirdetni, de érdekelne valakit egy 18 grammos vst kosár?
Plusz gondolkodom rajta hogy eladom a df64v gyári kését is, kb azt tudja mint egy ssp hu kés, tehát van test, de van valamennyi "clarity" is. -
billyjoe
csendes tag
válasz
mark.91
üzenetére
Nekem van Lagom mini meg egy Df64v ssp mp késsel. Egyelőre a mini jobban bejön, ha csak a használatot nézzük, ízre nyilván az ssp kés más dimenzió. A df ezzel a késsel sajnos iszonyat lassú (1100 rpm-n használom) és hangos is. Pangó nincs nagyon, feltéve ha használsz bellow-t,df-hez kell rdt is. Minőségre egyébként mindkettő nagyon jó.
A df egy fellow ode-t váltott, ég és föld a különbség kényelem szempontjából (espressora).
Arra amire használnád, talán a df jobb lenne, de a gyári kést nem próbáltam. Ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok ha tudok.És még egy dolog, a df-en kényelmesebb váltani espresso és filter között.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Nem próbáltam még ilyen fancy kosarat, jelenleg elégedett vagyok a pullman plusz papír párossal (jobban bejött mint a vst). De, nem mondom, néha elgondolkodom egy weber unfilteren, most hogy jobb árban van, csak pont 18 grammos kosár nincs. Egyébként a tisztán tartás miatt ott sem árt a papír.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Ha valóban beszűkül 55mm-re, akkor sok értelme nincsen, vst meg a pullman is annyi kb. Nem csak a sok lyuk a lényeg, hanem a nagyobb felület alul, lehetőleg minél egyenesebb fallal.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Petyuska111
üzenetére
A Variahoz több fajta kés is van, nézz utána, hátha valamelyik jó lesz.
Alternatíva esetleg Turin SD40, Baratza ESP Encore. -
billyjoe
csendes tag
válasz
Petyuska111
üzenetére
A Lagom Mini a Moonshine késsel (szerintem) nem lesz igazán jó sötét pörkölésre. A Df64v kicsit overkill, ráadásul az az új kés is inkább közepes/világos kávékhoz jó.
A felsoroltak közül NZ vagy a Varia szerintem. -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
billyjoe
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Kisimítani biztos nem lehet, sep appal szépen látszik a hullámzás. De, egy új kávénál egyszerűbb lenne belőni a szemcse méretet ha látod hogy épp max 4 barral vagy nyolccal nyomod. Erre írtam hogy egyszer, kitapasztalni jó lenne, onnan meg már úgyis érzed a pumpálás erősségét.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mondjuk az a nyomásmérő elég jó lenne, bár az árától is függ. Kb olyan mint a robotnál, az elején jó, aztán már úgyis érzed.
-
billyjoe
csendes tag
Gondolkodom rajta hogy eladom a La Spazialemat, 53mm-es kosár, kb fél literes fekvő réz bojler, pid (bár azt újra kéne húzni, most csak a bojlerre van rá aplikálva a szonda, be lehetne vezetni a bojlerbe), nagy gőz, stb. Mennyit érhet vajon? (ez a Rossini elődje, még anno Sidtől vettem)
(plusz lesz eladó fehér NZ, Kinu traveler, kávét nem látott v1.1 fehér Fellow Ode, holnap megcsinálom a hirdetéseket)

-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De mit nyersz azzal hogy pár mp alatt ledarálja neked? Ezt sosem értettem. Más a kés profil, plusz sokkal kisebb fordulaton működik. Ha az ízeket szereted, akkor jót is tesz ha lassú (kivéve a 98mm-es kategória). Az a c kés klasszikra jó, de egy világosabb tétellel biztos nem úgy boldogul. De persze mások a preferenciák, még véletlenül se vedd támadásnak.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Milyen kés van a majorban? Miért cserélnéd le?
Köszi, meg lesz, egyelőre egyáltalán nem bántam meg, sőt. -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mértem egyet, 18.5 gramm, robothoz, de elég világos kolumbiai gesha egy svéd pörkölőtől (swerl), így volt kb 35 mp, de úgy hogy miután végzett, párat rá "csaptam" a tetejére, anélkül még elszüttyögött volna még egy darabig. Szóval kelleni fog rá bellow. (nyilván a flairhez több idő, mert finomabbra kell darálni)
Ugye ez már a legfrissebb kiadás, javítottak a motoron, új táp, szóval gond nélkül viszi még az ilyen világos nagy szemű babokat is. Annyi, hogy nem nagyüzemre készült, tehát max 30 gramm a kapacitás, és nem is ajánlott egymás után sokat darálni vele, szóval nem egy igásló.
Ezen kívül nincs már rajta számozás, csak pöttyök, tehát filter és espresso közti állítás macerás lehet (én nem iszom filtert, úgyhogy nem számít). De, adnak hozzá matricát, így be tudod jelölni a zéró pontot, pluszban még kapott két jelölést, az egyik a flairhez, másik a robothoz.
Plusz még egy apróság, viszonylag nagy a táp:
Látszik az eredményen hogy viszonylag kevés a fine. (robot, papír nélkül, csak screen a tetején) -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha már átment rajta 1-2 kiló írok majd az ízről, stb., addig nincs sok értelme. Holnap mérek majd időt, ma már túl sokat kávéztam
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Élőben nagyon szép egyébként. Azért nem fekete lett, mert fehér a tápkábel, plusz túl sok a fekete a kávé sarkomban. Nem sokkal nagyobb mint a K6, így ha elutazom kocsival, inkább ez fog jönni velem a robot mellé.
-
billyjoe
csendes tag
Ha esetleg érdekel valakit, Lagom Mini, 48mm Moonshine késsel:
Első benyomás: nagyon minőségi, nagyon kicsi, de ezt is vártam. Harmadikra meg is lett a beállítás, a flairrel próbáltam, egy casmo filter kenyával (gond nélkül vitte). Halk, és egyáltalán nem lassú, sokkal rosszabbra számítottam, mondjuk az mp késhez vagyok hozzá szokva ami ugye baromi lassú. Őrlés után kell még neki egy kis idő mire kijön belőle minden, de párszor "rá csapsz" a tetejére és kijön minden.
Ízről egyelőre nem írok, de így elsőre nagyon hasonló a K6-hoz, tehát nem klasszik profil (mikor még az is friss volt, így bejáratlanul még van különbség). -
billyjoe
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Eddig akárhányszor futottam neki, mindig bukó volt, de holnap rápróbálok megint. Úgyis van egy burundi amit nem sajnálok erre, bár ne kéne visszaállítani a darálót a flair után.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem ez inkább a brew késes p64nek köszönhető. Nekem még az mp késes ode-val sem jött be ez a melegítés nélküli shot.
-
billyjoe
csendes tag
Ha esetleg valaki koffeinmentest keres, ezt merem ajánlani (már ha lesz megint raktáron) :
[link]Nagyon szépen adja a nugát és málna ízjegyeket, meg nem mondanám hogy mentes ha nem tudnám.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Függetlenül attól, hogy Lance nem zengett róla ódákat, a para, hogy mi van ha nem jön be a kés, nincs mire cserélni. Inkább akkor gyűjtök még vagy valami 83-as késes darálóra, vagy pl a Zerno-ra blind ssp mp-vel. De, mivel abszolút nem sürgős, lehet nem is variálok

-
billyjoe
csendes tag
Van egy ode ssp mp-vel, és mivel elég macerás a kés csere, így hagytam, örülök hogy az ode-t sikerült nagyjából megcsinálnom. Én egy kicsit reménykedtem hogy 078s is hasonlót hoz mint a sima, de pont az alternatíva hiánya miatt tettem le arról. Eredetileg azt terveztem hogy az nz helyett lenne, de a hangja és a minősége nem győzött meg.
De egyébként nemrég rakott ki instan storyt, 078 turbo késsel espresso, eddig úgy volt hogy nem tud annyira finomra darálni... -
-
billyjoe
csendes tag
Rövid bazár összefoglaló: a casmos decentes turbo bloom shot után haza is mehettünk volna, annyira más dimenzió volt a többihez képest
Ittam bányai geshat, goosebumps geshat, impresso kenyait, one eleven Kerincit, Herz nem tudom mit, ebből az impresso volt olyan hogy nem rossz, de a casmo után az sem nyűgözött le igazán. Programnak nem volt rossz, meg viszonyítási alapnak sem, szóval nem bánom hogy kimentem. -
billyjoe
csendes tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Írok majd róla mindenképp.
Esetleg valaki tudna kölcsönadni egy 18 grammos vst-t (vagy pullman) szűrőt? (Bp, 11 ker, de érte tudok menni Bp-n belül). Természetesen letét ellenében, max 1 hétre. A flair gyári kosara annyira nem hoz lázba, a teszt kedvéért meg nem szívesen vennék egy vst-t.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kíváncsiságból mértem én is, kb 6 perc, de én a dugattyút is melegítem, tehát kétszer forralok, plusz alulra is rakok papírt. (kb 2 éve rutin, már vakon is megy, még hajnalban is, inkább mint a pumpát hallgassam)
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Én oda tudom adni pár napra a robotom, ha érdekel.
Én pont azon gondolkodom, hogy Kalmártól elhozok egy 58at (electric) kipróbálásra. Nem szándékozom lecserélni a robotot, max mellé, csak kíváncsi vagyok, mekkora a diffi a robot kosara meg egy vst között ízben. Azt már most előre tudom, hogy workflowban számomra semmi pluszt nem fog adni (inkább mínusz), de nem hagy nyugodni a kérdés
Tapasztalatom ugyan nincs, de szerintem az x-et nem tudod annyira előmelegíteni mint a robotot (Lance 88-89 fokot mért, electric 93 körül volt, a robot az utóbbi fele húz).Írj rám ha érdekel.
(Backeltem én is, de valószínűleg elengedem inkább. A Timemore 078s-t még nem, megvárom Lance mit mond rá.)
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Engem meggyőztek a leírással és videókkal, backeltem is, hogy szépen fejezzem ki magam

Remélhetőleg tarták majd az időpontokat és szeptemberben meg is kapom. -
billyjoe
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Plusz tegyük hozzá, hogy mindössze 500 db lesz elérhető késenként, ahhoz képest hogy időszakra volt beharangozva, nem darabra...
Nem annyival kedvezőbb a kickstarteres ár, hogy megérje szerintem a rizikót, így a tesztek előtt. Én vártam nagyon, de ilyen feltételek mellett én inkább kihagyom egyelőre.(Én egyébként azt olvastam, hogy nem megy majd bele más gyártó 64 milis kése.)
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én használok puck screent, és van értelme, nekem jobban bejött mint a gyári, szebben téríti a vizet. Én úgy szoktam beletenni, hogy megdöntöm/lefektetem a tartót/kosarat és lassan bele csúsztatom két ujjal megtámasztva a screent, így nem fogja megsérteni a pogácsát. Hátránya hogy melegíteni kell.
Az teljesen normális ha ferde a pogácsa a végén ahogy felemeled a kart, ezért sem szabad húzás közben felengedni. Szóval ne zavarjon
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest