- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
HAli!
Klima osztálytól függ.SN, ST, N, T, amely azt jelenti, hogy +10C° és +43C° közötti külső hőmérsékleti tartományban tud optimálisan működni a készülék.
(bővített mérsékelt” (jelölése: SN), ha a hőmérséklet tartomány +10C° és +32C° közötti;
„mérsékelt” (jelölése: N), ha a hőmérséklet tartomány +16C° és +32C° közötti;
„szubtrópusi” (jelölése: ST), ha a hőmérséklet tartomány +18C° és +38C° közötti; és
„trópusi” (jelölése: T), ha a hőmérséklet tartomány +18C° és +43C° közötti.)Szerintern erre a hőmérsékletre itt nem találsz fagyasztót( oroszoknál esetleg)
Üdv Nagya -
pjen
félisten
Üdv Urak. Keresek 3-4 fiókos fagyaszót amit fűtetlen akár -5 fokos teraszon is lehet használni.
-
Nagya21
addikt
válasz
Richard! #67046 üzenetére
HAli!
Whirpool hűtők jók, csak ne törjön el vmi müa bizbasz, mert aranyáron van hozzá.(a belső fagyasztó ajtozárban eltört a müa bizbasz, csak komplett lehet ajtót venni, de most 15. éves és köszöni teljesen jól működik
Most Liebbherr hütőnk van 2014 októberi (igaz csak sima belülfagyasztós) de nagyon jó.
Üdv Nagya -
Richard!
addikt
Üdv!
Szeretnék egy alulfagyasztós hűtőt vásárolni 2 fő részére, de sajnos teljesen elvesztem a sok ajánlat között. Hetek óta nézegetem őket az árukeresőn és az üzletekben is. Amiket eddig leszűrtem: A Samsung-ok hangosak, a Gorenje-k silány minőségűek, már nem olyanok, mint régen, az AEG-ek sokat fogyasztanak...
A keret 200 ezer forint lenne, 190 cm magasságig és fehér színű jó lenne, de ha nincs, megfelel az ezüst/inox is.
Pedig első körben Gorenje-t nézegettem, jók az értékelései árukeresőn. Bár nem tudom, hogy azt mennyire lehet készpénznek venni...
Minden tanácsot és tippet szívesen fogadok
Jelige: Nem baj, ha van olcsóbban :) -
Gömbike
senior tag
válasz
VÁMpír #67040 üzenetére
Igen. Bőséges hypóval, s teljesen ellepje. Azután hagy ázzon, ha kell napokig. De szerintem egy nap elég lesz.
A gép belseje sem nem úszta meg szerintem. Egyeztessd velük, hogy ha lehet, port használjanak. Az nem fog egy idő után nyálkahalmaz lenni a gép belsejében.
Mi is használunk folyékonyt, de csak szükség esetén. ( pl. 20 perces átmosás) A kapszulát nem nézem semmibe, mert ha kevésbé szennyezett a ruha, akkor is sok gél megy a ruhákhoz. Nem tudod adagolni, mint a port, vagy a folyékonyt.
Abba nem megyek bele, hogy ki milyen hőfokon szeret mosni, de a gép “egészségének” is jót tesz, ha magasabb hőfokon gyakran van használva. -
dethroner
veterán
Hali!
Mivel a gyártóra sajnos nem számíthatok, remélem ti tudtok segíteni. [Ehhez] a turmixhoz keresek üvegkelyhet. Csak az üveg kellene (eltört). Vajon melyik gyártótól lehetne azonos alkatrészt venni? -
Gömbike
senior tag
válasz
VÁMpír #67032 üzenetére
Tedd egy vödörbe, sok hypo + domestos fele arányban vízzel. Egy nap alatt kivègzi a mocskot.
Ezután fiókot tedd mosogatógépbe és a legmagasabb hőfokon mosd át, az öblítő helyébe pedig ecetet tegyél.Olyan lesz utána, mint az új.
szek:
A mosógèpet tisztító adalékkal mosasd át, utána ecetes főzőmosás neki.
A kapszula egyébként nem igazán barátja a gépeknek. Marketing szempontból viszont telitalálat.
-
MrCsiT
addikt
Ha még sosem jártál úgy, hogy
- benézted, melyik lapot módosítod(te, vagy az épp főző rokonod);
- futni akart a tej/akármi és +2 másodperc beavatkozási idő egyáltalán nem hiányzott,
akkor igazad lehet és nyomkodj előválasztót.
Én nem szeretnék, ezért választottam olyan lapot, amit nem csak megtervezett egy mérnök, hanem át is gondolta, milyen lesz azt használni?
Nyilván kényelmesebb a direkt szabályozhatóság, ez aligha vitakérdés.(Hiába érzékeli hol az edény, ha a használó időt veszít mire rájön, hogy rossz zónát akar épp szabályozni.)
-
MrCsiT
addikt
válasz
ribarszki #67019 üzenetére
Indukciós: arra figyelj szerintem, hogy hogyan lehet az egyes lapokat szabályozni?
Van olyan, amelyiknél először ki kell választanod, melyik lapot szabályoznád, majd azután tudod szabályozni csak, tehát 2 lépés a teljesítmény módosítása.
És van olyan, amin eleve több szabályzó van, külön az egyes lapokhoz. Pl. mint ez a régebbi Electrolux indukciós lap. Nálunk kiemelt szempont volt a gyors és egyszerű szabályozhatóság.A régi edények még a kérdés ilyen lapnál: megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a "bármilyen lapra" megfelelő Berlingerhaus edényben 1,5x(!!) annyi idő alatt forrt fel a víz, mint egy indukcióssal használható Tefal vagy Zepter lábasban. Érdemes tehát több edényt egyszerre megvizsgálni, akkor derülhet ki ilyen érdekesség.
-
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok!
Lamer kérdés, de hogy hívják ezt a részét a mosógépnek? Mosószer adagoló fiók?
Lehetséges ezt külön cserélni? BOSCH Szervízben lehetne venni?Sajnos szüleim nem tisztították ki sosem és mára kitakaríthatatlan penészes kosz telepedett meg a belsejében.
Kérdésem, hogy mivel öblítőt és mosóport sem töltenek az adagoló fiókba, mert mosókapszulát használnak, elmehet ez így, vagy jól sejtem, h mosás során a gép beöblíti ezt a penészes cuccot is minden alkalommal a mosott ruhába automatikusan? -
arcsin
senior tag
válasz
#38464487 #67030 üzenetére
Attól hogy beírod mindenhova, a válaszokat is megnézhetnéd. Illetve megnyithatnál 5 db (ami 90 ezer alatti gorenjék száma) arukeresős linket, hogy csekkold a szállítási ktsg-et/garit.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kettő hűtőszekrény néztem ki.
Gorenje RK4181PW4 Kombinált hűtőszekrény és Navon REF 286++W Hűtőszekrény
Szerintetek melyik lenne a jobb választás ?
Navonra 3 év garanciát adnak.
-
BB9000
senior tag
válasz
hentes555 #67028 üzenetére
Valszleg kevés a gáz a rendszerben. Pl. azért, mert elillant. Ha ez a baja, akkor a javítása abból áll, hogy meg kell keresni, hogy hol szökött ki a gáz, a lyukat befoltozni és újratölteni a rendszert. Leírni egyszerű, de megcsinálni nem könnyű. Szerelő megmondja, hogy vállalja-e és mennyiért.
Szerintem 6-8 évesnél régebbi készülék esetén a csere lesz a gazdaságos megoldás, mert többe kerül a javítás, mint amennyit a megjavított készülék ér. -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Egyik barátoméknál elromlott a fagyasztójuk, azt produkálja, hogy ha bedugják, akkor rövid időn belül magától lekapcsol és nem megy. Ha ki van húzva és újradugva, akkor megint rövid ideig megy és kikapcsol.
Ez mi miatt lehet és javítható-e? Egy kis Beko fagyasztóról van szó.
-
BB9000
senior tag
Ha nem kapcsolod be 0 fok alatt, akkor nem lesz baja.
Ha megy a motor, akkor annak a kenését az a folyadék biztosítja, amivel töltve van a rendszer. Ha ez hidegebb, mint a "klímaosztály"- ban előírt, akkor elégtelen kenés miatt nagyon hamar elkopnak a motor forgó alkatrészei. Ez kb olyan, mintha nem töltenél elegendő olajat a kocsidba. Lehet úgy is menni, csak sokba kerül !Bővebben erről itt olvashatsz.
-
polonic
félisten
válasz
ribarszki #67019 üzenetére
Igen, minél több fokozat legyen rajta.
Siemens van, de pontosan már nem tudom a típusát. 18 fokozat van rajta, úgy hogy 1-1.-2-2.----8-8.-9 és boost. Egy bizonyos szintig ki be kapcsolgat, azt hiszem az 5-ig 5.-tól pedig szabályoz. 4-4.-on simán forrásban tartja a pörköltet, levest. -
ribarszki
őstag
Fórumtagok!
Indukciós főzőlapban mire kell figyelni? Melyik ajánlott? Annyi kritérium van, hogy legyen elég állítási fokozat, mert azt nem szeretném, hogy az egyiken már lobog a leves, az alatta levő pedig kevés.
Illetve ezek milyen elven működnek? A hagyományos izzószálas kerámia lap ki-be kapcsolgatta a fűtőszálat. Számomra a gázhoz képest sokkal rosszabb.
Az indukciós is ki-be kapcsolgat, vagy képes a teljesítményét szabályozni a különböző fokozatokon? (Mintha gázai főznék és állítom a lángot?)
Köszönöm ha kicsit kisegítetek -
Scytale
csendes tag
Sziasztok!
70cm-es hűtőt szeretnék venni, aminél az egyik fő szempont, hogy halk legyen.
10+ éves LG side-by-side-ot váltana, mert hangos.Két Bosch-t néztem ki:
KGE49AICA papiron halkabb, kevesebbet fogyaszt, viszont nem no-frost
KGN49XLEA no-frost, kicsivel nagyobb hűtőtérA fórumban nem sok infót találtam ezekről. Van valakinek tapasztalata velük?
Elég kicsi a kínálat 70cm-esből, 250eFt limitig van jobb ajánlás ezeknél?
-
-
mexel
veterán
válasz
Sinkapeter #67009 üzenetére
HA veszünk, szeretnénk majd használni. Akkor viszont nem is minden sima konnektor jó azért egy régebbi házban. Ez ismét a hőszivattyús mellett szól. Vagy a mosó-szárító mellett mert a fürdő fel van újítva és ott jó konnektor van
-
rii
nagyúr
sziasztok
ki szeretném tenni a hűtőt a teraszra ( csapadél ellen fedett )
és ott működtetni
a téli -10 fok nem árt meg neki?
( fagyasztónak használom ) -
bbdzyx
senior tag
Nálunk is robotgép a téma. Leginkább dagasztásra, meg egyéb dolgokra kéne. 100k alatt van valami minőségibb cucc?
-
mexel
veterán
Na jó, 600-al kevesebb. Maradhat?
Szóval a hőszivattyús elvileg max 50 fokon szárít, akondenzációs meg akár 90 fokon
( derékszögben?)
Azt is írják, hogy a lakás nem fog penészedni a hőszivattyúsnál, illetve kevésbé. ( ez nem ártana ott mert a műanyag ablakok óta gond a penészesedés kicsit)
Szóval most a beépíthetőeket nézegetem, hátha úgy be lehetne tenni nappaliba hogy olyan lenne mint egy szekrény
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest