Hirdetés

2021. március 2., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-26 09:08:16

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29001) scream válasza DoItYourself (#29000) üzenetére


scream
veterán

A számla kiállításának dátuma számít a pénzvisszafizetésnél és a +garanciánál is, az meg a mai dátum, szóval én még be tudom regisztrálni minden gond nélkül.

ELADÓ cuccaim - https://bit.ly/ph_scream

(#29002) Csabroncka válasza scream (#28998) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Elviekben felviszi és ott is csomagolja ki!

"in medias res"

(#29003) lufi7 válasza scream (#28998) üzenetére


lufi7
tag

Én ugyan családi házban lakom, de amikor hozták a mosó és hűtőgépet akkor mind a kettőt kicsomagolták és körbe néztük.
Viszont a garileveleket nem néztem és ez óriási hiba volt, mert nem voltak lebélyegezve, de aztán rendeződött.

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#29004) pjen válasza lufi7 (#29003) üzenetére


pjen
nagyúr

Nem bélyegezték az Mm és szállítók sem. Be kellett utólag vinni, blokk alapján lebélyegezték.

(#29005) BB9000 válasza scream (#28998) üzenetére


BB9000
aktív tag

Családi házas övezet. Ketten jöttek a MM szállítói. Szépen behozták a hűtőt, kicsomagolták és a helyére is tették. A régit kivitték oda ahová mondtam. 3 perc alatt megvoltak. Fejenként 1000 Ft zsebpénzt kaptak. Nagyon udvarisak voltak. Hogy GLS volt, azt nem is vettem észre. :)
A hűtő épségét a vevőnek kell ellenőrizni kibontás előtt ! Ha van rajta külsérelmi nyom, akkor nem átvenni! Szállító ebben ellenérdekelt. Nem szabad rábízni az ellenőrzést.
Ha már átvetted, akkor egy külső sérülés ütődés, akár a gari elvesztéséhez is vezethet. Utána már nem fogod tudni bebizonyítani, hogy az a szállítás közben keletkezett.

(#29006) cekkk válasza scream (#28998) üzenetére


cekkk
veterán

Biztos a GLS viszi?
Nekik is van már 2 emberes kiszállításuk? :U

(#29007) MPM válasza Morris (#28984) üzenetére


MPM
tag

És nem gyenge a szívóereje? Nem bántad meg, hogy nem erősebbet vettél?

Nem tudom eldönteni, hogy egy 1000+ Wattosat vegyek most míg van rá lehetőségem, vagy egy 600-700 Wattos is elegendő lesz, mint a tiéd, viszont az meg a turbókefe miatt szimpatikus, és ahogy látom a legtöbb porszívónál nem alaptartozék, és sokba kerül megvenni pluszba. Jó lenne 40e alatt megúszni az egészet, de 50e alatt mindenképpen.

Te milyen lakásban használod? Nekem egy 40 négyzetméteres panellakásba kellene parketta- illetve szőnyegtisztításra (esetleg minimálisan hidegburkolatra) heti egyszer, állat nincs.

[ Szerkesztve ]

(#29008) Morris válasza MPM (#29007) üzenetére


Morris
veterán

Dehogy gyenge. Én is féltem a szívóerőtől, de nagyon erős.
Egy hátránya van, az egyik fej vagy kikopott vagy nem tudom mi lett vele, de rendszeresen elfordul a cső csatlakozásnál. A többi hibátlan.
90nm-es Családi házban használjuk. Szőnyegen és laminált padlón.

(#29009) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Tegnap úgy jártunk, hogy kuktában főztünk, magára hagytuk szegényt, miután szépen takarékra raktuk, később visszamentem a konyhába láttam, hogy a forró víz valahogy kijutott (talán a tömítésnél) és folyik le az indukciós főzőlapról a sütőre...

Lekapcsoltam mindent, a főzőlapnak nem lett semmi baja, de a sütő hülyéskedik. Bekapcsolásnál volt amikor a Siemens logó felvillant, majd felváltva az óra, később próbáltam ott meg nagyon halványan láttam csak a kijelzőn a feliratot, konkrétan nem lehet elolvasni, hogy mit ír és a kijelző alsó harmada vibrál. Szerintetek mit lehet vele tenni? Nem tudom mennyi víz juthatott bele, várjak vele 1-2 napot hátha kiszárad, vagy szerviz? Ilyenért fizethet a biztosító? :F

(#29010) scream válasza cekkk (#29006) üzenetére


scream
veterán

Nem GLS volt, Szami Group.

Felhozták, készségesek voltak.

Viszont nem találtam semmilyen MM-os papírt, csak egy beko jótállási jegyet a dobozra ragasztva (amit nem tudok hová tenni), illetve egy Bosch jótállási jegyet, de egyik sincsen kitöltve.

MM-nál mivel tudom érvényesíteni a garanciát, ha valamikor szükségem lenne rá? :F

ELADÓ cuccaim - https://bit.ly/ph_scream

(#29011) Pumma válasza Morris (#29008) üzenetére


Pumma
nagyúr

Akkor nem egy tartós valami az a Sencor, én is olvastam a gyenge anyagminőségéről, azért nem vettek ezt, pedig tetszetős volt.

Ha kérdésed van írj privit!

(#29012) Mate


Mate
nagyúr

Vettem egy miele c3-at. Hozzá pedig egy xxl-es porzsák csomagot. Porzsák csomagba 2 féle szűrő van. Egyik adja magát, hogy a motorhoz megy. A másik viszont nem tudom hova. Gyárilag egy airclean plus 50 volt a gépben. Annak a helyére lehetne berakni, vagy az alá, felé kellene rakni? Esetleg teljesen más helyre?

Update: Megtaláltam. Tartóval lehetne használni az airclean plus 50 helyett.

[ Szerkesztve ]

(#29013) cekkk válasza scream (#29010) üzenetére


cekkk
veterán

Számlával tudod, elégnek kell lenni-e annak is.

Sok gépben pl benne van a dogban vagy a belső részekben azt ki sem tudja a bolt venni belőle.

Nincs is már semmi értelme a garlevélnek szerintem.

(#29014) Morris válasza Pumma (#29011) üzenetére


Morris
veterán

Én az elektrolux ZSPALLFLR - ről írtam.

(#29015) Pumma válasza Morris (#29014) üzenetére


Pumma
nagyúr

Ja, bocs, akkor elnéztem. Azt meg gariztasd le, ha lehet.

Ha kérdésed van írj privit!

(#29016) ph_5.5 válasza scream (#29010) üzenetére


ph_5.5
tag

A Bekohoz kicsit körülményesen de el lehet jutni telefonon. Valami összevont ügyfélszolgálatuk van- más márkát is kezelnek mert nálam rákérdezett hogy akkor most Beko vagy más... És ott pl kiderült hogy elektromos beépíthető sütő garanciája a vásárlástól ketyeg. És nem érdekli őket hogy 3 szál madzagot ki kötötte be. A gáz főzőlapnál kérték a számlás pecsétes bekötést. Az 5 év garis cuccaikhoz kék a garancialevél. Ez benne van a csomagolásban néha jól elrejtve a többi papír között. Ezt kell megőrizni akkor is ha nincs rajta semmi dátum aláírás, plusz a vásárlást igazoló számlát. Hűtő esetén is ez a helyzet.

(#29017) BaLee válasza Csabroncka (#29002) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Ezt hol olvastad?

Én egy éve rendeltem hűtőt az MM onlineon és azt írták, hogy a szállító a lakás/ház bejárata előtt adja át a készüléket, nem viszik be a helyére, főleg nem állítják és üzemelik be (hűtőnél ugye napig amúgy sem lehet rádugni). Az más dolog, hogy plusz pénzért esetleg segít bevinni, vagy beviszik.

Gond akkor van, ha kicsomagoltatod velük, hogy ellenőrizd rendben van-e, majd utána vagy vissza tudod csomagolni az eredeti csomagolásába vagy nem, csomagolás nélkül felvinni bármilyen hűtőt vagy bármi ilyesmit meg elég merész dolog plusz sokkal nehezebb, mert nincs rajta fogás...

Az főleg érdekes, hogy a kérdező azt kérdezte, hogy a 2.-ra felviszik-e, mivel az említett hűtő nagy eséllyel be sem fér a liftbe (már ha van) szóval lehet vele szenvedni, mi ketten elég sokat szenvedtünk vele mire felvittük a 3.-ra....

[ Szerkesztve ]

(#29018) Morris válasza Pumma (#29015) üzenetére


Morris
veterán

Hát nem tudom, ezért szóba állnak e velem... :F

(#29019) BaLee válasza lufi7 (#29003) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Nézted a termék külső csomagolását is? Mert a terméken belüli garilevelet pont azért nem szokták kitölteni, mert nem bontják fel a csomagot emiatt.
Viszont a csomagoláson kívül nekünk a hűtőnél és a kávéfőzőnél is egy műanyag tasakban benne volt egy kitöltött, lepecsételt garanciafüzet. Volt olyan, hogy a hűtőnél csak pecsétet nyomtak rá meg azt hiszem a szériaszámot vagy ráírták vagy én írtam rá, már részletkérdés. A pecsét rajta volt az a lényeg úgyis.

(#29020) pjen válasza BaLee (#29017) üzenetére


pjen
nagyúr

Ha nem fejre állítva hozták a hűtőt 1-2 óra után beindíthatod,az abszorciós gépeknél volt ez a várakozás.

(#29021) scream válasza BaLee (#29017) üzenetére


scream
veterán

Mint olvashatod, felhozták minden szó nélkül, kellett ügyeskedni, mert szűk a lépcsőház és nincsen lift, de megoldották.

Utána berakták a helyére, kicsomagolták és mondták, hogy azért 2-3 órát hagyjam állni, de utána be lehet kapcsolni.

ELADÓ cuccaim - https://bit.ly/ph_scream

(#29022) tomtyi válasza Mate (#29012) üzenetére


tomtyi
veterán

Akkor ezentúl minden, nem Miele-porszívót emlegető hsz törölve lesz, az írójára meg örök kitiltás vár. :DDD

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#29023) arcitec válasza BaLee (#29009) üzenetére


arcitec
őstag

Az milyen főzőlap, a miénk(indukciós) ha kifut a víz (már jó párszor előfordult) elkezd csipogni és lekapcsol.... Sőt ha rá van rakva valami , akkor is, illetve ha nedves(kicsit nedvesebb) ruhával le van törölve akkor is csipog(kikapcsolt állapotban is) Próbáld hajszárítóval, de finoman szárítani, nehogy túl sokat kapjon, várj pár napot, esetleg 1 hetet és ha nem javul, akkor már adott a teendő ... A miénkre van biztosítás a főzőlapra, igaz törésre, de hát ha kell akkor törik ... A sütőre nincs ..

[ Szerkesztve ]

(#29024) nesa


nesa
veterán

Urak döglődik az öreg AEG lavamatunk ill teszi a dolgát csak egyszerűen elkopott a műanyag felület amin a dob csúszik elképzelhetönek tartom hogy pótolható az alkatrész de a gazdaságosság azt mondatja velem inkább vegyek egy hőszívágyús gépet, minden nap minimum 1x megy nálunk hétvégén van hogy 3x is tavaly mar cseréltem benne hosszbordás szíjat akkor már látszódott ez a kopás.

Erről mi a véleményetek BOSCH WTW86361BY

Vagy manapság érdemes megvenni mosó szárítót, mert mosógépből is kevésnek latszik az 1 db :F ahogy nézem AEG, Bosch vonalon nincs nagy választék.

[ Szerkesztve ]

(#29025) Dluinet válasza nesa (#29024) üzenetére


Dluinet
nagyúr

az egybe mosó-szárító felejtős, szárítani, csak fél adagot tudnak

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#29026) nesa válasza Dluinet (#29025) üzenetére


nesa
veterán

Az nem jó a mostani aeg 2 adagot is szarit, akkor marad a csak szárító.

Az előző link nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#29027) zenwalk


zenwalk
senior tag

sziasztok
A bosch gépek ajánlottak az olcsó (100k) háztartási nagygépek között? A héten kellene megvennem a konyhai gépeket és a mosógépet, de akkora a választék ilyen árban, hogy fogalmam sincs, mi alapján kéne választani.

(#29028) Gömbike válasza Dluinet (#29025) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Egyetértek Veled és az alábbiakkal egészíteném ki:

A mosó-szárító csak szikkasztani tud, ( rengeteg víz pazarlással teszi mindezt, ami ugye nem szárítás), max. nem lesz annyira nedves a ruha.

Ráadásul a kombi gépben szárítás néven szikkasztott ruhában benne marad a mosószermaradvány, a szösz, a por. Épp a szárítás egyik lényeges eleme veszik el.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#29029) blattida válasza Gömbike (#29028) üzenetére


blattida
nagyúr

A kombi gépek is ugyanannyira szárítják meg a ruhákat, mint a szárítógépek, hülyeséget azért ne terjesszünk már!

nesa
Ha csak a gazdaságosságot nézzük, akkor az új hőszivattyús gép megvásárlása sokkal nagyobb kiadást jelent, mint az aeg javíttatása. Az új gép rövid élettartama miatt sosem térül meg, tehát ebből a szempontból nem éri meg a csere.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#29030) Zeki válasza blattida (#29029) üzenetére


Zeki
nagyúr

???
Te valami szerelő vagy?
MI anno vettünk egy AEG hőszivattyúsat, mert 3 gyerek mellé már nagyon kellett. Minden nap megy, van amikor 3x is egy nap. A hosszú extra garancia miatt az első javítás ingyenes volt (inverter panelben gebasz), a második került pénzbe ( ékszíj elkopott, elszakadt, és ha már szétszedi, akkor nagy (ki)pucolást is kértem ), de nem volt egy nagy összeg.
Mindez 5. éve.
Na az jó sok használat.

(#29031) csemberlen válasza blattida (#29029) üzenetére


csemberlen
senior tag

Neked volt már mindkettő típus?
Nekem igen. A kombi az teljesen más elven "szárit", össze se lehet hasonlítani amit a kombi művel a ruhákkal.

▲▼Hja kérem az élet nem egy habostorta.▲▼ ←←⌂⌂Ω Intelligens vezérlés. Ω⌂⌂ www.kerpen.hu←←

(#29032) Csabroncka válasza Gömbike (#29028) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A szárítással hogy a bánatba veszne el a mosószer maradék, egyáltalán a jól működő mosás végén miért maradna a ruhában?

Fontos dolgok: a jól működő mosógépekkel a mosólúgmaradék minimalizálható a ruhákban. A szárítás nagyon energiaigényes és költséges folyamat, sokkal költségesebb, mint a magasabb fordulatszámú centrifugálás. A gépes szárítás egyáltalán nem ruha kímélő.

DE!
+ dolog, hogy nagy mennyiségű ruhát, gyorsan lehet megszárítani és nem terheled külön vízgőzzel a lakás légterét.

+ a szárításnál a ruhaszövetből távoznak a lehulló maradékok (szösz), ami normál esetben a házi por mennyiségét növeli.

"in medias res"

(#29033) Gömbike válasza blattida (#29029) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Szerintem egy kis tájékozottség rág fér:

Láttál Te már életedben működő különálló szárítógépet, mely akkor fejezte a szárítást és a frissen szárított ruhát akkor vették ki. Ezt [link] én tettem fel, az én gépem, a felvételt én készítettem. A kombigép mikor tudja ezt???????

Egész más elven működik a kettő, akkor miért hülyeség?

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#29034) nesa válasza blattida (#29029) üzenetére


nesa
veterán

Nem örökre venném a bosch gépet az AEG kb 15 éves ha kb ennyit elmegy a z új is az már ok, közben meg jobban megnéztem az AEG et necces a javítása ill csak ideiglenes 2-3 helyen az adott részen elkopott a saválló dob, jó ezt is valszeg megtudnám javítani van awi hegesztőnk de nem akarok ilyen gépet gyártani, ahol meg megvan az acél az kb alufólia vastagságú.

(#29035) Csabroncka válasza nesa (#29034) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Az új gépek sajnos biztosan <10 év élettartamúak jelenleg 200-300 Ft alatt :( !

"in medias res"

(#29036) Gömbike válasza Csabroncka (#29032) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Ezért van most hőszivattyús szárítógépem. Eleve alacsonyabb hőfokon szárít, minden mehet bele. Woolmark minősítéssel rendelkezik, gyapjú is nyugodtan beletehető.
A gép dobja úgy van kialakítva, hogy kímélje a ruhát, ráadásul 3 emelő van benne, hogy összességében minél kevesebbet érintkezzen a dobbal a ruha.

De a Miele-ben sem ment össze semmi, ott bekapcsoltam az alacsonyabb hőfokot és azon ment minden.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#29037) Csabroncka válasza Gömbike (#29036) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A kíméletességet értsd úgy, hogy normál szárogató. Nyilván azon egyszerű oknál fogva kíméletes, hogy nincsen hő és mechanikus terhelése annak ha így szárad a ruha.

A dobkialakítás egyébként (ennek sokan kevés jelentőséget tulajdonítanak), de nagyon befolyásolja a mosás hatásfokát, és természetesen a szárítást is, emiatt is jobb a külön gép, hiszen a két eltérő művet eltérő kialakítást igényel.

Egyébként a mosószer maradék ellen egyszerűen úgy tudsz védekezni(jól működő gép esetén), hogy nem adagolod túl a mosószert és tisztán tartod a gépet.

"in medias res"

(#29038) T.ati válasza ribarszki (#28961) üzenetére


T.ati
tag

Köszönöm a tájékozatatást. Még azt kérdezném, a hagyományos fejjel lehet ágy alatt porszívózni? Értem ez alatt, hogy szinte vízszintesbe lehet-e a porszívó csövét fektetni, hogy beférjen az ágy alá? Engedi addig a csuklós rész? Vagy ezt csak a parquet verzió tudja?

(#29039) ribarszki válasza T.ati (#29038) üzenetére


ribarszki
senior tag

Kipróbáltam sima fejjel is. Teljesen vízszintesbe hozható és gond nélkül lehet porzívózni az ágy alatt.

[ Szerkesztve ]

(#29040) T.ati válasza ribarszki (#29039) üzenetére


T.ati
tag

Képről úgy tűnt, a parkolóállás síne ezt nem engedi, de akkor megy a dolog.

Köszönöm mégegyszer!

(#29041) blattida válasza csemberlen (#29031) üzenetére


blattida
nagyúr

Pont a tapasztalatok okán sosem volt saját kombi gépem, éppen ezért írtam már le sokszor ebben a topikban, hogy a kombi gép csak annak ajánlott, akinek nincs helye külön mosó- és szárítógépre.

Gömbike
Teljesen mindegy, milyen módon szárít a kombi gép, a lényeg az, ha szekrény száraz ruhát akarsz, akkor a kombi gépben is az lesz, az más kérdés, milyen áron. A Te állításod szerint egy kombi gépben nem száradnak meg a ruhák, maximum kevésbé lesznek kedvesek és ez az állítás bizony hülyeség.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#29042) kisbalazs83


kisbalazs83
aktív tag

Sziasztok!
Két nagyméretű indukciós főzőlappal szemezek. 77-78cm esek, 7,2-7,4kW-osak,
Electrolux EHI8742FOZ 139 900 Ft 1év garancia

Whirlpool ACM 938/BA 137 999 Ft 4év garancia

Electrolux az ajánlottabb márka ahogy olvasom, de a 4év Whirlpool gari jól hangzik. Kaposváron két szerviz van, ami ugyanaz mindkét márkához. Melyiket vennétek?

55PUS6704, 55OLED754, AC66U_B1x2 AiMesh 2.0

(#29043) Zeki válasza kisbalazs83 (#29042) üzenetére


Zeki
nagyúr

Hívd fel a szervizt, hogy szerintük melyikkel lesz kevesebb gondod. Ha ők szervizelik ezeket, van rálátásuk.

(#29044) Gömbike válasza blattida (#29041) üzenetére


Gömbike
aktív tag

Nem véletlen írtam, hogy volt -e már tapasztalatod összehasonlítani a két technológia által "megszárított" ruhát.

S ebben benne van minden.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#29045) blattida válasza kisbalazs83 (#29042) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!

Egyik sem jobb a másiknál, ezért inkább a whirlpool, már csak a jóval hosszabb garancia miatt is.
De nem szokott a mostani főzőlapokkal gond lenni.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#29046) blattida válasza Gömbike (#29044) üzenetére


blattida
nagyúr

Amint írtam, tapasztalatom van velük és ahogy írtam, nem azért nem ajánlottak a kombi gépek, mert nem szárítanak, hanem azért, mert nem hatékonyak (keveset és lassan szárítanak), sokat fogyasztanak és megbízhatatlanok.
Kondenzációs gépeim voltak, van, amikben persze, hogy puhábbak a ruhák szárítás végén, de nem ez a lényeg...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#29047) pjen


pjen
nagyúr

Szevasztok,elszakadt a Velusz fényzáró rolóm zsinórja.javított már valaki ilyet?

(#29048) Dluinet válasza pjen (#29047) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Gurtnicsere házilag

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#29049) pjen válasza Dluinet (#29048) üzenetére


pjen
nagyúr

Köszi,de ez nem jó,redőnyt tudok javítani.Ez olyan mint egy vászon redőny,de van egyfajta zsinorozása,bárhol megáll.

(#29050) tecsu válasza ribarszki (#28968) üzenetére


tecsu
addikt

http://www.mediamarkt.de/marke/miele/staubsauger-mit-beutel
Melyikre gondolsz?

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.