Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62801) pjen válasza Nagya21 (#62799) üzenetére


pjen
félisten

Lehet rosszul jár az órám?Nem hiszem.Még a használatim is csak hetet ír.

[ Szerkesztve ]

(#62802) Laca1212 válasza Nagya21 (#62800) üzenetére


Laca1212
őstag

Köszi! :R

(#62803) seger


seger
addikt

Whirlpool indukciós főzőlapok jók? Jettőt néztem.
Egyik 90ezer a másik 100ezer.
Mostanim szintén whirlpool nem indukciós, megérett a cserére.

(#62804) seger válasza farkas-j (#61907) üzenetére


seger
addikt

Ezt a tipust néztem ki. Elégedett vagy vele?

(#62805) BB9000 válasza Veron (#62797) üzenetére


BB9000
senior tag

A hátlap és az ékszíj levétele szerintem még nem olyan bonyolult, de az igaz, hogy utána jön a neheze. Majd írd be, hogy mit csinált a szervizes és mi lett a megoldás és mennyiért.
Ha nem garis, akkor egy motorcsere elég húzós tud lenni.

[ Szerkesztve ]

(#62806) BB9000 válasza seger (#62803) üzenetére


BB9000
senior tag

Biztos, hogy ragaszkodsz a Whirlpool-hoz? Nekem is az van most, de nem vagyok elégedett vele. Én az AEG-ket néztem. Itt: Depostore

(#62807) seger válasza BB9000 (#62806) üzenetére


seger
addikt

Miért vagy elégedettlen? Öszintén ami most van, 8 év körül van. Nem volt vele sose bajunk, és napi használatban ment.

(#62808) #48613632 válasza BBéci (#62788) üzenetére


#48613632
törölt tag

Na jó, de nem tudjuk, miért döntöttek így.

(#62809) Nagya21 válasza pjen (#62801) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Direkt megnéztem most......Rövidszőrü ipari sürüségü szőnyegen 13'50" től indult a visszaszámlálás, seprüs fejjel, boost módban. :DD :DD :DD :DD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#62810) macera2


macera2
aktív tag

Üdv mindenkinek!
Itt hallottam dicséretet, meg egy kis elmarasztalást is a Philips Airfryer készülékéről. A marketing anyag, ártól függetlenül, meglehetősen vonzóvá teszi.
De a lényeget tekintve, egy forrólevegőt befúvó kombinált tűzhely sütő része is tudja a 240 C fokot, meg az időzítéseket.
Szerintetek egy ilyen kombinált tűzhely sütője, képes biztosítani hasonló sütési minőséget, változatosságot?

[ Szerkesztve ]

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#62811) peppe79 válasza macera2 (#62810) üzenetére


peppe79
senior tag

"De a lényeget tekintve, egy forrólevegőt befúvó kombinált tűzhely sütő része is tudja a 240 C fokot, meg az időzítéseket."

És ennyi: meg is válaszoltad magadnak a kérdést.Többször említettem már, hogy az ilyen forgólapát nélküli forrólevegős sütőknek nem sok értelmét látom. Egyetlen előnyük van a klasszikus sütőkkel szemben: nem igényelnek előmelegítést. Minden más csak hátrány: plusz helyet igényelnek, ha rossz kialakítású, akkor vizuálisan nehezebben követhető a sütés folyamata (kis ablaka van), nehezebb a takarításuk (műanyag elemek), zajosabbak, kisebb a sütőterük, így korlátozottabb a használatuk stb. Egymásra halmozott sültkrumplit a büdős életben nem fog teljesen egyenletesre sütni, még akkor sem, ha pár alkalommal felrázza az ember a kosarat.
A forgólapátosak ebből a szempontból viszont jobbak, mert folyamatosan kevergetik az ételt. A Tefal Actifry pl. percenként 2 fordulatot tesz meg, tehát pl. egy 35 perces krumpli sütés alatt 70x forgatja át azt. Persze, nem állítom, hogy egy hagyományos sütő nem tudja ezt sem kiváltani: ha a tepsin szépen eloszlatva süt vele az ember, elég 1-2 alkalommal átforgatni az ételt, és azon is szépen megsül akár a krumpli is. Én viszont már lustaságból hozzászoktam az Actifry-hoz. Ott az egész programidő alatt magára lehet hagyni, nem kell rá odafigyelni. És ha számít az idő is, ezzel megspórolható pár perc, mivel nincs előmelegítési idő. Egy bazi nagy adag sültkrumpli 30-35 perc alatt megvan, kisebb mennyiség még hamarabb. Én nagyon szeretem, lassan 15 éve használunk Actifry-t. Ez a második készülékünk, az első egy idő után megadta magát.

Egyébként a youtube-on találsz egy rakás összehasonlító tesztet. Itt pl. egy "szellősebb" kialakítású airfry-ert vetnek össze egy hagyományos sütővel, és még az sem tudott többet felmutatni. Képzeld el ugyanezt egy olyan kis airfryer-el, ahol egymásra vannak halmozva az ételek, és a "kupac" közepét nem éri rendesen forró levegő...

(#62812) BB9000 válasza seger (#62807) üzenetére


BB9000
senior tag

Whirlpool kerámialapos főzőlap problémái:
A felülete rendkívül könnyen karcolódik, a kezelése nehézkes, (de már megszoktuk). Az időzítője használhatatlan, mert a beállított értékeket nem percben értelmezi, hanem más egységekben. Időnként gondol egyet és kikapcsol. Szerencsére ritkán csinálja ezt. Az elődje egy Bosch volt, azt azért kellett cserélni, mert már állandóan kikapcsolt és csak vezérléscserével lehetett volna javítani, ami meg többe került volna, mint az új Whirlpool. (79 900 Ft volt ha jól emlékszem 5 éve). 77 centi széles a főzőlap nálunk. Az AEG is gyárt ebben a méretben: Indukciós: Link. vagy kerámialapos: Link2. Az indukcióstól kicsit tartok, hogy túlságosan cicereg és zavarni fog. Ez csak egy próbával derülhet majd ki. Egyenlőre elvagyunk a Whirlpool-lal, de ha cserére kerül a sor, akkor már AEG, vagy Bosch lesz.

(#62813) koxx válasza BB9000 (#62812) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kerámialaposnál nagyjából mindegy milyen márka, maga a működési elv miatt nem lesz soha jó. Igazából csak hátránya van a többivel szemben, cserébe 0 előny.

(#62814) Peat;) válasza koxx (#62813) üzenetére


Peat;)
veterán

Jujjj. Nekünk is indukciós van de akkora ökörséget leírni az igen. Főzni mindkettőn lehet, sőt kerámialaposon könnyebb, indukciós az amit szokni kell rengeteg ételnél aki nem csak zacskós levest készít...
Pl egy nyugdíjassal sosem csesznék ki indukcióssal gáz után..gondoltam benézek ide kérdezni tök más géppel kapcsolatban, de el is ment a kedvem azonnal, ez ám a teljesítmény! :DDD

(#62815) koxx válasza Peat;) (#62814) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Akkor sorold fel kérlek a kerámialap előnyeit :) de akkor már azt is elmondhatod mi volt benne akkora hatalmas ökörség, hogy kérdezni sem mersz. Mert egy nyugdíjas szerinted nem tud használni egy indukciós lapot?

[ Szerkesztve ]

(#62816) Elemental válasza Peat;) (#62814) üzenetére


Elemental
addikt

Szerintem te a kerámia főzőlapról beszélsz... Az az igazi kib.szás :)
Hacsak nincs miele kerámialap. Vagy dyson.

;]

[ Szerkesztve ]

(#62817) Peat;) válasza Peat;) (#62814) üzenetére


Peat;)
veterán

"maga a működési elv miatt nem lesz soha jó"

Az ilyen magas lovas dolgok miatt.

A hőingadozás eredendően más a kettőnél, mindkettő szakasosan vagy állandóan adja a melegítést de a kerámialap magát melegíti, gondolom ezért veted meg mert energiapazarló. Ugyanakkor átmelegedés után lekapcsoláskor vagy a szakasos melegítések közötti üresjáratot jobban kiegyenlíti, hiszen nem hűl ki olyan hamar, pláne rövidebb főzéseknél. A porcelánedényekkel meg alapból könnyebb főzni ezt azt, aminek a megfelelője indukcióson a vasedény kétszeres súllyal.

Indukciósnál felforralod a vizet, leveszed eggyel lejjebb mint kéne és mint ha elvágták volna...ha más nem ennyi gondolom már feltűnt, gyorsabb és közvetlenebb a melegítés hatása és annak lekapcsolása is. Ez nem fps játék, főzésnél ez nem mindig jó, könnyebb hibázni is így.
Mi vehettük meg a zománcozott vaslábast a maga pár kilójával, hogy az egyenletes hőkezelést megoldja a már felmelegedett edény, lekapcsoláskor elvégezze pl. a párolás funkciót.

Én nem vagyok nagy konyhás. De kijelenteni hogy az egyik úgy szar ahogy van az nálam nem fér bele. Nekem volt mindkettő és az én kis szintemen is érzékeltem hogy pl rizs és palacsinta könnyebb volt a kerámiáson nálam. A berögzültség bizonyára szerepet játszik de már jó ideje megvan az indukciós is. De egy biztos: kajaminőségre hót mindegy melyiket vesz az ember, meg kell tanulni használni mindkettőt a maga sajátosságaival.

[ Szerkesztve ]

(#62818) koxx válasza Peat;) (#62817) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Energiapazarló, ha kimegy rá a kaja akkor odaég és pucolhatod és borzasztó rossz a hatásfoka. De hát mindenki azzal szopatja magát amivel akarja. Amit leírtál az indukciós lapról az pedig vélhetően valami low budget modell lehetett, majd próbálj ki egy közép-felső kategóriásat is ne olyat amin 6 fokozat van.

[ Szerkesztve ]

(#62819) allein válasza Astery (#62754) üzenetére


allein
addikt

Megnézem, köszönöm szépen :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#62820) BBéci válasza koxx (#62813) üzenetére


BBéci
titán

Lassan 17 éve használjuk a Gorenje kerámialapot és semmi bajunk nincs vele. Ha valamivel rövidebb idő alatt forralna fel egy lábos vizet, annak örülnék! Ennyi.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62821) Gravity1234


Gravity1234
tag

Sziasztok!

mivel lehet hatekonyan a jarolapok kozotti fugat, vagy csempek kozotti fugat tisztitani?
Van nalunk most egy kezi goztisztito, de annyira kicsi a teljesitmenye hogy 15 perc volt durvan egy 3-4 darab jarolapot korbetisztitani es meg ez sem lett "olyan nagyon szep, csak inkabb eltunt a koszos fekete resz" Raadasul egybol torolni is kell, mert csurom viz lesz minden a goztol es a gep is allandoan tol, csak inkabb eltunt a koszos fekete resz, hogy ujratermelje a gozt. Szoval ezzel vegigmenni egy lakason alsohangon is

[ Szerkesztve ]

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#62822) seger


seger
addikt

Kicsit belezavarodtam.
Most akkor melyik a jobb főzőlap? Indukciós vagy sem?

[ Szerkesztve ]

(#62823) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Haz vásárlásban vagyunk első körben amit szeretnénk főleg konyhai eszközök

Indukciós fozolap csak áram van/lesz a házban
Beepitheto dupla Sütő
Hutogep
Páraelszívó

Mosógép első körben esetleg, aztán később mosogatógép, szaritogep.

Milyen kozepkategorias készülékeket ajánlotok?

Hűtő és mosógép eddig Samsung volt abban nem csalódtunk, de fozolap és sütőrol fogalmunk nincs melyiket kellene választani?

Köszi

(#62824) koxx válasza seger (#62822) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Olvasd el ezt és ebből sztem eldönthető [link]

(#62825) polonic válasza koxx (#62824) üzenetére


polonic
félisten

Megbomlasztja a vízmolekulák természetes struktúráját?
Mi van? :F Van nem természetes struktúrája is? Na meg ha megbomlik a víz molekulája, akkor az onnantól nem víz...

(#62826) koxx válasza polonic (#62825) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Erre nem tudok mit mondani, ez nekem is kicsit vudu, de a többi része az érdekes.

(#62827) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok

Vennék valami egy lapos rezsót, hogy néha az erkélyen tudjak serpenyőben sütni olyat amit ben me szívesen.

van valami ajánlott? Néztem Hausmeister márkában 5-6e körül 1500W teljesítménnyel.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#62828) ggeleven válasza sittes79 (#62823) üzenetére


ggeleven
őstag

Mikorra kellenek a cuccok? Összegekben gondolkoztatok már?

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#62829) st6969 válasza Gravity1234 (#62821) üzenetére


st6969
őstag

Szia,
próbáld ki a "csodaszivacsot". Nem tudom, itthon milyen néven fut, talán DM-ben vagy Rossmannban veszi az asszony.

#62827 szabonagyur
Én is gondolkodtam ilyesmin a teraszra. Bundáskenyér, sültkrumpli, lángos...hiába a kivezetett elszívó, ezeknek bizony bent marad az illata :( Én biztos, hogy indukciósat vennék, de az nem 1500W, kicsit több, és nem is 5-6 ezer, inkább a duplája. Néha Lidl/Aldiban szokott lenni. De hátha valaki ajánl olcsóbb, kisebb teljesítmányű cuccot.

A benti főzőlap az elmúlt 20 évben volt már gázos, kerámia, és indukciós is (ebben a sorrendben). Számomra akkora a szakadék az indukciós és a többi között (1-2 apróbb hátránya ellenére), hogy soha meg sem fordult a fejemben mást választani, miután kipróbáltuk az indukciósat (nem csak tea főzésre használjuk...).

[ Szerkesztve ]

(#62830) sittes79 válasza ggeleven (#62828) üzenetére


sittes79
addikt

Kb 3 hónap mire koltozhetunk.
Kb így számoltunk +/- eur

Hűtő 1450
Sütőlap 500
Sütő 700
Elszivo 300
Mosógép 520
Mosogatógép 460

(#62831) szabonagyur válasza st6969 (#62829) üzenetére


szabonagyur
félisten

Indukciósat pont nem akarok, bent az van, de még az előző lakásból vannak nagyon jó sütőink amit erre pont el használnánk.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#62832) (ex)Cat


(ex)Cat
senior tag

Létezik vmi olyan oldal, vagy csatorna, ahol konyhai robotgépeket hasonlítanak össze. Egyrészt ugye érdekelne, mennyire valósak a teljesítmény adatok, mennyire jól dolgozik, milyen hangos munka közben a gép, esetleg tudni lehet-e fém- vagy műanyag alkatrészekkel szerelt-e.... ilyesmi.

(#62833) petyus_


petyus_
senior tag

Sziasztok!

Légtisztítót szeretnék venni a lakásba, ebben kérném a segítségeteket. 65m2-es lakásban élünk, 3 szoba. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható az egész lakás egy darab nagyobb teljesítményű légtisztítóval, vagy inkább vegyünk 2-3 kisebbet? Xiaomi cuccaival szemezek, van már pár dolog a lakásban, jó lenen ha egy helyről tudnék mindent vezérelni.

(#62834) BBéci válasza (ex)Cat (#62832) üzenetére


BBéci
titán

A német ETM tesztmagazin idei második számában jelent meg robotgép teszt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62835) #40553216 válasza BBéci (#62820) üzenetére


#40553216
törölt tag

Csak mert nem használtál indukcióst.

(#62836) BBéci válasza #40553216 (#62835) üzenetére


BBéci
titán

De használtam. Elismerem, hogy szinte mindenben jobb, de az durva túlzás, hogy a sima kerámialapos szar.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62837) (ex)Cat válasza BBéci (#62834) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Köszi!

Esetleg olyan is van, ami mondjuk angol legalább? Mert Németül nem értek egy szót se :(

(#62838) farkas-j válasza seger (#62822) üzenetére


farkas-j
őstag

Mi kerámialaposról váltottunk indukciósra. Semmi pénzért nem váltanánk vissza kerámiára!!! Sokkal gyorsabban melegít, viselkedése nagyon hasonlít a gázoshoz, mert ahogy visszaveszem a teljesítményt azonnal reagál rá. Pl amikor tésztát főzünk és felforr, visszapöccintem a teljesítményt és máris csak gyöngyözik. Ez a kerámiásnál úgy történt, hogy visszavettem a teljesítményt és egy kicsit félre kellett húzni az edényt, hogy ki ne fusson. És van még egy igen ütős előnye, hogy nem ég rá az étel ha véletlenül kifut. Sokszor átkoztam a kerámialapost amikor odaégett rá az étel és fel kellett vegyszerrel áztatni majd pengés vakaróval sikamikálni.
Amire oda kell figyelni az indukciósnál, hogy olyat kell választani aminek a teljesítményfokozat szabályzása legalább 18 fokozatú. Így sokkal finomabb a szabályzási lehetőség mint egy 9 fokozatúnál.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#62839) seger válasza farkas-j (#62838) üzenetére


seger
addikt

Köszönöm, hogy megírtad!

(#62840) #48613632 válasza farkas-j (#62838) üzenetére


#48613632
törölt tag

Kiegészítésképp:
Egydigites numerikus kijelzők vannak a mi AEG-ünkön, így a fokozatok száma is 9, viszont minden fokozat között van egy fél fokozat, amit ponttal jelez.
Sejtem, hogy ez nem csak a mi készülékünkön van így, pontosan az egydigites kijelzők egyszerűsége miatt, viszont a fokozatok száma attól még lehet 18.

[ Szerkesztve ]

(#62841) seger válasza #48613632 (#62840) üzenetére


seger
addikt

Köszönöm, ez is hasznos

(#62842) antalzse


antalzse
csendes tag

Sziasztok!

Sütőt szeretnék venni. Szempontok:
-ár 150e körül
-fehér legyen
-könnyen takaírtható (utálom takarítani)
-normálisan csukódjon (a mostani Zanussi olyat csattan hogy beszarok :D )
-teleszkopos tálca jó lenne
-ilyen maghőmérő stb szarságok nem kellenek :)

3 márkát láttam fehérben: Bosch (milyen sütőben?), Whirpool, Electrolux
Mit javasoltok?

Köszi!

(#62843) sittes79


sittes79
addikt

Amugy az AEG mióta lett premium márka, emlékeim szerint ilyen metro marka volt régen?

[ Szerkesztve ]

(#62844) ribarszki válasza sittes79 (#62843) üzenetére


ribarszki
őstag

Inkább középkategória. (Pláne mióta felcsicsázott Electrolix) Felette még ott a 6os Bosch. Prémium a Mielel, luxus a Gaggenau.

(#62845) Gömbike válasza sittes79 (#62843) üzenetére


Gömbike
senior tag

Épp régen volt komoly háztartási gép szereplő a piacon. A 70-80-as években számunkra olyan volt, mint az űrtechnika.

Mióta felvásárolták a svédek, azóta jobb csomagolású elux.

Azért annyira nem szar, mert pl. a saját aeg 74850a gèpem 11 éve, az esf 66030x mosogatógépünk 13 éve, a kombi két kompresszoros elux hűtőnk 16 éve működik hiba nélkül.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#62846) #40553216 válasza seger (#62839) üzenetére


#40553216
törölt tag

A lap mindig kevésbé meleg, mint az edény, mert az edény melegíti vissza a lapot. Ha zsírban/olajban sütsz, papírtörlővel letakarhatod az egész lapot (az edény alatt is), így a kifröcsögő zsiradékot csak le kell törölni. Ha nincs rajta semmi vagy nem mágnesezhető az alja, esetleg nem elég nagy (kanál, villa, stb.), ami rajta van, nem tudod bekapcsolni, magától nem melegszik fel. Így sem maga a zóna, sem bármi, ami rajta van, véletlenszerűen nem okozhat égési sérülést. Ez nem mellékes, ha van kisgyerek a családban. Az edény elhelyezése is érdekes, mert ha nem teljesen feded le a zónát, akkor nem az összes tekercs dolgozik alatta. Mivel az edény maga melegszik, azon kívül, amennyit a lapnak visszaad, nincs hőveszteség.
A gyorsaságról: nem rég még French-press kávét ittam, ahhoz minden reggel forraltam 7-6 dl vizet. A víz már forrt, de sem az edény füle, sem a fedőé nemhogy nem égette a kezem, de még csak nem is melegedett át.

[ Szerkesztve ]

(#62847) Dorian


Dorian
félisten

Magasnyomású mosòbòl milyet érdemes venni, mennyièrt? Mi az a Watt, Bar, l/h ami megfelelő?
Full alap ès nem tùl gyakori felhasználásra, autòt lemosni, szennyfogò szőnyeget kiveretni, ilyesmi.
Nem a legjobb kell, hanem a legolcsòbb, ami mèg megfelelő.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62848) Dorian válasza Dorian (#62847) üzenetére


Dorian
félisten

Gyors keresés után ezt nézem ki:
[link]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62849) Nagya21 válasza Dorian (#62848) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Lidl-Aldi vonalon egész jók vannak, nekem Aldis, 2000w motor. álámíneum szivattyú, 3 év gari.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#62850) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Kombinált Gorenje gáztűzhely bekötéséhez érdemes szakszervizet választani azon kívül, hogy nem lesz rá 3 év garancia?
Úgy gondolom, hogy nem túlságosan bonyolult a művelet ahhoz, hogy én most ezért kifizessek tizenakárhány ezer forintot.

Esetleg van vkinek tapasztalata a Gorenje K5352SH tűzhellyel kapcsolatban?
Az előbbi tűzhely 5 éves választható jótállása és a szakszervíz általi 3 éves garancia között mi a különbség?

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.