Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30001) Morris válasza Mr.Csizmás (#30000) üzenetére


Morris
veterán

http://mindenar.hu/hetielemzes/331-az-aldi-mososzere-elverte-a-tobbieket

(#30002) Mr.Csizmás válasza Morris (#30001) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

harmincezer! :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#30003) (Bundás) válasza Morris (#30001) üzenetére


(Bundás)
addikt

elvileg a színkímélő hatásnál is a kisebb érték a jobb?

(#30004) BB9360 válasza Csabroncka (#29997) üzenetére


BB9360
aktív tag

Idén vettem mosogépet, szerintem nem fogom lecserélni. De hova kellene elmenni, ahol hátha láthatok féláron?

Jó vicc, ahogyan a kommentekben írták: a szomszédok imádhatják... :)

[ Szerkesztve ]

(#30005) BB9360 válasza Morris (#29999) üzenetére


BB9360
aktív tag

Nálunk pont a folyékony Ariel marad a tartóban. Nem hiszem el, hogy mindig rá kell öntsek vizet.

(#30006) blattida válasza Morris (#29999) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez is nagyrészt az alacsony vízhasználat ( és a folyékony mosószerre kihegyezett konstrukció) következménye.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#30007) pjen válasza blattida (#30006) üzenetére


pjen
félisten

Persil nem marad ott,legalábbis nálam.

(#30008) #94529552 válasza BB9360 (#30005) üzenetére


#94529552
törölt tag

Mi a ruhára öntjük a folyékony mosószert, és sose marad ott. :C De a legjobb a kapszulás megoldás, én azt mondom.
(#30006) blattida Nem, ez inkább konstrukciós vagy programozási hiba lehet a gyártótól.

[ Szerkesztve ]

(#30009) blattida válasza #94529552 (#30008) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem hiszem, mivel ez általános tendencia, ráadásul, műszakilag nem sokat változtak sem a mosógépek, sem a bennük alkalmazott megoldások, csak mindenen spórolnak a gyártók. Teljesen tudatos a részükről. Ha nem néhány deci vízzel akarnák kiöblíteni a mosószer tartályt, hanem bőséges mennyiséggel, mint régebben, amikor főleg mosóporok voltak. A régebbi gépekben nem is voltak mosószermaradványok a ruhákon, köszönhetően a lényegesen több víznek.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#30010) Laca19 (a)


Laca19 (a)
aktív tag

Látom az utóbbi időben előjött ez a vízfogyasztás téma. Én is azon az állásponton vagyok, hogy a mosógépet nem azért vesszük, hogy minél kevesebb vizet használjon, hanem hogy jól mosson. Jó olvasni, hogy más is ezen az állásponton van...eddig pár embernek akinek ezeket mondtam, kb "nemnormálisnak" nézett.

Bár igaz h ezek a mai gépek kevés vizet fogyasztanak, de azért szerintem a legtöbb gépen van olyan program, ami sok vizet használ, vagy egyéb kiegészítő funkció, ami ezt takarja. Szóval szerintem ezt a legtöbb gépnél meglehet kerülni.
Pl. a régi LG gépemen kipróbáltam a programokat, és láttam, hogy az Ágynemű program extra vízzel mos-öblít. Innentől fogva ezt használtam általános mosásra...észrevehetően tisztábbak, jobb illatúak voltak a ruhák kevesebb mosás idő alatt (80 perc), mintha a Pamut programmal mostam volna 3 órán keresztül, de alacsony vízszinttel. Ja és persze soha nem is lett penészes a gép, ami nem utolsó szempont.
De ha úgy gondoltam, hogy kell a hosszú 3 órás mosás, akkor meg a Pamut programot használtam, de hozzáöntöttem pluszba 4-5 liter vizet (sokat számított)...ennyi.
Nemrég egy Electrolux gépre cseréltem az LG-met, pedig nagyon szerettem. Elsősorban az alacsony vízhasználattól féltem...hát nem kell. Ezt a gépet nem nem víztakarékosságra találták ki (mint a tesóm Samsungját, amiben vizet még nem láttam az ablakon semmilyen programon sem), nagyon jól mos. Farmer, Paplan, Kímélő programok extra mennyiségű vizet használnak. De a szabványos Pamut programra is ha rányomok egy "Vasaláskönnyítő gombot", már emelt vízszinttel mos, és 6-szor öblít. Ezeken kívül is még van rajta "Extra öblítés" gomb, plusz "Halk mosás" opció, ami pl. szintén emel a vízszinten.

Ezzel csak azt akartam írni, hogy azért szerintem a legtöbb gyártó igyekszik megkerülni ezt az alacsony vízhasználatot, tudják ők, hogy alapból az nem jó...nem véletlen a sok extra funkció: Vasaláskönnyítés, Halk mosás, Farmer, Paplan, Kímélő programok stb...ami tulképpen a több vízhasználatot (is!) takarják burkoltan.

Én a mosógélt úgy adagolom, ha már előjött a téma, hogy van erre egy "1 literes" öblítős flakonom, és a kimért gélt felhigítom. Amikor a gép szívja magába a vizet hozzáöntöm. A kapszulát langyos vízbe feloldom, és szintén amikor engedi magába a gép a vizet hozzáöntöm. Nem lesz ott semmiféle feloldatlan mosószer.
De a későbbiekben penész sem a gépben. Lehet mondani h sok macera, de legalább a gép is tiszta marad, nem kell vele már 1 év múlva kínlódni, hogy vajon miért tiszta penész...

http://www.diesel.com

(#30011) Teaway válasza Laca19 (a) (#30010) üzenetére


Teaway
veterán

Van ilyen Electrolux, amin halk mosás opció van?

Nincs itthon csokid??

(#30012) arcitec válasza Laca19 (a) (#30010) üzenetére


arcitec
addikt

(mint a tesóm Samsungját, amiben vizet még nem láttam az ablakon semmilyen programon sem)

Már bocsi, de ez azért egy nagyon erős bullshit. Csak mert vagy 4 éve van és szerintem jól mos ...Lehet van jobb gép is, bár ha mint írtad víz nélkül mos és ennyire tisztára , akkó meg minek a víz ... ;] :DD

[ Szerkesztve ]

(#30013) Laca19 (a) válasza Teaway (#30011) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Electrolux EWS1276CI Inverteres gépet vettem sok utánaolvasás után. Amúgy szerintem a legtöbb Electrolux gépben van ilyen funkció (legalábbis több modellben láttam). Annyit takar, hogy elhagyja az összes centrifugálási fázist, megemeli a vízszintet. Az utolsó vízadagot nem engedi le, vízben marad a ruha. Külön kell kicentrizni. Panel lakásban, ha valaki korán nekiakar állni mosni, nem utolsó szempont.

Amúgy nagyon szimpatikus a gép. Itthon szinte mindenem LG, most bevállaltam ezt az Electroluxot. Féltem, de ennek ellenére bevált. (működésre, tartósság az kérdés ugye meg egyedi)
Nálam nem szempont, de amúgy nagyon halk gép...nem hittem h az LG-nél lehet halkabbat csinálni...semmi motorhang.Éppen csak kicsit hallani hogy csobognak a ruhák. Arra számítottam az LG DD után, hogy azért a centri élesen süvíteni fog, az LG DD-nek inkább mély-morgó hangja volt. De nem, centrizéskor sincs nagy hangja, és főleg nem éles-süvítő.

http://www.diesel.com

(#30014) Laca19 (a) válasza arcitec (#30012) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

A tesómnak egy alap Samsung gépe van. Kb 6 éve vette 70 ezerért. Tényleg nem látni benne a vizet, sem mosáskor, sem öblítéskor. Minimális vizet ereszt ki, nem szimpatikus. Amúgy jól működik neki 6 éve. Penészesedéssel küzd, hiába törölgeti szárazra mosás után a gumi részeket, meg hagyja nyitva az ajtót...egy-két részen elég csúnyán néz ki.
Látszik, hogy csak arra mentek rá, hogy rá tudják írni, hogy ilyen-olyan energiatakarékos. Amúgy meg Samsungból is sok fajta van, de ahogy néztem inkább az energiatakarékosságra megy rá a Samsung, de biztos van szuper gépe is. Amit én láttam, az nem tetszett.

[ Szerkesztve ]

http://www.diesel.com

(#30015) polonic válasza #94529552 (#30008) üzenetére


polonic
félisten

A legjobb megoldás még szerintem az automatikus adagolós. Mint mondjuk a Miele twindos rendszer. Es nem követeli meg a saját mosószert, azt lehet beleönteni, amit akar az ember.

(#30016) blattida válasza polonic (#30015) üzenetére


blattida
nagyúr

Például a gorenjenek vagy a bosch-nak is van, de a mile megoldása jobb, igaz, jóval drágábban érhető el, ám az sem ér fel egy ember képességéhez adagolás terén, ellenben, fölöttébb kényelmes.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#30017) idegen lény válasza Laca19 (a) (#30013) üzenetére


idegen lény
őstag

Ez az egyetlen, keskeny, inverteres mosógépe az Electroluxnak.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#30018) Laca19 (a) válasza idegen lény (#30017) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Így van, és szerintem nagyon jóra sikerült. Ez az egyetlen Electrolux termék a családban, tehát ezt nem azért írom, mert Electrolux mániás lennék. :)
A kérdés majd a tartósság lesz...
De ha ilyet vennél, leírom a hátrányát is, mert azért van 1-2 nem tetsző dolog is...

http://www.diesel.com

(#30019) pjen válasza polonic (#30015) üzenetére


pjen
félisten

Még szép,hogy nm követeli meg a saját mosószert.Ezt nem is értem. :(

(#30020) #94529552 válasza polonic (#30015) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ugyan, ne viccelődjünk már, ez miatt nem vesz senki ilyet 3-400k-ért :N , nem ördöngösség amit mondtam, hogy normális mosószert kell használni megfelelő adagolással. Régen a Hajdúnál(az 5x öblített kb. és mindig továbbtekertük, ha résen voltunk :DDD ), meg most az ELuxnál semmi nekünk mosószer maradvány nincs, és szépen is mos, csak válaszoltam a témában.

[ Szerkesztve ]

(#30021) polonic válasza pjen (#30019) üzenetére


polonic
félisten

A twindos egy kétfázisú mosószer adagoló rendszer. Egyik tartályban a mosószer van, a másikban a tisztitásfokozó.
És erre irtam, hogy nem kell ehhez ragaszkodni. Be lehet úgy állítani, hogy az egyik tartályba nemtom, arielt raksz, a másikba pedig az öblítőt vagy fehérítő, keményítő, stb. És be lehet állítani milliliterre pontosan az adagolást.
Ehhez meg ugye van segítség a vegyszerek hátán.

[ Szerkesztve ]

(#30022) polonic válasza #94529552 (#30020) üzenetére


polonic
félisten

Hol látod bele abba, amit leírtam, hogy emiatt vegyen bárki is bármit.
Előjött egy téma és irtam, hogy ezek a legjobb módszer szerintem egy példát megemlítve. Ennyi. Se nem több, se nem kevesebb.

(#30023) idegen lény válasza Laca19 (a) (#30018) üzenetére


idegen lény
őstag

Kérlek, biztosan mást is érdekelne.

pjen Ezt én sem értettem.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#30024) pjen válasza polonic (#30021) üzenetére


pjen
félisten

O.K.Csak ezt úgy írtad mintha egy kegy lenne,hogy mondjuk Ariellel is hajlandó mosni.

(#30025) polonic válasza pjen (#30024) üzenetére


polonic
félisten

Nem, nem ez volt a célom. Nem jól érthetően fogalmaztam meg.

(#30026) pjen válasza polonic (#30025) üzenetére


pjen
félisten

Nincs gond. :)

(#30027) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Van egy Kärcher K 2.110 magasnyomású mosóm, és az lenne a kérdésem, hogy miként lehetne a legkönnyebben összehozni a csatlakozást egy ilyen csapteleppel? [link] :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#30028) #94529552 válasza polonic (#30022) üzenetére


#94529552
törölt tag

Akkor semmi gond.

[ Szerkesztve ]

(#30029) pjen válasza makoss (#30027) üzenetére


pjen
félisten

A perlátor helyére,kitekerhető szűrő a csap végén,veszel egy tömlő véget.Kitekered a perlátort,be a tömlő véget,rá a slagot és kész is.

[ Szerkesztve ]

(#30030) polonic válasza #94529552 (#30028) üzenetére


polonic
félisten

Most látom, hohy némely szó nem az, amit akartam. Telefonon a hulye billentyűzet belejavít. :)

(#30031) makoss válasza pjen (#30029) üzenetére


makoss
addikt

:R És az a tömlő vég ami ráilleszkedik a csapra pontosan milyen?
Olyan kéne ha van, ami a csaptelep felé néző vége rácsavarodik, a másik vége meg valami rádugós, kattanós vagy milyen, mint a kompresszoroknál is van. :R

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#30032) Laca19 (a) válasza idegen lény (#30023) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Electrolux EWS1276CI

+Nagyon halk (halkabb mint az LG DD rendszere)
+Ha akarom bő vízzel mos
+"50" fokos mosás (nem csak 40 vagy 60)
Igazából, hogy miket tud arról nem írok, a használati útmutató letölthető...

Ami nem tetszik:

-Az első 5-6 mosástól a ruháknak nagyon "gépszaga" volt

-Minden program közel 1 perc szivattyúzással kezdődik (minek?)

-A gumis rész mosás után nehezen törölhető szárazra

-"Öblítés+ centri" program: pl. 600, 800 fordulaton 14 perc. 1000, 1200-on 28 perc. Nem próbáltam így külön, de írhatnának valamit a használatiba h mi indokolja a dupla időtartamot az 1000-res centri a 800-hoz viszonyítva.

-Sima alap "Pamut" 2 órás program: közel 30perc mosás elmegy a levegőbe. LG: magába eresztette a vizet, rögtön fűtötte-mosta (30 perc), majd 50 perc öblítés(teljes idő 80 perc). Ez az Electrolux bő 10 perc míg kiírja a valós mosási időt, majd 15 percig hideg vízben mos, és csak utána kezdi fűteni a vizet. Durván itt 30 perccel tovább tart ugyanaz a mosás, mint az LG-n, hisz az első 30 percben "nem csinál semmit"-ezalatt az LG meleg vízben kimosott.

-Amikor a gép a vizet tölti be, egy rövid időre bekapcsol a szivattyú. Ezt írja is a használati útmutató. De nem értem a lényegét, hogy ez mi célt szolgál.

-Néhány programnál nem folyamatos a szivattyú, hanem szakaszosan engedi le a vizet. Ezt sem értem mi célt szolgál, mit akartak ezzel elérni.

Kb. ezek nem tetszenek, illetve nem értem a lényegüket.

Ja az viszont még nagy pozitívum, hogy nem olyan kényes a centrije, mint az LG-nek. Az LG a tiszta pamut Diesel pulóverjaimmal sokszor kínlódott, ide-oda helyezgette, míg teljesen ki nem volt a töltet egyenlítve. Azoknak rendesen van súlya ha vizet kapnak. Volt hogy 10-15 percig is elszórakozott míg nekiállt centrifugázni. Ez az Electrolux nem olyan kényes, hamar nekiáll centrifugázni.

[ Szerkesztve ]

http://www.diesel.com

(#30033) makoss válasza pjen (#30029) üzenetére


makoss
addikt

Valami magasnyomású tömlő sem ártana. :B
A masinának a víztömlő csatlakozása ilyen:
kép1
kép2
kép3

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#30034) pjen válasza makoss (#30033) üzenetére


pjen
félisten

Van ilyen mosóm,ismerem.Oda nem kell magasnyomású,max 4 légkör.Egy sima gyors csati megteszi,ahol kapsz tömlő véget,ott gyors csatit is.Tömlőből olyat vegyél amire mondjuk 8-10 bar van írva.

(#30035) Dluinet válasza Laca19 (a) (#30032) üzenetére


Dluinet
nagyúr

-Az első 5-6 mosástól a ruháknak nagyon "gépszaga" volt
Az első mosásnak a leghosszabb 90°C-os pamut programnak kell lennie, üres géppel és mosószerrel indítva.

-Minden program közel 1 perc szivattyúzással kezdődik (minek?)
Hogy nehogy az előző mosásnál az oldalfalról az aljára lefolyt, most már poshadt víz a ruhákkal érintkezen, mert büdös lesz

-A gumis rész mosás után nehezen törölhető szárazra
Ezt nem értem, te eltörölgeted a mosógépet? én kihúzom a mosószertartályt és nyitva hagyom az ajtót, kiszárad magától.

-Öblítés+ centri" program: pl. 600, 800 fordulaton 14 perc. 1000, 1200-on 28 perc.
Ha nem így lenne, akkor azt csinálná mint az LG a Diesel pulóverekkel.

-Sima alap "Pamut" 2 órás program: közel 30perc mosás elmegy a levegőbe
időben valóban sok, de energiában elhanyagolható, a mosási hatékonyság növekedése mellet. Ezt veheted egy áztatásnak, amit mások mosás előtt csinálnak kézzel

-Amikor a gép a vizet tölti be, egy rövid időre bekapcsol a szivattyú.
poshadt víz kiürítése a gép aljából

-Néhány programnál nem folyamatos a szivattyú, hanem szakaszosan engedi le a vizet. Ezt sem értem mi célt szolgál, mit akartak ezzel elérni.
ezt nem tudom, de nem lehet véletlen

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#30036) makoss válasza pjen (#30034) üzenetére


makoss
addikt

Hogy néz az ki? Képet tudol mutatni?
Linket esetleg? :R
Ilyesmire vágyom :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#30037) VIPowER válasza #94529552 (#30020) üzenetére


VIPowER
senior tag

"ez miatt"
Komolyan mondom engem az ilyenek valamiért kikészítenek.
Lehet én vagyok beteg állat, és ittas is, de még így is zavar.
Ne vedd magadra, mástól is látom.

(#30038) pjen válasza makoss (#30036) üzenetére


pjen
félisten

Nem tudom merre laksz.Menj be például a Bauhausba ott árulnak mosót és olyan szerelvényeket és tömlőt is ami neked kell.De bármelyik nagyobb(obi,praktiker,stb)boltban is megkapod.

(#30039) #94529552 válasza VIPowER (#30037) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ez miatt szólsz? Ugyan, ezért már ne bánkódj. Így alakult, de keress súlyosabb hibákat, mert van bőven. Szóval ez miatt csak nyugi. :DDD

(#30040) tecsu válasza Teaway (#29925) üzenetére


tecsu
addikt

Úgy tűnik, rajtam kívül senki nem értette ezt a poént. :DD

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#30041) Teaway válasza tecsu (#30040) üzenetére


Teaway
veterán

Ja! :D Akkor is mossák, ha tiszta.

Nincs itthon csokid??

(#30042) tecsu válasza #94529552 (#29969) üzenetére


tecsu
addikt

Örök dilemma. Hiszen a (mosó)por állítólag hatékonyabb, mint a folyadék.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#30043) #94529552 válasza tecsu (#30042) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ezt honnan veszed, talán brit tudósoktól? :DDD

(#30044) tecsu válasza #94529552 (#30043) üzenetére


tecsu
addikt

Itt, a fórumon olvastam. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#30045) Csabroncka válasza tecsu (#30044) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A dihidrogén-monoxid is mosószer csak folyékony ;) detergens kell még a vízben nem oldódó szennyezőkhöz!

"in medias res"

(#30046) idegen lény válasza Dluinet (#30035) üzenetére


idegen lény
őstag

Vagyis ezek közül valójában egyik sem volt negatívum, sőt!

"Az első mosásnak a leghosszabb 90°C-os pamut programnak kell lennie, üres géppel és mosószerrel indítva." Mennyi mosószerrel, folyékonnyal vagy porral? Kevés ecet is mehet bele?

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#30047) #40553216 válasza Laca19 (a) (#30013) üzenetére


#40553216
törölt tag

Hát, szerintem ez a „halk”, centri nélküli funkció ostobaság, ugyanis a centrit elsősorban nem a vasaló- vagy füldugógyártók érdekében hozták létre, hanem hogy a mosólúgot (a mosószeres) és az öblítésekre használt vizet eltávolítsák. Ha nincs centri, akkor sokkal több víz kell a mosószermaradványok eltávolításához.
Ha ezzel a gépeddel azért nem mer bárki mosni bármikor akár egy panellakásban is, akkor ott valami gáz van, és nem a panellel.
„a tiszta pamut Diesel pulóverjaimmal sokszor kínlódott, ide-oda helyezgette, míg teljesen ki nem volt a töltet egyenlítve. Azoknak rendesen van súlya ha vizet kapnak.”
Mennyi ilyen pólót szoktál egyszerre mosni?

(#30020) Pumma
4,5 kg pamutot tehettél bele, 400/perc volt a centri és utóbbi miatt (is, meg mert akkor még nem volt drága a víz) 120 liter vizet használt. Csak a víz és csatornadíj lenne most 30000 (vagy jóval több) Ft/év. Ráadásul majdnem csöpögősen vetted ki a ruhát, ami – mondjuk télen – napokig száradt. Miközben az ára az akkori viszonyokhoz képest jóval magasabb volt, mint most egy nem is belépőkategóriás Mieléé. És lebontotta a falat.

(#30037) VIPowER
Régies használat, tájnyelv. ;)
Feleségem Abaújból és Zemplénből való, a „helye” (és hasonló szavakat) „hellyet”-nek ejti. Ennek kapcsán már volt vitánk is, mert nem tetszett neki, hogy a gyerek ugyanezt a szót jj-vel írta. Itt ugye mindkét hibát felfedezte, de amikor mondtam neki, hogy ő (és persze emiatt a gyerek is) jj-nek ejti, akkor azt tagadta.

[ Szerkesztve ]

(#30048) Zeki válasza idegen lény (#30046) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem kell ecet. Csak 90 fok meg némi mosószer.

(#30049) Laca19 (a) válasza #40553216 (#30047) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

(#30035) Dluinet

Ok, nem is úgy írtam ezeket, mint hiba, hanem hogy "nem tetszik", illetve nyilván más, mint az LG. Csak pl ez a szivattyúzás dolog a poshadt víz miatt: az LG sem csinálta, mégis jó illatúak voltak a ruhák. De oké, nyilván megkell szokni, hiszen más gyártó, másként is működik.

(#30047) tomtyi

"...ez a „halk”, centri nélküli funkció ostobaság..." - jó, most szerintem meg a 20 és 30 perces program is baromság. Néha használtam "előmosásnak", ha erősen szennyezett volt a ruha, de utána ugyanúgy lement egy hosszabb programon a szennyes. Most ez olyan, hogy kinek mi a baromság. Sok embertől meg hallottam, hogy szinte csak a 30 perces programot használja és teljesen jó...
Amúgy nem használtam még a halk opciót, de simán lehet, hogy többször is öblít - ugyanúgy ahogy a Vasaláskönnyítő is 2-ről 6-ra növeli az öblítések számát, csak ugye a használatiba ezt nem írják le részletesen.

"Mennyi ilyen pólót szoktál egyszerre mosni?"
Pulcsi 3-4, póló mondjuk 7-8. Persze Kímélő programra.

http://www.diesel.com

(#30050) Teaway válasza Laca19 (a) (#30013) üzenetére


Teaway
veterán

Jaa...keskeny elöltöltős. Az nem kell. :D

Nincs itthon csokid??

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.