Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató
- Tudástár Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként
- Bemutató Creative Stage 2.1
- Elemzés A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- Bemutató A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Brogyi:] CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Intruder2k5:] Padavan firmware Xiaomi, ASUS, és TP-LINK routerekhez.
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2020-12-26 09:08:16

LOGOUT.hu
ribarszki
senior tag
Ilyet még nem hallottam.. melyik az?

flegga92
senior tag
Nem az öblítő adagolóba megy, kb ilyen mint a képen látható. Itt feliratozva is van, hogy mire való melyik fakk mire való.
Rosszul fogalmaztam az előbb az első öblítő ciklus alatt az előmosogatást értettem, ami arra szolgál, hogy a nagyobb darabokat lecsapassa és ne az egész mosogatás alatt legyen a vízben.
Nálam úgy működik, hogy enged vizet, és kb 15 percig csapatja a hideg vizet. Ilyenkor nem nyílik ki a mosogatószer adagoló, viszont a rácsos részen ki tudja mosni a port. Ez segít leoldani a szennyeződéseket, sokkal tisztább már az előmosás után, mivel a zsír is elkezd oldódni. Ezután vizet cserél, nyit a mosószeradagoló és kezdődhet a meleg vizes mosogatás.

farkas-j
őstag
Nem az öblítő adagolójába teszik az előmosáshoz való port! Az öblítő egy teljesen független "tartály" a mosószertől. A Mosószertartály 2 részből áll (a legtöbb gépen). Az egyik részt teljesen fedi az ajtó, a másik rész feletti ajtórész az rácsos vagy kivágásos, így az előmosó víz kitudja mosni a mosogatóport. A zártból csak akkor jön ki a mosószer, ha kinyílik az ajtaja.
LG 42LA660S + IAMM NTR82HD; Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

ribarszki
senior tag

-ZeeZee-
senior tag
Közben megoldódott... Főnököm nem bírt magával és bedugta...

farkas-j
őstag
Zömében az ipari mosogatógépekben nincs vízlágyító, mert ahhoz egy különálló vízlágyító patront szoktak használni a mosogatógép vízbevezetése előtt. Egy büfében vagy étteremben macerás lenne sóval töltögetni a gépet, ráadásul a műgyanta regenerálási folyamat is időbe telik, és addig sem mosogat a gép.

Degeczi
nagyúr
Asko, a svédeknél népszerű márka.
Mi is minden nap használjuk, de ettől még feltöltöm a rekeszeket belevalóval. Ha Te, vagy Ti nem, hát szívetek joga. De a piros visszajelzés általában nem arra utal, hogy "jóvanazúgy" + a manual is említi, hogy ha a jelzőfény kigyullad, mit kell tenni pontosan.
Mellékszál, de meg kell, hogy jegyezzem.
Többször is említettem, hogy bizonyos termékek esetén megelégszem a belépő kategóriával is. Így van ez a mosogatógépnél is. De a szükséges belevalókat mindig megveszem bele, és ezzel együtt merem kijelenteni, hogy tisztára mos, és foltmentesen szárít minden edényt, azaz, hibátlanul működik.
flegga92, #60002
farkas-j, #60004
Ok, értem már. Nekem olyan rácsos rekeszem nincs, illetve az öblítőjé a rácsos.
[ Szerkesztve ]
"A moderációs elvek soha nem objektívek, mindig óriási teret adnak a moderátoroknak, a moderátorok pedig mindig saját szubjektív elfogultságuk szerint, részrehajlóan moderálnak."

Gömbike
aktív tag
Én ecetet teszek a mosogatógépbe öblítő helyett.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
Végülis minden jó bele, ami savas kémhatású, van aki oldott citromsavat használ. Viszont egy erre a célra kitalált gyári öblítőfolyadéknak azért kellemesebb illata van, mint az ecetnek.
Persze ha valami dögös balzsamecetet használsz, az más
Mi magyarok mindenre találunk megoldást. Meg persze mindenre találunk kifogást.

BB9000
aktív tag
Nálam az öblítő tartály visszajelzője mindig piros és "jóvanazúgy". Nem lesz baja se a gépnek, se az edényeknek attól, hogy az öblítő tartály üres. A viszajelző led csak a gyengébbek kedvéért van rajta.
Itt fel van sorolva egy csomó ASKO mosogatógép, a leírásuk szerint mindegyikbe lehet tenni sót
Lassan azt érzem, hogy én vagyok a hülye, csak mert rendeltetésszerűen használom az eszközeimet. De nem megyek bele. Használd ahogyan jónak látod.
"A moderációs elvek soha nem objektívek, mindig óriási teret adnak a moderátoroknak, a moderátorok pedig mindig saját szubjektív elfogultságuk szerint, részrehajlóan moderálnak."
Nálam az öblítő tartály visszajelzője mindig piros
Majd egyszer nézd meg úgy is a visszajelzőt, hogy feltöltötted az öblítőszer tartályt

Morris
veterán
Aki csak az aldis/lidl-s alap tabikat használja és még nem használt pl jar platinum plust, annak természetes, hogy szépen mosogat a gép.
Én is így voltam vele, de aztán kipróbáltuk a fent említett jar-t és minden elfogultság nélkül szvsz az a legjobb tabi.
A poharak sokkal szebbek, csillog villog minden.
Só is van a gépben és öblítőt is adunk hozzá rendszeresen.
Ezután az alap tabletták egyáltalán nem tisztítanak szépen.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Tegnap tűnt fel számomra, hogy Bosch szárító- és mosogépnél, aktív gyerekzár ellenére ki lehet kapcsolni a bekapcsoló gombbal a gépeket.
Ez másnál is így van?
Nem olyan régen volt erről szó, kb innen olvass vissza.
Nem egyedi a problémád amúgy.

ribarszki
senior tag
Én mindegyikben láttam sótartályt...
[ Szerkesztve ]

Degeczi
nagyúr
Most hirtelen ráguglizva pl. ebben sincs, de a nálunk lévő vmilyen másik típusukban sem.

Nagya21
addikt
Vótmá
[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

BB9000
aktív tag
Ne érezd magad rosszul emiatt. Az emberek különbözőek, ízlések és pofonok eltérőek.
Az öblítőfolyadék a mosogatógépben ugyanazt a célt szolgálja, mint a fotóelőhíváskor használt öblítő: Ha van a vízben, akkor a fotón/edényen száradáskor nem maradnak vízcseppek, ezáltal gyorsabban megszárad és szebb is a végeredmény.
A különbség annyi, hogy a fotó amúgy is csupa vegyszer és engem egyáltalán nem zavar, ha mégegy kicsi kerül rá öblítéskor. A poharakon és tányérokon maradó vegyszermaradékok viszont bejutnak a szervezetünkbe. A szervezetbe kerülő vegyszereket pedig próbálom minimalizálni. Ezért nem használok külön öblítőszert, hanem a "3-az egyben" tablettában lévő -lassabban kioldódó- öblítőszer nekem elég. Az elmosogatott edények, tányérok felületén nálam öblítőszer használata esetén a száradás után használatkor - amikor ismét bevizezem- érezni lehet a síkosságot. (én érzem) Amióta nem használok külön öblítőt, hanem "3 az egyben" tablettát vagy csak a gélt használom azóta sokkal kevésbé lehet észrevenni ezt a síkosságot. Most is jelen van, de sokkal kevésbé. Kézi mosogatáskor folyó vízzel addig öblítek, amíg el nem múlik a síkosság az edényről. A gép más módszerrel dolgozik, ott 1 vagy 2 öblítés van és utána már szárít.
Az ecet használata az öblítőfolyadék helyett jó ötlet, csak annak a "szagát" nem komálom. Ha ecetszagú pohárból kellene innom, azt büntetésként élném meg.

pjen
nagyúr
Ez egy sz@r, WIFI sincs benne.
BB9000:60023 +1
[ Szerkesztve ]
Értem, de véleményem szerint ez nem izlés kérdése. Ugyanakkor nem is szabály, el lehet térni tőle, de az biztos, hogy ezt egyetlen szakember sem javasolja.
Én is 3 in 1 tablettát használok, viszont ez a mosóvízzel távozik. Azt elfogadom, hogy az én esetemben nem szükséges a 3 in 1, ha használok öblítőt, és sót is. De inkább ide keresek olcsóbb megoldást, mintsem a másik kettőt hagyjam el. Ez az én álláspontom.
Ami még fontos lehet. A gépi mosogatószerek pH-ja igen magas, 11-12 körüli. Meggondolandó, hogy elhagyjuk e a semlegesítőszereket a műveletből.
Szemben a kézi mosogatószerekkel, ami max 7 körüli pH-t mutat, de vannak bőrbarát, 5.5pH termékek is.
Nem tudom, mit értesz síkosság alatt. A lágy vizet lehet síkosnak érezni, vagy ha valamelyik összetevő hiányzik a műveletből. (vagy túl sok van belőle) Jelen esetben pl a só és az öblítő.
Kérdéses lehet még a szárítási szakasz, hiszen ezt is forróvízzel csinálja, amiben szerintem már semmilyen adalékanyag nincs, amennyiben erre a ciklusra friss vizet enged. (Erre vonatkozóan nem kerestem információt, de logikus egy kisebb adag friss víz melegítése, ami összetevőktől mentes.)
[ Szerkesztve ]
Nem akarok vitatkozni, de ha letöltöd az általad példának felhozott ASKO D3121 mosogatógép kezelési leírását, akkor a 21. oldalán megtalálod a só betöltésének a módját

BBéci
félisten
Hasonlóan gondolkozunk.
Eszem megáll, amikor azt olvasom, hogy "4 napos bolognai maradék szárad".
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?
Betűre pontosan így jártam! Köszönöm!
Futok egy kört a Bosch Support-nál, van még egy "bug" (ezen kívül) a rendszerben.

Gömbike
aktív tag
A feleségem gyűlöli az ecetet. Még sem veszi észre az ecetszagot az edényeken, mikor a gép végez.
A gép típusa: Elux ESF 66030X
[ Szerkesztve ]

pjen
nagyúr
Milyen jó szaga lehet.

tibbike01
senior tag
Láza is van? bocsánat érte...
húú, ez gonosz volt

OPiiPO
addikt
+1, én is így használom a cuccaim - nem baj, legalább már ketten haladunk szembe az autópályán
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

BBéci
félisten
Két nap is rémes, bele sem akarok gondolni, milyen lehet 4 nap után.
Eleve nem értem, miért hagy valaki bármit megszáradni a tányéron, edényben? Amikor leszedem az asztalról vagy a tűzhelyről, azonnal forró vizet engedek rá/bele. Ha vastagon maradt benne valami, azt - ahogy előttem már leírta egyik topiktársunk - papírtörlővel eltávolítom a nagyját és a kukába dobom. Alapvető, kötelező higiénia.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

stickermajom
addikt
Electrolux-szal van valakinek tapasztalata gyári garanciával? Sütő és főzőlap érkezik holnap a Márkabolttól, magam is gond nélkül üzembe tudom helyezni mindkettőt, de ha belekötnek, akkor inkább hívok szakit.

Degeczi
nagyúr
Ezek szerint létezik többféle alváltozata is, mert mint látod az általam linkelt leírást, abban nincs - ahogy az otthoni ASKO-ban sincs. De gondolom arról is megmondanád távolról, h van, szóval mindegy...
A sütő valószínüleg sima 220-as csatlakozóval rendelkezik, ahhoz nem kell szaki. Viszont a főzőlap nagy eséllyel három fázisos, így ahhoz kell egy villanyász, aki tud pecsételni a garanciapapírba.

salapp
őstag
Erről eszembe jutott, amikor a nyuszika bemegy a festékboltba és kér ecetet. És harmadik alkalommal derül ki, hogy más szóval pamacot kér. :-)
Miért mondanám, hogy van benne, ha te látod, hogy nincs benne.
Az általad linkelt kezelési leírás nagy valószínűséggel amerikában forgalmazott gépé lehet, legalábbis a benne lévő mértékegységek erre utalnak (gallon, grains, fahrenheit fok). Az én általam linkelt verzió meg valószínűleg európai.
Az jó kérdés, hogy amerikában miért nem kell gyanta és a gyantát regeneráló só a mosogatógépekbe, de ez olyan megszokás lehet, mint az itt korábban linkelt videóban lévő információ, mely szerint amerikában a melegvízre kötik a mosogatógépeket (ezért általában nincs bennük fűtőtest), európában pedig a hideg vízre kötik és van bennük fűtőszál.

Gömbike
aktív tag
Láza az folyamatosan.....

Degeczi
nagyúr
Nem USA: az én példányomat is Svédországból hozta haza az előző lakó.

eastsider
nagyúr
Sziasztok
Szerintetek ez garis probléma?
2 éves AEG
[kép] jobb oldalt elöl az alja. Nem volt áztatva stb.
Másik. Bal elölről hallok fémes ütemes hangot centrifugalas bizonyos sebességekor. Ez mi lehet ? Ha lenyomom a tetejét abbahagyja amíg el nem engedem
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]

st6969
senior tag
Nekem a radiátorom nézett ki így ~1 év után (10 év garancia van rá). Bejelentettem, aztán jól megmagyarázták, hogy ja hát vizes helységben használva, ha ilyen történik, az bizony nem garanciális probléma. Mutogatták is a kisbetűset, ahol ez valóban benne volt
Legyn több szerencséd
Úgyhogy ti se fűtsétek a wc-t, fürdőszobát, ha nem akartok bajt
[ Szerkesztve ]

arcsin
aktív tag
Nekünk közvetlen a zuhany mellett van egy törölközőtartós radiátor. Semmi gond nincs vele 5éve, pedig aztán meg volt már kínálva párával, vízzel.
[ Szerkesztve ]

Fr3eWar
őstag
Nem garis, ez AEG minőség nekünk is 1-2 éves korára a elkezdett itt ott rozsdállni az AEG 280 ezres elöltöltős mosó-szárítógép (akkor még lakásban laktunk és fürdőbe volt a gép, kapott párát fröccsenő vízcseppeket stb.)

Fistman
újonc
Ahoy, hűtőszekrény vadászaton vagyok és szeretnék kérni tanácsokat;
Jelenlegi Zanussi kombi hűtőm 136/40 liter hűtő/fagyasztó térfogatú és 120cm magas - ennél kicsit nagyobbra gondoltam, magasságban és űrtartalomban (max 150cm de talán magasabb is jó - a hűtő tetején szeretem tartani a mikrohullámú sütőt és ez a legmagasabb ahol még kényelmesen elérem), alsó fagyasztós hogy ne kelljen állandóan hajolgatom a nem-fagyasztós kajáért, fogyasztás/energia minél jobb, de minimum A+ vagy ++, árban 100ezer fölé nem nagyon akaródzik, de ha nincs más akkor kerül amennyibe kerül...
Keresgéltem mindenütt és ez a Candy CMCL 5144 tünik a legjobbnak, minden paramétert kielégít, árban is pont a büdzsé teteje. Csak nem ismerem ezt a Candy márkát vagy hogy mennyire megbízható hűtők terén.
Megéri ez a gép vagy inkább nézelődjek kicsit felsőbb kategóriában? Nem igazán tudom mennyit érdemes egy hűtőért kiadni.

daver88
aktív tag
Üdv!
Élőben látva rettentő kicsi a belső tere, persze egy személyes háztartásban ez is elegendő lehet.
Hasonló árban szerintem ez jobb választás: Beko RCSA-240K30 WN hűtő
Mélyebb, sokkal jobban pakolható.
[ Szerkesztve ]

BBéci
félisten
Kevéssé megbízható, sok "kendi" bajról hallottam. Aki engem kérdez róluk, azokat teljes erővel lebeszélem.
Nálunk is a hűtőszekrény tetején volt a mikró, mellette állt egy fagyasztó, úgy sem volt elegendő a hűtőtér térfogata. Vettem helyette 180 cm magasat, eleinte szívásnak éltem meg a konyhapulton helyet foglaló mikrót, aztán megszoktam és élvezem azt, hogy nem kell sakkozni, pakolgatni, ha ötnél több sört akarok hűteni. 394 literes a normál, 211 a fagyasztó űrtartalma.
Ezt azért meséltem el, hogy ne a mikró elhelyezése alapján válassz hűtőszekrényt!

farkas-j
őstag
Hűtőből nem létezik elég nagy, ez saját megtapasztalás
Hirdetés
Téma tudnivalók
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó cikkek
● Háztartási gépek karbantartása
● Háztartási gépek szerelése
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Asus Xonar dx/xd
- Verhetetlen áron, HP EliteBook 850 G5 15,6" FULLHD IPS Touch üzleti ultrabook, i5/8GB RAM/512GBSSD
- Corsair tx 650w CMPSU-650TX
- Bestia! HP Elitebook 840 G3 /WQHD IPS/Core i5 6300U/16GB RAM/256GB SSD
- Verhetetlen áron, HP EliteBook 830 G5 13,3" FULLHD IPS Touch üzleti ultrabook, i5/8GB RAM/512GBSSD
ingyenes kategóriában
- SteelSeries Stratus Bluetooth Mobile Gaming Controller - Android, Windows, VR
- Beats Powerbeats3 - Kék Vezeték nélküli fülhallgató Hibás!
- rc modell autó, Traxxas Slash Proline Buggy 2wd, gyári kefés szettel + carson 2.4 távval RTR
- Eladó EVGA GTX 1070 Superclocked igényfelmérés
- 2020 iMac 27" 6 magos i5 3.3GHz/8GB/512GB SSD Radeon Pro 5300 4GB 5K - Azonnal átvehető!