Hirdetés

2021. április 23., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-26 09:08:16

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18001) focvis válasza ribarszki (#18000) üzenetére


focvis
addikt

Köszi, az előző hsz-t szerkesztettem. Nem tudod véletlenül, hogy a Miele márkaboltban ugyanannyi az ár, mint a webshopjukban?

(#18002) ribarszki válasza focvis (#18001) üzenetére


ribarszki
senior tag

Ja-ja, koppra ugyan annyi. Vagy a Miele honalról rendelj, vagy Szeteiéktől. Bár úgy tudom a parekttás C2 most csak Szeteiéknél elérhető. Itt is van. Próbálj meg belealkudni az árba egy doboz porzsákot, sztem menni fog. Itt az allergiáddal nem lesz gond, A-osztályú porkibocsátás, ráadásul tömített, de ha ez nem elég, vehetsz bele Hepa szűrőt is. De hidd el, elég lesz az alap szűrő bőven. Ezzel a géppel meg az asszony oda és vissza lesz.

(#18003) Dave™ válasza Dluinet (#17997) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az EU-s energiahatékonysági címkéjéről. Az EcoLine B (por), D (szőnyeg), C (padló) és 77dB és A besorolású az alacsony fogyasztás miatt, míg a PowerLine B, C, C, 79dB és F besorolású. Ez azért nem túl acélos.

ribarszki: amit mérni lehet. Persze vannak szubjektív paraméterek, pl. jó a nagy porzsák is, de a tisztítási hatékonysága az messze nem a legjobb a kategóriában, ami szerintem a leglényegesebb paraméter lenne egy porszívónál.

[ Szerkesztve ]

(#18004) Dluinet válasza Dave™ (#18003) üzenetére


Dluinet
nagyúr

akkor kínait kell venni, azokra simán jobbakat írnak

ezeket a címkéket ne vedd készpénznek, ezek max saját márkán belüli összehasonlításra alkalmasak, de talán még ara sem, mert amin több nyereség van, arra jobb értéket írnak, hogy jobban fogyjon

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#18005) Dave™ válasza Dluinet (#18004) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én vettem a fáradságot és utánanéztem mit is jelent. Mért értékeken alapszik, az adott felületre vonatkozó szívási hatékonyságot méri, illetve azt, hogy mennyi port juttat vissza. Osztályokba vannak sorolva az eredmények, így lesz A-F-ig besorolású. Ez a Miele maximum közepesen teljesít, ami nem is csoda, mert belépő kategória. Ha a név a fontos, nem a hatékoknyság, akkor oké, de ha utóbbi, akkor könnyen lehet jobbat találni nála. A Miele-nek is van biztosan hatékonyabb porszívója, csak gondolom másfélszer-kétszer ennyiért.

(#18007) Antonio válasza Dluinet (#18004) üzenetére


Antonio
senior tag

Szia

Hát pedig pont ezért találták ki ezeket a "címkéket", hogy egységesítsék átláthatóvá tegyék a termék piacot, és a valós "érték" előtérbe kerüljön.

Porszívóknál mi volt? Watt háború ... aki pofátlanul nagyobb Wattot írt a porszívóra azt vette a vásárló " há biztos erősebb", holott a motor teljesítmény másodlagos a jó dustpickup eléréséhez a tömítése ill a jó nozzle (porszívó fej) sokkal fontosabb. Kénytelenek voltak a nagyobb gyártók is követni a trendet, de hála istennek ez a helyzet megváltozott a vásárló egyértelműen láthatja a mit tud a termék. A gyenge -bóvli-szakmai tudás nélküli gyártók kiesnek a versenyből. A 900W os limit pár év múlva életbe lép, Na akkor lesz majd elvérzés.

Egyébként azért néztem be a topicba hátha van valakinek tapasztalata Ionizáló/légtisztítók terén.
Igazából nem vagyok biztos hogy jó a "kategória' amit keresek?

Jó pár éve Amerikában láttam egy háztartásban ahol minden szobában volt egy karcsú álló készülék ami magához (gondolom elektrosztatikus módon) "vonzotta" a port, tehát nem volt semmi cserélni való szűrő stb. Az ember csak kihúzott a készülékből 2db 60-70 cm hosszú 3-4 cm széles fémlemezt amihez oda voltak tapadva látványosan a porcicák/por, amit csak ronggyal le kell törölni és kész. Lehet nem olyan hatékony mint egy filteres szűrő, de sokkal kisebb helyen elfér, zajmentes, alig fogyaszt és nem kell jó pénzért igen sűrűn filtert cserélni (nekem elég ha csökken a lebegő por/porcica állomány). Sajnos akkor nem nagyon érdekelt a dolog csak mostanában gondolkodom rajta. ( a mi kis 50-60 nm lakásba 1 is elég)

Ezt a kettőt találtam (csak feltételezem ezek ezt tudják) egyik egy
tömeg [link]

a másik kicsit komolyabb Koreai cucc.
[link]

Nekem inkább a porfogás lenne a mérvadó ... valakinek tapasztalat, hasonló termék otthon?

elnézést nem néztem át a topicaot csak írtam kapásból :)

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18008) gF válasza Antonio (#18007) üzenetére


gF
senior tag

Év elején amikor jobban szétnéztem a piacon, szinte az összes nagyobb márkának volt már 900 W alatti teljesítményű porszívója, aminek viszonylag normális takarítási hatékonysága van. Szóval nem lesz akkora probléma ebből. Nyilván a Tesco-gazdaságos porszívók elfognak tűnni a piacról, de azokért nem kár..

(#18009) Antonio válasza gF (#18008) üzenetére


Antonio
senior tag

Lehet félreérthető voltam elvérzés alatt én is a bóvli kategóriát értettem ... a komolyabb gyártóknak már most van készülék, nekik ez csak jól jön.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18010) w.miki válasza Dave™ (#18005) üzenetére


w.miki
addikt

akkor mi az, ami még szerinted ajánlott?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#18011) fi:zi'k válasza Antonio (#18007) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Ilyen porfogó nekem is nagyon jól jönne.
Nálunk a családban van két helyen is Venta légtisztító-párásító és azt mondják hatékony, évek óta használatban van. Csak egyrészt ez is duruzsol üzem közben, meg hát 60-80e Ft-ért mérik.

(#18006) Aidan85
Olvastam a kiírást. Ha csak nem tolják ki a keretet úgy, mint a mosógépek esetén, akkor ebből nem lesz most semmi. :D
Meg amúgy a nagycsaládosok és a nyugdíjasok mióta nem magánszemélyek? :U

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#18012) Dave™ válasza w.miki (#18010) üzenetére


Dave™
nagyúr

Írtam fentebb, én sok utánaolvasás után vettem egy Gorenje VCEA21SBKR-t. A osztályú (700W), a porkibocsátása A, a kemény padló szintén A hatékonyságú, egyedül szőnyegen D. HEPA szűrős, háromféle porzsákot adnak hozzá, három kefét, 9m a kábele és 71dB a max zaj. Mindez 3 év garanciával 28 ezer Ft.

(#18014) ribarszki válasza Dave™ (#18012) üzenetére


ribarszki
senior tag

Ok, de azért legyünk objektívek. Szőnyegen a sima fejek között nincsen egetrengető különbség. B-C-D osztály, a végeredmény elégé hasonló lesz. Ha kap a porszívó egy elektromos kefefejet, na akkor változik a helyzet, mert nagyságrendekkel jobban tisztítja a szőnyeget mint a hagyományos csak vákum elven működő.

Illetve a kemény padló besorolást soha nem értettem.. :F A padlóba nem tudod beletaposni a koszt mint a szőnyegbe. A padlóról még a 8k-s Hujanji porszívó is felszed mindent, max 2x áthúzod rajta. Ennek ellenére van amelyik D-E-F osztályzatot kap kemény padlóra. Tudom, hogy van rá matek, és megvan mi alapján számolják, én is olvastam, csak a szőnyeggel ellentétben ez kicsit furcsa..

(#18015) focvis válasza ribarszki (#18002) üzenetére


focvis
addikt

Köszönöm Mindenkinek még egyszer!

@ribarszki:
Elmentem a Miele márkaboltba és elhoztam egy C2 Parquet-et; bár a honlapon nem szerepelt, raktáron volt nekik (60 e). Természetesen nem adták ajándékba a szett porzsákot, ahhoz vélhetően át kellett volna mennem Pestre a másik boltba, helyette adtak 10%-ot a porzsákból ;]

Ebben a jobbik szűrő van, amit a porzsák szett persze nem tartalmaz - lehet venni hozzá (1 k) átalakító készletet és úgy működni fog a normál szűrővel is.

(#18016) Dave™ válasza ribarszki (#18014) üzenetére


Dave™
nagyúr

Látod, mégis van különbség a vákuumképzésben. Valószínűleg a fej is rengeteget számít. Továbbá ami még elég objektív, az a porkibocsátás (meg a zajszint), abban sem jeleskedik a nagyon ajánlgatott Miele C1.

(#18017) Antonio válasza Zeki (#18013) üzenetére


Antonio
senior tag

:) tojáspapír (hangszigetelés?) + S-VHS videómagnó, van itt minden.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18018) Zeki válasza Antonio (#18017) üzenetére


Zeki
nagyúr

:)

(#18019) gF válasza ribarszki (#18014) üzenetére


gF
senior tag

A keménypadlós tesztnél ott trükk, hogy a tesztpadló nem sík, hanem van benne átlósan egy V alakú hasadék. Természetesen azt is telenyomják tesztporral és a gyengébb gépek ezen hasalnak el.

[ Szerkesztve ]

(#18020) flash-


flash-
veterán

milyen alulfagyasztós hűtőszekrényt tudnátok ajánlani?
mely márkákat nézzem (80-120e forint körül kb..)

(#18021) Antonio válasza fi:zi'k (#18011) üzenetére


Antonio
senior tag

Hello,

Megnéztem ezt a Venta-t. Ha párásító kéne biz isten megvenném szimpi profi német cucc (Ha kell a közeljövőben tudni fogom mit keressek). Csak az a baj hogy nekünk eleve párátlanító van a lakásban :DDD mert magas a páratartalom ( Trotec TTK 51 E ). Főleg télen mikor már illik becsukni az ablakot.

De továbbra is várom hátha van itt olyan akinek van tapasztalata 18007 ben említett - vagy hasonló- gépekkel

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18022) Bull Boss


Bull Boss
senior tag

Sziasztok! Hűtők esetében a No Frost és a Frostless az ugyanaz? :U

(#18023) Zeki


Zeki
nagyúr

Idézek:
Tegnapelőtt hozzám került egy 2és fél hónapos LG F1496ADP3 mosószárító

Full csapágyas folyik ki a rozsdás lé belőle.LG nem javítja ,mert a négybetűs netes cégtől van(román)

Ezt a gógyi kínai gépet...

tehát emagtól ne vegyél mosógépet, de LG-t amúgy se. :)

(#18024) Antonio válasza Bull Boss (#18022) üzenetére


Antonio
senior tag

nagyjából ... Igen

Ma már minden nagyobb márka kidolgozta a saját technológiáját mellyel a jegesedés/leolvasztás elkerülhető
Auto-defrost, automatic defrost, self-defrosting, frost free, frostless or no-frost stb.
Lehet a technológia közt különbség (és itt lehet a kutya elásva) de a cél ugyanaz.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18025) ViSAS


ViSAS
senior tag

Sziasztok!
Porszívó vásárlás előtt állok, ebben szeretném kikérni a javaslataitokat. :R A fő szempont a minél erősebb szívóerő lenne, ezzel párhuzamosan (amely gondolom valamilyen szinten ellentmond ennek) legyen minél halkabb. Ha ilyen verzió nincs, akkor inkább füldugót használok, de szedje fel a koszt. ;]
Nagyon nem vagyok otthon porszívó témában, ezért bocsánat, ha most nagy butaságot mondok, de tudtommal porszívózásnál amit felszívnak a porszívók, az valamilyen szinten vissza is jön a ház/lakás légkörébe, pl. a kifújt levegővel amivel a motort hűti. Ezt is szeretném elkerülni amennyire csak lehet.

Szívesen meghallgatok drágább és költséghatékonyabb megoldásokat is. Hogy porszákos, vagy porzsák nélküli legyen-e...nekem mindegy, csak teljesüljenek a fenti feltételek. :) Lehet akár vizes is, jelenleg [ilyenem] van.
Köszönöm előre is a segítőkész kollégáknak!

(#18026) Rush77


Rush77
aktív tag

Sziasztok!
Mosógép vásárlás előtt vagyok mert meghalt a régi és ki is néztem kettőt de nem tudok dönteni.
Igazából tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik márkával járnék jobban.
LG van szüleimnek és nem rossz.
Gorenje meg nem tudom.

GORENJE W 8544 N/I

LG F14B8TDA

Köszi.

(#18027) Antonio válasza ViSAS (#18025) üzenetére


Antonio
senior tag

Miért kell minél erősebb szívóerő? "Kocsit akarok venni a szempont a minél nagyobb erősebb motor" holott mindegyik elvisz A-ból B-be. Sok szőnyeg van? vagy kutya? ...
Csak azért kérdem mert -kis túlzással sarkosítva- egy normális porszívó akármilyen motorral felszívja a port ha jók a tömítések és a szívó fej, ha erősebb a motor max a szőnyeg is hozzátapad ...

Kimenő por: a normálisabb porszívókba már mind HEPA13 as szűrő van. Ja és porzsákosat vegyél.

egyébként ha elmész áruházba a porszívókon feltüntetett címkék (különböző osztályokba sorolják a porszívókat tisztítási hatékonyság (padló/szőnyeg) zajszint stb szerint.

amit linkeltél porszívó az ránézésre egy elég khm "régi vágású" kínai porzsák nélküli csoda lehet. Ennél pl ez 100x jobb: eleve egy nagyon csendes modell nem nagyon találsz ennél csendesebbet.

[link]

ez se lehet rossz csak nem látom az adatait.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18028) ribarszki válasza ViSAS (#18025) üzenetére


ribarszki
senior tag

1, Mekkora a lakás?

2, Van-e allergiás?

3, Mi a szőnyeg-parketta/kemény padló arány a lakásban?

4, Van háziállat?

5, hetente hányszor kerül elő a porszívó?

6, Van gyerek?

Ezek után könnyebben ajánlok porszívót. Ami részemről természetesen Miele lesz.

(#18029) ViSAS válasza Antonio (#18027) üzenetére


ViSAS
senior tag

Elég meggyőző darab amit ajánlottál, sokan dicsérik hogy lenyűgözően halk és erős...bár volt olyan aki az erősségét szőnyegen nem méltatta.
Porzsákot külön kell bele venni időről időre, vagy elég kiüríteni ha tele és újra lehet használni? Ha venni kell, milyet?
...és ha szabad kérdeznem, miért pont porzsákos? Nincs vele bajom, csupán érdekel hogy miért részesíted előnyben.
Bár a garanciáját keveslem: 1 év - MediaMarkt - Euronics; 2 év - Emag. Az eddigi porszívóimmal mindig lett valami műszaki baj 1 éven belül, így ilyen szemszögből ettől picit tartok.

(#18028) ribarszki:
1. 55 négyzetméter.
2. Van, én magam. Méghozzá mindenre ami létezik, köztük a házi porra is. :((
3. Szőnyeg és parketta 60% / 40%-ban van jelen.
4. Nincs.
5. 1x, de elég könnyen jut por a lakásba panel ház révén. Konyhában az ablak szellőzőkön jön be a friss levegő, plusz a WC-ben és a fürdőben is van szellőző: tuti biztos por források, kering az egész házban a por rajtuk keresztül.
6. Nincs.

Szívesen várok több javaslatot is. :R Köszönöm mindkettőtöknek!

[ Szerkesztve ]

(#18030) ribarszki válasza ViSAS (#18029) üzenetére


ribarszki
senior tag

Azért porzsákos, mert a zsáknélküli elég macerás és nem túl higénikus. 80k alatt pedig nincsen belőle értelmes alternatíva. Ott kezdődik a Dyson, amit már bátrana ajánlanék. De a zsáknélküli ürítésekor mindig száll a por, ami külön ciki ha allergiás vagy rá. Várni kell míg megszárad a szivacs, és nagyon hamar csökken a szívóerő.

A porzsákosat csak előveszed és elteszed. Igaz, abba venni kell porzsákot. Soha nem takarítunk porzsákot! Tilos! Kidobjuk a kukába. Ez havonta 300ft-os költség. Egy évben 4db Miele porzsákot használok el. 4db 3.500ft.

Azért Miele, mert baromi minőségi anyagokból van összerakva, nagyon precíz összeszereléssel, kiváló tömítássel, ami allergiásoknak nagy jó hír, és nagy átlagban nem nagyon lesz gondod vele 8-10 évig. Persze ez prémium kategória, de ez az árán is meglátszik. Kismillió kiegészítőt vehetsz hozzá és 20 év múlva is gyártanak mind porzsákot, mind alaktrészt. 1996-os porzívóhoz ma is tudsz rendelni Miele porzsákot.

Nézz szét pl Szetei oldalán Amelyiknek a szűrése A, az kiváló. De bármelyikhez vehetsz utólag Hepa szűrőt. (Az Allergy modell alapból Hepa. De volt olyan allergiás, akinek folyt a könnye porszívózáskor, s a sima nem Hepa szűrővel, a Miele porszívónál semmi gondja nem volt)

Továbbá létezik turbókefés verzió, ez elég drága, itt a levegő hatja meg a kefét ami kiporolja a szőnyeget, port, atkákat, stb a vákum pedig beszívja. Ezt a fejet külön is megveheted, úgy valami 18k. A cat and dog modellel együtt pedig 90k. De van elektromos szívófejes verzió egy kisebb vagyonért, ott elektromos hajtása van a kefének, úgy tisztítja ki nagyságrendekkel alaposabban a szőnyeget. De ez tényleg csak elvakult tisztaságmániásoknak való.

Szerintem nézz egy 50-60k körüli modellt, aminek A osztályú a szűrése és legalább 1200W. Azzal elég sokáig elleszel. Ha sok kemény felület lenne, mondanám a fekete parkettás Complete C2-t, bár az nem a leghalkabb modell. Esetleg kimondottan ez allergiásoknak de árban kicsit húzós.

Mindenestre a Miele nem egy ligában játszik az Eletrolux porszívókkal..

(#18031) Antonio válasza ViSAS (#18029) üzenetére


Antonio
senior tag

Ha van allergia illetve erősebb kell szőnyegen akkor vegyél egy erősebb Ultra one-t és ehhez már van mosható mosható Allergy Plus szűrő, (drágább silencerhez is) és még ez az Ultra one is nagyon halk (66dB) még így is halkabb mint konkurensek "csendes verziói"

pl.: [link]

de te magad is tudsz ám így keresni :) én is elolvasom mit tud és úgy ajánlom.
Porszívókban (közép/felső kategória (porzsákos) Sztem Electrolux a legjobb (teljesítmény/külalak) aztán Bosch/Philips/Samsung ...

Porzsák porszívó jobb mert higiénikusabb (főleg tisztításnál) /egyszerűbb megbízhatóbb kiforrottabb felépítése van és ezért jobb teljesítmény (por jön-porzsák felfogja nincs lacafaca) kész.

Egy porzsák nélküli porszívó sokkal komplikáltabb kell hogy legyen hogy elérje/megközelítse ugyanazt a hatékonyságot. Valamilyen egyszerűbb/komplikáltabb (cicklon leválasztó/zegzugos légkamrák) módon le kell választani a finom port a durvától hogy a motor szűrő ne tömődjön el olyan hamar stb. sokkal több a tömítés, hiba lehetőség. Ha megy egyszerű kb ránézésre mint a tied akkor szart sem ér.

A porzsákos kérdésedre (mármint kell e cserélni és milyet kell bele venni) azért kicsit kitágultak a szemeim ... igazából még magamhoz sem tértem.

Persze hogy cserélni kell időnként (ez függ mennyi a kosz/milyen sűrűn porszívózol, érzed e már szívóteljesítmény csökkenését stb.) 55Nm heti 1(2) porszívózásnál sok hónapig elég 1 zsák. nekünk is kb ekkora a lakásunk és nem tudom mikor cseréltem utoljára zsákot (igaz nekünk van mellette egy aksis nyeles porszívó amivel sokszor végigrohanunk a frekventáltabb helyeken).

Olyan zsákot kell bele venni ami bele való :) mikor megveszed már lesz benne/és a felhasználói kézikönyvbe is leírják. És igen a porzsák 1x használatos. Neten tudsz rendelni olcsóbban is porzsákot.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18032) DeFranco válasza Antonio (#18031) üzenetére


DeFranco
nagyúr

azert mielőtt rohamot kaptok :P elmondanám, hogy 5 evig hasznaltam vaszon porzsakos porszivot, termeszetesen uritve-kirazva a porzsakot.

5 ev utan sem a porzsak mogotti-motor elotti szuro kulso oldala, sem a motorter, sem a kilepo szuro nem volt poros meg csak kis mertekben sem. szetszedtem, megneztem, a sajat szememmel lattam.

ennyit a vaszon porzsakrol.

[ Szerkesztve ]

(#18033) Antonio válasza DeFranco (#18032) üzenetére


Antonio
senior tag

Ja vászon ... :) én papírra gondoltam végig. Most nem akarok hülyeséget mondani, mert elbizonytalanodtam, de szerintem ma már -higiéniai- okok miatt nem adnak többször használatos vászonzsákot.

Vászon zsákkal az a baj ha csak rázod/üríted, idővel csak eltömődik, igaz por nem is megy át de levegő se kvázi csökken a hatásfok + azért sok minden összegyűlik ott a porzsák pólusaiban..., ha meg kimosod (persze ezt zsákja válogatja a szintetikus zsák egy fokkal jobb) akkor meg elő állhat az hogy nem vártad meg hogy alaposan kiszáradjon és jól beleragad a friss por ...

a motorszűrő mindkét esetben tiszta marad :)

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18034) DeFranco válasza Antonio (#18033) üzenetére


DeFranco
nagyúr

annyiban vitatkoznek, hogy bar en raztam, nem mostam (ez de rosszul hangzik :D) de nem tapasztaltam eszreveheto szivoero csokkenest. ezt onnan tudom megallapitani, hogy mivel a porszivo mas okbol tonkrement, azonos marka azonos kialakitasat vettuk ujra (nem utolso sorban az elegedettseg es az alkatreszek kompatibilitasa miatt), es nem tapasztaltam elterest a szivoeroben az uj javara, pedig abban gyari papir porzsak volt.

az mar mas kerdes hogy az uj, lefogyasztotott parszaz wattos eu-konform modellek kizarolag a specko high-tech legatereszto zsakokkal es szurokkel hasznalhatoak, mert csak ezekkel tudjak biztosítani a feltuntetett szivoerot... olyan ez mint a bluetec az autoiparban.

mindezektol fuggetlenul at fogunk allni papirporzsakra most egy ideig biztosan, mert az uj porzsivo csovere vettem ciklonszurot, ami a por nagy reszet felfogja. igy extrem hosszan birja a porzsak, mire megtelik, es sokkal nagyobb az apro porszemcsek aranya az osszes porbol, ami odajut, mint ciklonszuro nelkul. igy mar nemileg indokoltabb a papirporzsak kizarolagossaga, de tapasztalatbol tudom, hogy a vaszon is messze megfelelo tud lenni evekig megfelelo gondossaggal hasznalva.

(#18035) Antonio válasza DeFranco (#18034) üzenetére


Antonio
senior tag

nem is hülyeség ez a ciklonszűrő toldalék legalább is így hallás alapján
dobsz egy linket milyet vettél?

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18036) DeFranco válasza Antonio (#18035) üzenetére


DeFranco
nagyúr

most telefonrol vagyok nem tudok linkelni de sima gyari samsung ciklonszuro. ket porzsakos samsung csalad van most forgalomban tudtommal, az egyik szogletesebb a masik (az ujabb) gombolyubb.

mindkettohoz lehet kapni gyari ciklonszurot a vaci uti markakepviseleten, 5k-ert, a regi sima bedugos az uj pedig bajonettzaras, ennyi a kulonbseg.

szerintem a legjobb dolog, nem szivja be pl. a legot a gep es megvan a porzsakmentes es a porzsakos porszivo előnye egyszerre. a por nagy reszet két mozdulattal urited a tobbit fogja meg a porzsak.

(#18037) thomeef


thomeef
őstag

Ha kombihűtő fagyasztórészében -33 fok van, a termosztát 1-es (min.) álláson, és a kompresszor 0-24 megy, akkor szar a termorsztát jól sejtem?

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#18038) ViSAS válasza Antonio (#18031) üzenetére


ViSAS
senior tag

Tisztában vagyok azzal, hogy én is tudnék keresni, fogok is, de első körben a nép ajánlásaira voltam kíváncsi. :)
Gyöszös porzsák tudásom annak köszönhető, hogy soha nem volt velük dolgom, csak vizes tartályos és porzsák nélküli porszívókkal munkálkottam eddig, így sajnos nekem nem egyértelmű a pontos haszmálata / vele kapcsolatos teendők. Eddig mindegyik porszívóm tartályát elég volt kiönteni, avagy kimosni és voálá. Cserélgetni soha semmit nem kellett.

Ha jól ertelmezem, az imént linkelt porszívóba [ezt] a porzsákot kell venni, nemde?
Van annak jelentősége, hogy szintetikus? Ez előny / hátrány?

(#18039) Melack válasza thomeef (#18037) üzenetére


Melack
veterán

Bingo, nyereménye egy szerelő.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#18040) Antonio válasza ViSAS (#18038) üzenetére


Antonio
senior tag

Igen, ez a hivatalos saját márkás S-bag

De érdemes pl ide felnézni [porzsakcentrum]
itt ha beütöd a márka típust kidobja az opciókat más ugyanolyan jó minőségű de olcsóbb zsákokat is kidob

Szintetikus jobban szűri a port ill tatosabb/jobban szívó teljesítményt biztosít (bár ha sűrűn porszívózol hamar megtelik akkor jó a papír is) de majd kitapasztalod.

Ja egyébként egy jó kiforrott porszákos porszívó sokkal megbízhatóbb, sokkal kisebb az esélye a meghibásodásnak.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#18041) Met válasza thomeef (#18037) üzenetére


Met
veterán

Az ajtók be vannak csukva? ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#18042) laszlo168 válasza thomeef (#18037) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nekem ugyan ezt csinálta a kombi hűtő, én is cseréltettem benne termosztátot, de maradt a hiba.
Szerelő szerint elment belelőle a gáz egy része, ezért megy folyamatosan.

(#18043) Csabroncka válasza thomeef (#18037) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Működik a hűtő ;]

A normál hűtőtér hőmérséklete?

Ha csak a kapcsoló a hibás az nem egy óriási összeg.

"in medias res"

(#18044) lancerboy válasza thomeef (#18037) üzenetére


lancerboy
senior tag

Ha a normál hűtőtérben jeges foltok is vannak, akkor bizony kilyukadt. Nekem pont ezért kellett cserélni, megbízhatóan nem javítható.

(#18045) thomeef válasza lancerboy (#18044) üzenetére


thomeef
őstag

Jó a hőmérséklet a hűtőtérben is (4-7 fok), de jegesedik igen, elég jól, fél cm vastag jég van a hűtőtér hátulján. Mivel nem kapcsol le, így le sem tud olvadni.

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#18046) laszlo168 válasza thomeef (#18045) üzenetére


laszlo168
senior tag

azt még meg próbálhatod, hogy leállitod egy fél napra, és aztán el inditod, de nem sokat jósolok neki.
Én ki vittem a meló helyre az enyémet, tettem elé egy idő kapcsolót, igy használom.
itt olvasgass

[ Szerkesztve ]

(#18047) laszlo168 válasza thomeef (#18045) üzenetére


laszlo168
senior tag

(#18048) ariel96


ariel96
tag

Sziasztok!

Mosógépet szeretnék, aminek van szárító funkciója is - erre azért van szükségem, mert a toll párnákat is ki szoktam mosni.

Volt már több Whirpool (ilyet nem szeretnék), Bosch - ez is elég gyorsan kimúlt. :((

Utoljára egy használt Ariston gépem volt. Ebbe nagyon beleszerettem. Nem tudom, maradjak-e ennél a márkánál. :U

[ Módosította: Mate ]

(#18049) ViSAS válasza Antonio (#18040) üzenetére


ViSAS
senior tag

Végül Electrolux ZSPALLFLR-nál ragadtam le nagyon. 50 ezer forint körül kapható és mégis minden megvan benne. Minden besorolása A minősítésű, egyedül a padló B.
Turbó szívófej is jár hozzá, ellenben a ZUSORIGDB+ Ultra Silencer-hez és a ZUOORIGDB+ UltraOne-hoz nem. Ha jól értelmeztem ez segíti a szőnyeg tisztítását, mert a szívófejben található görgőket a légynyomás meghajtja, így azok is "porolják" a szőnyeget. Vagy valamit félreértettem? :U
Zajszint 72dB. Ez magasabb ~10-zel mint az eddigieké, de szerintem ilyen árért ez nagyon szép kínálat. Mi a véleményetek róla? :)

[ Szerkesztve ]

(#18050) szabog74 válasza ariel96 (#18048) üzenetére


szabog74
aktív tag

Kombi gép nem lesz jó. Szikkaszt, nem szárít, kicsi a dob, a lyukak rajta.
Mi volt a baj a bosch-sal?

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.