Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61601) pataslogeza válasza Donki Hóte (#61595) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Asszonykám hibátlanul süt egy régi, értéktelen karancs gázsütőben is, amiben a láng intenzitásán kívül semmit nem lehet állítani, meg az új, programozható elektromos sütőben is.
A grillforgató hasznos lehet, de gondolom egy ilyen sütőért a 100ezer ft többszörösét elkérik, annyit meg nem ér. Anélkül is lehet hibátlan sültet csinálni.

(#61602) BBéci válasza pataslogeza (#61599) üzenetére


BBéci
titán

Pont a lényeget nem sikerült megértened a bejegyzésemből, amit direkt nem neked címeztem, mert más topikokban szerzett tapasztalatok alapján nem szívesen állok veled szóba. Ezért baromira nem lényeges, hogy téged mennyire érdekel. :(

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61603) Aaron14 válasza BB9000 (#61597) üzenetére


Aaron14
őstag

Bocsánat, azt elfelejtettem írni, hogy csak vasaláskönnyített vagy non-iron ingjeim vannak. A gyűrődést simán kiviszi a jelenlegi olcsó amazonos gőzölő is, csak nem akarok akkorsem gagyit venni, ha az is megfelelne a célnak, mert hosszabb távra tervezek a műszaki cikkeimmel általában.

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#61604) pataslogeza válasza BBéci (#61602) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

A lényeg az, hogy aki nem tud sütni a 100ezer ft-os sütőben, az nem tud az 1millió ft-osban sem.

Észrevehetted volna már az elmúlt 8-10 év során, hogy a sznobizmusod kifejezettten irritáló számomra, ezért nem kérdezek tőled semmit, és a véleményed is emiatt értékelhetetlen számomra minden témában.

Te nem minőséget nézel, hanem árcédulát. Beállítasz magadnak egy elméleti összeghatárt, ami alatt mindent selejtnek nyilvánítasz, afelett meg mindent jónak, és az említett bejegyzésed is errő szólt, semmi másról.

(#61605) BBéci válasza pataslogeza (#61604) üzenetére


BBéci
titán

Mi a fenének reagálsz a nem neked címzett hozzászólásaimra? Nincs jobb dolgod? Letojom, hogy téged mi irritál és azt nem egy nyilvános fórumtopikban kellene világgá kürtölnöd. Nomen est omen...

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61606) peppe79 válasza pataslogeza (#61583) üzenetére


peppe79
senior tag

Minőségben, és "tudásban" nagyjából azonos a két sütő, is. A sütőtér 71 ill. 72 literes, ami részben előnyös. Mindkettő finoman záródó ajtóval rendelkezik, kényelmesebb így használni. Ami még pozitívum, hogy már ezeknél az alsó kategóriás sütőknél is elérhető a 275℃-os sütési hőmérséklet. Mindkettőhöz jár a sütőrács, a lapos és mély tepsi. Utóbbi, ha jól rémlik, a Gorenje esetében kb. 1 cm-rel mélyebb. Ha ez esetleg döntő szempont lehet, érdemes leellenőrizni.

Amiben picit eltérnek: a Gorenje alapból 2 db, részlegesen (nem teljesen) kihúzható sütősínnel érkezik, és ha jól emlékszem, fixen rögzítettek a huzalpolcra. Az Eluxhoz csak 1 kihúzható sütősín jár, viszont ehhez külön vásárolhatók sínek, akár a polc mindhárom szintjére (igaz, nem kevés pénzért), vagy ha úgy tetszik, használható akár sütősín nélkül is.
Az időzítő a Gorenjén érintőgombos, míg az Eluxon "hagyományos". Én ez utóbbit jobban szerettem (a mostani sütőnk időzítője már érintőgombos), de kinek mi jön be...

Fontos, mert sajnos a Gorenje hazai oldalán valamiért elhagyták a piktogramokat, ami könnyebb tájékoztatást nyújt: a BO735E301X-ben még csak légkeverés van, nincs hőlégbefúvás (tehát nem tartalmaz körfűtőszálat).
Az Elux EOD3H70X-ban már van hőlégbefúvás, de szintén lényeges információ, hogy az csak önállóan használható (nincs olyan program benne, amivel kombinálható lenne például az alsó fűtőszállal).
Elux 2 év garis, Gorenje 3 év.

Nekem a korábbi sütőm egy hasonló kinézetű, belépőszintű Elux volt. Azon egy álom volt a sütés...egészen addig, amíg rövid időn belül tönkre nem ment benne a felső fűtőszál. Ami idegesítő volt még benne, az a baromi gyenge kivitelű gumitömítés, a sütő és az ajtó között. Egy idő után már úgy lógott, mint tehénen a gatya, és érezhetően szökött is rajta keresztül a forró levegő. Ha ezek a problémák nem jönnek elő, ma is boldogan használnánk.

(#61607) arcsin válasza peppe79 (#61606) üzenetére


arcsin
senior tag

Gorenje margójára, hogy ha már az oldalukon jártál is. Használati utasítás :16. oldal. Pikrogrammjai. Még alsó fütőszállal is kombinálható. Alap hogy letöltöm a használati utasítást minden kiszemelt (nagy)gépnél, mert abból úgy is kiderül mi az igazság.

[ Szerkesztve ]

(#61608) peppe79 válasza arcsin (#61607) üzenetére


peppe79
senior tag

"Alap hogy letöltöm a használati utasítást minden kiszemelt (nagy)gépnél, mert abból úgy is kiderül mi az igazság."

Ez így is lenne, ha konkrét modell szerinti használatiról lenne szó, nem pedig egy általános használati útmutatóról! Ez a másik bosszantó dolog a Gorenjénél.

A szóban forgó modellben (BO735E301X) nem hogy kombinálni nem tudod a hőlégfúvást semmivel, de még alapból sem megy a dolog, mivel nincs benne körfűtőszál!
Pont ezért jegyeztem meg, mint fontos információt, hogy a hazai Gorenje tájékoztatása némileg foghíjas. Nézd meg a német oldalt, ott a piktogramok alapján könnyen, és egyértelműen beazonosíthatóak a program funkciók:
https://www.gorenje.de/produkte/hausgeraete/kochen/modelle/backofen/bo735e301x/732870#features

(#61609) arcsin válasza peppe79 (#61608) üzenetére


arcsin
senior tag

Euronics leírás:
Sütő funkciók:Alsó és felső fűtőelem
Hagyományos sütés ventilátorral
Infragrill
Infragrill ventilátorral
Alsó + köralakú fűtőelem + légkeverés
Kisméretű infragrill
Kiolvasztás funkció
AquaClean öntisztító funkció

A gorenje sütő saját oldalán szerintem az nem általános használati útmutató, de rendben... Legyen úgy..de ha valami opcionális, modellenként eltérő, azt jelzik benne. Ez a funkció pld nem olyan.

(#61610) st6969 válasza peppe79 (#61608) üzenetére


st6969
őstag

A körfűtőszál az ugye az, ami a hátfalon, a ventilátor környékén szokott lenni? Mi a különbség a gyakorlatban aközött, hogy ezt a körfűtőszálat használom légkeveréssel, vagy az alsó-felső fűtőszálat légkeveréssel?

(#61611) OPiiPO válasza pataslogeza (#61599) üzenetére


OPiiPO
addikt

Miért kötsz bele direkt? Nem neked címezte a hsz-t, ha meg régről ismered akkor haladj tova, ne keltsd a feszültséget feleslegesen, engedd el :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#61612) peppe79 válasza arcsin (#61609) üzenetére


peppe79
senior tag

"Euronics leírás..."

Ilyen leírásba nem csak az Euronics oldalán szaladhatsz bele. Vélhetően egy téves tájékoztatásról lehet szó, már csak amiatt is, mivel a 735-ös széria alapból 9 funkciós, nem pedig 8.
2019-től gyártják ezt a sorozatot, és ezek egyikében sincs körfűtőszál, csak az eggyel magasabb, 737-es szériától felfelé.
Nézd meg bármelyik nyelvű hivatalos Gorenje oldalt, sehol nem fogsz találni 735-ös sütőt körfűtőszállal. A magyar nyelvű oldalon sem szerepel a hőlégbefúvás, csak a légkeverés (azaz a sima venti).

"A gorenje sütő saját oldalán szerintem az nem általános használati útmutató..."

Pedig ha beleolvasol, akkor láthatod, hogy konkrétan tízszer említik a "modelltől függően" szót, többek közt a program kiválasztásnál is. De ha ez nem -, az viszont már rögtön fel kellett volna tűnjön, hogy kicsit túl sok az említett plusz tartozék (üveg sütőtál, nyárs, katalitikus betét...), vagy épp a programszám (konkrétan 16 szerepel benne, amit még egy felső kategóriás sütő is megirigyelne). :)

[ Szerkesztve ]

(#61613) peppe79 válasza st6969 (#61610) üzenetére


peppe79
senior tag

Légkeveréssel az alsó és felső fűtőszál által létrejött hőt igyekszik a ventilátor egyenletesen eloszlatni.
A hőlégbefúvás viszont egész más, hiszen az forró levegőt juttat be a sütőtérbe. Alsó sütéssel komibnálva, a felfelé áramló hőt, az oldalról belépő forrólevegő is megtámogatja, ami intenzívebb, hatékonyabb hőátadást eredményez, pláne többszinten történő sütéskor, vagy pizza sütésekor.

(#61614) st6969 válasza peppe79 (#61613) üzenetére


st6969
őstag

Ez OK, de ha pl. a hőfokszabályzót beállítom 200°C-ra, akkor a sütőtérben lévő 200°C-os levegő fog keringeni. Miért nem mindegy, hogy az a 200°C mely fűtőszálakkal lett létrehozva?
Ha jól értem, akkor lényegében ugyanazt tudja, csak gyorsabban lesz kész az étel?
Tényleg érdekel, nem kötekszem :R Van a sütőnkön ilyen hátsó kör fűtőszál, de sose használtam, csak próba szintjén 1-2x, de nem igazán vettem észre semmi különbséget...

(#61615) Eagl3 válasza BB9000 (#61598) üzenetére


Eagl3
veterán

Ezt egyébként kifejthetné bővebben, nemsokára egy teljes konyhát kell gépesíteni, és AEG/Electrolux gépeket tervezek venni. BOSCH-t is néztem, de míg AEG/Electrolux vonalon 200.000Ft-ért megkapom sütőben a pirolitikát és érintőpaneles vezérlést, addig a BOSCH-nál ugyan ez olyan 250 és 300 között lenne.
Azt meg nem értem, mitől jobb egy BEKO mint egy Electrolux?

(#61616) koxx válasza Eagl3 (#61615) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"mitől jobb egy BEKO mint egy Electrolux?" nem jobb

(#61617) Elemental válasza Eagl3 (#61615) üzenetére


Elemental
addikt

Elux EOC5751FOX sütőnk és EHI6540FHK főzőlapunk 4,5 éve tökéletesen üzemelnek.
Én is pont a magasabb árért szegényesebb kínálat miatt ejtettem a boscht.

[ Szerkesztve ]

(#61618) BBéci válasza st6969 (#61614) üzenetére


BBéci
titán

Nem mindegy, másképp sül az étel. Próbáld ki egy tepsire szórt maréknyi hasábburgonyával és tapasztalni fogod.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61619) Magill válasza #40553216 (#61364) üzenetére


Magill
csendes tag

Sajnos fogalmam sincs annyit tudok:D hogy a mosogatogep es a mosogep es a fel lakas konektora egy koron van... ami ha ment a mosogep es a mosogatogep es bedugtam a szobaban lecsapta a biztositekot de a tavaly vasarolt philips porszivo nem csinalja ugyan ezt... :D de azert nem szoktam mindent is egyszerre nyomatni... A lakas 3 eve epult, sajnos a koroket tuti elvasztak, de ha szolok nekik akik csinaltak szerintem megoldjak felteve ha lehet.

(#61620) Magill válasza koxx (#61616) üzenetére


Magill
csendes tag

volt egy Beko hűtőnk... soha többet beko...

(#61621) farkas-j válasza Magill (#61620) üzenetére


farkas-j
őstag

Van egy AEG premium hűtőnk. :(( Soha többé AEG!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#61622) koxx


koxx
MODERÁTOR

Bekot mindenkinek

(#61623) pataslogeza válasza BBéci (#61605) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Ez itt nem privát chat, ahol kettesben beszélgetsz valakivel, hanem egy fórum. Itt bárki láthatja a hozzászólásaidat és bárki válaszolhat is rá. Ha ezt nem tudod elfogadni, az a te problémád, és a te problémád miatt ne próbálj engem rendre utasítani.
Amugy meg olyan témához szóltál hozzá, amit én vetettem fel, így hozzám is szóltál, csak nem közvetlenül.
Ja, és nem azért jöttem ide, hogy veled vitázzak, azt sem tudtam hogy itt vagy. Ha azt akarnék, akkor a házimozi vagy plazma tv topikba mennék, mert azt biztosan tudom, hogy azokban jelen vagy.
Én azt mondom, hanyagoljuk egymást. Nem fogok megharagudni, ha nem szólsz hozzá az általam felvetett témákhoz. Persze nem tiltom meg mint ahogy te akarod nekem, de ha hozzászólsz valamihez, akkor számíts arra, hogy választ is kaphatsz rá.

(#61624) pataslogeza válasza peppe79 (#61606) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Ha jól értem, akkor ez a hőlégbefúvás fumkció, olyan mintha egy hajszárító lenne a sütőben ami forró levegőt fúj a sütőtérbe. Ennek van valami gyakorlati haszna? Ja, meg mi az infragrill sütés?

(#61625) Donki Hóte válasza pataslogeza (#61624) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Hajszárító jó hasonlat, ha nem akarod az egész fördőszobát 80 fokra felfűteni, csak a hajadnál akarod ezt a hőmérsékletet, akkor használsz hajszárítót.

Az infragrill meg az a problémát oldja meg, hogy a normál sütőkben nemnagyon lehet 275 fok fölé emelni a hőmérsékletet, pedig néha kéne magasabb hőfok. Az infragrill lehetővé teszi, hogy a sütő többi részének károsodása nélkül a sütőfelületen 300-400 fokos hőmérsékletet lehessen elérni.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#61626) pataslogeza válasza Donki Hóte (#61625) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Azt hiszem kezdem kapisgálni :)
Tehát ha valamit gyorsan meg akarok melegíteni, berakom középre a ventilátor elé, bekapcsolom a hőlégfúvás funkciót, és így jóval gyorsabban megmelegszik a kaja mint normal sütő funkciónál? Jól értem?

Az infragrill lényege meg a jóval magasabb hőfokú sütőtér? Mi az aminek 300-400 fok kell? Mi nem sül meg 200 fokon?

(#61627) ribarszki válasza pataslogeza (#61626) üzenetére


ribarszki
őstag

Pizza

[ Szerkesztve ]

(#61628) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Beépithető mosó és száritógépet keresek,

Találtam egy ilyet, A+++ Energia osztály? 1400-as centri?
Emag link

Energia hatékonyságra viszont ezt irja:
Energiahatékonysági osztály: A+++ energiaosztály az A+++-tól D-ig terjedő skálán
Energiahatékonyság a legújabb európai előírások szerint: C energiaosztály

Most akkor ez jó energia osztály vagy nagyon rossz? o.0

Ilyesféle árkategóriában eddig olyat láttam, hogy energiaosztály: B esetleg A.

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#61629) peppe79 válasza pataslogeza (#61624) üzenetére


peppe79
senior tag

Gyorsabb felfűtés, intenzívebb sütés, pláne több szinten történő -, vagy pizza sütésekor. Könnyebben lehet vele pl. "kérgesíteni", de pont emiatt jobban oda is kell rá figyelni, némi rutint igényel a használata.

Infragrill sütés: mókusvakítás.

(#61630) peppe79 válasza Donki Hóte (#61625) üzenetére


peppe79
senior tag

De ez nem egy fürdőszoba, csak egy 70 literes sütőtér. Pont, hogy a ventilátorral rásegített fűtéssel lehet gyorsabban, hatékonyabban, egyenletesen felfűteni.

"Az infragrill lehetővé teszi, hogy a sütő többi részének károsodása nélkül a sütőfelületen 300-400 fokos hőmérsékletet lehessen elérni."

300-400 ℃??? Egy Gorenje sütőről beszélünk...

(#61631) M3oH válasza Vismajor01 (#61628) üzenetére


M3oH
addikt

Március 1-től változtak a besorolások. Elhagyták a A++++++ jelzést, mert követhetetlen volt már. Az változás előtti A++++ max. B besorolást kapnak most. A C is nagyjából A++ felel meg. Bővebb infó: [link]

(#61632) BB9000 válasza Vismajor01 (#61628) üzenetére


BB9000
senior tag

Háztartási eszközöknél az energiacimke alapján választás félrevezető lehet.
Az EU törekvése, hogy energiahatékonyabb készülékeket fejlesszenek a gyártók és ezek kerüljenek a háztartásokba, ezáltal csökkenjen az energiafogyasztás.
Mosógépek:
A mosás hatékonyságához sok víz kell, az energiahatékonysághoz pedig kevés. A jobb gyártók úgy oldják fel ezt az ellentétet, hogy intelligens mosógépet készítenek, ami képes arra, hogy energiahatékony legyen. Amikor lemérik a fogyasztását, akkor megfeleljen az EU ép ésszel nem rendelkező előírásainak, de a valós használatkor normálisan ki tudja mosni a ruhákat. Ennek kulcsa a mosóprogramok különbözőségében van. Van rajta egy "ECO" program az EU -nak és a többi program meg az, amit használni is lehet mosásra. Azok persze nem energiahatékonyak, hanem a mosás hatékonyságára vannak optimalizálva. Sok víz, sok áram. Más gyártók a kevés vízzel mosás miatt fellépő mosási hatékonyság csökkenést a programok hosszabbá tételével próbálják meg kompenzálni. Ennek két eredménye lesz: a 3-4-5 órás mosóprogramok és a ruhákban maradó mosószer mennyiségének a drasztikus emelkedése. Ugyanis az öblítéshez is víz kell, ami ugyebár nem fér bele az A energiaosztályba ! Ezt persze alaposan elhallgatják.
Porszívók:
Egyedül itt látok előrelépést, mert amit 10-20 évvel ezelőtt 1800W és 2200W-os motorokkal meg tudtak csinálni a porszívók, azt ma is meg tudják csinálni 500W-800W fogyasztású motorokkal.
Hűtőgépek:
A kompresszorok terén nagy fejlődési tér nincs. Ténylegesen úgy lehet energiahatékonyságot növelni, ha a hűtőtér szigetelését javítják. Ez azzal jár, hogy vastagabb hőszigetelő réteg kerül a hűtőtér köré- Az európai vásárlók nem szeretik a kis űrtartalmú, batár nagy helyet elvevő készülékeket, ezért a gyártók nem is készítenek ilyeneket.Mit tesznek ehelyett?
Amerikában nincs is EU szabályozás és nem foglalkoznak az energiahatékonysággal. A legtöbb gyártó az energiahatékonyság növelése érdekében fogja az amerikai modellt és kicsit "átalakítja", hogy nyerjen a fogyasztáson. Nem a szigetelő réteget növeli meg, hanem azzal trükközik, hogy ritkábban kapcsolja be a kompresszort és hosszabb üzemszüneteket enged meg neki. Ez a fogyasztáscsökkenéssel egyidejűen azzal is jár, hogy az európai "szuper enegiahatékony" modellekben nagyobb lesz a hőingadozás. Nem kicsit nagyobb, hanem sokkal nagyobb. Ennek egyenes következménye, hogy hamarabb megromlanak benne az ételek. De hát kit érdekel az? A vásárlóknak ezt már nem kell tudni. Nem is mondják el, csak azt, hogy : készítettünk nektek egy ""szuper enegiahatékony" hűtőt. Vegyétek, vigyétek, jó lesz az nektek !
Elektromos sütők:
Itt sincs sok értelme az energiacimke alapján választani. A sütő felmelegedéséhez hő kell, aminek elektromos árammal előállítani egyáltalán nem hatékony. Az elektromos sütő egy áramzabáló, viszont nagyon kényelmes és jól szabályozható.

[ Szerkesztve ]

(#61633) Vismajor01 válasza M3oH (#61631) üzenetére


Vismajor01
addikt

Köszi! Mostmár csak az a kérdés, honnan tudjam ki melyik besorolást használja. Most egy Energiaosztály: A azt jelenti ha legeslegjobb, vagy inkább közepes...

pl ez:
[link]
Energiaosztály: A

Videó róla: 2018-as, már akkor is A volt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#61634) pjen válasza Vismajor01 (#61633) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem ne az energia cimke alapján vásárolj.

(#61635) Vismajor01 válasza pjen (#61634) üzenetére


Vismajor01
addikt

Igazából fogalmam sincs, miszerint kellene vásárolnom o.0

Van kb 5 féle beépithető mosó-száritógép ami közül választhatok, a smeg és a bosch áron kivul esik.

Azon kivül van 1 db AEG. 1db Electrolux, és 3db Whirlpool. Candy hőszivatyús, kiesik.

[Eletrolux 225k]
[AEG 240k]
[Whirlpool 150k]
[Wp 190k]
[Wp ~160k]

Centrifuga valamelyik csak 1200ig tud, valamelyik 1600ig. Mindegyik inverteres. Méretben sok különbség nincs. AEG és Electrolux ad külön motorra garanciát. Tök mindegy hogy néz ki, be lesz épitve. fontos lenne, ha maga a betöltő nyilás ajtaja balfelé nyilna, de ahogy nézem mindegyik jobbfelé nyilik szal nem oszt nem szoroz megint csak. Ruhatöltet mosás/száritás bármelyik kielégiti az igényeket, nyilván a nagyobb a jobb, de kb tökmindegy.

Szóval mivel nincs nagyon választék ezért gondoltam energiafogyasztás alapján hátha tudok dönteni. Nem akarom el olcsójánoskodni és aztán 3 év múlva újat venni, de nyilván szivesebben fizetek 150 ezret 250 helyett ha ugyanolyan jó. Jelenleg az electrolux felé húz a szivem, de 10 év motor jótálláson kivül nem tudom miért...Talán h 75kg nehéz szal biztos minőségi!

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#61636) Vismajor01 válasza Vismajor01 (#61635) üzenetére


Vismajor01
addikt

AEG kiesett mert teljesen ugyanaz a termék mint Electrolux csak +30.000 ft
Whirlpool is kiesett az egyik mert benéztem, csak az mosógép

Ez maradt;


Ennyire jutottam, ebből kéne eldönteni melyik lesz :D

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#61637) BBéci válasza Vismajor01 (#61636) üzenetére


BBéci
titán

Nagyon hasonló, de nem teljesen ugyanaz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61638) Peterhappy válasza Vismajor01 (#61636) üzenetére


Peterhappy
őstag

AEG-Electrolux ugyebár azonos csoport, csak az AEG a prémium kategóriája, valóban kb. azonosak a gépeik, csak bizonyos paraméterekben minőségibb alkatrészt használnak az AEG-ben.

Most "csak" a főzőlapunk Elux, az is csak azért, mert AEG-ből nem volt hasonló, némileg érthetetlen módon :N

AEG hűtőnk nincs (Electrolux volt, 13 éve vettük és a mai napig hibátlanul működik Sógornőmnél), így arról nem tudok nyilatkozni, de a mosógépünk, az előző mosógépünk (10 év használat után cseréltük, még remekül működött, csak a csereprogram keretein belül elvitték), a szárítónk és a sütőnk egyaránt AEG, nagyon jó véleménnyel vagyunk a márkáról, pedig kivétel nélkül használjuk őket, nincsenek kímélve.
Az 5 év gari elég jól hangzik, ha esetleg valamelyik WP-re esne a választásod, a megtakarított összegből esetleg érdemes lehet kiterjesztett garanciát kötnöd.

(#61639) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Sziasztok!

Melyiket ajánlott ezek közül megvenni?
Xiaomi Roidmi F8S
Xiaomi mi handheld vacuum cleaner/1C?

Vagy melyik a legajánlottabb ebben a kategóriában?

(#61640) arcsin válasza Chesterfield (#61639) üzenetére


arcsin
senior tag

Az F8S hez van szőnyegfej, a Handheldhez nincs. Ha ez nem számít, mert csak sima padlóra kell, akkor handheld

(#61641) Vismajor01 válasza BBéci (#61637) üzenetére


Vismajor01
addikt

Hát ez alapján nekem max annyi jön le, hogy Eux többet tud? :D

első eux, második AEG

#61638

Az a helyzet, hogy az 5 év garit nem tudtam biztosra megtalálni. Electrolux honlapján ha a webáruházban rákeresek 5 év garit ir rá, 10 évet a motorra. De ott nincs(és drágább is)mint media marktban, és media marktban nem ir semmit a jótállásról a kötelezőn kivül (2 év) csak annyit, hogy a motorra érvényes a +10 év.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#61642) BBéci válasza Vismajor01 (#61641) üzenetére


BBéci
titán

Ja, te a funkciókat hasonlítgatod. Azzal az erővel bármelyik más gyártmánnyal is azonos lehetne.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61643) pataslogeza


pataslogeza
aktív tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Közben sikerült dönteni. Számomra teljesen feleslegesek az extra funkciók, így én csak a külső alapján döntöttem az electrolux mellett, mert az szebb, de asszonykám azt mondta, kipróbálná azt a hőlégbefúvást, így 2:0-ra kiütéssel nyert az electrolux :)

(#61644) peppe79 válasza Vismajor01 (#61641) üzenetére


peppe79
senior tag

"Electrolux honlapján ha a webáruházban rákeresek 5 év garit ir rá..."

Igen, csak van benne egy pár "hucutság": az 5 évre kiterjesztett garancia az egy fizetős szolgáltatás. Csak ezt ott annyira nem reklámozzák, hiszen ennek a konkrét összegét nem is tüntetik fel (mindössze annyit látsz, hogy nem szerepel mellette az 'INGYENES' szó). A csavar az egészben az, hogy ezt az opciót itt nincs is lehetőséged lemondani, hanem automatikusan beleteszik azt a kosaradba. És ha még ennyi nem lenne elég: kb. 5%-kal drágábban tudod itt megvásárolni, mint ha az Electrolux saját, hivatalos márkaüzletének webshopjában adnád le a rendelést. És ez utóbbinál nem kötelező igénybe venned az 5 éves kiterjesztett garanciát sem (úgy mindössze 225 eft lesz az ára).

(#61645) peppe79 válasza pataslogeza (#61643) üzenetére


peppe79
senior tag

Arra figyelj majd oda, hogy hol veszed! Vagy legalább is mérlegeld, ugyanis 100 ezer ft alatt mindössze 1 év a jótállás rá. Ha beéred ennyivel, akkor az Euronicsban érdemes megvenni, ha viszont 2 év jótállást szeretnél, akkor a markabolt.hu-n.

(#61646) pataslogeza válasza peppe79 (#61645) üzenetére


pataslogeza
aktív tag

Kössz az ötletet! Ennek hatására néztem utána a garanciának és ezt találtam az electrolux honlapján. Eszerint teljesen mindegy hol veszem, mert ha 100.000ft felett van akkor 2 év a kötelező jótálás.
jogtár link

(#61647) macera2 válasza pataslogeza (#61646) üzenetére


macera2
aktív tag

Köszönet a csatolt linkekért. Azt sajnos nem tudtam kivenni, hogy a garancia csak akkor érvényes, ha az eladó által megjelölt szerviz végzi a beüzemelést? Kissé lehangoló, hogy pl. az Elux esetén, egy 100 000 Ft-os kombinált tűzhely beüzemelése így kb. 30 000 Ft. Létezik olyan eladó, aki átvállalja a beüzemelést, vagy legalább is az nem ilyen brutális?

[ Szerkesztve ]

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#61648) Peterhappy válasza Vismajor01 (#61641) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ha nem SOS a vásárlás, várd meg, míg mehetsz valahová "tapicskolni".
Én vagy húszféle mosógépet végigtapogattam anno, mielőtt döntöttem. 200 ezer forintért előbb megnézem, mit kapok :K Estemben pl. mind az AEG mind az Electrolux hasonló szövetkímélő dobbal van szerelve, de azért élőben látszott, miért jobb az AEG. Mert jobb volt. De ha megkérdeznéd, 30 ezer forinttal jobb volt-e, nemmel válaszolnék :)

Nekem egyébként úgy tűnik, jár az öt év. +3 év garancia, ha beregisztrálod a terméket. Azt meg miért ne tennéd? Pár kattintás az egész.

A Márkabolt az AEG-Elux-Zanussi vonalat forgalmazza, de nem az Elux saját márkaüzlete!!!
Preciz.hu-n általában a Márkabolttal közel azonosak az árak, érdemes ott nézelődni. Én most próbaképp mosógépekre néztem rá, ott nincs feláras trükközés.

Közben látom, a promóció március 31-ig tart, így a tapicskolásra lehet, hogy mégsem lesz idő.

(#61649) norby_42 válasza macera2 (#61647) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nem, ha csatlakozóval szerelt, akkor feltétel nélkül él a garancia.
Talán a füzetbe van írva.

Eat pasta, run fasta

(#61650) Donki Hóte válasza norby_42 (#61649) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Kombinált (vagyis gázos) tűzhelyet mindenképpen a szervizzel kell beüzemeltetni :(

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.