Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mi történik egy netes csalás után?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Csabroncka #28004 üzenetére
-
-
Zola007
veterán
válasz Csabroncka #28006 üzenetére
Látatlanban óvatosan ítélkeznék
Ha nem is HEPA, de jól működő, jó ár/érték arányú porzsákok.
~10 éve porszívózunk vele gond nélkül asztmás, allergiás ember mellett.Philipses S-Bagből vagy 40-et már elhasználtunk
Párszor megmértem, kb 300-400 gramm kosz szokott benne lenni mikor kidobom és a gép se koszos belül ürítéskor, szóval olyan sz.r nem lehet.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz #94529552 #28002 üzenetére
Lehet hogy én nyúltam bele "tutiba", de azóta inkább megveszem kicsit drágábban azt ami bevált.
Legutóbb vettünk 10 dobozzal akciósan (kb. az utángyártott porzsák árában) az auchanban, így egy ideig el vagyunk látva.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
válasz Zola007 #28007 üzenetére
Aligha látatlanban ítélkezik, tekintettel arra, hogy magán a porzsákon van a HEPA10 jelzés. Ha ezt még az őskorban tervezték, akkor elmegy, de ma már csak a HEPA13-tól HEPA. Nyilván nem az átengedett por mennyiségével van a baj, hanem a jelöléssel, ami ma már kicsit félrevezető.
-
Csabroncka
Topikgazda
-
Zola007
veterán
válasz #40553216 #28009 üzenetére
Akkor ez még azelőtti gyártás, mikor módosítottak a HEPA kategóriákon.
Az újabbakon már nincs rajta:[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Csabroncka #28010 üzenetére
Nem túlzás, mert a fórumtárs észrevétele alapján a lefotozott porzsákot még akkor gyártották, amikor érvényben voltak a 10-11-12-es HEPA, mára már csak EPA-nak nevezett kategóriák.
Tehát akkori szabályzás szerint megfelelt a porzsák a ráírt szabványnak.4 literes porzsákban ha van 40 dkg kosz, akkor nagyjából 4 centi vastagon van a falán, épp tegnap néztem meg.
Annyira nem drága a 400 Ft-os porzsák, hogy fölöslegesen tovább kínozzam vele a porszívót.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Zola007 #28012 üzenetére
Igen, ebben igazad van. A mostani Epa-Hepa-Ulpa szabályozás az Európai Normák 2009-es 1822-es bejegyzésében/minősítésében lépett érvénybe. Ez az 1998-as rendeletet váltotta. Az egyik fő különbség, hogy az addigi Hepa10 - Hepa12 osztályt Epa10-12-re módosította.
2009-ig valóban sok porszívó (porzsák is) került forgalomba Hepa megjelöléssel, noha a mai értelemben nem teljesítenék a Hepa szintet. De abban az időben ez teljesen törvényes volt, hiszen a helyes, akkor létező osztályozást használták.
Mondjuk én örülök a szabályozásnak, mert így áttekinthetőbb a kínálat. A marketingesek kevésbé
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ribarszki #28013 üzenetére
ez egyébként már érvényben van?
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
#28014) tomtyi v: az elsőbe nekem is sokkal több ment, de akkor már nagyon melegedett a porszívó maxon járatva, ezért nézem utána, hogy mikor érdemes cserélni, mert mindenhol csak azt írták, hogy a porzsák 2/3 telítettségénél.
Na jó, de mennyi az a 2/3?
Akkor találtam egy külföldi honlapra, ahol azt írták, hogy ezekben a jellemzően 4-5 literes porzsákkal rendelkező házi porszívókban akkor érdemes cserélni a megfelelő hatásfok és a gép kímélésének érdeklében, ha 50 dkg kosz összegyűlt a porzsákban.
Úgy hogy én úgy szoktam cserélni, hogy ha már hallom, hogy nehezebben szív, akkor feldobom a porzsákot egy zacskóban a konyhamérlegre és ha több mint 400 gramm, akkor rakok újat.
Lehet hogy hagynám tovább menni vele, akkor mondjuk 5 porzsákonként spórolnék 1-et, de hosszú távon nekem bevált[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ribarszki #28016 üzenetére
gondolom van valami standard mennyiség, nem magához képest
-
Csabroncka
Topikgazda
-
Zola007
veterán
válasz Csabroncka #28020 üzenetére
Sima porra, szöszre gondoltam, féltégla nyílván gyorsabban nyomja a tömeget
Az ilyen autó, garázs, felújítás utána takarításra lőttem jófogásról egy használtat 2e Ft-ért, oda jó az is.Szokásos beltéri kosz esetén ha van benne 0.5kg, akkor már nem sok hely van a porzsákon belül, mert elég vastag réteget tud képezni.
Én nem biztatok senkit arra, hogy súly alapján cserélje. Nekem, az én használati szokásaim mellett bevált, nem fogy sok, a gép is rendben van, nekem jó így.Nyilván ha valaki a szemes koszt is ezzel szívja fel, akkor több fér bele arányosan. Kiömlött grízt, vakolatot, cipőről lehullott sarat nem fogok porszívózni, arra inkább előveszem a kéziseprűt és a lapátot vagy konyhaporszippót.
#28021) tomtyi: telítettségjelző nálam se nagyon moccant, de azért a szívóerőn már éreztem, főleg mikor szőnyegre értem. Pedig elég erős gép (philips fc9170)
Legközelebb megnézem mikor kezd el magától sírni miatta[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani porszívot kb 30 ezer forintig?
-
peppe79
senior tag
Kb. 6 vagy 7 program futott le eddig az új mosógéppel, és a mostani mosás alkalmával, egy negyed órás időtartamra megint megőrült, és borzasztóan hangosan futott a szíj, vagy a fene tudja mi. Eddig nem akartam visszaküldeni a gépet, de kezd nagyon idegesítő lenni. Úgyhogy írtam a szaküzletnek, hogy szeretnék élni a 14 napos visszavásárlási garanciával. Aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább.
A gép mai zajongása:
http://indavideo.hu/video/Siemens_mosogep_zajA program egyébként pillanatnyilag még fut, és most épp hibátlanul üzemel. Fene se érti ezt...
-
törölt tag
No, a tíz éves Teka indukciós lapom – úgy néz ki – meghal. Egy ideje mindkét oldalon F8-akkal lekapcsol, tegnap meg a nagy melegben nem is akart bekapcsolni. Erős gyanúm, hogy a javítás nem nagyon érné meg. Vélemény?
Csereként, ahogy látom, az Ikea háromlapos a legolcsóbb. Bár van egy Electrolux az MM-ben ötezerrel olcsóbban, de az csak egy év gari. Öt évvel a Márkaboltban 80e.[ Szerkesztve ]
-
Blazkowicz
tag
Hello.
Kombi hűtőt kell vennem, mert a kb. 20 éves Zanussi kombi, és a legalább 25 éves Privileg fagyasztószekrény sokat "eszik". Működnek, de már rég indokolt lett volna a csere.
A++, minimum 240l hűtő, és minimum 90l fagyasztó az elvárás. Az ár jó volna ha 150e alatt lenne, de max. 180e-ig tudok elmenni.
Már nézegettem boltban több modellt, és a fórumot olvasgatva valószínűleg valamilyen Bosch lesz. A mostani 2+3 év gyári garancia és a -10% visszatérítés sokat segített a döntésben.
Úgy néz ki, hogy ezekből fogok választani:
Bosch KGV39VW31
Bosch KGV39UL30
Bosch KGV39VL31SOlvastam, hogy fent belül pár Bosch hűtő "izzad" . Ezzel mennyire kell foglalkozni, mitől van ez?
Néztem még a testvérmárkát, de a Siemensnél nincs +3 év gari.
A Gorenje és a Liebherr hűtőknél a belső műanyag alkatrészek hagytak némi kivetnivalót számomra ebben az árkategóriában.
Amúgy bármelyik márkát szívesen megvenném, mert a fent említetteken kívül extra igény (NoFrost, LCD kijelző, szín, hang stb.) nincsen. Megbízhatóan működjön pár évig. Valószínűleg 20 évig egyik sem fog nálam maradni[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Blazkowicz #28029 üzenetére
"Gorenje és a Liebherr hűtőknél a belső műanyag alkatrészek hagytak némi kivetnivalót számomra" ezt netes kép alapján mondod, vagy tapiztad. Mármint amikor én hűtőt vettem a WP egyenesen katasztrófa volt, a német vonal belső felépítésben pedig sokszor koppintás, de utóbbit egyiknél sem tapasztaltam, hogy pont az gagyi lenne!
"in medias res"
-
Blazkowicz
tag
válasz Csabroncka #28030 üzenetére
Megtapiztam .
A Gorenje-nél volt számomra a kisebb probléma. Az alsó rekesz szellőztetőnyállása volt nagyon vékony, kemény műanyag. Mivel ez egy síkban van az alsó üveg polccal valószínűleg a ki-be pakolásnál törhet, ha rosszul helyezel be egy nagyobb edényt. Ez szinte az összes Gorenje-nél így van megoldva. Több gyártó készülékét néztem, és ahogy láttam inkább elrejteni akarták az alsó rekesz szellőztetőjét, a szlovének meg pont előtérbe helyezték.A Liebherr-nél meg egyszerűen túl vékony volt az alsó tároló rekesz. Nem volt masszív. Spóroltak kicsit az anyagon. Ez csak 1-2 modellnél volt. Pont annál ami árban jó lett volna nekem. Gondolom a többi (drágább) modellnél már nem így van, de azokat nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
-
flash-
veterán
üdv
kérdés lenne hogy hűtőszekrényből mennyire számít megbízhatónak a wirlpool-zanussi-gorenje ?
-
peppe79
senior tag
válasz blattida #28026 üzenetére
Túl azon, hogy milyen bosszúsággal, és herce-hurcával jár egy újabb mosógép csere; a legrosszabb talán az, hogy emberi áron nem találok semmi olyat, amit nyugodt szívvel megvennék. Gondoltam arra is, hogy lesz@rom az egészet, és veszek egy olcsó BEKO-t 5 év garival. A gond csak az, hogy az olcsóbb típusokra mindössze 1-2 év a gari...
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz #40553216 #28035 üzenetére
Nálam a Teklás szerelőnek fogalma sem volt az F9-ről... Pedig vmi hasonló lesz, mert mintha a ventillátor működésével lenne összefüggésben. Ugyanakkor nagyon rossz, mert elindítom, megy, majd egyszercsak kikapcsol. Ilyenkor nem tudom visszakapcsolni, semmire nem reagál semmit. Viszont magától visszakapcsol arra az értékre, amin kikapcsolt, ami azért nem jó, mert figyelni kell, nehogy legyen rajta vmi...
-
BB9000
senior tag
válasz Blazkowicz #28029 üzenetére
Szia. Ha nem akut a hűtőcsere, akkor itt pályázhatsz és kaphatsz támogatást is. A+++ ra 45 ezer támogatást adnak. A régi hűtőt le kell adni. Minden további infó a pályázati felhívásban és a pályázati útmutatóban. Azt is vedd számításba, hogy ebből 2018 februárban lesz csak hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
Lala6
őstag
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok!
Melyik mosógépet válasszam a csereprogram keretében? Melyik a megbízhatóbb. Gyorsmosás (45 perc kb. jó lenne, ha lenne benne). Melyik lenne megbízhatóság szempontjából a legjobb. A Beko-ra most 5 év garit adnak. A többire 2 jár. [link][ Szerkesztve ]
There is a star
-
dethroner
veterán
Kombinált hűtőszekrénynek mennyi szellőzést célszerű hagyni? A most készülő konyhabútor kb 2cm helyet hagy felül és az egyik oldalon teljesen be lesz építve, a másikon nagyjából 65cm lesz nyitott, a többi szintén körbeépítve. Elég lehet ennyi? Falig teljesen le lehet tolni?
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik