Hirdetés

2021. február 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-26 09:08:16

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51001) sepsi0


sepsi0
őstag

Sziasztok!

5 évvel ezelőtt kérdeztem itt. Akkor mosógépet (Lg 8kg)és mosogatógépet (Bosch, fos) vettünk, amit ajánlottatok. Lg köszöni még jól van, jövő hónapban jár le az 5 év gari.
Bosch tegnap adta meg magát, nála már volt szervíz, nem találtuk a garipapírt így ez is bukta... Pont 5 évig bírta napra pontosan E09 hiba, ha minden igaz ez fűtőszál... Ezt a Boscht nagyon bántuk egy kalap s.ar volt.
Ma megyünk szétnézni 100-200eft között mosogatógépeknél.
Mi most az ajánlott, ami nem Bosch/fos.
Vagy tényleg mindegy, legyen megint 5 év gari és bármi?
El vagyok veszve nagyon, néztem a Miele-t is 200-ig.

Ja még az Ikeat olvastam itt, ami kimaradt, szabadon álló kéne, de konyhabútorba megy bele, pult alá.

Ami nagyon tetszene az a CANDY Brava CDPN 4D620PX, de a Candyt nagyon szídjátok itt. Anno 5 éve Candy mosogatógépet és mosógépet cseréltük le 5 év után, ezeket még el tudtam adni, csak a mosógépnek valt hibája, ajtó gumi. De nem merem a Candyt megvenni, neten alig találok tapasztalatot....

[ Szerkesztve ]

(#51002) hodostamas válasza Rotyi (#51000) üzenetére


hodostamas
addikt

Megszabadulnál zuhanykabin pucolásától. Itt Vasban ez elég nyomos indok :D

[ Szerkesztve ]

(#51003) BBéci válasza polonic (#50999) üzenetére


BBéci
félisten

Leolvasztáskor víz csöppenéseket lehet hallani, utána jelentkezik a zúgás, ezt írtam.

(#51002) hodostamas
Kizárt, hogy azok a bogyók olyan mértékű lágyítást végezzenek, amivel érdemes foglalkozni. Nálunk rendkívül kemény (20 NK körüli) a víz, azért minden használat után szilikongumis lehúzóval és Viledával mindent szárazra törlök. Alkalmanként 3-4 perces munka, nekem megér annyit, hogy mindig ragyogjon az üveg, a csempe és a csaptelep is.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#51004) Rotyi válasza hodostamas (#51002) üzenetére


Rotyi
tag

Arra céloztam, hogy szerintem ettől nem fog a vízkő elmúlni, lesz nyoma nem hatékony. Központi vízlágyító a megoldás. Nálunk is kemény a víz, Veszprém megyében.

Ami majdnem az, az nem az!

(#51005) handrash válasza Rotyi (#51000) üzenetére


handrash
őstag

:DD Magát a fejet kéne védenie a vízkövesedéstől, de aggályos nekem, hogy az alatt az idő alatt amíg átfut a nyélen a víz, ez megtörténik.

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#51006) peppe79


peppe79
senior tag

Olcsó akkumulátoros állóporszívókkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? A klasszikus állóporszívómat leváltotta egy Xiaomi robotporszívó, utóbbi azonban néhány részt elhagy (a kanapé mögött, illetve néhány szűkösebb helyet, ahová nem fér be). A vezetékes gépet nem szívesen venném elő emiatt, kényelmi okokból jobb lenne erre a célra keskenyebb, akkus állóporszívó. Imetec, Bosch modell van valakinek?

(#51007) Voice24 válasza peppe79 (#51006) üzenetére


Voice24
őstag

Ha tényleg olcsó kell, ezt tudom javasolni. Mi ilyet vettünk, gyorsanelőkapós második porszívónak szerintem bőven jó. A kiegészítő tartozékok miatt autó belső takarítására is tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#51008) Ispy válasza Elemental (#50997) üzenetére


Ispy
veterán

Ha az asszony látta és tetszik neki, akkor vedd meg, ez a legtöbb, amit tehetsz. ;]

Cserébe majd te is vehetsz valamit, amit szerinte faszság. :D

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#51009) Dare2Live válasza Csabroncka (#50995) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Van vmi konrét tipus?

@Bbéci: kb ln is ezt hallottam, a címke nem ér semmit az új csodák meg folyamatosan csinálnak vmit. A régi hütőnk meg megy 20percet aztán 3-4hig semmi.... elég nagy a visszafejlődés.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#51010) solti válasza Voice24 (#51007) üzenetére


solti
aktív tag

haaaaaaaat a mi sok sok éves 15 ezerért vett electrolux morzsaporszink jobban takarítja az autót (tapasztalat). Otthon gyors takarításra a forgókeféje miatt elmegy, de a szívó teljesítménye gyalázat. (egyik szűrő kivétele picit segít...)

(#51011) peppe79 válasza Voice24 (#51007) üzenetére


peppe79
senior tag

Köszi, utánanézek! Banggood-on vetted?

(#51012) Voice24 válasza peppe79 (#51011) üzenetére


Voice24
őstag

Igen, ott, november végén picit olcsóbb volt, meg kaptam kupont is hozzá, így UK raktárból 22.500-ért megvolt.

solti :
Elképzelhető, hogy több használat után nekünk is ez lesz a véleményünk (kb. 3 hete jött meg, volt a szállítással egy kis kavar), de eddig még bejön. Megpróbálom majd az egyik szűrő nélkül én is.

(#51013) peppe79 válasza solti (#51010) üzenetére


peppe79
senior tag

Nekem csak arra kell, hogy azt a max 1-2 négyzetmétert, ahová nem fér oda a robotporszívó, időnként felporszívózzam. Nem fontos a szívóerő, sem motoros fej, vagy a nagyobb kapacitású akkumulátor. Csak ne törjön össze a kezemben, és kényelmesen lehessen használni.

(#51014) poli27 válasza Elemental (#50997) üzenetére


poli27
veterán

Még ha esetleg polyphosphat lenne benne :D

(#51015) tomtyi válasza ribarszki (#50958) üzenetére


tomtyi
veterán

És a kirázás náluk nem volt opció?
Ezért béna hsz-enként válaszolni. :DDD

[ Szerkesztve ]

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#51016) tomtyi válasza BBéci (#50971) üzenetére


tomtyi
veterán

Milyen zenéket szeretsz?

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#51017) qqzs válasza peppe79 (#51013) üzenetére


qqzs
őstag

Roidmi s8 vagy Jimmy dukal xiaomi robot melle mar csak a szine miatt is :) Nalunk ket robot van es ket akkus hasznalunk mellette rendszeresen. Hiaba takarit fel mindent szepen ket gyerekkel allandoan van olyan hogy hu ez a csomo kosz tunjon el most azonnal ilyenkor nagyon jo egy normalis kezi porszivo.

(#51018) peppe79 válasza qqzs (#51017) üzenetére


peppe79
senior tag

Néztem a Roidmit is, de olyan ritkán használnám, hogy ennyit szerintem nem érne nekem. Nálunk mindössze egy gyerek van, de amit ő szétpakol, szétcincál, ledobál (ételt is), annak a gyors takarítására csak egy utcai seprőgép, vagy egy takarítószemélyzet alkalmas. Ez utóbbi feladatkört, jobb híján én látom el. :)

A gond nálunk az, hogy két kutya is velünk él, a nappaliban. Mindkettő hullatja a szőrét, de a pointer keverékünk brutális módon. Itt nyugodtan fel lehetne akár napjában többször is takarítani; de a napi egyszeri porszívózás a minimum. Az utóbbi időben viszont, erre már alig-alig jutott idő, és ennek - szó szerint - meg is lett a látszata...a földön kúszó másfél éve gyerekünk ruházatán. :(
A robotporszívó most óriási segítség nekünk. Így elég csak elpakolni a földön szétdobált játékokat, meg felmosni.

(#51019) ribarszki válasza peppe79 (#51018) üzenetére


ribarszki
senior tag

Ti tudjátok, de bőven kihasználnál egy Roidmit is. Nálunk a Roborock robot mellett Dyson V8 van, de tervezem V11re lecserélni. Bútor, ülőgarbitúra, lépcaő, babakocsi, autó, konyha, előtér, mindent a Dysonnal tajarítok. A nevenincs kínai gyártókkal a Xaomin kívül csak bohóckodni lehet. Nyugodtan vegyel 1x komolyabb gépet. Végül úgyis az olcsóbb lesz a drágább.

(#51020) Voice24 válasza ribarszki (#51019) üzenetére


Voice24
őstag

Használatfüggő (és természetesen pénztárcafüggő) ez az axióma ("úgyis az olcsóbb lesz a drágább"). Ahhoz, hogy a bejáratot, a szélfogót vagy éppen az étkezőt 2-3 perc alatt felporszívózd a látható friss koszok miatt, felesleges egy 60-70 ezres gép, de hogy ha valaki egy egész lakást akar vele rendszeresen takarítani, ott már nyilván más a helyzet. Nálunk komolyabb takarításra ott az Electrolux, amit 44 ezerért vettem, biztos nem fogok egy akkusért a 1,5-2-szeresét kiadni, amikor csak pár percekre van használva.

(#51021) pjen válasza Voice24 (#51020) üzenetére


pjen
nagyúr

Az aku a rohadt drága.Lányomék most vettek azt hiszem rgy Hoovert,70 ről le volt árazva 32 re.Van hozzá forgó fej,egész jó.Viszont üzem idő 25 perc és ez csak csökkenni fog.

(#51022) peppe79 válasza ribarszki (#51019) üzenetére


peppe79
senior tag

Hát, nem tudom. Egyéb takarításra nekem ott a vezetékes Vorwerk, és attól egyelőre nem terveztem megválni. Főleg úgy, hogy egyes porszívófejeinek nincs alternatívája.

(#51023) qqzs válasza Voice24 (#51020) üzenetére


qqzs
őstag

Nyugodtan add el a veztekest. Robot es kezi melle felesleges. Mi 2 eve nem hasznalunk vezetekest. akkus mellet egyszeruen leszokik az ember a vezetekekrol

(#51024) BBéci válasza tomtyi (#51016) üzenetére


BBéci
félisten

Funky, soul, jazz, acid jazz, klasszikus/szimfonikus, néha könnyed opera, némi retro pop: Modern Talking, Boney M, ABBA, stb.
Akiket nem tudok műfaj szerint kategorizálni: Adele, Celine Dion, Phil Collins, Barbra Streisand, Chris Botti, Josh Grobain, Michael Jackson, Madonna, George Michael stb.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#51025) Voice24 válasza qqzs (#51023) üzenetére


Voice24
őstag

Robot nincsen, ezzel az olcsó akkussal meg szerintem pont kiegészítik egymást (mármint a vezetékes). Egy drágább, nagyobb teljesítményű akkus mellett már nyilván felesleges lenne a vezetékes, de ahogy írtam, ez az olcsó akkus pont az ilyen gyorsan előkapós, 2-3 perces akciókra való, nagytakarításra meg ott a vezetékes. Párom meg is jegyezte, hogy az akkus pl. szőnyeghez már kevés, oda mindenképp kell a vezetékes teljesítménye.

(#51026) Draken


Draken
őstag

Sziasztok!
Elérkeztem ahhoz a folyamathoz, ahol ki kéne választani egy két konyhai gépet és az alábbiakat néztem ki:
gáz főzőlap: Bosch POH6b6b10
elektromos sütő: WHIRLPOOL AKZ9 6270
mosogatógép: BOSCH SMV40C10EU
elszívó: CATA AVLAKI 600

A felsoroltakkal van valakinek bármilyen tapasztalata?
Köszi!

(#51027) sepsi0 válasza sepsi0 (#51001) üzenetére


sepsi0
őstag

Sziasztok!

Candy lett 7 év garival....
Már megrendeltük a Beko-t, aztán találtam egy boltot, ahol van 7 év garancia.

(#51028) kovacsen222 válasza sepsi0 (#51027) üzenetére


kovacsen222
őstag

részvétem ;]

Amit nap mint nap cselekszel, vagy döntesz, attól leszel jó ember, vagy rossz.

(#51029) sepsi0 válasza kovacsen222 (#51028) üzenetére


sepsi0
őstag

Törölték... most ezt nézegetem Whirlpool WFC 3C23 PF X
Elegem van, amúgy kösz az együttérzést :D

(#51030) Dare2Live válasza kovacsen222 (#51028) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

7év garival pedig nem rossz....

Nekem volt ilyen 6évesen beszart. Javítani nem tudták kaptam újat. Az megy 5éve....

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#51031) daver88 válasza sepsi0 (#51027) üzenetére


daver88
aktív tag

Hol adnak 7 év garival bármilyet gépet? nem csodálom, hogy törölték....

(#51032) torma99 válasza daver88 (#51031) üzenetére


torma99
aktív tag

Van egy onlinemarkabolt nevű bolt. Általában drágább, mint máshol és elég követhetetlen a vélhetően saját garijuk. Meg ilyen 500 forintos kuponos keverésük is van.

(#51033) daver88 válasza torma99 (#51032) üzenetére


daver88
aktív tag

ja látom..már megint az apróbetű:
A gyári garanciaidő lejárata után kötelező éves felülvizsgálat, ami ingyenes, csak a kiszállási díjat kell fizetni, ami 7500/alkalom.

(#51034) sepsi0 válasza daver88 (#51033) üzenetére


sepsi0
őstag

Igen ezt én is megtaláltam, igaz nem elsőre... :W
Mindegy, megszületett: Beko DFN 39531 X

(#51035) ribarszki válasza sepsi0 (#51029) üzenetére


ribarszki
senior tag

Belépő Miele és csókolom.

(#51036) sepsi0 válasza ribarszki (#51035) üzenetére


sepsi0
őstag

Hát én is így gondoltam. Aztán az MM-ben láttam egyet élőben. Ugyan olyan vékony gagyi anyagokból volt, mint a többi szar ott, egyedül az alsó kar tetszett, ami rozsdamentes volt, de a felső már nem. Ajtó gyenge szar... Vékony cucc az egész.
Anno volt egy felújított Miele mosógépünk, ahoz semmi köze nem volt a Médiás mosogatógépnek.
Csak két év gari van rá... Köszönöm Miele nem kell!!

(#51037) ribarszki válasza sepsi0 (#51036) üzenetére


ribarszki
senior tag

Akkor vegyél olyat ami nem "gyenge szar"

(#51038) peppe79 válasza sepsi0 (#51036) üzenetére


peppe79
senior tag

+1

Ugyanezt állapítottam meg én is, legalábbis a külső alapján ez jött le. Csehországban összeszerelt "pelenka", Miele emblémával ellátva. Ennél azért többet vártam egy 200 ezres alapmodelltől. :(

(#51039) tomtyi válasza peppe79 (#51038) üzenetére


tomtyi
veterán

Miért? Mennyivel kéne vastagabbnak lenni egy alkatrésznek, aminek egyetlen funkciója, hogy a vízcseppek kirepülését megakadályozza? Nem teherviselő elem, miért kéne vaskosnak lennie? De ha megnézed, minden kategórián belül az alap és a csúcs készülék is többnyire azonos tömegű. Pl. a szabadon állók mind 56 kg-osak. Ez még pl. abból a szempontból érdekes, hogy a gépek többségénél több, akár 10 kg-mal is nehezebbek. És lehet, meglep, de talán pont olyan részeken, amit nem látsz, de kicsit fontosabb, mint hogy milyen vastag az ajtó.

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#51040) sepsi0 válasza peppe79 (#51038) üzenetére


sepsi0
őstag

Én szívesen vennék Miele-t, csak azt nem értem, ha a Miele=megbízhatóság, minőség, hosszú távú hibamentesség, akkor a gyártó/forgalmazó miért nem támogtja meg ezt egy 5 éves alap garanciával? Miért 100eft 3 év garanci pluszban? Ha ennyire megbízható, ez miért így van?

(#51039) tomtyi
Akkor a 10 évvel ezelőtt vett Miele felujított mosógépünk miért volt kb 100kg? Akkoriban nagyobbak voltak a vízcseppek, vagy több volt a Miele gyárban a lemez, esetleg nem tudták olyan vékonyra hengerelni?
Hagyjuk már....

Amúgy az ajtónak a kihúzott kosárt tele edényekkel el kell bírnia, a nyitás/csukás igénybevételét is nyeklés nélkül kellene állnia.

[ Szerkesztve ]

(#51041) torma99 válasza sepsi0 (#51040) üzenetére


torma99
aktív tag

Nézzünk utána mennyi is a Miele gari, mert az 5évre kiterjesztés az általad mondottnál olcsóbb, a 10 éves meg drágább. De a Mielénél ott van a kutya elásva, hogy kell a kötelező inspekció ezen felül 27k huf/darab + minden további gép 25k Huf/darab áron, ami kb. csak a milliós gépek esetén éri meg, vagy még ott sem.

Szerk.: a mosógépük is inkább a 70 85-91 kilós tartományban lehetett, mint a mázsásban.

[ Szerkesztve ]

(#51042) ribarszki válasza sepsi0 (#51040) üzenetére


ribarszki
senior tag

Az új, belépő Miele mosógépem is kereken 100kg.

(#51043) sepsi0 válasza torma99 (#51041) üzenetére


sepsi0
őstag

Jogos, rosszúl emlékeztem. :R 5év 70eft... Minden más helyen kb 25eft a 3 év gari, anno kb 10eft volt. Mentségemre szóljon, hogy 2 napja bújom a netet a gépek miatt.
De azon, amit leírtam nem változtat semmit, alap 5 év=megbízhatóság (ot sugall nekem). Miele alap gép 5 év garival 270eft, Beko 5 év garival 100-150eft.
Mivel anyagban különbséget nem láttam, belsejébe igaz nem láttam bele, nekem egyszerű a matek.. 5 évig gépem lehet 150-ért vagy 270-ért.
150-ért márkán belül a max, 270-ért márkán belül belépő model.
Ezt úgy írom, hogy benne volt a pakliba a Miele gép, amíg meg nem láttam a Médiában.

[ Szerkesztve ]

(#51044) huliganboy


huliganboy
addikt

Sziasztok!

Mennyire egészséges beépíthető mosogatógép felé beépíthető sütőt rakni?

Köszi a válaszokat!

(#51045) tomtyi válasza sepsi0 (#51040) üzenetére


tomtyi
veterán

Te most komolyan kevered a mosó- és a mosogató gépeket? Szerintem ne tedd! Legalábbis ne akard majd a mosógépben mosni az edényeket.
Az megvan, hogy a mosogatógépben a jethajtású karokból spriccel a víz a mozdulatlan edényekre, a mosógépben pedig szárazon 7-10 kg, vizesen viszont ennek többszöröse tömegű ruhát mozgat a gép, emiatt komoly szerkezeti elemekre van szükség?
A teli kosarat el kell bírnia? Mit nem mondasz! Tehát ha a lemez neked nem tetszően vékony, akkor a zsanér és az ajtó szélén direkt ennek a tömegnek a viselésére kialakított rész nem fogja elbírni az edénnyel teli kosarat? Érdekes.
És hogy nem látsz bele. Hát persze, hogy nem. A Miele mosógépek nem önhordó „karosszériások”, hanem van egy masszív acélkeret, erre van minden alkatrész és a borítólapok felszerelve. Így a Mielénél k.ra mindegy, milyen vastag a takarólemez, mert nem teherhordó.

(#51041) torma99
A 13 éve vett alap Mielém 95 kg, a mostani legdrágább 98 kg.

[ Szerkesztve ]

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#51046) asdf_ válasza sepsi0 (#51043) üzenetére


asdf_
addikt

Minden más helyen kb 25eft a 3 év gari

Ize, ne keverjuk mar a biztositos lofaszsagot a rendes, tenyleges, valosagos garanciakiterjesztessel.

(#51047) sepsi0 válasza asdf_ (#51046) üzenetére


sepsi0
őstag

Nekem ilyen "biztositos lofaszsággal" javították a B/Fosch mosogató gépem. Kijöttek 2.nap, hiba megállapít, alkatrész megrendel, 2 hét mulva beszerel.
Miele-nél engem vagy az asszonyt megcsinálják? Vagy a + 70eft-ért? 10eft vaolt a + 3év....
Gyári Bosch alkatrészt rendeltek és két szerelő jött házhoz, mindent ők csináltak.

[ Szerkesztve ]

(#51048) torma99 válasza tomtyi (#51045) üzenetére


torma99
aktív tag

A belépő gépekről volt szó. Mivel most van nálunk felújítás nagyon érzem, ha valami 10-15 kilóval könnyebb. Ketten gurtnikkal emeletre szenvedni egy ilyen behemótnál, ez még inkább kijönne.

(#51049) tomtyi válasza sepsi0 (#51043) üzenetére


tomtyi
veterán

Ez még jobb.

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#51050) torma99 válasza sepsi0 (#51043) üzenetére


torma99
aktív tag

Én mondjuk nagyon el voltam határozva a Miele mellett, aztán most már, hogy meg kell rendelni mégegyszer átpörgettem a listát és lesz egy Electrolux Kega9300l. Kezdő Miele árban többet nyújt és erre még azt sem lehet mondani, hogy könnyebb. A teljes integrálhatósággal is megbarátkoztunk.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.