- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Viper26 #120118 üzenetére
Lehet csak az erősitő menüjében (assignale) kell forrásként kiválasztani a hdmi-t. Bár nem irtad hogy az erősitő menüje és a többi programforrás képe megjelenik-e. És hogy a tévén megjeleniik-e külön a mede8er? ha nem akkor engedélyezni kell ott és akkor minden helyreáll.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Viper26 #96610 üzenetére
Oda már mehetnek a 30 centis membránok. Ha a költséghatékonyság a cél és használt nem igazán játszik, akkor Polk, Proson; drágábban és minőségileg továbblépve Dynavoice Thunder......SVS. Persze ezek mellett ott vanak a Dalik mélysugárzói is, de ár/érték arányban nem igazán a legjobbak.
-
cekkk
veterán
válasz
Viper26 #23695 üzenetére
A használatijában azt írja, hogy van rajta optikai, de én még ilyet nem láttam
5.1 fejezetben megkapod a választ a kérdésedre
-
törölt tag
válasz
Viper26 #16370 üzenetére
Gyönyörűen van fényképezve, már már demó anyagnak minősíteném a képét. Én a MA sávot tesztelgettem, az biztos, hogy ez is ritka jó lett, szintén a referencia anyag határát súrolja, átlépi (még nem hallgattam végig). Természetesen a moziból látott néhány perc meggyőzött róla, hogy nem a film miatt tartom meg
, kizárólag a hang miatt.
-
spiky03
veterán
válasz
Viper26 #16370 üzenetére
Én moziban láttam. A film érdekes volt.
De ugye mit is várunk egy olyan filmtől, amit egy társasjátékból csináltak.
Haveroknak nem annyira tetszett, én jól szórakoztam rajta, mert eléggé látványos volt, és én ezt is vártam tőle.
Azóta én is megnéztem itthon eredeti nyelven DTS-el, és itt is elég durvát szólt, a kis belépő szettemen. Néha dübörgött rendesen.A hét végén szerintem már elérhető lesz a Bosszúállók is remélhetőleg.
Azt is megnézem újra, de most eredeti nyelven, mert ugye az IMAX-ben szinkronos volt.
Persze beszerzem majd eredeti BD-ben is, mert megérdemli. -
Winston_76
csendes tag
válasz
Viper26 #4283 üzenetére
Szia Viper26!
Hasonló gondom van, hozzászólásom idézem. Neked megoldódott a probléma?
Van egy LG lm620s tévém. Optikai kimeneten s/pdif össze van kötve egy Yamaha erősítővel.
Az erősítőm régi nincs HDMI csatlakozása.
TV és beépített médialejátszó hangját tökéletesen kidobja akár 5.1 dts-ben az erősítőre.
Tervezek venni egy htpc-t J&W minix 2700-hd. A pc-n sajnos nincs digitális kimenet s/pdif
A Pc-ben 5.1 hangkártya van.
Kérdésem, ha a PC-t összekötöm HDMI kábellel a TV-vel, az 5.1 dts hang átmegy az erősítőre. Nyilván ebben az esetben a Pc dekódolja hangot.
Légyszi olyanok írjanak aki ezt már kipróbálta, gyakorlati tapasztalat van.
Valószínűleg Tv típus függvénye is. -
spiky03
veterán
válasz
Viper26 #5791 üzenetére
Ez így van.
Nekem is jók az én Eltaxaim, amíg nem lesz pénzem minőségibb szettre pénzem, addig jó lesz ez nekem, max tuningoltatom később.Az olcsóbb, mint egy új szett és elvileg az is ad valamennyi javulást.
Nah meg ugye szegény ember vízzel főz.
Egy bögre szettől szerintem még ezek a szettek is fényévekkel jobbak! -
Rebell
senior tag
válasz
Viper26 #4283 üzenetére
nekem a TV-n hang menüpont alatt az SPDIF kimenetet kellett át állítani Dolby D-ra PCM helyett, és úgy jó lett. Csak 1 ötlet. D6100
Viszont sztem is egyszerübb ha veszel 1 olcsó videokarit a gépbe, ha nincs digitális kimenet az alaplapon, és Optikai kábellel küldöd a jelet az erősítőre. Nálam már így megy
-
BBéci
legenda
válasz
Viper26 #3168 üzenetére
Azt fel sem merült bennem, hogy a tévé beépített lejátszóját használja valaki zenéhez.
(#3155) Tamoo
Az LFE + MAIN, vagy L/R a lehető legidiótább beállítások egyike. Egy darabig én is rongáltam vele az ízlésemet, hallásomat. Éppen az a lényeg, hogy a szubtartománytól megszabadítsuk a frontsugárzókat, azért vágunk 60-80 hertzen. Te azzal olyat is ráküldesz szegény 16 centis membránokra, ami egy 25-ösnek is megterhelő.
Meg kell különböztetni a filmek 5.0 hangjában lévő mélytartományt a .1 LFE szubbasszusaitól! Mivel diszkrét csatorna, az erősítő is külön kezeli. Rákeverni a frontokra botorság. Te a Missionok szerény mélyeit próbálod azzal turbózni, ami szerencsétleneket hazavágja, még a középtartományát, annak (viszonylagos) tisztaságát is elrontja. -
törölt tag
válasz
Viper26 #3121 üzenetére
Erre: DTS-HD MA, audio bitrate: 3883 kbps
Egy ismerősömnek a megvétel pillanatától kezdve, addig amíg volt szerencsém meghallgatni (3 év) éjszakai üzemmódban volt az erősítője. A hifi cuccok beállításához kuka volt, ezért a "hozzáértő" és erre büszke barátnő lőtte be a rendszert.
-
knorbi77
tag
válasz
Viper26 #3037 üzenetére
Jól elhelyezve elég, de ez függ attól is, hogy mennyire vagy telhetetlen a mélyekkel, illetve hogy a jelenlegi 5.0 mennyire tolja a mélyeket. Mert nekem Polk PSW110-em van 18nm-en, de a frontjaimra csak jóindulattal lehet mondani hogy adnak mélyeket is, sztem az erősítő miatt, mivel a membránokat meg sem mozdítja jóformán a frontokban. Legalább kímélő üzemben mennek..Ezért az én helyzetemben a sub-ot kell eléggé gyilkolni.
-
BBéci
legenda
válasz
Viper26 #2363 üzenetére
De bizony kapni sokkal jobbat, legfeljebb nem vadonatúj, de az nem lehet akadály.
Kis túlzással azt mondom: újat csak az ostobák (és a nagyon gazdagok) vesznek, mert makulátlan állapotú, használt készülékből, 1-2 kategóriával magasabbról válogathatnak.Ami Eltaxot eddig hallottam, azok rémesnek tűntek, majd megpróbálok közel kerülni a most piacon lévőkhöz is, hátha változik a véleményem. Sajnos inkább a visszafejlődés a jellemző, lásd a Wharfedale példáját.
(#2365) mandju
De az a cucc annyira baráti áron elvihető, hogy szinte rablás. Ha valamelyik alkotóelemét fél év múlva kukába kellene dobni, akkor is megérte. Ettől persze nem kell félni, mert minden megjavítható, és nem is drágán.
Van egy Denon AVR-3802 erősítőm, talán 50-60 között lehetne eladni, de nem cserélném el egy most 230000-be kerülő 2312-re. Hacsak azért nem, hogy eladjam gyorsan 190-ért és vegyek például egy 4306-ost. -
spiky03
veterán
válasz
Viper26 #2316 üzenetére
Nah ez jó hír.
Akkor úgy látszik, hogy az én centeremmel lesz valami.De majd haver áthozza az övét és azzal megnézzük, hogy mit produkál.
Nekem is tetszettek azok az Eltaxok. Picit vaskosabbak, mint az én Eltax Silverstone 200-as frontjaim, a centerről nem is beszélve. -
-
Szabikaa20
őstag
-
benvolio
őstag
válasz
Viper26 #2084 üzenetére
Én minden centit kihasználnék, hogy távolabb tegyem a frontokat a TV-től. Az erősítőt betenném alá és a centert a TV fölé. Olcsó megoldásnak tudom ajánlani az OBI-ba kapható polctartót. Én fordítva tettem fel, hogy eltakarja a fali részét, így legalább egy enyhe lejtése is van a hangfalnak a néző felé. Tettem a hangfal alá posztó korongot ami a szék lábak alá való, persze gumi karika jobb lenne. kép kép2
Az Eltax szett is nagyon bejön nekem /az a másik szobába van/, csak az még idő lesz mire minden a "helyén lesz". /kábelek, elrendezés, "hangolás"/
Üdv! -
spiky03
veterán
válasz
Viper26 #2146 üzenetére
Nálam is -50dB körül jön meg a hang. Én reggel rádiót -50dB-en hallgatok, napközben ezt felviszem olyan -40dB-ig, FALC az már -45-ön is durván szól.
Filmet pedig DD-t -35 és -30bD-en nézek, DTS szoktam kicsit halkabban -40dB körül, mert ugye az általában erőteljesebb. Néha egy rosszabb avi-nál (nem nevetni
) volt, hogy -25dB-ig is fel kellett tekernem a hangot, mert olyan halk volt.
A frontok 0dB-en vannak, a hátsók +4 és +5dB, center +9dB, a sub pedig -7db-el (mindet -10dB és +10dB között lehet állítani)
Remélem azért tudtam segíteni valamit.Igaz nekem nem Denon erősítőm van, hanem Yamaha.
De ugye a szándék a fontos.A hangfalaim szintén Eltax, csak egy korábbi kiadás.
-
Dorian
félisten
válasz
Viper26 #2146 üzenetére
Mi a bajod a hangerővel? Hibás a feltételezés, hogy a skála felénél szól félhangerővel, nem feltétlenül, hanem potméterfüggő. Valószínűleg számozásilag azért nagyobb a halkabb tartomány, hogy csendes hallgatásnál finomabb hangerőszabályzást tegyen lehetővé.
Lényeg, hogy maximális kivezérlésnél (ez a 0 dB) legyen elegendő hangerő.
Menüben pedig állítható, hogy a skála lineáris vagy logaritmikus legyen. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged