Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mi történik egy netes csalás után?
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz Csabroncka #25004 üzenetére
Whirlpoolnál két év az alap, emag is annyival adja.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
mmdms
addikt
Hahó!
Az uccsó mosásom után maradt egy kis víz az öblítő helyén, kihúztam az adagolót, kiöntöttem, és ATYAÉG! Mivel célszerű azt az egész nyílást pucolni, ahova a mosópor/öblítő adagolóját visszatolom? Konkrétan fekete/barna a cuccos. Ha nekimegyek szavo-val, az túl erős vegyszer?
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
blattida
nagyúr
Szia!
A szavoval nincs baj, csak nem fogja leszedni a penészt és a többi szappanos trutyit, ezért például használhatsz hozzá valamilyen kefét, pluszban ecetet, esetleg egy kis trisót.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Ádám16
addikt
válasz Csabroncka #25004 üzenetére
Nem, igazság szerint a Whirlpool felé húzok kicsivel, valamint azért ugrottam efelé, mert most nagyon jó árban van.
Máshol ez a típus 95k árukereső szerint (MM-ban is). 75-ért jobbat nem láttam, többet pedig nem szánokfeleslegesenmosógépre, funkció alapján ez is megteszi.Elux ZPFClassic-ot szokták leárazni MM-ban?
-
dh66e
veterán
Rendeltem múlt héten egy ilyet poénból ha megjön megjön ha nem hát nem.Most kezdik gyártani hozzá az alapanyagokat.
-
natë
nagyúr
Na, az új mosógép maga alá engedett vagy 5 liter habos vizet az első beüzemelésnél...WTF??
-
naja
aktív tag
válasz nandow #24793 üzenetére
MUM 57860, 88900-ért, de azóta ez már elmúlt. Azt hiszem ez volt már csak nekik. Amúgy: +veheti pont hu a nevük. Amúgy a cucc egészen csodálatos. Nagyon szeretjük. Bár, ha nem tudok erről, akkor a 48 eFt-s MUM 4 is tökéletes lett volna, és --gondolom-- (nagyjából) ugyanennyire szeretnénk.
-
ribarszki
őstag
válasz #94529552 #25016 üzenetére
De ha kamu lenne, vagy nem tudják teljesíteni a sok rendelést akkor miért nem vették még le az akciót? Gondolom elírás sem lehet, mert elég feltünő, hogy ennyien rendelnek és már majd egy hete kint van a leértékelés. Egyébként bennem is vannak kérdések a megérkezéssel kapcsolatban, de ha nem fog megérkezni, akkor miért jó neki hirdetni?
-
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Költözés előtt vagyunk barátnőmmel és szükségünk lenne porszívóra. Annyi féle van meg annyit olvastam már róluk hogy teljesen belezavarodtam. Valaki szidja, valaki isteníti a tartályosat, valaki csak porzsákosat venne, már nem tudok rajta elmenni.
Ti milyet ajánlanátok lehetőleg 20.000ft alatt? 65nm-es panelről van szó, kisállat nincs, nem napi használatnak lenne kitéve.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #24983 üzenetére
Tényleg, milyen apropóból kapcsolatad ki az ionizátort???
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz DarthPeeter #25024 üzenetére
Először olvasd el ezt!
Kizárólag zsákos (most a Bosch-ok vannak jó árban), de a német vonal jó! Az összefoglaló alján találsz pár gépről tapasztalatot!
(#25025) krx21: mert nem tudom kimérni (bár gondoltam rá, hogy a laborból elhozom a helyszíni ózon mérőt), de szabad gyököket termel (ionizál), és ezek önmagukban reaktívak. Az oké, hogy a szennyezett levegőben reakcióba lépnek rengeteg vegyülettel, de a levegőkémiai reakció lánc olyan kiszámíthatatlan, mint a MÁV menetideje.
Arról nem is beszélve, hogy normál esetben azért mégsem szennyezett a szoba levegője, szóval ez a Zero Ózon nem igaz!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #25026 üzenetére
Ez akkor nem igaz?
"A tiszta vidéki levegő negatív ionkoncentrációja megközelítőleg 2000 ion/cm³. Vízesések közelében ez az érték jóval magasabb, elérheti a 100 000 ion/cm³-t is. Zárt helyiségben, lakószobákban azonban ez a szám igen alacsony, mindössze kb. 100 ion/cm³. A negatív ionok képesek már a 0,01 mikrométer nagyságú részecskéket is megkötni, ezáltal semlegesíteni tudják a levegőben jelen lévő mikroorganizmusokat (vírusokat, baktériumokat stb.), az allergiás tüneteket kiváltó virágporokat, valamint a kellemetlen szagokat okozó részecskéket, porokat. Tudományos kutatásokkal igazolták, hogy a negatív ionok növelik az élő sejtek oxigénmegkötő képességét, továbbá szerepet játszanak az agy szerotonin szintjének szabályozásában, amely az ingerülettovábbító rendszer fontos alkotóeleme: zavarai összefüggésben állnak a különböző szorongásos betegségekkel.A fentieken túl a következő főbb hatásokat tapasztalták:
a légzésszám csökkenése (ellazult állapotot jelez)
vérnyomáscsökkenés
a közérzet javulása
a bőr hőmérsékletének csökkenése
a vérsüllyedés szintjének csökkenése (a magas vérsüllyedési szint gyulladás jele)
a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség növekedése
valószínűsíthető jótékony hatás a krónikus orrnyálkahártya-gyulladásra, arc- és homloküreg-gyulladásra, migrénre, álmatlanságra, a sebek és az égés gyógyulására, asztmára, szénanáthára és a hörghurutra."(#25027) CineDOG1 Ez nálad már csere értett vagy vissza teszed?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Baromság! És erre felhívom mindenki figyelmét, persze nem kötelező hinni nekem.
CineDOG1
" Negatív hatását nem vettem észre, ellenben pozitívat igen." A szűrő és HEPA szűrő jótékony hatását nem kérdőjeleztem meg, kíváncsian várom a pozitív dolgokat![ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #25030 üzenetére
De miért baromság? Mikor a szabad környezetben sokkal több negatív ion van jelen a beltéri levegőnél..
Nekem is könnyebb a légzésem éjszaka... Tudom ennek az egésznek van egy ellenlábasa, de hát a pozitív tapasztalatok egyértelműen többen vannak. [link][ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Magasnyomást akarok venni főleg vpc takarításhoz. karcher k5 premium full control vs k7 full controll között vacillálok. Ezekkel van vkinek tapasztalata?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Elektromos tűzhelyünk van. A sütő tér alatt van egy kis tároló rekesz, ahová véletlenül bekerült egy konyharuha, és a sütő használata közben füstölni kezdett. Sajna ez a rongy hozzáégett a sütőn körbevevő szigeteléshez. A külső fólia réteg lejött, de az alatt lévő anyag (talán valamilyen gyapot lehet) csak egy kis részen pörkölődött meg. A tűzhely teljesen érintetlen és hibamentes maradt szerencsére, csak ez a fránya fólia jött le és egy kis ilyen gyapot izé. Az volna a kérdésem, hogy ennek a szigetelő anyagnak mi a pontos neve és milyen módon lehet ezt kijavítani, esetleg kicserélni? És mennyibe kerülne ez?
kösziA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Csabroncka
Topikgazda
Igyekszem saját szavaimmal olyan választ adni amivel sikerül megértetni veled a lényeget hétköznapi nyelven. Nyilván ne vedd ezt lebecsülésnek, gondolom ha ilyen végzettségű lennél te is jól kiröhögnéd az az emberek megtévesztésére és megvezetésére szolgáló csimm-bumm cuccot!
Szóval a történet ott kezdődik, hogy mi az az ion! > Töltéssel rendelkező atom (pl réz) vagy molekula (konyhasó)
ha ezekből ion csinálunk akkor réz esetén Cu2+, Na+, Cl- ionok lesznek.A létrehozásukhoz nagy energia kell!
a, Nagyfeszültségű elektródákkal
b, Ionizáló sugárzással (UV C fény)A troposzférában, és elsősorban a talaj közeli levegőben az ionok (szabad gyökök) mennyisége alacsony, szerencsére! Ugyanakkor 10km-es magasságtól a sztratoszférában magas ez a mázlink.
Alapvetően a Földi levegőt a nap (csillag - a teljes elektromágneses spektrumot sugározza a Földre, a gamma sugárzástól, egészen a rádió hullámokig) alacsony hullámhosszú sugarai UV hullámhossztól lefele (~ 300nanométertől indul lefelé egészen a gamma sugárzás hullámhosszáig. Minél rövidebb a hullámhossz, annál nagyobb a sugárzás energiája, vagyis a gamma sugárzás sokkal nagyobb energiájú és károsabb, mint a 300nm-es UV - ki is nyírja igen hamar az embereket) ionizálják. A föld légköre a bolygó felszínéhez haladva egyre sűrűbb. A legritkább gázrétegben bekövetkező ionizáció hozza létre az ionoszférát, amely a legrövidebb hullámhosszú káros sugarakat szűri ki. Ahogy haladunk lejjebb egyre sűrűbben vannak az atomok és egyre nehezebbek (pl oxigén is megjelenik) a Föld gravitációja miatt. A sztratoszféra különleges tulajdonsága, hogy a napból érkező káros UV sugarakat ez a 300nanométer alatti tartomány, kiválóan megfogja. Ez a megfogás úgy történik, nagy energiával a sugárzás felhasítja az O2 (O=O)molekulát és/vagy ózont és lesz belőle két nasszensz oxigén gyök. A keletkő oxigéngyök (de bármilyen más is) nagyon reaktív, és szinte azonnal reagál a körülötte lévő anyagokkal például az oxigén gázzal és lesz belőle (O=O=O) ózon. A keletkező ózon egy nagyon mérgező anyag, már rendkívül kis koncentrációban is tüneteket produkál az élő szervezetekben. Ezt az a tulajdonsága teszi, hogy erősen oxidál és reaktív. Bármelyik kovalens (=) kötés felszakítás hő energiával jár, ezért amikor ezek a kis nyomorult gyökök keletkeznek ez a hő felszabadul. Emiatt a sztratoszférában inverz hőmérséklet emelkedés van, vagyis a magasság emelkedésével a hőmérséklet nő. Ezt szabad szemmel is láthatod, mert viharfelhőknél a magas nedvességtartalmú levegő felemelkedik a troposzférában ahol annak tetején lehűl (nagyon hideg van), igen ám, de a sztratoszférában emelkedik a levegő hőmérséklete, ezért alakul ki a viharfelhők üllőalakú formálya mert a troposzféra tetején a vízgőz szétterül.
Szóval a sztratoszférában lévő ózon és oxigéngyök nagyon hasznos és ezt a kényes folyamatot a fluorozott és klórozott szénhidrogén gázok erősen fel is borították (emberi behatásra).
A troposzférában is keletkezik ózon mert a 300nm feletti ionizáló hullámhossz azért lejut a felszínre, viszont ez már nem képes az O2 atomot széthasítani. A közlekedésből származó nitrózus-gázokat (NOx) viszont igen. De tudjuk, hogy az Ózon és a nitrózus gázok is mérgezőek, ezt hívjuk fotokémiai szmognak, amikor értelemszerűen délben megnő az utak mentén az Ózon koncentráció.
Mivel a troposzférába már csak a 300nm alatti sugárzás jut le, ez már minimális molekulát vagy vegyületet tud ionizálni, és az is hamar rekombinálódik (elveszti töltését) vagy reakcióba lép millió féle vegyülettel. A troposzférában egyébként a legnagyobb energia a villámcsapással vihető be. Ez képes a Nitrogén és az oxigén molekula kovalens kötését is felszakítani és természetes módon keletkezik ózon, illetve különféle nitrátok.Szóval kanyarodjunk ezután oda, hogy mitől lenne olyan rengeteg anion a bioszféra levegőjében? A napnak itt már nincsen olyan energiája, hogy izmosan termelje őket, villámcsapás pedig érdemben nem termel sokat, bár akkora a töltéskülönbség a felhőalap és a Föld között, hogy a szigetelő levegő hirtelen ionizálódik ezredmásodpercekre és vezetővé válik. Szóval ott tartunk, hogy nem szmogos levegőben nincsenek reaktív gázok amik káros szabad gyököket termelnének. Akkor miért is lenne tele negatív ionnal a levegő a természet lágy ölén - sehogy (hála Istennek).
Az ionizáló sugárzás abból a szempontból viszont előnyös, hogy fertőtlenítő hatású. A sugárzás energiája és az általa termelt gyökök, elsősorban oxigéngyök és a keletkező ózon fertőtlenítő hatással bír. Ezért aztán UV C csöveket használnak kórházakban, élelmiszeriparban, ivóvíz fertőtlenítésben. Ez ugye az UV csöves ionizátor, illetve lehet elektródás is, de ennek jóval kisebb az ionizáló energiája.
Itt jön be a kérdés: mit akarsz otthon fertőtleníteni - magamat nem, tehát abban a helyiségben ahol ez megy nem szívesen tartózkodik élő szervezet. Ha kicsi az ionizátor energiája akkor az egész nem ér semmit, hiszen nem elég a gerjesztéshez az energia - ergo ha működik az ionizátor akkor 100%-hogy termel ózont, ha nem akkor pedig semmit nem ér.
Ami a levegőszűrőkben nagyon jótékony hatású az a HEPA, ugyanis szűri a mikroport a PM5-10 rákkeltő, tüdőbe lejutó káros anyagait, és baktériumokat. Persze több speciális anyaggal ki lehet szűrni a zsírt...stb.
hosszú lett mi
+érdekességek:
Alapvető Földi életünket a hozzánk eső legközelebbi csillagtól kaptuk. Az összes molekulánk és vegyületünk összes kémiai kötésében napenergia van. Amikor eszünk akkor napenergiával táplálkozunk. Az összes Vasnál nehezebb elem szupernóva robbanás eredményeként él bennünk.
Ha a Föld egy kosárlabda méretű égitest, akkor a tőle 1 méterre keringő teniszlabda nagyságú égitest a hold. És ez a parányi kék kupac 3 kilométerre kering egy 21 méter átmérőjű fúziós gázgömbtől!"in medias res"
-
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #25035 üzenetére
Minden bizonnyal sok klassz dolgot írtál le...
Akkor az ionizátor fertőtlenítő hatása ami jó a légtisztítóban...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
-
Csabroncka
Topikgazda
Ha ózont termel akkor igen. Ezért van az, hogy a normális gépeken ezt a funkciót ki-be lehet kapcsolni. Értelemszerűen amikor nem vagy otthon simán mehet, de ott tartózkodásnál és alvásnál ne. Egyébként kémiailag a legjobban a növények tisztítják a lakás levegőjét (erre is találsz bőven irodalmat).
Na most mondhatod, hogy nem hiszek ebben a sok sz.. ban vagy elfogult vagyok. A gyerekszobában kikapcsoltam az ionizátort, de a levegőszűrő 0-24-ben megy. Van két szobapáfrány a szekrény tetején, 4 Orhidea és egy nagy Dracéna csak a gyerek félszobájában! Szóval nem az ellen vagyok, hogy ne tegyen az ember semmit, csak a hülyeség az határtalan sajnos.
A Dracénákon kívül még nagyon jók bizonyos páfrányok, a flamingóvirág és a vitorla virág. Hálóba nagyon jók a pozsgás növények, mert (élettani sajátosságuk miatt - nappal a gázcserenyílásaik zárva vannak) éjszaka veszik fel a CO2-ot!
"in medias res"
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz Csabroncka #25026 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Hogy eddig hogy nem találtam meg ezt az írást...nagyon jól össze van foglalva.
-
krx21
nagyúr
válasz Csabroncka #25039 üzenetére
Ha az ionizátor egyértelműen, igazolhatóan káros tud lenni, akkor miért van ennyi termék a piacon, ráadásul tájékoztatás nélkül?
-
xxxjjjkkk
senior tag
Miután átnéztem a topicot, hamar kiderült, hogy a miele c2 a top itt. De mivel nem fogok 60ezret adni egy porszívóért, ezért körülnéztem az ipari kategóriában, mivel, azokról tudom hogy erősek, és bírják, mivel erre lettek kitalálva.
Rá is találtam, a nilfisk aero 21-01re, legleegyszerűsítettebb verzió, nincs rajta semmi, még kábelfeltekerő sem, viszont, csak 32 volt. Kapható még makita, metabo, stihl színeiben isMint a képen is látható, hatalmas a pet szűrője ez valami gyapjú szűrő, mosható, és menet közben is a push and clean gombbal le lehet porolni. Gyapjú porzsákos, a gyári valami 4200 az 5db, és 13vagy 17 literes, már nem emlékszem. Tehát lényegesen nagyobb, mint a szokványos, így az ára sem sok.
Kapható egyébként hepa szűrő is bele, de nem látom értelmét.
A padlószőnyeget felszívja, a kutyaszőrt kiszedi, a szőnyegből kárpitból. Bár a háztartási gép gyártókkal ellentétben, ők adnak meg számszerű adatokat is."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
ribarszki
őstag
válasz xxxjjjkkk #25044 üzenetére
Tök jó! Nem értem miért nem ilyet vesz mindenki a lakásába! A hepa szűrő is tök felesleges, a kutyaszőrt meg a nagy szívóerő szedi össze alaposan. Ráadásul nagyon praktikus, hogy nincs kábelvisszacsévélője sem, könnyű tárolni, egyszerű a mozgatása, nagyon mobilis. Laksába a legjobb választás!
-
polonic
félisten
Miota van mosogatogep mondhatni, hogy 2-3 kobmeterrel csokkent a havi vizfogyasztas. Durva, hogy ennyi vizet mosogattunk el.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz ribarszki #25045 üzenetére
Éppen van hely elrakni. Nem foglal sokkal többet.
Ja a kábelvisszacsévélő az ilyen, össze kell tekerni, ez van, a drágább modellbe van az is, legalább nem megy tönkre, na.
Hepa szűrő porzsákosba? Jóvan, de mint írtam van hozzá.
De mesélj, mi szedi össze a kutyaszőrt? Akár milyen csoda fejet teszel rá, ha gyenge akkor sose fogja, ez még a padló fejjel is felszedi.
Szeretem amikor ilyen okosakat írnak, 10éve még a takarítógép mánia ment, azok kétszer ekkorák voltak, akkor nem zavart senkit, ráadásul még gyengébbek is.
Pár porszívónk volt már, samsung delonghi philips lg stb, messze ez a leghatékonyabb. A mobilítása meg ugyan olyan, sőt megsúgom, a 4 kerék könnyebben gurul, mint a 3."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
ribarszki
őstag
válasz xxxjjjkkk #25049 üzenetére
Mondom, teljesen jó! A lényeg egyébként is az, hogy Neked megfelel és tetszik, a többi másodlagos. Egyébként is ahány ház, annyi szokás.
Mi szedi össze alaposan gyorsan és alaposan a kutaszőrt? Szerintem a turbókefe, de lehet ennek olyan szívóereje van, hogy nem kell ide oda tologatni a fejet és súrolni, hogy végre felszedje, majd kézzel felszedni és bedobni a szívórészhez.
Talán jobb lett volna, ha 4 helyett 6 kereket tesznek rá, mert akkor még jobban gurult volna, de így sem rossz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik