Hirdetés

2021. február 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-26 09:08:16

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

1. Javításra és Jótállásra vonatkozó új szabályozás (fontosabb változások)

● Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás

● A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények

(forrás: [link] )

2. Vásárlási tanácsok

● Új készülékek

A közmondás jellemzően itt is igaz: "olcsó húsnak híg a leve". A választás során elsősorban a minőségre és tudásra törekedjünk és ne a kinézetre. Lehetőleg kerüljük a márkafüggőséget és érdeklődjük meg a fórumban az ajánlott márkákat, tapasztalatokat az adott eszközökről. Miután kiválasztottunk 3-4 konkrét típust, a legfontosabb döntő tényező a garanciaidő legyen! Minden esetben kérdezzük meg a kereskedőt a garanciáról. Egy termékhez maga a kereskedő, és a gyártó is vállal garanciát, viszont utóbbihoz legtöbbször regisztráció szükséges egy megadott online felületén. Kerüljük a keresőkben kidobott "jól olcsósított" Webshopok túlzottan olcsó 1 vagy 1 évnél is rövidebb garanciaidejű termékeit!

● Használt készülékek

Abban az esetben ha nincsen kisebb-nagyobb műszaki tapasztalatunk az adott termékkel kapcsolatban, ne vegyünk használt háztartási eszközt, mert rendkívül nagy az átverés vagy megtévesztés lehetősége. Ha van ismerősünk aki azonban tud nekünk segíteni, vagy tudnak (akár itt a fórumon) olyan magánszemélyt vagy szervizt ajánlani ahol megbízható készülékeket, garanciával árulnak, érdemes megfontolni használt háztartási eszközök kedvező árú megvásárlását.

3. A háztartási készülékek élettartamáról

Szerelők és fogyasztóvédő oldalak tanúsága szerint szinte minden műszaki eszköz tartalmaz egy olyan alkatrészt vagy beállítást, amely jelentősen lerövidítheti az adott berendezés élettartamát. A túl korán, de már a garanciális idő lejártát követően jelentkező meghibásodást okozhatja például egy túlmelegedő, rossz helyen elhelyezett kondenzátor, egy silány anyagból készült kapcsoló – a lehetőségek palettája szinte végtelen. Az eredmény sokszor az, hogy a drága vagy néhány év múlva már elérhetetlen pótalkatrész miatt a tulajdonos kénytelen lesz új terméket vásárolni. (forrás)

Mint látható legnagyobb valószínűséggel a mosógép és mosogatógép esetén kell meghibásodásra számítanunk, legkisebb eséllyel pedig porszívónk, vagy hűtőnk adhatja fel.

A részletes cikket és a biztosítók által kínált kiterjesztett garancia lényegét itt találod.

4. Megbízható alkatrészboltok (amit tudsz, szereld magad)
>>>> BETROL KFT.
>>>> HÁZTARTÁSI ÉS SZÓRAKOZTATÓ ELEKTRONIKAI ALKATRÉSZEK
>>>> ORCZY SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
>>>> PORZSÁKBÁZIS

ver:2020.12.26. - updated by Csabroncka, koxx

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.