Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Akinek olyan Denon erősítője van, ami USB porton keresztül tud file-okat lejátszani, mesélje már el nekem miként működik ez.
Csak rádugja a pendrive-ot, s be kéne jönnie egy menünk, aztán lépeget a távirányítóval, vagy kell hozzá valamit állítania? Mert nekem nem történik semmi...
Köszönöm
-
Rederik
tag
-
mp54
senior tag
válasz #46372352 #23752 üzenetére
A fejhallgató kimenetes megoldás fillérekből megvan a HIFI-vel....A hangminőség is jobb lesz, mint a tv hangszórói....
Kérdezem hozzáértőktől: meg lehetne "csapolni" a SCART kábel DVD lejátszó felőli végét, a tv-ből kijövő sztereo analóg jelet RCA csatlakozóval a HIFI-be vinni??? A kábel vége kétágú lenne: SCART csati (nem élő audio ki tüskékkel) + 2 vezeték RCA csatival...KÁCSA szerintem ezt legyártaná, vagy házilag is mehet... -
Warter
addikt
válasz #46372352 #23761 üzenetére
Elnézést félre értettem, szóval neked dupla rca kéne. Na pillanat körülnézek.
Találtam nektek ilyet, hogy RCA elosztó. A Scarthoz meg van ilyen kétállású kapcsoló ami scart-rca átalakítást csinál.[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
válasz Warter #23762 üzenetére
DE az általad javasolt kábelnél a DVD-ből S-Videón menne KI a jel, ami állítólag rosszabb, mintha SCART-on menne...
Menjünk vissza a kályhához: EZ működik?:
Kérdezem hozzáértőktől: meg lehetne "csapolni" a SCART kábel DVD lejátszó felőli végét, a tv-ből kijövő sztereo analóg jelet RCA csatlakozóval a HIFI-be vinni??? A kábel vége kétágú lenne: SCART csati (nem élő audio ki tüskékkel) + 2 vezeték RCA csatival...KÁCSA szerintem ezt legyártaná, vagy házilag is mehet..
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
válasz #46372352 #23765 üzenetére
Bevallom, nem teljesen értem, hogy ez az átalakító mit csinál...egy lehetőség:
bedugod a TV-be(!!!), és két felé indulsz el belőle: egy SCART kábel a DVD-be és egy sztereó analóg RCA vezeték a HIFI-be....ha ez tudja ezt....nem tudom...És minek rajta a kapcsoló? Lehet, hogy azt kapcsolja, hogy a hang ki vagy be menjen? -
mp54
senior tag
válasz #46372352 #23768 üzenetére
Valszeg jó lesz ez neked...Majd csak hozzászól már egy hozzáértő is és megmondja, hogy működik ez a ketyere..Mivel a kapcsoló mellé in/out" van írva, ha jól látom, ebből számomra az következik, hogy a SCART-on bemenő jeleket kiküldi RCA-ra, és vagy a SCART-on érkező "ki" hangot vagy a "be"hangot küldi ki...Neked meg aszerint kell választanod, hogy ez az elosztó a TV-be vagy a DVD-be van bedugva...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bevallom, nem teljesen értem, hogy ez az átalakító mit csinál...
Az Euroscart 8röviden scart) kétirányu kapcsolatot jelöl. Ami ugye ütközést jelölne ha két irányból jönne a jel. Ezért át lehet/kell kapcsolni és akkor pl. az első kettő tüskéről a második kettő tüskére ugrik a hang, így nem veszi a csatlakozó hanem adja és a pin vezérlő jelet se a bal ágon küldi hanem a jobb oldali ágon veszi. -
mp54
senior tag
válasz #09634560 #23770 üzenetére
Én elhiszem, hogy így van, azaz a kapcsoló ezt csinálja, de akkor "szájbarágósan" írd már le, hogy lehet ennek segítségével megoldani a következő feladatot:
DVD-ből SCART-on megy a kép és hang a tv-be és ugyan azon a SCART-on jön KI a hang a tv-ből és megy be a HIFI-be analóg sztereó RCA-n!!!! -
Krampesz
tag
Ezzel sehogy. Max egy scart elosztóba bemegy a DVD-ből a jel sima scart kábelről, onnan kifelé egy sima scart kábel a TV-be, valamint egy olyan átalakító, amit az előbb linkelt valaki, amiből a piros és fehér aljzatból megy 2 rca kábel a hifibe. scart elosztó példa
Ja, a linken láthatót közvetlenül be lehet dugni a dvd-be, így nem kell még egy scart kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
valaki látott már olyan hdmi-osztót, hogy 1in/2out ?
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
DENON PMA 480R-ről mi a véleményetek, azt se találom mikori gyártmány!
-
blakey
titán
válasz Rederik #23754 üzenetére
Rádugod a pendrive-ot és kiválasztod az usb bemenetet, majd megjelenik a tartalma.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon tetszik kis csaladnak a madagaszkar 3. Ajanlom
eladó topping dac
-
MunezXBK
nagyúr
válasz bajnokpityu #23783 üzenetére
Én moziban néztem, de esküszöm a film után sajnáltam a jegy árát.
Jégkorszak 4. hasonló színvonal. Vagy csak öregszem?
-
StLui
veterán
válasz bajnokpityu #23783 üzenetére
Gyerekkel moziban néztük, fő cirkusz számuk amit előadtak, nekem olyan volt mint egy bedrogozott dj műsora, tetszett
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
bajnokpityu
félisten
Zolaas: megerte jatszani hangfal felismeresi jatekban. Koszonjuk
eladó topping dac
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #23793 üzenetére
Mit szerettek rajta?
-
-
xtremetuning
addikt
válasz MaTTeS #23796 üzenetére
Az lehet, viszont engem a technológia mindig lenyűgöz. Bármeddig tudom nézni, hallgatni.
A WTCC pedig Norbi miatt érdekes. Plusz a pofozkodások miatt.
De én nagy Le Mans rajongó is vagyok. Amióta a júró végigadja, végig is nézem[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #23795 üzenetére
En nem vagyok autó sport rajongó,de a ralit megnézem.
-
robi-k
őstag
válasz xtremetuning #23797 üzenetére
Szakmai ártalom? Én egyszer szívesen szétszerelnék/összeszerelnék egy F1/WTCC gépet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest