Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Fistman #60046 üzenetére
Kevéssé megbízható, sok "kendi" bajról hallottam. Aki engem kérdez róluk, azokat teljes erővel lebeszélem.
Nálunk is a hűtőszekrény tetején volt a mikró, mellette állt egy fagyasztó, úgy sem volt elegendő a hűtőtér térfogata. Vettem helyette 180 cm magasat, eleinte szívásnak éltem meg a konyhapulton helyet foglaló mikrót, aztán megszoktam és élvezem azt, hogy nem kell sakkozni, pakolgatni, ha ötnél több sört akarok hűteni. 394 literes a normál, 211 a fagyasztó űrtartalma.
Ezt azért meséltem el, hogy ne a mikró elhelyezése alapján válassz hűtőszekrényt! -
daver88
aktív tag
válasz
Fistman #60046 üzenetére
Üdv!
Élőben látva rettentő kicsi a belső tere, persze egy személyes háztartásban ez is elegendő lehet.
Hasonló árban szerintem ez jobb választás: Beko RCSA-240K30 WN hűtő
Mélyebb, sokkal jobban pakolható.
-
Fistman
csendes tag
Ahoy, hűtőszekrény vadászaton vagyok és szeretnék kérni tanácsokat;
Jelenlegi Zanussi kombi hűtőm 136/40 liter hűtő/fagyasztó térfogatú és 120cm magas - ennél kicsit nagyobbra gondoltam, magasságban és űrtartalomban (max 150cm de talán magasabb is jó - a hűtő tetején szeretem tartani a mikrohullámú sütőt és ez a legmagasabb ahol még kényelmesen elérem), alsó fagyasztós hogy ne kelljen állandóan hajolgatom a nem-fagyasztós kajáért, fogyasztás/energia minél jobb, de minimum A+ vagy ++, árban 100ezer fölé nem nagyon akaródzik, de ha nincs más akkor kerül amennyibe kerül...
Keresgéltem mindenütt és ez a Candy CMCL 5144 tünik a legjobbnak, minden paramétert kielégít, árban is pont a büdzsé teteje. Csak nem ismerem ezt a Candy márkát vagy hogy mennyire megbízható hűtők terén.
Megéri ez a gép vagy inkább nézelődjek kicsit felsőbb kategóriában? Nem igazán tudom mennyit érdemes egy hűtőért kiadni.
-
arcsin
senior tag
válasz
st6969 #60043 üzenetére
Nekünk közvetlen a zuhany mellett van egy törölközőtartós radiátor. Semmi gond nincs vele 5éve, pedig aztán meg volt már kínálva párával, vízzel.
-
st6969
őstag
válasz
eastsider #60042 üzenetére
Nekem a radiátorom nézett ki így ~1 év után (10 év garancia van rá). Bejelentettem, aztán jól megmagyarázták, hogy ja hát vizes helységben használva, ha ilyen történik, az bizony nem garanciális probléma. Mutogatták is a kisbetűset, ahol ez valóban benne volt
Legyn több szerencséd
Úgyhogy ti se fűtsétek a wc-t, fürdőszobát, ha nem akartok bajt -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
Szerintetek ez garis probléma?
2 éves AEG[kép] jobb oldalt elöl az alja. Nem volt áztatva stb.
Másik. Bal elölről hallok fémes ütemes hangot centrifugalas bizonyos sebességekor. Ez mi lehet ? Ha lenyomom a tetejét abbahagyja amíg el nem engedem
Előre is köszönöm
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #60039 üzenetére
Nem USA: az én példányomat is Svédországból hozta haza az előző lakó.
-
válasz
Degeczi #60036 üzenetére
Miért mondanám, hogy van benne, ha te látod, hogy nincs benne.
Az általad linkelt kezelési leírás nagy valószínűséggel amerikában forgalmazott gépé lehet, legalábbis a benne lévő mértékegységek erre utalnak (gallon, grains, fahrenheit fok). Az én általam linkelt verzió meg valószínűleg európai.
Az jó kérdés, hogy amerikában miért nem kell gyanta és a gyantát regeneráló só a mosogatógépekbe, de ez olyan megszokás lehet, mint az itt korábban linkelt videóban lévő információ, mely szerint amerikában a melegvízre kötik a mosogatógépeket (ezért általában nincs bennük fűtőtest), európában pedig a hideg vízre kötik és van bennük fűtőszál.
-
golya87
őstag
válasz
stickermajom #60035 üzenetére
A sütő valószínüleg sima 220-as csatlakozóval rendelkezik, ahhoz nem kell szaki. Viszont a főzőlap nagy eséllyel három fázisos, így ahhoz kell egy villanyász, aki tud pecsételni a garanciapapírba.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #60026 üzenetére
Ezek szerint létezik többféle alváltozata is, mert mint látod az általam linkelt leírást, abban nincs - ahogy az otthoni ASKO-ban sincs. De gondolom arról is megmondanád távolról, h van, szóval mindegy...
-
stickermajom
addikt
Electrolux-szal van valakinek tapasztalata gyári garanciával? Sütő és főzőlap érkezik holnap a Márkabolttól, magam is gond nélkül üzembe tudom helyezni mindkettőt, de ha belekötnek, akkor inkább hívok szakit.
-
BBéci
legenda
Két nap is rémes, bele sem akarok gondolni, milyen lehet 4 nap után.
Eleve nem értem, miért hagy valaki bármit megszáradni a tányéron, edényben? Amikor leszedem az asztalról vagy a tűzhelyről, azonnal forró vizet engedek rá/bele. Ha vastagon maradt benne valami, azt - ahogy előttem már leírta egyik topiktársunk - papírtörlővel eltávolítom a nagyját és a kukába dobom. Alapvető, kötelező higiénia. -
válasz
Degeczi #60021 üzenetére
Nem akarok vitatkozni, de ha letöltöd az általad példának felhozott ASKO D3121 mosogatógép kezelési leírását, akkor a 21. oldalán megtalálod a só betöltésének a módját
-
törölt tag
válasz
BB9000 #60023 üzenetére
Értem, de véleményem szerint ez nem izlés kérdése. Ugyanakkor nem is szabály, el lehet térni tőle, de az biztos, hogy ezt egyetlen szakember sem javasolja.
Én is 3 in 1 tablettát használok, viszont ez a mosóvízzel távozik. Azt elfogadom, hogy az én esetemben nem szükséges a 3 in 1, ha használok öblítőt, és sót is. De inkább ide keresek olcsóbb megoldást, mintsem a másik kettőt hagyjam el. Ez az én álláspontom.
Ami még fontos lehet. A gépi mosogatószerek pH-ja igen magas, 11-12 körüli. Meggondolandó, hogy elhagyjuk e a semlegesítőszereket a műveletből.
Szemben a kézi mosogatószerekkel, ami max 7 körüli pH-t mutat, de vannak bőrbarát, 5.5pH termékek is.Nem tudom, mit értesz síkosság alatt. A lágy vizet lehet síkosnak érezni, vagy ha valamelyik összetevő hiányzik a műveletből. (vagy túl sok van belőle) Jelen esetben pl a só és az öblítő.
Kérdéses lehet még a szárítási szakasz, hiszen ezt is forróvízzel csinálja, amiben szerintem már semmilyen adalékanyag nincs, amennyiben erre a ciklusra friss vizet enged. (Erre vonatkozóan nem kerestem információt, de logikus egy kisebb adag friss víz melegítése, ami összetevőktől mentes.)
-
BB9000
senior tag
válasz
#48613632 #60015 üzenetére
Ne érezd magad rosszul emiatt. Az emberek különbözőek, ízlések és pofonok eltérőek.
Az öblítőfolyadék a mosogatógépben ugyanazt a célt szolgálja, mint a fotóelőhíváskor használt öblítő: Ha van a vízben, akkor a fotón/edényen száradáskor nem maradnak vízcseppek, ezáltal gyorsabban megszárad és szebb is a végeredmény.
A különbség annyi, hogy a fotó amúgy is csupa vegyszer és engem egyáltalán nem zavar, ha mégegy kicsi kerül rá öblítéskor. A poharakon és tányérokon maradó vegyszermaradékok viszont bejutnak a szervezetünkbe. A szervezetbe kerülő vegyszereket pedig próbálom minimalizálni. Ezért nem használok külön öblítőszert, hanem a "3-az egyben" tablettában lévő -lassabban kioldódó- öblítőszer nekem elég. Az elmosogatott edények, tányérok felületén nálam öblítőszer használata esetén a száradás után használatkor - amikor ismét bevizezem- érezni lehet a síkosságot. (én érzem) Amióta nem használok külön öblítőt, hanem "3 az egyben" tablettát vagy csak a gélt használom azóta sokkal kevésbé lehet észrevenni ezt a síkosságot. Most is jelen van, de sokkal kevésbé. Kézi mosogatáskor folyó vízzel addig öblítek, amíg el nem múlik a síkosság az edényről. A gép más módszerrel dolgozik, ott 1 vagy 2 öblítés van és utána már szárít.
Az ecet használata az öblítőfolyadék helyett jó ötlet, csak annak a "szagát" nem komálom. Ha ecetszagú pohárból kellene innom, azt büntetésként élném meg. -
Degeczi
nagyúr
válasz
ribarszki #60020 üzenetére
Most hirtelen ráguglizva pl. ebben sincs, de a nálunk lévő vmilyen másik típusukban sem.
-
törölt tag
válasz
golya87 #60018 üzenetére
Nem olyan régen volt erről szó, kb innen olvass vissza.
Nem egyedi a problémád amúgy. -
golya87
őstag
Sziasztok!
Tegnap tűnt fel számomra, hogy Bosch szárító- és mosogépnél, aktív gyerekzár ellenére ki lehet kapcsolni a bekapcsoló gombbal a gépeket.
Ez másnál is így van? -
Morris
veterán
Aki csak az aldis/lidl-s alap tabikat használja és még nem használt pl jar platinum plust, annak természetes, hogy szépen mosogat a gép.
Én is így voltam vele, de aztán kipróbáltuk a fent említett jar-t és minden elfogultság nélkül szvsz az a legjobb tabi.
A poharak sokkal szebbek, csillog villog minden.
Só is van a gépben és öblítőt is adunk hozzá rendszeresen.
Ezután az alap tabletták egyáltalán nem tisztítanak szépen. -
-
válasz
Degeczi #60008 üzenetére
Itt fel van sorolva egy csomó ASKO mosogatógép, a leírásuk szerint mindegyikbe lehet tenni sót
-
PhoenixSzG
tag
Ha már a mosogatógépek ás a mosogatószerek a téma, itt egy érdekes videó
-
-
Gömbike
senior tag
Én ecetet teszek a mosogatógépbe öblítő helyett.
-
törölt tag
Mi is minden nap használjuk, de ettől még feltöltöm a rekeszeket belevalóval. Ha Te, vagy Ti nem, hát szívetek joga. De a piros visszajelzés általában nem arra utal, hogy "jóvanazúgy" + a manual is említi, hogy ha a jelzőfény kigyullad, mit kell tenni pontosan.
Mellékszál, de meg kell, hogy jegyezzem.
Többször is említettem, hogy bizonyos termékek esetén megelégszem a belépő kategóriával is. Így van ez a mosogatógépnél is. De a szükséges belevalókat mindig megveszem bele, és ezzel együtt merem kijelenteni, hogy tisztára mos, és foltmentesen szárít minden edényt, azaz, hibátlanul működik.flegga92, #60002
farkas-j, #60004
Ok, értem már. Nekem olyan rácsos rekeszem nincs, illetve az öblítőjé a rácsos. -
farkas-j
őstag
válasz
ribarszki #60001 üzenetére
Zömében az ipari mosogatógépekben nincs vízlágyító, mert ahhoz egy különálló vízlágyító patront szoktak használni a mosogatógép vízbevezetése előtt. Egy büfében vagy étteremben macerás lenne sóval töltögetni a gépet, ráadásul a műgyanta regenerálási folyamat is időbe telik, és addig sem mosogat a gép.
-
farkas-j
őstag
válasz
#48613632 #59993 üzenetére
Nem az öblítő adagolójába teszik az előmosáshoz való port! Az öblítő egy teljesen független "tartály" a mosószertől. A Mosószertartály 2 részből áll (a legtöbb gépen). Az egyik részt teljesen fedi az ajtó, a másik rész feletti ajtórész az rácsos vagy kivágásos, így az előmosó víz kitudja mosni a mosogatóport. A zártból csak akkor jön ki a mosószer, ha kinyílik az ajtaja.
-
flegga92
senior tag
válasz
#48613632 #59993 üzenetére
Nem az öblítő adagolóba megy, kb ilyen mint a képen látható. Itt feliratozva is van, hogy mire való melyik fakk mire való.
Rosszul fogalmaztam az előbb az első öblítő ciklus alatt az előmosogatást értettem, ami arra szolgál, hogy a nagyobb darabokat lecsapassa és ne az egész mosogatás alatt legyen a vízben.
Nálam úgy működik, hogy enged vizet, és kb 15 percig csapatja a hideg vizet. Ilyenkor nem nyílik ki a mosogatószer adagoló, viszont a rácsos részen ki tudja mosni a port. Ez segít leoldani a szennyeződéseket, sokkal tisztább már az előmosás után, mivel a zsír is elkezd oldódni. Ezután vizet cserél, nyit a mosószeradagoló és kezdődhet a meleg vizes mosogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest