Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Tegnap rákötöttem a hét éves bögreszettem a TV-re (D5500), szólt vele du.este elhallgatott a két front, csak a mélyet hallani.Úgy tűnik megadta magát.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Pont ezért lesz nekem is alap szintű erősítőm, főleg ha azt nézem, hogy az arány 1:2 az 5.0 szettet illetően.Azért nem is baj, hogy a pénztárca gátat vet a dolgoknak, mert szerintem jópáran milliókat is képesek lennénk elverni ilyesmire.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Ezzel kapcsolatban vélemény?
-
-
Viper26
nagyúr
Srácok adott egy DVD lejátszó ami AV-re van kötve a TV-n.Jól gondolom, hogy azon nem megy át 5.1?A baj az, hogy a lejátszón nincs optika vagy bármi más.RCA-jack van kötve a fejhallgatóra a TV-n, hogy a műsor is azon szóljon.Aztán ennyi.
A kérdésem az lenne, ha vennék egy blu ray lejátszót az vinné-e a DVD-ket is, illetve rá tudom-e kötni az 5.1-et, és onnan TV-re optikával.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz #09634560 #978 üzenetére
Köszi.
Na ilyenkor látszik mennyire nem értek hozzá de úgy tanul az ember ha kérdez.
A HDMI-vel meg akkor egyben meg van oldva a kép/hang.
Akkor szétnézek melyik lejátszót érdemes beszerezni.Akkor nem tudom TV-n milyen célt szolgál az optika...
-
Viper26
nagyúr
38K-ért ez jó vétel lehet?
-
Viper26
nagyúr
Akár jó is lehetne a DTS, ha szólna center...persze sztereóban nem fog annyira.
Ilyen az mikor RCA-jack kábellel van a lejátszó TV-re kötve.
Párbeszédet ugye alig hallani.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
A régebbi (8-10 éves) erősítők elboldogulnak a trueHD-n kívül az összes hangsávval?
-
Viper26
nagyúr
válasz bajnokpityu #1191 üzenetére
A HDMI hiánya ezeken mennyire lehet problémás?Vagy az inkább "jobb ha van" kategória?
-
Viper26
nagyúr
Ezt jól megcsináltam, egy hét, és meglesz ez, erősítőm és kábeleim még nincsenek.
Azt hiszem mozgalmasan telik a következő hét.Azt inkább nem említem, hogy soha nem raktam még össze házimozit.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Ez jó vétel lenne?
-
Viper26
nagyúr
Pio 421 vagy Denon 1611?
-
Viper26
nagyúr
1-2 napon belül egy egy Denon AVR-1611 tulajdonosa leszek.
Egy Eltax experience szettet fog hajtani, és segítséget szeretnék kérni a kábelekkel kapcsolatban.A szett, a TV (Samsung D5500), és egy DVD lejátszó lenne rákötve.Elképzelésem van, hogyan/mit/hová kéne kötni, de mivel nekem ezek a kezdeti lépések így nem merek egyedül nekiállni.
Kábelek beszerzését innen gondoltam, bár nemvagyok benne biztos milyet lenne érdemes.
Előre is köszönöm a segítséget.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz #09634560 #1374 üzenetére
A DVD-n nincs HDMI vagy optika, csak RCA-RCA tudja átvinni az erősítőre a hangot akkor.A filmeket hálózaton keresztül nézem PC-ről jön TV-re (all share).Így is kell optika TV-erősítő közé?Gondolom nem árt mert előfordul hogy ettől függetlenül usb-ről megy néha.Erősítőn ha jól láttam egy optikának van hely.
HDMI hová fog kelleni?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz #09634560 #1377 üzenetére
Gépet sajnos nem tudom rákötni, másik szobában van, kéne vagy 20m-es HDMI kábel hozzá.
Oké, akkor:- 1 HDMI TV - 1911
- 1 optika TV - 1911
- 1 coax DVD - 1911(Ezen csak hang, a képet külön DVD in-re?)Plusz még az említett hangszórókábelek.
-
Viper26
nagyúr
válasz #09634560 #1383 üzenetére
Ez így most kicsit kínai nekem, de lehet azért mert éjjel van...legalább tudom mire fogni.
Akkor csak rámegy a kép a sárga RGB csatival az erősítőre és ennyi, a hang meg marad a megbeszéltek szerint (coax), ha jól értem.
Az erősítő képét hogyan kell majd kivinni?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Kelleni fog bármilyen csatlakozó a szett/erősítő felé?Vagy csiptetős/tekerős megoldás van?
-
Viper26
nagyúr
Kábelek megrendelve, remélem itt lesz a héten.
-
Viper26
nagyúr
válasz Szabikaa20 #1453 üzenetére
Nekem holnap érkezik, úgy értem a 1611-es.
MaTTeS:
Ha ezt előbb tudom...
Pofátlan áron sikerült rendelni, de most már mindegy[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Ez való a leendő 5.0 szetthez, viszont a hátuljáról nem találok képet sehol.
Ha jól láttam nálunk csak itt kapni.[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Audyssey setup újra kell majd, ha meglesz a sub?Vagy meg lehet majd rá csinálni külön?
Egész éjjel kézikönyvet olvasok, igaz még csak pdf-et.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Erősítőt felrakhatom sub tetejére ha az nincs használva?
-
Viper26
nagyúr
Pár kép, telóval készültek, de azért a lényeget látni.
Azóta már visszamászott a dobozába.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
válasz knorbi77 #1660 üzenetére
Rendben.
Nekem ma hozott a netdepo kábeleket (hangszóró, hdmi, optika), tényleg korrektek.Vasárnap végre össze tudom majd rakni a cuccot, remélem a beállítás is menni fog.
Szerinted a dvd-t akkor is köthetem az erősítőre, ha abban van külön erősítő?Hang és kép menne a Denon-ra, a gyári hangszóróit ugye nem használnám.Remélem ebből nem lehet probléma.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest